Wat is er nou zo lastig aan huishouden?

15-01-2017 13:29 1130 berichten
Er zijn hier wel honderd topics op het forum over tegen aan kijken van huishouden. Of geen tijd hebben om het huishouden te doen. Mij gaat het makkelijk af ik vind het niet vervelend, het gaat juist heel snel.



Onze routine



We staan staan op als ik eerder moet werken dan droogt vriend de douche na.

Ik loop door naar het washok ( als de was heeft gedraaid) dan hang ik op of doe het in de droger. Het bed wordt gelucht en voordat we weggaan maakt een van ons het bed op. Dan ga ik naar beneden pak ik de vaatwasser uit en maak ik de wc's schoon. Onbijt maak ik en koffie en bespreken we de dag even. Voordat ik de deur ga maak ik een rondje door het huis om alle doekjes die gebruikt zijn in de badkamer en wc's in de was te doen en dan gaan we weg. Als ik vrij ben rij ik langs de supermarkt om verse groenten te halen voor het gerecht dat ik kook. Ik kom thuis loop naar de droger of de was om op te vouwen of in de droger te doen. Daarna heb ik uren om te relaxen en thee te drinken



Avondeten: ik kook meestal doordeweeks omdat ik eerder thuis ben. Ik duik de keuken in maak het eten en als vriend er is kunnen we samen aan tafel eten en praten over de dag. Daarna samen tafel opruimen en de keuken pannen afwassen, keuken stofzuigen tafel afnemen en alles is weer netjes en dan kunnen we de hele avond relaxen. Voordat we naar bed gaan ruimen we op wat we gebruikt hebben en ruimen we de vaatwasser in kussens recht op de bank en dan kijkt vriend of ik naar de wasmand of er wat gewassen moet worden en doen we in de wasmachine die dan s'nachts draait.



Weekend: we beginnen s'ochtends gelijk al zodat we s'middags er niet over hoeven na te denken de een strijkt de ander stoft,stofzuigt en dweilt het het hele huis . Badkamer Wc's schoonmaken doe ik omdat ik dat leuk vind. En de was kijken we samen naar.



We hebben zeeën van tijd over om met elkaar leuke dingen te doen en te relaxen. Ik zie geen moeite in het huishouden, het is heel makkelijk zelfs vind ik.
Alle reacties Link kopieren
Heerlijk, een pb over het huishouden!
Bosbessen, goede ervaring dus met jouw vloer. Dan ga ik toch eens kijken of ik dat ook niet eens zal doen. Ik dweil mijn vloer wel regelmatig, maar dat is één van de weinige dingen in het huishouden waar ik een hekel aan heb

Misschien wordt het met een stoomreiniger wel makkelijker, net als bij ramen zemen. Sinds ik de window vac heb is dat een klusje van niks.
Stoomreiniger is ideaal voor badkamers.



Ik heb vanmorgen de keukenkastjes gedaan ze glimmen van een afstand ik word daar zo gelukkig van.
Ik weet niet of het kan op een houten vloer. Ik heb 'm op mijn tafel gebruikt en kreeg van die condensvlekken.
Ttas, ik krijg mijn keukenkastjes niet meer schoon De keuken is te oud, zo waardeloos. Ik wil ook glimmend schone kastjes.
Alle reacties Link kopieren
Ik raak geïnteresseerd in de window vac. Vooral omdat m'n glazenwasser de achterkant niet meer doet omdat hij niet over de schutting klimt.
quote:-Isa- schreef op 18 januari 2017 @ 10:47:

Ttas, ik krijg mijn keukenkastjes niet meer schoon De keuken is te oud, zo waardeloos. Ik wil ook glimmend schone kastjes.Voordeel van hoogglans
Isa ik heb persoonlijk ook het idee dat je veel minder water gebruikt met een stoomreiniger dan met een dweil. Nogmaals ik heb hem pas 1 keer gebruikt en zie niks aan vlekken. Terwijl er wel een zachte houtsoort ligt (niet door ons gekozen). Misschien ligt het dus ook aan de houtsoort? Had na de waarschuwing wel even gelezen en misschien dat de stoomreiniger de olie laag eraf haalt. Schijnbaar moet je dat ook bijhouden maar ik zou eerlijk gezegd niet weten waar ik moet beginnen.



Oh oude keukenkastjes breek me de bek niet open. Gelukkig deze zomer eindelijk nieuwe keuken.
Ze hebben hier de houten vloer eruit gehaald. Ik ben geen type voor een houten vloer
Alle reacties Link kopieren
Ik ben nu weer bezig met die rotbadkamer. Ben meer dan een uur bezig geweest en moet nu nog de vloer en het ergste, de douche-/stoomcabine. Hij is al zo oud (bijna 25 jaar) dat er ook eigenlijk geen eer meer aan te behalen valt, maar toch zal ik straks heel blij zijn dat alles weer schoon is. Ik snak echt naar een nieuwe badkamer!
Ik vind het wel erg mooi maar erg gevoelig voor leef sporen helaas. Gelukkig kan ik daar nu makkelijk doorheen kijken. Vloerenboer werd er erg gelukkig van, schijnbaar ligt er een houtsoort die bijna niet meer wordt gebruikt. Dat is dan wel weer leuk om te horen. Zolder hetzelfde verhaal, maar die moet nog worden opgeknapt.
waar ik zielsgelukkig van wordt is de vloerverwarming in de badkamer.
Alle reacties Link kopieren
quote:Bosbessen schreef op 18 januari 2017 @ 11:05:

Ik vind het wel erg mooi maar erg gevoelig voor leef sporen helaas. Gelukkig kan ik daar nu makkelijk doorheen kijken. Vloerenboer werd er erg gelukkig van, schijnbaar ligt er een houtsoort die bijna niet meer wordt gebruikt. Dat is dan wel weer leuk om te horen. Zolder hetzelfde verhaal, maar die moet nog worden opgeknapt.Ik wil ook hout!! Overigens hebben we nu een vloer waar je niets op ziet, daar is ook wel wat voor te zeggen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Frizz schreef op 18 januari 2017 @ 10:50:

Ik raak geïnteresseerd in de window vac. Vooral omdat m'n glazenwasser de achterkant niet meer doet omdat hij niet over de schutting klimt.

Ik gebruik dat ding best vaak nu ik hem heb.

Buiten ga ik wel eerst even met een emmertje water en spons over de ramen om het ergste vuil weg te halen.

Binnen pak ik gewoon dat spray-ding en de Vac en ben ik binnen 10 minuten klaar (zonder gekledder) met 3 grote hoge ramen en glas in lood bovenlichten.
"De cursus rietdekken is afgelast".

"Riet is ziek"
Alle reacties Link kopieren
quote:-Isa- schreef op 18 januari 2017 @ 10:47:

Ttas, ik krijg mijn keukenkastjes niet meer schoon De keuken is te oud, zo waardeloos. Ik wil ook glimmend schone kastjes.De keuken is te oud, je kan waarschijnlijk niet meer doen. Heb je al zicht op een nieuwe keuken?
Life is short. Eat dessert first.
Alle reacties Link kopieren
quote:Frizz schreef op 18 januari 2017 @ 10:50:

Ik raak geïnteresseerd in de window vac. Vooral omdat m'n glazenwasser de achterkant niet meer doet omdat hij niet over de schutting klimt.Ik vind zo'n window vac niks. Gewoon met de hand met een spons, wisser en oude theedoek gaat het mij bij veel sneller. Bovendien neem je met die window vac niet meteen je houtwerk c.q. kozijnen even mee, met de hand doe ik dat wel.
quote:pamelacourson schreef op 18 januari 2017 @ 11:12:

[...]

Ik wil ook hout!! Overigens hebben we nu een vloer waar je niets op ziet, daar is ook wel wat voor te zeggen.

Volgens mij zijn de huidige houtsoorten ook veel minder kras gevoelig dan wat hier ligt hoor! Je ziet hier geen kruimels ofzo, maar wel voet vegen van schoenen en wat stoelen die heen en weer zijn geschoven. Achja, verder is het prachtig. Wat voor vloer heb je nu dan?



Ttass ik ben ook blij met onze vloerverwarming in de badkamer! Man wat een verschil.
quote:Frizz schreef op 18 januari 2017 @ 10:50:

Ik raak geïnteresseerd in de window vac. Vooral omdat m'n glazenwasser de achterkant niet meer doet omdat hij niet over de schutting klimt.Ideaal ding, ik had hem jaren eerder moeten kopen.
quote:doornroosje9 schreef op 18 januari 2017 @ 11:25:

[...]



De keuken is te oud, je kan waarschijnlijk niet meer doen. Heb je al zicht op een nieuwe keuken?We zijn druk aan het sparen voor een nieuwe keuken, maar we hebben wat discussie over de soort koken. Vooral de indeling is een dingetje. Ik wil graag de indeling anders, want dan heb ik meer werkruimte, maar vriend heeft geen zin om alle leidingen, gasaanvoer en de afvoer te moeten verplaatsen. Zit ook weer wat in, dus we discussiëren nog even verder.
quote:-Isa- schreef op 18 januari 2017 @ 12:58:

[...]





We zijn druk aan het sparen voor een nieuwe keuken, maar we hebben wat discussie over de soort koken. Vooral de indeling is een dingetje. Ik wil graag de indeling anders, want dan heb ik meer werkruimte, maar vriend heeft geen zin om alle leidingen, gasaanvoer en de afvoer te moeten verplaatsen. Zit ook weer wat in, dus we discussiëren nog even verder.Met flexibele leidingen is dat tegenwoordig zo gepiept. Je moet alleen even wat sleuven frezen, maar ook dat is de moeite niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:-Isa- schreef op 18 januari 2017 @ 12:58:

[...]





We zijn druk aan het sparen voor een nieuwe keuken, maar we hebben wat discussie over de soort koken. Vooral de indeling is een dingetje. Ik wil graag de indeling anders, want dan heb ik meer werkruimte, maar vriend heeft geen zin om alle leidingen, gasaanvoer en de afvoer te moeten verplaatsen. Zit ook weer wat in, dus we discussiëren nog even verder.Ik kan inductie aanbevelen. Je moet, na op gas gekookt te hebben, weliswaar nieuwe pannen kopen, maar het is erg fijn qua constant temperatuur en je kookplaat is supersnel schoon.
quote:-Isa- schreef op 18 januari 2017 @ 12:58:

[...]





We zijn druk aan het sparen voor een nieuwe keuken, maar we hebben wat discussie over de soort koken. Vooral de indeling is een dingetje. Ik wil graag de indeling anders, want dan heb ik meer werkruimte, maar vriend heeft geen zin om alle leidingen, gasaanvoer en de afvoer te moeten verplaatsen. Zit ook weer wat in, dus we discussiëren nog even verder.Laten jullie hem plaatsen? Ons is beloofd dat het wordt geïnstalleerd, wij hebben ook andere leidingen etc lopen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Bosbessen schreef op 18 januari 2017 @ 12:09:

[...]



Volgens mij zijn de huidige houtsoorten ook veel minder kras gevoelig dan wat hier ligt hoor! Je ziet hier geen kruimels ofzo, maar wel voet vegen van schoenen en wat stoelen die heen en weer zijn geschoven. Achja, verder is het prachtig. Wat voor vloer heb je nu dan?

We hebben nu een natuurstenen vloer van de vorige bewoners. Eerst vond ik hem oerlelijk, maar nu met een totaal andere inrichting heeft hij juist wel wat. Zo heeft ons huis iets wat ik nergens anders tegenkom en dat is ook wel weer leuk. Maar een mooie licht eiken viagraatvloer is wel mijn droom.
Alle reacties Link kopieren
quote:-Isa- schreef op 18 januari 2017 @ 12:58:

[...]





We zijn druk aan het sparen voor een nieuwe keuken, maar we hebben wat discussie over de soort koken. Vooral de indeling is een dingetje. Ik wil graag de indeling anders, want dan heb ik meer werkruimte, maar vriend heeft geen zin om alle leidingen, gasaanvoer en de afvoer te moeten verplaatsen. Zit ook weer wat in, dus we discussiëren nog even verder.Ik zou hem toch duidelijk proberen te maken dat je het beter meteen goed kunt doen. Een keuken is iets waar je jaren mee moet doen. Door bepaalde dingen die mijn man niet wilde, erger ik me nu soms aan het gebrek aan werkblad etc. Heel zonde.
quote:amarna schreef op 18 januari 2017 @ 13:05:

[...]





Ik kan inductie aanbevelen. Je moet, na op gas gekookt te hebben, weliswaar nieuwe pannen kopen, maar het is erg fijn qua constant temperatuur en je kookplaat is supersnel schoon.Dit. Wij hebben ook inductie, na het koken een doek erover en klaar ben je. Plus veiliger met 2 kleine kinderen vind ik.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven