Windows update blijft hangen

21-12-2016 17:01 11 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi,



Ben ik weer. Ik kan nu op internet maar windows update blijft heel de tijd maar zoeken en komt niet verder. Ik heb al windows agent gedownload maar dat haalt niets uit.



Hebben jullie tips?

Groetjes kyra
Alle reacties Link kopieren
Je netwerkverbinding is goed? ( die kabel??)
Je bent zelf een theepot
Alle reacties Link kopieren
Heel veel geduld hebben. Computer een paar uur of desnoods een nacht ofzo aan laten staan.



Je ziet bij het zoek naar updates geen balkje dat vol loopt waaraan je kunt zien of er wat gebeurt. Soms lijkt het dan alsof er niks gebeurt, maar dat klopt dan niet.



Kan vooral lang duren als er een lange tijd geen updates zijn gedaan.





Als dit niet helpt, dan kan het ook zijn dat je een virus hebt opgelopen dat het zoeken en installeren van updates verhindert.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb op een gegeven moment de wifi drivers verwijderd en toen deed alles het weer. Maar k zag dat de windows update steeds bleef hangen. En dat was al sinds eind oktober zo. Ik had dat toen wel eens gezien. Dat het uodaten mislukt was maar k dacht dat het wel zou lukken. Gisteren in zo'n stappenplan moest ik daar ook naar kijken en zag ik dat hij steeds mislukte. Hij heeft heel de avond en ochtend staan zoeken maar hij vind steeds niets. Het balkje blijft op zoeken en 0 procent staan
Alle reacties Link kopieren
Ok ... dan wordt het tijd aan de hand van een goede virusscanner na te gaan of je computer geen virus heeft ... .





(n.b.: ik neem aan dat je geen oude Windows hebt die niet meer wordt ondersteund, zoals Windows XP ofzo.)
Computerwinkel of handige kennis die Windows opnieuw kan installeren, ik zou deze laptop niet meer vertrouwen na je vorige problemen.
Welke Windows versie?
Alle reacties Link kopieren
Ik heb windows 7. Ik wil eigenlijk niet naar een specialist omdat het al een wat oudere laptop is. 5 jaar oud. Ik heb bitdefender 2017 er op staan. Die vind geen probleem meer. En malwarebytes ook niet.

Ik heb via windows nu een foutcode gevonden 0x80070057. Die heb ik op google ingetypt en via microsoft ben ik nu een tool aan het uitproberen die deze foutcode zou moeten kunnen repareren. Hopen dus maar. En anders gooi ik m het raam uit. Grrrrr.
Ik gebruik ook Windows7. Ik had van de week ook een probleem met aangegeven updates downloaden en installeren. Duurde en duurde en gebeurde niks. Blijkt een bekend en recent Windows Update probleem te zijn. Uit eindelijk merkte ik bij meerdere keren uit en inschakelen dat er toch eea gebeurde. Leek wel steeds een deel te zijn. Je kunt idd eea hierover vinden door te Googlen...
Alle reacties Link kopieren
Ok magister. Dank je wel.

Ik heb m wel al vaak aan en uit gehad maar hopen dan dat hij alle updates binnen haalt.



Hoe kan ik zien of het wel correct is gegaan?
In het update overzicht staat hoeveel er nog 'over zijn'. Het kan wel anders zijn, want ik heb zowel downloaden als installeren niet op automatisch staan. Dan krijg je dus een soort wachtrij te zien...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven