Overlast buren

03-09-2016 01:03 52 berichten
Alle reacties Link kopieren
Pff ik wil even mijn frustratie van me af schrijven hoor. Ik woon nu iets meer dan een jaar in mijn eerste koopwoning. Echt een heel mooi huisje in een (overwegend) fijne buurt. Sinds een paar maanden heb ik echter nieuwe buren en man wat zijn die mensen vervelend.



De eerste weken liepen ze regelmatig rond 2 uur in de ochtend (doordeweeks) nog te klussen. Ik heb hier geen punt van gemaakt want ik vond het ergens ook wel rot voor ze dat het kennelijk nodig was om zo laat nog te klussen. Vervelender voor hen dan voor mij.



Inmiddels wonen ze er enkele maanden en de overlast is alleen maar erger geworden. Ik slaap aan de voorkant van het huis en hun slaapkamer zit naast die van mij. De laatste maanden word ik een paar keer in de week letterlijk wakker geschreeuwd als de buren naar bed gaan. Van de badkamer naar de slaapkamer schreeuwen, van de slaapkamer naar beneden naar de woonkamer schreeuwen maar ook gewoon luidkeels praten op de kamer zelf en dan heb ik het nog niet over de complete pornofilms die zich hiernaast soms af lijken te spelen. Dat je af en toe wat van elkaar hoort vind ik logisch, dat ik 3/4x per week wakker geblèrd word vind ik dan weer niet normaal. Ik ben al maar ze toe geweest om te vragen of het wat minder kon. Buurman was erg begripvol en beloofde beterschap maar dat heeft maar 2 nachten geholpen.



Ondertussen ben ik zo oververmoeid geraakt van die gebroken nachten (ik ben ook de nasleep van Pfeiffer nog aan het verwerken dus kan slecht tegen weinig slaap) dat ik van ellende naar mijn logeerkamer verhuisd ben en dus niet meer in mijn eigen slaapkamer slaap. De logeerkamer ligt aan de achterkant van mijn huis en nu hebben de buurtjes het briljante idee gekregen om na twaalven gezellig op vol volume buiten achter te gaan zitten keuvelen. Gevolg, ik slaap nu dus weer niet en verhuizen naar mijn slaapkamer is ook niet echt een optie want straks gaan ze naar bed en word ik weer wakker geblèrd.



Begin het wel echt goed zat te worden en het zit me heel erg hoog. Straks is de zomer natuurlijk voorbij en gaan mensen niet zo snel meer buiten zitten/gaan de ramen en deuren weer dicht maar tot die tijd word ik eigenlijk gewoon geleefd door de buren. Heb al stress op het moment dat er een mooie dag aangekondigd wordt want dan weet ik al, ik ga niet slapen. Is het nou zo ontzettend moeilijk om in een dichtbevolkte woonwijk wat rekening met elkaar te houden en het na een uur of 22.00 rustig aan te doen ipv alles bij elkaar te schreeuwen om 1 uur 's ochtends?
Alle reacties Link kopieren
Als ze buiten rustig lopen is de kans heel groot dat ze het in huis ook gewoon doen.

Het klikt door een muur of plafond echt vaak heel anders dan het geluid echt is. lopen kan oook heel makkelijk klinken als bonken
Alle reacties Link kopieren
quote:Kwabbernoot schreef op 23 januari 2017 @ 11:44:

Als ze buiten rustig lopen is de kans heel groot dat ze het in huis ook gewoon doen.

Het klikt door een muur of plafond echt vaak heel anders dan het geluid echt is. lopen kan oook heel makkelijk klinken als bonken



Ligt ook aan het bouwjaar van het huis:

tot ca 1970 zijn meestal geen kanaalplaatvloer gebruikt.

Deze platen maken juist dat je het lopen als bonken hoort.

Pas in ca 2007 zijn ze begonnen de kanaalplaatvloeren te vullen met een soort schuim en zou je er dus minder last van moeten hebben.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven