Werk & Studie alle pijlers

Naar het HBO!

21-01-2017 20:09 22 berichten
Ja, ik begin iets later met mijn carrière dan een gemiddeld persoon. I know.



Na de zomer kan ik, als het goed is, beginnen met een hbo-opleiding. De planning is om aangenomen te worden in het ziekenhuis en intern opgeleid worden.



Maar....Wat als ik niet aangenomen word? Ik heb geen recht op stufi, mijn uitkering stopt zodra ik mijn havo heb (terecht) en ik moet toch de huur betalen. Een deeltijdopleiding is een oplossing, dan moet ik erbij werken. Ik heb berekend dat ik minstens 27 uur per week, tegen minimunloon, moet werken om rond te kunnen komen.



Ik ben bang dat ik dat niet kan combineren met de studie/huishouden/alleenstaand moederschap. En als ik stage moet lopen, kan ik niet werken. Dus dan ook geen geld.



Duaal is voor mij de ideale oplossing, maar die plaatsen liggen niet voor het oprapen. Het ziekenhuis was al mijn plan B, plan A is niet realistisch. Willen jullie meedenken?



Ik wil:



-in de gezondheidszorg, ik volg het NG profiel, moet daar hard aan trekken en zou het echt zonde vinden als ik daar verder niets mee doen.

-geen verpleegkunde. Ik ben totaal geen verzorger, ik ben een behandelaar/oplosser.

-Een kantoorbaan zou me erg ongelukkig maken, ik hou van wisselende contacten tijdens het werk. ("Hahaha, word je hoer." Dat kan zonder opleiding, mensen)

-Ik wil wel een opleiding volgen waar de arbeidsmarkt om vraagt. Social work, voeding/dietiek, etc, valt dan al af.
Dan toch verpleegkunde. Dat is zoveel meer dan 'verzorgen'. (Dan zou het ook geen verpleegkunde heten, daar heb je de opleiding tot verzorgende (niv 3) voor).
Ik bedoelde het niet lullig tegenover verpleegkundigen, excuses als het zo overkwam. Ik weet wat het beroep inhoudt en het past totaal niet bij me. Het enige voordeel is dat je de opleiding physician assistent erna kan doen, maar de opleiding en het zelf lijkt me verschrikkelijk.



(Ik heb uiteraard wel respect voor mensen die het wel kunnen!)



Oh, misschien nog een handige toevoeging: Ik ben niet geschikt voor labwerk. Ik zie niets door een microscoop.
Alle reacties Link kopieren
Maar wat wilde je dan doen via het ziekenhuis?



Radiodiagnostisch laborant? Ofwel fotos scans enzo beoordelen. Ben bang dat het te technisch voor je is.

Gezondheidszorgtechnoloog? (Misschien ook te technisch?)

Medisch hulpverlener (ambulance etc)
Medewerker Anesthesie. Radiodiagnostisch laborant hebben ze niet in "mijn" ziekenhuis, helaas. Medisch hulpverlener is alleen voltijd en de dichtsbijzijnde is in Utrecht, da's voor mij ruim een uur enkele reis.



Gezondheidszorgtechnoloog heb ik nog nooit van gehoord, ik ga eens bekijken wat dat beroep inhoudt. Maar het klinkt inderdaad iets te technisch voor me.
http://www.volgjehart.nl/

Misschien geeft dit wat info. Volgens mij worden veel opleidingen niet binnen het ziekenhuis zelf verzorgd. Als je op een lab wilt werken, en daar kun je ook werk doen waarbij je niet door een microscoop hoeft te kijken, moet je MLO of HLO hebben gedaan. Als verpleegkundige, daarvoor is bij sommige ziekenhuizen de opleiding wel intern en begin je in een leer-werksituatie waarbij je meteen geld verdient, kun je je ook specialiseren en meer de behandelaars-kant op. Maar dan moet je wel het verpleegkundigen traject eerst door, dat klopt.

Hoe ga je dat doen met je zwangerschap? Je bent er straks 4 maanden uit. (verkeerd gelezen, er staat niet dat je zwanger bent..)
Alle reacties Link kopieren
Zou logopedie iets voor je zijn?



Of audicien? Die opleiding kan ook via Beter Horen oid
Het Viva forum is papaja.
Psychiatrie! Ben ook geen "verzorger", werk nu met cptss cliënten in deeltijdbegandeling. Heftig maar erg leuk, afwisselend en geeft voldoening.
Ik geloof dat ik niet helemaal begrijp war je bedoelt.. je wilt een duale werk/leerplek in het ziekenhuis bemachtigen maar je weet nog niet wat je wilt gaan doen?

Heb je je al in verschillende studies/ mogelijkheden verdiept? Wat ik bv weet van de deeltijd Hbo verpleegkunde (in mijn omgeving) is dat duaal alleen kan na 2,5 jaar deeltijd of 2 jaar voltijd of als je al mbo verpleegkundige bent. En dat je bij de deeltijdopleiding al bijna geen ziekenhuis stages kan lopen (moeilijk qua plaatsing) En dat de plaatsen binnen de studie erg beperkt zijn en je dus geselecteerd moet worden...
Alle reacties Link kopieren
Verpleegkundige in de psychiatrie misschien een optie..?
quote:sprietgras schreef op 21 januari 2017 @ 20:27:



Radiodiagnostisch laborant? Ofwel fotos scans enzo beoordelen. Ben bang dat het te technisch voor je is.Ik heb dit een jaar duaal gedaan. Het is meer een kwestie van foto's maken. Beoordelen doet de radioloog.
Alle reacties Link kopieren
Anesthesiemedewerker of operatieassistent dan? Dit zijn duale/inservice opleidingen (moet je dus voor solliciteren) en dan krijg je betaald en zij betalen jouw opleiding. Wellicht gunstig in jouw situatie.
Alle reacties Link kopieren
Maar dan moet je wel snel zijn met solliciteren, voor de start in september sluiten veel vacatures voor de opleiding in februari of maart al!
quote:Samsams schreef op 21 januari 2017 @ 22:35:

Anesthesiemedewerker of operatieassistent dan? Dit zijn duale/inservice opleidingen (moet je dus voor solliciteren) en dan krijg je betaald en zij betalen jouw opleiding. Wellicht gunstig in jouw situatie.



Dat was dus de bedoeling, ik ben op zoek naar een backup. ;) Ik hou inderdaad de website van het ziekenhuis in de gaten en heb ook een jobalert ingesteld.



Logopedie heb ik me over ingelezen, alleen schijnen er niet zoveel vacatures voor te zijn. Tenminste, niet hier in de regio. Audicien trekt me dan weer niet zo.



GGZ-verpleegkundige lijkt me wel leuk. Alleen da's een specialisatie, toch? Dan zou ik alsnog de opleiding verpleegkunde moeten doen.



quote:Mor_til_tre schreef op 21 januari 2017 @ 21:48:

Ik geloof dat ik niet helemaal begrijp war je bedoelt.. je wilt een duale werk/leerplek in het ziekenhuis bemachtigen maar je weet nog niet wat je wilt gaan doen?

Heb je je al in verschillende studies/ mogelijkheden verdiept? Wat ik bv weet van de deeltijd Hbo verpleegkunde (in mijn omgeving) is dat duaal alleen kan na 2,5 jaar deeltijd of 2 jaar voltijd of als je al mbo verpleegkundige bent. En dat je bij de deeltijdopleiding al bijna geen ziekenhuis stages kan lopen (moeilijk qua plaatsing) En dat de plaatsen binnen de studie erg beperkt zijn en je dus geselecteerd moet worden...



Is dat echt zo? Dan heb ik misschien niet goed gelezen. Maar zoals ik zei: Verpleegkunde trekt me totaal niet. Misschien heeft dat bijgedragen aan het feit dat ik er totaal naast zit.



Ik wil ook best wel werken en een opleiding deeltijd doen. Alleen...27 uur werken is best veel i.c.m de studie en zoonlief. Da's toch 3,5 dag. Dan heb ik 1 dag per week school (ga ik van uit). Hou ik anderhalve dag over voor huiswerk en huishouden. Eens per 14 dagen kan ik in het weekend ook aan school/huishouden werken, dan is zoon bij vader. In de weekenden dat ik hem thuis heb, wil dat soort dingen graag zoveel mogelijk uitstellen en leuke dingen doen. Zo vaak zien we elkaar niet, ik ben nu al 4 avonden per week weg.



(Hij is 12)
Ja dat begrijp ik, dat lijkt me ook enorm druk! Daarom wilde ik je even tippen over wat ik tegenkom bij het zoeken naar een opleiding. Maar inderdaad; je gaf al aan dat je dat niet wilt.

Hopelijk vindt je wat je zoekt! Het is een leuke mooie uitdaging om een nieuwe weg in te slaan. En ook pittig, zeker als alleenstaande mama! Veel geluk.
Toch bedankt voor het meedenken, hoor. Dat waardeer ik natuurlijk enorm! Eerst mijn huidige opleiding maar eens afronden.
https://www.youchooz.nl/z ... admissionCriteria%5B%5D=3

Staat hier wat tussen?



Ik wil je niet verplichten om verpleegkundige te worden, maar weet wel dat je er heel veel kanten mee op kunt als je je dipploma eenmaal hebt. Van bijv. een consultatiebureau, tot medische dienst in een gevangenis of op een vliegveld, psychiatrische instelling/ziekenhuis, bij mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, een woongroep of verpleeghuis voor ouderen, de GGD, huisartsenpraktijk als praktijkondersteuner, spreekuur draaien op een polikliniek, wijkverpleegkundige, transferverpleegkundige, een basis- of middelbare school voor kinderen met een lichamelijke aandoening, revalidatiecentrum of op een 'gewone' ziekenhuisafdeling. Later kun je je nog alle kanten op specialiseren. Ze zijn nu ook bezig om het verschil tussen mbo-v en hbo-v meer zichtbaar te maken zodat je met een hbo diploma bijv. meer kunt gaan coördineren. Dat is nu nog toekomstmuziek.

Er zijn genoeg verpleegkundigen die geen mensen wassen of prikken e.d. Je zult alleen niet altijd wat te zeggen hebben over je stageplekken tijdens je studie. Je kunt wel kiezen voor een afstudeerrichting AGZ/MGZ/GGZ en als je gelukt hebt, houden ze daar wel rekening mee in de laatste twee jaar.



Houd er wel rekening mee dat je in een ziekenhuis vaak onregelmatige diensten werkt. Daar krijg je wel een vergoeding voor, maar je moet ook weer oppas voor je kind kunnen krijgen.
Ja, die nachtdiensten heb ik ook als ik wel op de OK ga werken. Dat komt wel goed.



Okay, maar als ik verpleegkunde wil gaan doen, dan is dat dus voltijd. Hoe kom ik dan aan geld om mijn huur (e.d) te betalen? Een bijbaantje is natuurlijk niet voldoende. Want, zoals gezegd, ik moet minimaal 27 uur per week werken tegen minimunloon (ik ga er van uit dat ik met alleen mijn havo niet meer krijg) en da's best veel als je studie ook nog ingeschaald is voor 40 uur per week.
Verpleegkunde kan duaal.
Alle reacties Link kopieren
En iets als fysiotherapeut?
The birds are the keepers of our secret, as they saw us where we lay
Alle reacties Link kopieren
quote:SpringDing schreef op 23 januari 2017 @ 00:56:

Verpleegkunde kan duaal.



Dan moet je vaak wel eerst je propedeuse hebben gehaald wat op z'n minst 1 jaar fulltime naar school en stage betekent.

En de duale banen liggen ook niet voor het oprapen.
She needed a hero. So that's what she became.
Alle reacties Link kopieren
Hier is wel veel werk als logopedist (zelfstandig)



Farmakunde

(http://www.deeltijd-opleidingen.nl/zorg/farmakunde/)



Management

(http://www.deeltijd-opleidingen.nl/zorg/management/)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven