Lijf & Lijn alle pijlers

Rustig afvallen

06-01-2017 13:34 104 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,



Door een enorme liefde voor chocolade in combinatie met stres en wat gezondheidskwaaltjes ben ik 30kg aangekomen. Inmiddels weeg ik zo'n 87kg, terwijl ik eerst (4 jaar geleden) 57kg woog. Nu wil ik een deel van dat extra gewicht er weer af zien te krijgen. Met 57kg vond ik mezelf wat aan de dunne kant, maar ik zou graag zo'n 65-70kg willen wegen.

Ik weet van mezelf dat ik een intensieve verandering van leefstijl max. een maandje vol weet te houden. Daarom heb ik besloten dat ik best wat langer de tijd wil nemen om mijn streefgewicht te bereiken. Door wat slimmere keuzes te maken wat betreft voeding (en dus minder te snoepen) en door wat vaker te wandelen, te fietsen (en misschien zelfs te sporten ) hoop ik mijn streefgewicht langzaam maar zeker te bereiken.

Nu vroeg ik mij af of er meer mensen zijn die iets soortgelijks van plan zijn. Het lijkt me namelijk erg fijn om ervaringen te kunnen delen en om er gezellig over te kletsen
Alle reacties Link kopieren
M_W, goed bezig! Ook daadwerkelijk de deur van de sportschool binnen gegaan?



Zo'n cake met witte chocolade klinkt goed.. maar doe het recept maar niet, want anders wil ik het ook gaan maken..



Laatst had ik een bakbui en toen heb ik chocolade-havermoutkoekjes gemaakt.. klonk in ieder geval al heel gezond door de havermout.. en heb de suiker vervangen door honing, dus dat scheelt ook al wel denk ik..
Alle reacties Link kopieren
Lieve mensen, WE CAN DO THIS!

Ik ben een tijdje geleden ook begonnen. Hoeveel ik af wil vallen? Ik heb nog geen idee.

Zeker tien. Daar heb ik mijzelf een jaar de tijd voor gegeven.

Mijn probleem is dat ik te weinig at. Ik ben voor mijn gevoel de hele dag door aan het eten. En toch val ik langzaam af



Succes iedereen!
haha jaaaa chocoladeaardbei! Ik ben ook naar binnen gegaan en uur hard gewerkt

Hij was heerlijk, ben blij dat ik het meeste kon uitdelen aan familie!



Maar chocolade-havermout is gezond toch? Als je het met donkere chocolade maakt, is er niet zo veel verkeerd aan

Ik zal volgende keer ook zo iets kiezen!



Lolllaaa, goed dat je ook bent begonnen! Wat eet je nu voornamelijk, misschien nog tips voor ons?
Leuk initiatief ! Ik lees en schrijf soms mee.
Alle reacties Link kopieren
Lollllaaaa, wat at je dan eerst, en wat eet je nu dan? Lijkt me zo gek om te weinig te eten en dan juist niet af te vallen.. maar wel fijn als het nu werkt!



Ja, ik had er een halve reep pure chocola in gedaan, en cacopoeder, dus dat was nog best gezond inderdaad! (Gezondste optie was natuurlijk om helemaal niks te maken :P)
Alle reacties Link kopieren
Wat belangrijk is met afvallen is dat je je motor laat draaien. Ik at 3x per dag maar wel heel calorie vol. Nu hou ik mijn motor draaiende en eet ik heel veel.
Fijn dat jullie er nog zijn en nieuwe mensen zich aansluiten, het helpt mij echt hier te kunnen schrijven.



Ik was een paar dagen niet thuis, en ben een beetje uit de band gesprongen, maar prima na de challenge en vandaag de slag weer te pakken. Heb gisteren een pasta gekookt voor een deel van mijn familie, glas wijn erbij, het was ontzettend gezellig, beetje ijs na.

's Avonds nog een beetje chips en een glas cola en alles was lekker (de chips viel wat tegen, was altijd mijn favoriet, mijn smaak is in vijf jaar best verandert).

Vanochtend een omelet met tomaat, op een broodje, 's middags een broodje pindakaas en om vier uur een paleo reep (van een ah to go). tussendoor nog wat macadamia's. vanavond broccoli en een broodje vega-burger, net nog wat verse gegrilde groente (knolselderij, pompoen en wortel). Punt is dat in mijn ouderlijk huis de hele dag brood word gegeten en als ik daar in de kastjes zoek, dan kan ik het niet vinden, want het is totaal anders dan wat er bij mij staat. En even los van wat beter is, is het voor mij lastig om zo lang van huis te zijn, waar ik geen maaltijden kan plannen, mijn kruiden en voorraden niet heb.

Dus heb daarom gewoon zo goed mogelijk meegedraaid en waar ik kon mijn eigen dingen gedaan.



Ik weeg me niet, maar mijn gezicht lijkt minder pafferig, zowel in de spiegel als op de gevoelige plaat.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben zelf van 95 naar 61 kilo gegaan (en tussendoor jojoën). Nu weeg ik rond 67.

Ik begon met Weight Watchers op m'n 21ste en vlak voor m'n 23ste verjaardag was het eraf.

Nu ben ik 30+ en woog ik voor de zomer 63, nu dus 67, ik stond elke dag bij de banketbakkerij die zelf schepijs maakt. Dus dat nam ik ook, iedere dag ... met extra slagroom.



Dus die ijs kilo's wil ik er weer af hebben voor de zomer
Hoi Koffiedoosje

Ijs met slagroom, hemels!

Ben je nog in die bakkerij?



Vanochtend ben ik begonnen met gegrilde groentes en een notenburger, ik houd van warm ontbijt.

Vandaag iets maken met een spitskool, iemand nog een succes recept?
tvp
Alle reacties Link kopieren
quote:Manakamana schreef op 18 januari 2017 @ 10:46:

Hoi Koffiedoosje

Ijs met slagroom, hemels!

Ben je nog in die bakkerij?



Vanochtend ben ik begonnen met gegrilde groentes en een notenburger, ik houd van warm ontbijt.

Vandaag iets maken met een spitskool, iemand nog een succes recept?





Nee, gelukkig verkoopt hij het alleen in de zomermaanden. Anders zou ik uit m'n voegen barsten!



Vanmiddag havermout op met een banaantje erdoor gesnipperd.
Alle reacties Link kopieren
Ik merk toch dat ik het lastig vind om van de lekkere dingen af te blijven, grr! Misschien toch maar een kalender maken en dat ik soms wat lekkers inplan.



Hoe doen jullie het met bewegen? Gaan jullie echt naar de sportschool?
S'ochtends heb ik nooit fut om iets te maken. Bij mij blijft het meestal bij een cracker of een broodje die ik dan in de auto onderweg naar werk op eet



Mommy2014 dat is ook lastig! Ik heb het ook als ik voor de kast sta en een keuze heb tussen gezonde of ongezonde snack dat ik eigenlijk liever die ongezonde pak! Ik vind wel dat je het jezelf af en toe moet gunnen (in het weekend een keer bijvoorbeeld).

Wat ik probeer qua beweging; 2x (soms 3x) naar de sportschool. Dan eerst cardio, vervolgens krachtraining. In de zomer heb ik dat soms vervangen voor een half uur zwemmen in natuurwater (heerlijk!). Ik wil ook vaker een stuk gaan wandelen, maar komt er nog niet echt van.
Alle reacties Link kopieren
Ik probeer nu ook wat vaker iets te eten. 6 keer per dag ipv 3 keer.

En ik moet niks nemen van light drank. Weet niet precies hóe het werkt, maar daar krijg ik zo'n zin in suiker van! Heb ik met water of thee niet. Herkent iemand dat?
Alle reacties Link kopieren
quote:mommy2014 schreef op 18 januari 2017 @ 13:56:

Ik merk toch dat ik het lastig vind om van de lekkere dingen af te blijven, grr! Misschien toch maar een kalender maken en dat ik soms wat lekkers inplan.



Hoe doen jullie het met bewegen? Gaan jullie echt naar de sportschool?





Ik fiets naar m'n werk, en 's avonds (als het weer goed is) wandel ik een uur of anderhalf en dat 4 keer per week.

Lijnen gaat me beter af dan naar een sportschool gaan.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb nog wel (tot eind feb) een abonnement op de sportschool, maar reden dat ik dat heb opgezegd is omdat ik er eigenlijk nooit heen ga.. ik kan me er gewoon niet toe zetten om te gaan..



Ik probeer nu wel steeds meer te wandelen, en daar helpt het dus flink bij dat ik een activitytracker heb zoals ik al eerder zei. Ik loop met onze (moeder, zusje en ik) challenge voor de maand januari nog flink achter, dus dat is wel een stock achter de deur om nog even een blokje om te lopen om ze weer in te halen..
Ik heb ook een abonnement bij de sportschool, ging eerst wel enthousiast er naartoe, maar vind het geen fijne plek, vooral de harde muziek.

Ik fiets ongeveer 100 km per week (woon-werk) en ik wandel veel, alles tot 3 km ongeveer, gelukkig heb ik veel vrije tijd

Ik houd ook mijn stappen een beetje bij, vind het wel een leuke stimulans.



Hier gaat het nog steeds lekker. Vanochtend omelet met avocado op een geroosterd desem broodje, ook nog met wat humus erop. Dat was lekker en zonet wat druiven, banaan en een handje energie mix. Voor op het werk heb ik spitskool van gisteren. Lekker klaargemaakt, dus verder geen aardappel of rijst erbij. Vanavond staat nog open, misschien wel een frietje.



Gisteren werd me aangeboden: brownie, chocolade, kaas en koek. Aan het eind van de dag een blokje chocolade gehad bij de thee (ik was op visite). Voorheen had ik alle 4 gekozen.



Hoe gaat het met jullie? Hoe gaan jullie om met het weekend? Springen jullie uit de band?
Alle reacties Link kopieren
Ik heb vrij wisselende werktijden, dus ik werk ook regelmatig in het weekend.. ik ga dus niet heel anders om met het weekend dan met doordeweeks, omdat dit redelijk door elkaar heen loopt.



Knap dat je al het lekkers hebt weten af te houden manakamana!
Alle reacties Link kopieren
Leuk al die positieve verhalen!



Ik ben afgelopen week begonnen met de eetstoornisbehandeling. Het gaat een pittig traject worden. Gelukkig ben ik erg gemotiveerd.

Ik wil er verder niet teveel over kwijt om minder herkenbaar te zijn maar ook omdat de behandeling niet geschikt is om maar zo even thuis te doen.



Blij dat het weekend is. In het weekend kan ik lekker uitslapen en rustig ontbijten. Dat scheelt vaak de rest van de dag ook weer. En ik wandel veel dus ben veel buiten, heb dan soep en broodjes mee en ben vooral lekker aan het bewegen. Dus eigenlijk vind ik de weekenden fijner als het om eten gaat
Alle reacties Link kopieren
Waar is iedereen gebleven?

Hopelijk gaat het bij iedereen nog de goede kant op.



Bij mij gaat het goed. Ik weet mijn gewicht niet want ik weeg nu tijdens de behandeling en dat is een andere weegschaal en heb dan kleren aan. Maar het lukt me al wel om wat stapjes te zetten. Ik ga vol goede moed door. Het geeft me ook een beter gevoel als ik gezond eet, fitter en vrolijker. Op naar de volgende stapjes.
Hallo multomap.

Goed om te lezen dat je goede moed hebt, dat is het allerbelangrijkste.

Ben je tijdens de behandeling in opname?



Ik heb nog steeds de goede smaak te pakken. Zie echt een behoorlijk verschil met twee/drie week geleden. Ik heb geen harde cijfers. Mijn doel is ook me fit en vitaal voelen en qua uiterlijkheden mezelf weer te zien in de spiegel, en die zelf zie ik weer
Alle reacties Link kopieren
Fijn Makamana! Knap dat je geen weegschaal nodig hebt maar echt voelt hoe jouw lijf voelt!



Ik heb een ambulante behandeling, wel bij een instelling gespecialiseerd in eetstoornissen. Deze behandeling zal ongeveer een half jaar duren geloof ik.

Op moment gaat het heel goed en hou ik me aan alle afspraken. Ik ben alleen wel bang voor het moment dat ik het alleen moet gaan doen. In het verleden vaker therapie gehad voor verschillende dingen en tijdens therapie gaat het heel goed, 1 of 2 maanden later ook nog wel maar daarna wordt het toch telkens weer moeilijk en heb ik toch weer wat ondersteuning nodig. Vervelende cirkel waarvan ik nog niet weet hoe ik eruit kan komen.

Maar nu eerst me aan de afspraken houden, alles opschrijven en analyseren en stapjes zetten.
Alle reacties Link kopieren
quote:Manakamana schreef op 20 januari 2017 @ 12:03:

Hoe gaat het met jullie? Hoe gaan jullie om met het weekend? Springen jullie uit de band?Ik heb net een halve zak groente chips op van de Hema ... heul lekker Ik eet bijna nooit chips, dus hier geniet ik echt van.
Alle reacties Link kopieren
Even een klein vreugdemomentje: De weegschaal gaf vanochtend 79,8 aan! Zo fijn om geen 8 meer als eerste cijfer te hebben!!



Dus dat geeft ook wel weer wat motivatie om verder te gaan met afvallen
Alle reacties Link kopieren
quote:multomap schreef op 20 januari 2017 @ 15:14:

Leuk al die positieve verhalen!



Ik ben afgelopen week begonnen met de eetstoornisbehandeling. Het gaat een pittig traject worden. Gelukkig ben ik erg gemotiveerd.

Ik wil er verder niet teveel over kwijt om minder herkenbaar te zijn maar ook omdat de behandeling niet geschikt is om maar zo even thuis te doen.

Sterkte en veel succes! Ik ben ook in behandeling geweest voor een eetstoornis, het was lang en ik ging er elke keer met zware tegenzin naar toe, maar toch heeft het veel geholpen en ben er nu al 4 jaar er van af.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven