Werk & Studie alle pijlers

Twijfel over hbo-v

07-09-2016 14:52 78 berichten
Alle reacties Link kopieren
Op dit moment zit ik in het 3de jaar van de opleiding en sta ik aan het begin van een heel jaar stage (2 verschillende stages). De eerste anderhalf jaar theorie ben ik zonder enige moeite doorgekomen, het was soms misschien zelfs te gemakkelijk. Vorig schooljaar had ik mijn eerste stage van 20 weken in een verpleeghuis. Hier heb ik voornamelijk de basiszorg geleerd, hoewel ik het erg saai vond ben ik nu blij dat ik het goed geleerd heb want op school leer je dit niet. Na enige tijd had ik echter geen uitdaging meer (elke dag bijna hetzelfde werk) en ben ik mijzelf gaan uitdagen door ziektes, medicijnen, verpleegproblemen etc. meer uit te gaan werken dan nodig was. Dit vond ik erg leuk.



En volgende week begin ik dus met mijn volgende stage, ik was erg gemotiveerd na het behalen van mijn vorige stage aangezien ik niet heel veel zelfvertrouwen had tijdens de stage. Alleen die motivatie is nu weg. Ik heb een halve dag meegelopen en het enige wat de verpleegkundige heeft gedaan is mensen wassen, verschonen en eten geven, omdat hij anders niet wist wat hij moest doen. Begrijp me niet verkeerd, ik weet dat dit erbij hoort maar voor mij is dit geen uitdaging en leuk vind ik het al helemaal niet. Ik zie het niet zitten om wéér 20 weken alleen dit soort werk te doen. Daarnaast hebben ze doordeweeks korte diensten waardoor ik bijna altijd in het weekend moet om aan m’n uren te komen, hierdoor moet ik waarschijnlijk mijn enige hobby en uitlaatklep opgeven. Ik denk dat ik hier gewoon niet geschikt voor ben.



En daar komt de twijfel: stoppen of doorgaan? De reden dat ik deze opleiding ben gaan doen is omdat ik ambulanceverpleegkundige wil worden, of in ieder geval de richting van de spoedeisende hulp. Al twijfel ik de laatste tijd of ik toch niet liever arts wil worden (maar dit is bijna onmogelijk denk ik).



Goed, sorry voor het lange verhaal. Ik weet ergens wel dat het zwak is om nu te stoppen en ik wil ook graag doorzetten maar misschien lukt het met wel gewoon niet. Het is klote als je motivatie telkens naar beneden wordt gehaald door stages.

Misschien zijn er mensen die dit herkennen? Of tips hebben?



Bedankt alvast.
Oke, maar wat verandert er in de praktijk dan? Want medicatie voorschrijven mogen ze al.
Alle reacties Link kopieren
Geen idee haha! Ben zelf geen verpleegkundige, dus kan er inhoudelijk niks over zeggen. Ben ook wel benieuwd dan, want ik heb dit wel echt als nieuwsbericht gelezen dus lijkt me dan wel een merkbare verandering.
Alle reacties Link kopieren
Voor wat ik gezien heb; om kans te maken op een opleidingsplek voor verpleegkundig specialist moet je toch wel ruime en relevante ervaring als verpleegkundige hebben. Als TO nu al aangeeft dat verpleegkunde uberhaupt haar tegenstaat, lijkt me dat echt een lange weg om te komen tot iets wat misschien een optie is. Nou gaf ze zelf al aan dat dat ook niet haar ding is, maar dat wilde ik er nog even bij vermelden.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven