Hormonen spuiten vanaf begin 2017

02-01-2017 00:16 1237 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,



Sinds oktober 2015 ben ik gestopt met de pil. Al snel bleek ik PCOS te hebben. Na bijna een jaar clomid te hebben geslikt, begin ik morgen voor de eerste keer met het spuiten van puregon.



Omdat ik er erg tegenop zie en de teleurstelling elke maand groter wordt, lijkt het me fijn om hier te kunnen kletsen met anderen die ook binnenkort gaan beginnen met spuiten. Er zijn al verschillende topics over dit onderwerp, maar ik merk dat de meesten daar al langere tijd meeschrijven, dus vandaar dat ik een nieuw topic heb geopend.

Ik hoop dat er snel meerderen aansluiten! (Of eigenlijk niet)
Whatever you decide to do, make sure it makes you happy <3!
Alle reacties Link kopieren
Nou inderdaad.. Gonal F en puregon hoor ik eigenlijk het meest. Ik moet de ovaleap i.c.m. pregnyl. Heeft iemand al eens pregnyl moeten spuiten? Lees daarvan wel het e.e.a aan bijwerkingen dus ben benieuwd. Ik heb morgen de eerste follikelmeting dus eerst maar hopen dat we met de juiste dosis bezig zijn. Volgens mij lopen wij een beetje gelijk op @qfzqfz



@emceetje Hopelijk komt het snel zodat je weer ergens mee aan de slag kunt (of liever helemaal niet natuurlijk )



@Moesa Spannend! Wel heel netjes dat je met een week al ovitrelle mag spuiten en de gonal dus goed aanslaat.
Ik ga geen pregnyl spuiten maar ovitrelle. Nog geen ervaring mee! Clomid, dat zijn pillen toch? Vervelend die bijwerkingen! Ik ben van mezelf al heel hormonaal, dus ik ben bang er best iets van te gaan merken.

Moesa hoeveel gonal-f spuiten je?



Ik heb niet de illusie zwanger te zijn. Door een week griep heb ik mijn eisprong niet gemerkt... Ik zit op 4 dagen voor mijn nod maar het voelt alsof het vandaag al kan beginnen...
Alle reacties Link kopieren
Esine, benieuwd naar de fm (follikelmeting). Hoeveel dagen ben je nu aan t spuiten? Ik mag woensdag. Dan ben k een week aan de puregon.



Emceetje, ik heb niet echt bijwerkingen tot nu toe. Ik voel wel dat r wat gebeurt. Voelt bij mij richting de ovulatie altijd wat pijnlijk. Merk ik nu ook. Maakt me wat onzeker. Misschien is t al zo ver en staan ze op knappen terwijl ik maandag pas de echo heb... Of dat de dosis te hoog is voor me. Probeer t los te laten maar toch lastig met de gevoeligheid in m'n onderbuik.



Heb trouwens twee keer pregnyl gespoten. Van de zomer met de clomid. Iets meer gedoe omdat je zelf moet mengen. En gevoeliger omdat t meer vloeistof is en grotere naald.



Hoe zijn jullie qua onbeschermd vrijen. Advies is niet doen in de eerste ronde omdat ze niet weten hoe de hormonen aanslaan. Dat je geen overproductie krijgt en dan zwanger wordt van meerling. Gisteren fijne avond samen en zo'n zin....toen wel gevreeën
als je maar geniet
Alle reacties Link kopieren
Ik spuit 75 gonal en was eerst bang dat dat te veel zou zijn, omdat ik bij Clomid al op dag 5 en dag 8 een gemiste eisprong had gehad (bleek achteraf na bloedprikken). En in mijn natuurlijke cyclus ook altijd heftig op mijn eigen hormonen reageer...

Maar 75 blijkt dus prima (groot follikel rechts én links).

En helemaal geen bijwerkingen. Morgen inseminatie, maar ik heb sinds zaterdagmiddag 38,5/39 graden koorts. Dus kleinere kans, maar gebeld met het ziekenhuis en ze willen 'm wel door laten gaan (niet geschoten, altijd mis ).

Esine en qfzqfz, hoe ging jullie fm? Was bij jullie beiden vandaag, toch?

Annaliisa, wat frustrerend dat je je eisprong hebt gemist. Misschien wel op natuurlijke manier zwanger deze ronde...?
Alle reacties Link kopieren
De fm was mwah... Rechts niks en links een heel kleintje van 6.9 mm die er iets meer uitsprong dat de rest. Toch nog even doorspuiten met 50 en dan donderdag weer terug. Mocht er dan nog weinig gebeurd zijn mag ik de dosis gaan verhogen. Ze gaf wel aan dat dit de eerste ronde vaak gebeurd omdat er eerst uitgevogeld moet worden welke dosis goed werkt dus daar hou ik me dan maar eventjes aan vast :-) Ik zit nu trouwens op dag 10 van mijn cyclus dus vandaag een week bezig met spuiten.



Ah gelukkig dat ze hem wel door willen laten gaan Moesa! Zou vervelend zijn als je voor niets zou hebben moeten spuiten. Gek dat je lichaam zo sterk reageerde op de clomid. Heb je dat lang moeten proberen of al vrij snel over op spuiten doordat je zo heftig reageerde?



qfzqfz; Dat gevoel in je onderbuik herken ik wel. Ik was er ook een beetje angstig voor maar daar was voor nu dus geen reden toe. Misschien toch een bijwerking? Hopelijk heb je meteen de juiste dosis te pakken en heb je een mooi eitje (blijft gek om zoiets te zeggen haha).



Over het de eerste ronde niet onbeschermd mogen klussen is bij mij niets gezegd trouwens dus daar houden wij ook geen rekening mee
Alle reacties Link kopieren
hoi iedereen! Ik zou ook graag meeschrijven! Heb aantal rondes clomid gehad maar geen reactie.

Nu in tweede ronde met puregon en pregnyl. Vorige ronde mooi 1 eitje gehad met dosis 100mg puregon, helaas kwam mijn menstruatie al vééls te vroeg terug, op dag 9 :( , dus volgende keer moet ik hier utrogestan voor nemen.



Nu al 11 dagen 100mg gespoten en 2 dagen 150mg maar nog geen reactie :( zo raar, want vorige ronde reageerde ik gewoon bij die dosis. Ik baal dus wel even. Nu opgehoogd naar dagelijks 150, en hopen dat er reactie komt.



Ik heb zelf trouwens ook in het onderwijs gestaan ;) helaas wegens te weinig werk op zoek moeten gaan naar een andere job, wat ik nog steeds erg jammer vind!
Alle reacties Link kopieren
@Moesa: we wachten af....,Ik heb een afspraak gemaakt met een acupuncturist die gespecialiseerd is in kinderwens. Ik heb in het verleden ook acupunctuur gehad voor andere klachten en dat beviel goed. Ga het gewoon proberen. Kan nooit geen kwaad.
Alle reacties Link kopieren
Welkom Selin :-) Wanneer mag je weer terug voor de fm? Hopelijk is er inmiddels wel wat gebeurd! Zo stom dat het lichaam elke keer weer anders kan reageren.



Annaliisa Ik ben benieuwd of het helpt.. Dat staat ook nog op mijn lijstje van probeersels haha



Slikken jullie verder vitamines? Ik zit nu naast het foliumzuur aan de tarwekiemolie met vitamine e omdat ik ergens had gelezen dat dat zou kunnen helpen. Geen idee of het echt zo is maar ook daarbij, baat het niet, schaadt het niet
Alle reacties Link kopieren
Wat een verschil in reacties op de hormonen.....

Balen Esine dat je nog geen grote hebt.

Selin welkom en jammer dat de werking zo tegenvalt.

Moesa, hoe was de inseminatie? Super spannend lijkt mij!



Als t zo door gaat bij mij mag ik zaterdag. Vandaag de FM gehad. Links 14mm, rechts 15mm en 10 mm. Vanavond iets terug in hormonen van 75 naar 66. Hopelijk groeit die van 10 dan minimaal door. Donderdag nieuwe echo. Geen idee wat ze bij 3 grote doen, maar gokken op 2. Dan die avond pregnyl en zaterdag inseminatie. Positief nieuws dus!



Annaliisa, acupunctuur kan heel goed hekpen. Heb toen ik tegen burnout aan zat gedaan. Was fijn. Helaas niet teholpen bij het zwanger worden.
als je maar geniet
Moesa Hoe is het gegaan met de inseminatie? Is het door gegaan ondanks je verhoging?



annaliisa ik loop bij een homeopaat o.a. ook voor de vruchtbaarheid. Ik heb er erg veel baat bij voor mijn hormonale migraine!



esine ik slik foliumzuur, vitamine D tegen mijn winterdip, teunisbloemolie omdat ik altijd erg hormonaal ben (2× in de maand) en een voedingssupplemet met vitamine b omdat mijn homeopaat me dat heeft aangeraden.



qfzqfz succes morgen met je echo! Hopelijk groeien de follikels goed!



Ik mag waarschijnlijk morgen gaan beginnen met prikken. Een uitgangsecho is niet nodig. Dus dan kan ik gewoon beginnen. Ik was wel erg verdrietig toen ik ongesteld werd, omdat de fase van natuurlijk zwanger proberen te worden nu echt voorbij is. Maar goed. We gaan ervoor!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb vrijdag ook weer een uitgangsecho.



Ik heb het idee dat ik qua emoties last krijg door de hormonen. Ben snel geiiriteerd, verdrietig en wil eigenlijk niemand om mij heen. Daar had ik nooit last van.



Succes Emceetje met het prikken! Waarom geen uitgangsecho? Dat doen ze toch ook om te kijken dat er geen cystes achterblijven?
Ik heb geen idee. Mijn gyn heeft op het formulier geschreven: dag 3 echo niet nodig. Voor mij is dit alles voor het eerst, dus ik ga er maar vanuit dat het goed is.

Hoe snel weet je wanneer de inseminatie is? Is dat meestal op dag 14?
Alle reacties Link kopieren
Dat hangt er vanaf hoe snel de blaasjes groot genoeg zijn. Vanaf 18 mm geven ze bij mij pregnyl.
Alle reacties Link kopieren
Annaliisa oh hier ook zoveel last van men emoties!! Zo vervelend! Begin voor het minst te wenen en ben erg prikkelbaar ...
Alle reacties Link kopieren
Annaliisa Succes met je uitgangsecho morgen :-)



Selin Naar zeg dat je zo'n last hebt van je emoties.. Wanneer mag jij weer voor een fm? Hopelijk slaat de hogere dosis aan!



Emceetje Vandaag ging je beginnen met prikken toch? Veel succes :-)



Ik ben even helemaal happy! Vanochtend weer fm gehad en binnen 3 dagen is er toch eentje van 6,9mm naar 14,9mm gegaan. Ik mag hier al vanaf 15mm pregnyl spuiten dus vanavond nog 1x de ovaleap en dan morgen pregnyl. Ik moet wel zaterdagochtend terug voor een samenlevingstest. Ik had bij de Clomid pillen ook prima eisprongen maar ontoegankelijk slijm dus nu hopen dat die bijwerking niet bij deze medicijnen zit! Ik heb er wel een weekendje Limburg voor moeten opschuiven maar he, dat moeten we er dan maar voor over hebben..
Alle reacties Link kopieren
Wat apart al die verschillende manieren. Bij de ene 15mm bij mij weer 18.
Alle reacties Link kopieren
Het ligt aan de rijpheid van de follikel. Bij de 1 is dat bij 15 mm, bij de ander is dat bij 18 mm.
Alle reacties Link kopieren
Mij is verteld dat ze pas vanaf 18mm rijp zijn... waarom dan bij een ander 15mm?
Alle reacties Link kopieren
Ik dacht 17mm maar dat verschilt ook weer per forum of ziekenhuis volgens mij. Ik moet nog 1 dag langer doorspuiten en morgen pregnyl dus dan zijn we +-2,5 dag verder als ik echt mijn eisprong heb. En de laatste dagen groeiden ze bijna 2,5mm per dag dus zou ik er ruim boven zitten :-)
Thanks Esine. Het prikken viel me erg mee, maar ik blijf het spannend vinden.

Fijn dat je follikels goed groeien. Waarom doen ze een samenlevingstest? Dat doen ze bij ons niet, dacht ik.

Morgen maar bellen om een afspraak voor de echo te maken.
Alle reacties Link kopieren
Bij ons is het ook vanaf 18mm! Hier vanavond weer naar de gynaecoloog na 4 dagen 150 puregon te spuiten ... lijkt me al best veel, dus hoop geen overstimulatie!



Succes met pregnyl, Esine!!
Alle reacties Link kopieren
Helaas bij mij wel overstimulatie. Gisteren echo gehad met het idee om zaterdagochtend inseminatie te hebben. Helaas 4 follikels: 21, 17, 16 en 13 mm. Ze gaan er vanuit dat ze nog wat doorgroeien en dat met pregnyl alles boven de 15mm meespringt. En vier is dan te veel.



Ik was gisteren echt even verdrietig ....allemaal logisch dat ze een beetje moeten proberen met de hoeveelheid hormonen. Maar had na dinsdag er alle vertrouwen in dat t goed zou komen. Was toen een prima echo.... We zitten nu in dubio of we nog gaan vrijen... Toen ik het de arts vroeg rade ze het af. Te groot risico op een meerling, en dan is meer echt meer....



Eline, fijn dat het er goed uitziet. Zou mooi zijn als je de inseminatie met een paar daagjes krijgt.
als je maar geniet
Hè gatsie qfzqfz! Het is af en toe ook zo oneerlijk. Heb je mooi groeiende follikels, gaan ze weer te hard. Natuurlijk ben je verdrietig.

Wordt de hoeveelheid hormonen nu terug geschroefd? Ik ben even kwijt in welke ronde iui je zit.

Sterkte. En het lijkt mij ook lastig of je wel of niet zou vrijen. Een vierling is ook zo wat. Maar een tweeling zou ik prima vinden.
Alle reacties Link kopieren
Inderdaad emceetje....zo lastig....vanavond in ieder geval fijn avondje samen thuis. Filmpje en lekkere hapjes. En dan kijken we wel wat er verder gebeurt.



Was mijn eerste ronde. Dus noet gek dat er wat geprobeerd moet worden. Heb ook een nieuwe prikpen meegekregen. Mijn capsule was eerder leeg dan verwacht. Mogelijk dus teveel gespoten door afwijking van de pen. Was zelf heel precies met instellen... ondanks dat ik heel precies de instelling deed elke avond. Voor volgende keer is de hoeveelheid verlaagd: 4dagen 75 en dan 50.

Ik wist niet dat het zo aftasten is qua hormonen, had echt verwacht dat we direct een inseminatie ronde kregen...



Emceetje, hoe gaat het prikken?

Annaliisa, echo goed?
als je maar geniet
Alle reacties Link kopieren
Ahh wat naar qfzqfz. Sterkte.. Zo stom dat je de hoeveelheid juist al naar beneden brengt en er toch nog meer meegroeit Moet je nu wachten op een eisprong vanuit jezelf en de cyclus afmaken?



De samenlevingstesten doen ze idd niet standaard bij injecties emceetje. Ik heb hiervoor clomid pillen gehad en daarvan had ik een bijwerking dat mijn baarmoederslijm niet toegankelijk was. Ze willen nu deze ronde kijken of dat alleen een bijwerking van die pillen was of dat ik dat uit mezelf heb en dan dus over zou moetem op inseminatie

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven