Help!! Onze nieuwe kittens hebben vlooien

27-11-2016 21:39 104 berichten
Alle reacties Link kopieren
Vanmiddag hebben we 2 kittens opgehaald. Thuis aangekomen zag ik dat beide kittens onder vlooien zaten. Het is nu te laat om naar een dierenwinkel te gaan voor een middeltje. Dus de vraag is: wat nu? Hoe overbruggen we de nacht??

De kittens zijn al overal in huis geweest, ook boven... Daar ga ik zo nog even stofzuigen. De tapijt in de woonkamer ga ik ook stofzuigen, oprollen en opbergen. Is het verstandig om de tapijt en de bankkussens morgen buiten te zetten? En de belangrijkste vraag: hoe voorkomen we dat de beestjes zich vannacht verder verspreiden? Kunnen we de poesje in de badkamer opsluiten met een kattenbak, hun mandje, eten en drinken of is het echt not done? Kortom, alle tips welkom! Alvast bedankt!!
Alle reacties Link kopieren
Ik zou ook een verzekering overwegen. Heb mijn kat gevonden met 5 weken, doorweekt, bloedarmoede, ondervoed en niesziekte. Ze is nu zes en lang leven de verzekering. Ze heeft al 't een en ander gehad helaas.
Alle reacties Link kopieren
quote:S-Meds schreef op 28 november 2016 @ 20:58:

[...]



voor de gezondheid van de kat maakt het niet uit of het een kruising is of een HTK. een kruising is immers ook een HTK. Het is niks. Cruciaal voor de gezondheid is de manier waarop de kittens zijn opgegroeid in de eerste weken. Deze hebben een slechte verzorging gehad dus slechte start. Dierenpolitie is goed. Als je een rechtsbijstandsverzekering hebt dan kan je die ook inzetten. Belangrijk is of de handelaar een handelaar is. Als je 200 euro vraagt voor een HTK kat ben je naar mijn mening een handelaar. Aanpakken die trut! Met die katjes komt het wel goed, je hebt in ieder geval laten zien hun verzorging wel serieus te nemen. Tip: sluit een verzekering af. Soms blijven dit soort katten gevoelig voor bijv. varianten van niesziekte. En je weet niet wat er nog meer voor problemen kunnen komen.

Goede tip die verzekering, zeker doen TO. Ook met de rest van de post ben ik het weer helemaal eens.

Ik begrijp je uitleg over hoe jij je eerste kat kreeg, maar laat dit een les zijn, ook voor je kinderen. Dieren schaf je niet aan zoals je een plant van de markt meeneemt.
Als het gras bij de buren altijd groener is dan is het kunstgras
Op zich niets mis met een kitten via marktplaats, maar alleen als hij uit een normaal nestje komt en gewoon in huis gesocialiseerd wordt. Onze kat hebben we ook via marktplaats. We zijn eerst een keer gaan kijken en het beestje liep in de huiskamer met zijn broertje en moeder.



Ik heb de advertenties op mp wel gezien van de zg "halve" raskatten. Dat zijn dus inderdaad gewone katten en ze zijn echt geen 150 euro waard. Je ziet ook vaak foto's van die nestjes in een slaapkamer, wat ook al niet goed is voor de socialisatie van de kittens.



Ik ben blij dat de katten bij jou in goede handen zijn TO en ik hoop dat de broodfokkerijen hard aangepakt gaan worden en op termijn verdwijnen.
Hoe is het nu met je katjes?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven