Trump is the new president

09-11-2016 06:15 3004 berichten
TRUMP FOR PRESIDENT: wie had ooit gedacht dat dit zou kunnen gebeuren.
Alle reacties Link kopieren
quote:Tilo schreef op 21 januari 2017 @ 19:42:

[...]



Helaas.

Mijn moeder is Zweeds.

Mijn halve familie in Zweden is inmiddels weg daar.

Heel echt.

Anno nu.Jag tror inte något av det
„Ik ben goddank helemaal niets” (Japi)
Alle reacties Link kopieren
quote:Dormouse schreef op 21 januari 2017 @ 23:19:

[...]

Survival of the fittest?

Net gekeken naar CNN, de man maakt zich wel erg druk over de tegenvallende opkomst gisteren.

En over de verslaggeving van de media.

Ik heb hem nog niet gehoord over de honderdduizenden die vandaag de straat op gingen in protest.





Het is erg duidelijk welke Amerikanen hij als de Amerikanen ziet voor wie hij alles weer "great" wil maken. Je kan hopen dat hij met een efficiënter alternatief komt, maar dat zie ik pessimistisch in.

The "Self Made Man" komt hier duidelijk in terug, en dan niet in de positieve zin dat je alles uit het leven kan halen, maar in het omgekeerde dat als je in de shit zit, het je eigen "schuld" is en je het zelf op mag lossen.

Past dan wel mooi in lijn met zijn afkeer van Planned Parenthood. Nog meer kinderen in de rotzooi, zou je kunnen zeggen als je een harde lijn door wil trekken.

Gaat het ver om het Darwinisme te noemen? En dan in negatieve zin?
quote:Tilo schreef op 21 januari 2017 @ 19:42:

[...]



Helaas.

Mijn moeder is Zweeds.

Mijn halve familie in Zweden is inmiddels weg daar.

Heel echt.

Anno nu.

Waar zijn ze heen dan?

Scandinavië wordt hier vaak genoemd als land waar mensen naartoe zouden willen verhuizen als ze het hier niet meer trekken. Ik ben dan wel benieuwd waar Scandinaviërs op hun beurt naartoe gaan als zij het niet meer trekken.
.
Alle reacties Link kopieren
Ik zat net een filmpje te kijken op facebook waarin je zag hoe de obama's en de trumps hun first dance aan het dansen waren. Wat een verschil zeg. Bij de obama's spat de liefde ervan af terwijl het bij de trumps er vrij afstandelijk aan toe gaat.



Natuurlijk is niet iedereen van het uiten van liefde voor zoveel mensen, maar het zag er erg awkward uit. Het is omdat het moet, zoiets.
Ik heb dat stukje over de veteranen gezien in Amerika (geloof Nieuwsuur).driekwart heeft op Trump gestemd omdat ze het hopen beter te krijgen dan in de tijd van Obama die ze aan hun lot overgelaten heeft.

Schrijnend hoor,die mensen hebben gestreden voor hun vaderland en velen zijn nu dakloos en aan hun lot overgelaten. Hopelijk wordt daar nu wat aan gedaan.
De actievoerders zijn wel vrij genuanceerd, dat moet ik ze nageven.

https://m.youtube.com/watch?v=jXQLUVDOhyo
De hulpverleners voor veteranen kunnen de komende jaren hun borst nat maken. De VS kent al honderdduizenden veteranen die dakloos zijn en psychische problemen hebben. Dat aantal zal de komende jaren verder stijgen als de militairen uit de oorlogen in Irak en Afghanistan terugkeren, is alom de verwachting.

Als er al wat te helpen valt. Het aantal zelfmoorden onder veteranen is schrikbarend hoog. Elke dag plegen achttien veteranen zelfmoord. Daarmee zijn de veteranen verantwoordelijk voor twintig procent van alle zelfmoorden in de VS.

De VS telt momenteel zo'n twee miljoen voormalige militairen. De meesten van hen hebben meerdere tours of duty achter de rug. Veel van hen keren terug met een post-traumatisch stresssyndroom.
Armoede in de VS – de oncomfortabele waarheid



https://biflatie.nl/artik ... -oncomfortabele-waarheid/
Het Amerika onder Obama. Begrijp je nu waarom Trump als president is gekozen?



https://www.amerika.nl/am ... hes-amerika/veel-armoede/
Bittere armoede, gebrekkige ziekenzorg, miljoenen daklozen en een manier van denken die kil en koud over lijkt te komen. Misschien is het goed dat we in Nederland ook begrijpen wat de schaduwkanten van de VS zijn.



Beluister het Audio transcript



http://www.visionair.nl/ideeen/mensheid/arm-amerika/
1 oktober 2013 - Volgens een recent gepubliceerd rapport van het Amerikaanse bevolkingsbureau over armoede, inkomsten en gezondheidsverzekering in de VS voor het jaar 2012 blijkt duidelijk dat de kloof tussen arm en rijk alsmaar groter wordt.



Armoede

Het rapport levert een momentopname van de immense crisis. Armoede is de dagelijkse realiteit voor 15 procent van de bevolking oftewel 46,5 miljoen Amerikaanse staatsburgers; 9,5 miljoen gezinnen leven in armoede. Wanneer men deze groep armen verder onderverdeeld dan krijgt men het volgende beeld: 12,7 procent zijn blanken, 27,2 procent Afro-Amerikanen, en 26,6 procent latino’s.

Ongeveer 20,4 miljoen burgers moeten rondkomen met een inkomen dat minder is dan de helft (50 procent!) van de officiële vastgestelde armoedegrens, 7,1 miljoen van hen zijn kinderen onder de 18 jaar. Twintig procent van de kinderen groeien op in armoede. 1 miljoen kinderen zijn dakloos, dat is 57 procent meer dan in 2006-07.

Het aantal daklozen in de regio van Washington is met 23 procent gestegen sinds het uitbreken van de crisis. Dan is er het groeiende fenomeen van de 'working poor': een vierde van de Amerikanen met een baan verdienen minder dan 10 dollar per uur. Honderd miljoen Amerikanen kregen een of andere vorm van sociale uitkering. 47,78 miljoen Amerikanen zijn aangewezen op voedselbonnen, dat is een veel groter aantal dan voor het aantreden van Obama als president.

Bijna een derde van de Amerikaanse bevolking werd in de periode van 2009-11 met armoede geconfronteerd. Het gemiddeld inkomen van 51.017 dollar is lager dan in het jaar 2011 en houdt een vermindering in van 8,3 procent ten opzichte van 2007. Het aantal Amerikanen van 65 jaar en ouder dat in armoede leeft steeg van 3,6 naar 3,9 miljoen in de periode van 2011-2012.

Ondanks de met luid tromgeroffel aangekondigde heropleving van de Amerikaanse economie blijven de Amerikanen geplaagd met stijgende armoede, die voor de buitenwereld versluierd wordt.

Ongelijkheid

De heropleving van Obama is beperkt tot de rijke toplaag van de 1 procent superrijken, die de geldelijke verliezen tijdens de Wall Street crash in 2008 hebben weggewerkt dankzij de geldinjectie van de Amerikaanse overheid (met het geld van de belastingbetaler) waardoor ze nog rijker geworden zijn. De grote sociale ongelijkheid is het resultaat van een overheidsbeleid waarbij de rijkdom herverdeeld wordt van onder naar boven.

Een dag voor de publicatie van het Bevolkingsrapport, publiceerde het Forbes magazine de jaarlijkse lijst van de 400 rijkste Amerikanen. Het gecombineerd vermogen van deze rijke top steeg substantieel van 1,7 naar 2,2 biljoen dollar. Deze onthutsende rijkdom is gelijk aan 12 procent van het Amerikaanse BNP en tweederde van de belastinginkomsten van 2009. De rijkdom van deze vermogende Amerikanen zou volstaan om het deficit van de federale staat en locale besturen gevoelig te verminderen.

De staatsschuld van de VS bedraagt meer dan 17.600 miljard dollar, het stijgt met 45,5 dollar per seconde. De rijkdom van de Amerikaanse top is groter dan het totale vermogen van de helft van de 150 miljoen burgers uit de lagere bevolkingsklassen. Hun vermogen is groter dan het BNP van Italië, Canada en Mexico.

Nog nooit hebben de Amerikaanse superrijken zoveel rijkdom vergaard als vandaag. De prominente miljardairs zijn volgens de Forbes lijst: Bill Gates (72 miljard dollar) een toename van 6 miljard dollar ten opzichte van het voorbije jaar, Warren Buffet (58,5 miljard dollar), Michael Bloomberg (31 miljard dollar), Mark Zuckerberg (19 miljard dollar).

De bijgewerkte studie van de economist Emanuel Saez documenteert uitvoerig de alsmaar groter wordende sociale ongelijkheid die zich sinds 2009 in de VS voltrekt in Obama's periode van economische 'heropleving'. Volgens de studie van Saez ging sinds 2009 zowat 95 procent van de inkomstenstijging naar de 1 procent rijksten, terwijl de meerderheid van de Amerikanen haar inkomsten zag verminderen.

Het rapport van de Bevolkingsdienst en de Forbes lijst van de Amerikaanse miljardairs tonen duidelijk aan dat de uitspraken van Obama ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van de Wall Street crash, een onbetrouwbare misleiding en leugen is wanneer hij pretendeert zich in te zetten voor de belangen van de gewone Amerikaan.

Het rapport van de Bevolkingsdienst toont duidelijk de systematische achteruitgang van de levensstandaard voor de gewone Amerikaanse burger. Het groeiend aantal armen is geen verrassing en heeft uiteraard rechtstreeks van doen met het grote aantal werklozen, de stagnerende lonen en koopkracht en de overheidsbesparingen in de sociale sector.

Het aantal voltijdse banen op jaarbasis steeg amper met 1 miljoen in 2012, dat is de helft van de door economisten voorspelde groei. Dit reflecteert de enorme stijging van de deeltijd banen ten koste van de voltijdse. Om het verlies van de officiële recessie van 2007-09 op te vangen gebruiken de werkgevers lagere lonen en deeltijd banen.

De voorzitter van de Russell Sage Foundation, Shelton Danziger, verklaarde in een interview voor de New York Times, dat "de armoede in de VS vandaag groter is dan in 2000 en het gezinsinkomen en koopkracht van de modale Amerikaan alsmaar krapper wordt, gezien de oplopende hoge werkloosheid, stagnerende lonen en bezuinigingen".



Bronnen:

www.uitpers.be

Us Census report sows entrenched poverty and declining living standards – Thomas Gaist

The Economic Collaps Blog

Noch nie waren die Reichen so reich – Armutsrate sinkt nicht – Reiner Oschmanns

De VS Staatsschuld Meter
Alle reacties Link kopieren
quote:Habbekratz schreef op 22 januari 2017 @ 10:59:

Bittere armoede, gebrekkige ziekenzorg, miljoenen daklozen en een manier van denken die kil en koud over lijkt te komen. Misschien is het goed dat we in Nederland ook begrijpen wat de schaduwkanten van de VS zijn.



Beluister het Audio transcript



http://www.visionair.nl/ideeen/mensheid/arm-amerika/

Die armoede is niet te wijten aan Obama. En ook niet aan zijn voorgangers. In de VS is altijd een grote onderklasse geweest. Politici die iets aan armoede willen doen maken weinig kans bij verkiezingen. Veel kiezers zijn namelijk rechts-conservatief.

Obama probeerde het met Obamacare. Uiteindelijk kwam er een zeer afgezwakte versie als wet uit. Afgezwakt door conservatieve democraten en de republikeinen.
„Ik ben goddank helemaal niets” (Japi)
Alle reacties Link kopieren
quote:Habbekratz schreef op 22 januari 2017 @ 10:55:

Het Amerika onder Obama. Begrijp je nu waarom Trump als president is gekozen?



https://www.amerika.nl/am ... hes-amerika/veel-armoede/Trump gaat die armoede echt niet oplossen. Eerder nog versterken door allerlei basisbehoeftes duurder te maken en Obamacare af te schaffen.
„Ik ben goddank helemaal niets” (Japi)
Washington zou zich moeten schamen voor de rijkdom en armoede



https://www.youtube.com/watch?v=u8Bn1Om7ytk
Bekijk deze video maar eens...

Dit gezin ....Amerika rijk.....vroeger misschien nu niet meer...



https://www.youtube.com/watch?v=szgd1VmFY7A
Alle reacties Link kopieren
quote:Habbekratz schreef op 22 januari 2017 @ 10:55:

Het Amerika onder Obama. Begrijp je nu waarom Trump als president is gekozen?



https://www.amerika.nl/am ... hes-amerika/veel-armoede/Onder Trump zal de kloof tussen rijk en arm echt niet kleiner worden. Door zijn protectionisme wordt het dagelijks leven duurder. Een winterjas, tv, computer, medische apparatuur uit Azie zijn (zonder extra importheffing) goedkoper dan een 100% Amerikaans produkt.
https://www.youtube.com/watch?v=38f14tospT4



Al die steenrijke hollywoodsterren die 350 miljoen hebben ingezameld voor de campagne van Hillary terwijl Trump won met slechts 40 miljoen budget...



Ik hoop dat Trump die miljoenen armen in Amerika werkgelegenheid kan geven dan heeft hij al veel meer bereikt dan de vorige regeringen.
quote:amarna schreef op 22 januari 2017 @ 11:18:

[...]



Onder Trump zal de kloof tussen rijk en arm echt niet kleiner worden. Door zijn protectionisme wordt het dagelijks leven duurder. Een winterjas, tv, computer, medische apparatuur uit Azie zijn (zonder extra importheffing) goedkoper dan een 100% Amerikaans produkt.

Die kloof zal er altijd zijn want je kunt als arbeider niet op werken tegen een miljoenengage van de rijken.

Maar ik hoop dat de armen werk kunnen krijgen en een dak boven hun hoofd en geen droog brood meer hoeven eten. Die dure spullen met importheffing kunnen de rijken betalen zodat de importheffing belasting besteed kan worden aan de armen.Die zijn wel tevreden denk ik met een tweedehands merkjas of computer. Als ze maar niet meer op straat hoeven te leven.
Alle reacties Link kopieren
quote:Habbekratz schreef op 22 januari 2017 @ 10:44:

Ik heb dat stukje over de veteranen gezien in Amerika (geloof Nieuwsuur).driekwart heeft op Trump gestemd omdat ze het hopen beter te krijgen dan in de tijd van Obama die ze aan hun lot overgelaten heeft.

Schrijnend hoor,die mensen hebben gestreden voor hun vaderland en velen zijn nu dakloos en aan hun lot overgelaten. Hopelijk wordt daar nu wat aan gedaan.Schrijnend idd. Helaas zullen deze mensen het onder Trump niet beter gaan krijgen. Evenals de mensen die op of onder de armoedegrens leven. Er zullen best groepen gaan profiteren van het beleid van Trump, maar dat zijn zeker niet de bovengenoemde groepen.
quote:oudebaas schreef op 22 januari 2017 @ 11:03:

[...]



Die armoede is niet te wijten aan Obama. En ook niet aan zijn voorgangers. In de VS is altijd een grote onderklasse geweest.

Kom op zeg al die regeringen zijn schuldig. Militairen zijn goed genoeg om hun leven voor Amerika te geven en dan ga je zo met veteranen om SCHANDALIG.

Turrlijk zal er altijd een kloof zijn tussen rijk en arm in Amerika.Niet iedereen kan miljoenengages verdienen.Maar laat die George Clooney,Madonna en andere sterren zelf eens wat aan de armoede doen ipv 350 miljoen op te halen voor Hillary. Deel die 350 miljoen op straat uit aan de daklozen .Dat had veel meer nut gehad.
Alle reacties Link kopieren
Eerder deze week was de pers zijn beste vriend.

Nu zijn het leugenaars:

[url=http://www.nu.nl/buitenla ... bij-inauguratie.html[/url
quote:titta schreef op 22 januari 2017 @ 11:36:

[...]



Schrijnend idd. Helaas zullen deze mensen het onder Trump niet beter gaan krijgen. Evenals de mensen die op of onder de armoedegrens leven. Er zullen best groepen gaan profiteren van het beleid van Trump, maar dat zijn zeker niet de bovengenoemde groepen.

Ik denk van wel. Alles verbeteren is onmogelijk,hoeft ook niet,als iedereen maar een dak boven hun hoofd heeft en werk om normaal te kunnen leven.

Madonna kan wel schreeuwen tegen Trump maar wat doet ze zelf,helpt zij de veteranen,helpt zij de daklozen?

De Elite doet toch niets? Dus heeft Trump gelijk of niet?

Hij wil tenminste nog wat doen.............

Over 4 jaar kijken we wat hij heeft gedaan en dan kun je oordelen.

Noem eens 5 dingen die Obama heeft gedaan voor de veteranen/armen?

Obamacare? Waar halen die veteranen,daklozen en al die andere miljoenen het geld vandaan voor die zorgverzekering als ze nauwelijks droog brood kunnen eten?
quote:amarna schreef op 22 januari 2017 @ 11:59:

Eerder deze week was de pers zijn beste vriend.

Nu zijn het leugenaars:

[url=http://www.nu.nl/buitenla ... bij-inauguratie.html[/urllink werkt bij mij niet
Alle reacties Link kopieren
@habbekratz. Ik vind het wel van weinig realiteitszin getuigen als je denkt dat trump de kloof tussen arm en rijk gaat verkleinen. Hij heeft een kabinet samengesteld van oliemagnaten, goldman sachs bankiers en andere miljardairs. Geen mensen die een historie hebben om ook maar iemand te helpen behalve zichzelf en de andere 1%.

Je vraagt je af hoeveel mensen madonna heeft geholpen met haar miljoenen? Je kan je beter afvragen hoeveel trump heeft geholpen, geeneen. Hij heeft een lange historie van zaken doen die grenzen aan oplichting (trump university, trump steaks) en koopt illegaal staal.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven