Advies gevraagd aanschaf hond

20-01-2017 16:43 51 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,

Na een aantal "hondloze" jaren begint het nu weer flink te kriebelen.

We hebben in het verleden een beagle gehad en toen deze overleed op 14 jarige leeftijd bewust geen hond genomen omdat de kinderen nog zo jong waren.

En ik vond de werk/thuis situatie te onrustig icm goede verzorging/aandacht hond.

Ondertussen zijn de kinderen 10 en 8 en zou het, denk ik, met werk goed te combineren zijn.

De hond zou nu 1 dag helemaal alleen zijn (tot 17.00) maar daar wilde ik dan een uitlaatservice voor inschakelen.

Kinderen blijven nu ook wel eens een half uur tot uur alleen thuis dus hoeven niet meer dagelijks "meegeleept" te worden en kunnen, indien nodig, ook eens de hond uitlaten.



Waar ik ook niet uit kom: moet ik gaan kijken voor een pup of een herplaatser van 1+?

De beagle kwam als pup (voordat de kinderen er waren) en dat was echt heel leuk maar ook echt handenvol werk! (Lag misschien ook een beetje aan het ras )

Snap heel goed dat een herplaatser ook tijd en aandacht vraagt maar misschien wel op een andere manier?

Waar zou ik dan moeten kijken, sites en zo?

Heeft iemand ervaring met betrouwbare adressen?

En ja een asiel spreekt voor zich, heb ik stiekem ook al een beetje naar gekeken, maar daar zie ik toch heel veel terrier achtige honden op staan en dat wil ik liever niet.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb sinds 9 maanden een Roemeense hond als huisgenootje.



Ik was op zoek naar een hond van 3-6 jaar oud (écht geen pup!), bij voorkeur een teefje met wat langer haar, 40-50cm, 15-20kg, die geen verlatingangst had, leerbaar, beetje sociaal etc. In diverse asielen geweest, maar met hond was geen klik of ik werd afgekeurd (idiote redenen overigens).



Uiteindelijk zat deze hond in opvang bij een kennis en het was liefde op het eerste gezicht. Bij eerdere honden die zij opving niet gehad. Die waren ook leuk, maar zag ik niet bij mij passen. Hij wel. Hij was ong. de helft van wat ik zocht. Want reutje van 6 maanden, die de wereld echt best wel eng vond, mensen eng vond, maar andere dieren oké, kort haar. Verder wel het 'formaat' wat ik wilde, nu ong. 45cm en 17kg (toen iets kleiner uiteraard). Maar ik zag dat hij wel wilde, maar niet durfde. Hij had iemand nodig die hem weer zelfvertrouwen kom geven en liefde.



Binnen 5 dagen had ik hem in huis. Huischeck met vlag en wimpel gehaald (stichting komt kijken wie je bent, hoe je woont en inschatting of je matcht met hond). Roerige start gehad waarin hij de wereld en mij leerde vertrouwen en het even duurde voor hij niet bij elke beweging of geluid een angstplasje deed. Dit duurde een maand ongeveer.



Nu 9 maanden verder is het de grootste kroelkont die je je kan voorstellen, ligt elke avond op de bank in mijn armen te slapen. Heb ik bezoek, ligt hij daarbij te kroelen. Kan niet zonder hem en hij niet zonder mij. Altijd blij. Altijd vrolijk. Is gek op mijn familie en vrienden. Vind andere honden het einde. Maar vind kinderen jonger dan 12 (komt hij weinig mee in aanraking) en vreemde mensen nog wel heel spannend. De dagen dat ik werk gaat hij mee met een uitlaatservice waar hij stapelgek op is (duurde ook twee weken voor hij mee durfde). Hij luistert goed, kan los lopen, leergierig etc. Je merkt dat hij af en toe nog wat onzeker is, maar daar werken we aan.



Weet je, ik denk dat vooral de match tussen karakter en persoon/gezin belangrijk is. Dus ook hoeveel wil en kan je investeren in een opvoeding. Want pup of herplaatser, beiden hebben tijd nodig en opvoeding. De ene hond alleen meer dan de andere. Qua stichtingen zijn er veel verschillenden, van verschillende kwaliteit. Dus de tips van de mensen hier voor contactpersonen zou ik zeker aannemen!
Alle reacties Link kopieren
quote:Gatti schreef op 20 januari 2017 @ 19:34:

Als je weer een Beagle zou willen. Er is een stichting uit Beagles uit laboratoriums herplaatst.

http://www.shhh.nl/#Heel mooi initiatief, maar niet geschikt om te doen met kleine kinderen. Deze honden zijn bang en getraumatiseerd namelijk.
Alle reacties Link kopieren
quote:Suhke schreef op 20 januari 2017 @ 20:33:





Een hond uit het buitenland gaat mijn keuze niet naar uit omdat hier in NL genoeg honden zoeken voor een baas...

Als je een stafford achtige wil, dan zit je hier goed in de nederlandse asielen. Want daar zitten er zat van. En herdershonden.



Veel mensen willen echter een kleinere hond en daar zitten er gewoon minder van, weinig keus. Verder maakt het mij niet uit waar mensen een herplaatser nemen. Een herplaatser is een herplaatser. En alle honden hebben recht op een goed tehuis.



Op marktplaats zijn mensen niet altijd correct met het geven van informatie als ze van hun hond af willen. Bij asiels zijn ze dat in de regel wel. Veel stichtingen uit het buitenland hebben veel van hun herplaatsers in een opvanggezin in Nederland of Belgie. Die kunnen je precies vertellen of de hond bij kinderen kan, katten, of hij los kan lopen, etc. Dan weet je precies waar je aan begint. En dat is toch ook wel fijn.



Daarom zou een herplaatser van een goede buitenlandse stichting een goede optie zijn.
Alle reacties Link kopieren
quote:anoniempje19877 schreef op 20 januari 2017 @ 17:01:

Ik heb eens een artikel gelezen van een 'asieleigenaar' over zijn mening wbt dieren adopteren uit het buitenland.



Zijn mening was wbt honden dit zeker aan te raden is aangezien 90% van de honden in het asiel een gedragsprobleem hebben. Maar dat is uiteraard niet bij allemaal.



Ik moet eerlijk erbij vertellen dat ik een kat heb uit het buitenland waar ik onwijs gelukkig mee ben, ondanks het artikel ben ik misschien bevooroordeeld.

Ik denk dat je wat betreft honden beter af kunt gaan op de hondenbescherming.

met de meeste honden in het asiel is niets mis. Misschien zijn ze nog niet goed opgevoed, maar dat kun je zelf alsnog doen. Dat moet je met een pup immers ook. De cijfers van de hondenbescherming wijzen uit dat in 50% van de honden die in het asiel terecht komen, dat dit komt door ondoordachtheid bij aanschaf. Dus stomme fout van de mensen.



In de andere 50% door overmacht. Fijn hondje maar baasje en vrouwtje gaan scheiden, moeten naar het verpleegtehuis of zelfs overlijden kan een reden zijn. Dan is er heus niets mis met die honden.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt alvast voor de goeie tios zover!

Ik ga eerst rustig bekijken welke organisaties geschikt zijn en die in de gaten houden.

Ook nederlandse asiels hou ik in de gaten.

Ik besef heel goed dat zowel pup als herplaatser tijd en aandacht nodig hebben en als het zover is gaan we die zeker ervoor maken.
We hebben een beaglepup van 6 maanden. Onze zoveelste Beagle! Ze zijn zó leuk!

Het is inderdaad een klus de eerste maanden maar volgens mij geldt dat voor elke pup. We hebben haar de eerste maanden geen tel uit het oog verloren zodat elk ongewenst gedrag direct gecorrigeerd kon worden. Ik had een strak ritme van wandelingen, spelen en rust in de Bench. Tijdens het eten zit ze sowieso altijd in de bench en ze krijgt nooit anders dan uit haar bakje te eten. En nóóit iets te eten onbeheerd op tafel laten staan. Zodra er eten op tafel komt moet ze in de bench.

We zijn ook met haar naar de cursus geweest en ze deed het absoluut niet slechter dan andere honden. Ze is inmiddels zindelijk, kan 3 uurtjes alleen zijn in de bench en luistert prima! Alleen los blijft lastig.

Nu ligt ze hier heerlijk aan m'n voeten te knorren.

Ga je toch voor een Beagle zoek dan een hele goede fokker!
Alle reacties Link kopieren
Elke pup is een investering wat je later veel plezier voor terug krijgt.
Autopsies tonen onomstotelijk de injectieschade aan.
quote:Jaja007 schreef op 21 januari 2017 @ 22:43:

Elke pup is een investering wat je later veel plezier voor terug krijgt.



Zeker met een Beagle!

Voordeel van een pup is dat het niet aanleren van vervelende gewoontes veel makkelijker is dan het afleren daarvan. Zeker met Beagles omdat ze zo belust zijn op eten en vaak alles stelen wat los en vast zit als je daar niet vanaf het begin heel strikt in bent. Dat weer afleren, is vrijwel onmogelijk want de beloning is altijd groter.

Verder zijn het weglopers en uitbrekers als ze dat zichzelf jong hebben aangeleerd omdat de tuin niet hermetisch was afgesloten vanaf dag één.

verlatingsangst kan ook een groot probleem zijn bij Beagles als het niet vanaf het begin stap voor stap is aangeleerd om alleen te blijven.

Overplaatsingsbeagles zijn vaak honden waarbij juist deze dingen vanaf het begin niet goed zijn aangepakt omdat men het niet van tevoren wist. Het vraagt dan heel veel geduld om het af te leren. Als dat al ooit lukt! Als je deze dingen vanaf het begin wel goed aanpakt, zijn het hele leuke honden!
Zo blij dat bijna iedereen voor de herplaatser gaat! En echt zielig, al die bullies, herders en rotties in het asiel. Die rassen zijn in trek bij de verkeerde mensen, vreselijk...



Sue Deeth woont in Griekenland en vangt straathonden- en katten op in haar eigen huis. Geeft al haar geld uit aan dierenartskosten, voer, speeltjes, enzovoort. De honden worden dan ook nagekeken door da geadopteerd. Een vriend van me heeft haar ontmoet op vakantie en was erg onder de indruk van haar gouden hart voor dieren. Zij kan veel adoptiegezinnen gebruiken, want het is erg zwaar voor haar gezin en niet altijd goed voor de dieren om met zulke grote aantallen op een plek te verblijven. Organisatie heet Healing Paws, o.a. te vinden op Facebook, geloof ik.



Ik zou overigens ook eerst in NL kijken... maar anders is dit misschien een mooi initiatief?
Alle reacties Link kopieren
quote:iones schreef op 21 januari 2017 @ 17:20:

[...]



Heel mooi initiatief, maar niet geschikt om te doen met kleine kinderen. Deze honden zijn bang en getraumatiseerd namelijk.



Hoewel dit misschien niet de goede match is voor t.o. is wat jij schrijft ook niet waar.

Er kunnen getraumatiseerde honden tussen zitten. Net zoals dat bij alle herplaatsers kan zijn.

Ik ken mensen met zo'n Beagle en heb zelf 2 herplaatsers uit 't buitenland. Mijn herplaatsers waren banger en hadden meer meegemaakt dan de Beagle.

De kinderen van t.o. zijn 8 en 10, ook niet meer heel klein.
Misschien klopt het niet allemaal, maar het is wel waar
Je kunt natuurlijk best geluk hebben met een herplaatste Beagle. Met name de Beagleclub geeft meestal wel eerlijke informatie over de hond. Ik ken ook een fokker die wel eens een van hun hondjes overplaatst en daar is meestal helemaal niks mis mee. Omdat onze vorige Beagle deze zomer is overleden heb ik me daar toen wel In verdiept. Een (goede!) pup was niet snel beschikbaar. Ik heb ook op marktplaats gekeken naar die stakkers en ik had ze het liefst allemaal opgehaald. In de asiels zitten veel voormalige jonge labhonden. Ik heb hier echter vaak kleine klieinkinderen rondlopen dus ik was blij toch weer een pup vanaf het eerste begin te kunnen opvoeden met alle kennis die we hebben opgedaan bij onze vorige "exemplaren".

Er zijn nogal wat labhonden beschikbaar maar dit zijn wel vaak onvoldoende gesocialiseerde angstige honden.

http://www.shhh.nl

Beagles zijn hartstikke leuke honden maar ze hebben aandacht nodig. . Pup, labhond of herplaatser allen hebben ze hun voor- en nadelen maar veel aandacht hebben ze in het begin allemaal zeker nodig!
Alle reacties Link kopieren
quote:Jaja007 schreef op 21 januari 2017 @ 22:43:

Elke pup is een investering wat je later veel plezier voor terug krijgt.Maar dit geldt ook voor herplaatsers. Dit geldt voor honden in het algemeen. Dat is nou juist ook het fantastische aan een hond. Alles wat je geeft, krijg je drie dubbel terug. Ik zie dat bij geen enkel ander levend wezen in die mate zo als bij honden.
Alle reacties Link kopieren
Heel herkenbaar Marianko!!

Ik heb idd bij onze eerste beagle heel veel tijd en energie geinvesteerd in de hoop op een, enigzins, goed opgevoede hond.

Dat reselteerde in een ontzettende leuke, gezellige maar wel drukke hond die wel alleen thuis kon zijn en los kon lopen maar, helaas, ook alles aan eten steelde wat hij te pakken kon krijgen.

Ik had altijd het idee: bij een beagle krijg je 1 kans en anders is ongewensd gedrag bijna niet af te leren.

Vandaar ook mijn twijfels over aanschaf (beagle) pup,
Alle reacties Link kopieren
Onze Bobbes, kruising stabij, (misschien dat er aan vaderskant ook beagle in zit, dat kan) is ook een enorme dief. Heeft een keer mijn broodje shoarma gehad en opgevreten, twee hemaworsten in de auto uit de boodschappentas gehaald en opgegeten, shoarma gegeten die op de aanrecht lag te ontdooien, en een schaal met oliebollen achter elkaar naar binnen gewerkt. Toen we binnenkwamen lag de schaal ondersteboven op de grond. Toen we die opraapten, lag er nog één onder en je zag haar kijken "SHIT! die heb ik gemist!!!!".

En nog een keer het bakje kattenbrokken bij een vriendin opgevreten. Daarvan moest ze overgeven. Ik zei toen tegen mijn vriendin dat dat geen goed teken was, als mijn kliko daarvan moest overgeven en dat ze beter kon overstappen op andere kattenbrokken.



Maar goed, ik heb een keer een kortharige Duitse staande in de opvang gehad, die jatte het brood van het bord onder je neus uit! Die kon ik ook niet alleen laten met eten. En labradors hebben ook de naam vraatzuchtig te zijn.



Ik zou zeggen, denk na over de eigenschappen je graag wilt in een hond, over de situatie die je te bieden hebt en wat je eventueel nog met de hond zou willen doen. En zoek een hond die daarbij past.
Het stelen van eten is volgens mij nooit meer af te leren want de beloning is altijd sterker namelijk de "buit". We hebben er één gehad die verschoof zelfs een stoel om erbij te kunnen klimmen. Ze maakte zelfs kasten open!

Onze vorige Beagle heeft nooit gepikt maar dat lag ook aan zijn karakter. We konden zelfs eten onbeheerd op tafel laten staan! Dat was heel apart voor een Beagle en een grote uitzondering.

Iedere Beagle is anders maar eten pikken doen ze vrijwel allemaal! Wij hebben er heel wat "versleten" en ze waren allemaal anders. Onze vorige was een hele rustige hond maar die pup we nu hebben, is dat niet.

Maar met eten zijn wij dus superstreng! Ze krijgt Alleen eten uit de bak, bal of Kong. Ze moet gaan zitten en wachten tot wij toestemming geven om met eten te beginnen. Verder gaat ze standaard in de bench als wij eten of er iets te eten op tafel komt en we laten nooit iets onbeheerd op tafel staan. Als ze een kauwstaafje krijgt, moet ze eerst in de mand.

Als ze nu 's avonds naast ons in de mand ligt en wij eten een koekje bij de koffie dan kijkt ze niet eens op. Het blijft echter een punt van aandacht.

Maar voor ons geen andere hond dan een Beagle want ontzettend lief voor kinderen zijn ze allemaal!
Alle reacties Link kopieren
quote:itsme1973 schreef op 20 januari 2017 @ 21:40:

[...]





Dat is absoluut niet waar. Wij hebben 5 herplaatsers gehad (Engelse Bullen) en het waren stuk voor stuk prima honden zonder ook maar een enkel probleem. Hebben ze ook altijd 100% vertrouwd met de kinderen.ja, want als ik gebrek zeg bedoel ik kinderverslindende lopende complexen
En doooooor!
Alle reacties Link kopieren
Er is geen een hond perfect. Allemaal hebben ze wel een soort gebrek. Het is altijd wel iets. Wat dat betreft zijn het net mensen.
Alle reacties Link kopieren
quote:iones schreef op 23 januari 2017 @ 13:21:

Er is geen een hond perfect. Allemaal hebben ze wel een soort gebrek. Het is altijd wel iets. Wat dat betreft zijn het net mensen.prussies!
En doooooor!
Alle reacties Link kopieren
Oeh Beagles!

Ik ben ermee opgegroeid en heb zelf nu ook al mijn tweede. Kleine uitstapje gemaakt naar een basset, maar nu toch weer een Beagle. Mijn eerste beagle en basset waren beide herplaatsers. Basset was een schat, lief voor iedereen, zocht een nieuw thuis ivm overlijden eigenaar. Beagle heb ik via de herplaatstichting van de Beagleclub gevonden. Was van alles mis mee, kon niet met andere honden/dieren/kinderen, had voernijd, at alles wat los en vast zat, had medicijnen etc. Maar we hadden een klik, hij was voor ons als baas super lief en kon prima een paar uur alleen zijn. Alles wisten we van tevoren en ook van tevoren goed contact gehad met zowel de stichting als de eigenaren. Beide honden waren al wat ouder en hebben we helaas maar een paar jaar gehad.



Nu is de keus dus gevallen op een pup. En ja dat is écht wel veel werk, maar we kunnen hem nu precies alles aanleren wat wij belangrijk vinden. Hij kan goed alleen thuis zijn, loopt netjes naast ons aan de riem, pakt (vooralsnog ) geen eten van tafel. Eigenwijs is ie zeker, maar met veel geduld valt veel te leren.



Het kan echt alle kanten op. Bij een herplaatser moet je goed kijken of de hond bij je gezin past qua karakter/gedrag etc. En een pup kost veel tijd (en geld! Als je tenminste een goede fokker zoekt). Beide kunnen goed en fout uitpakken.. Zelf vind ik het van de pup wel fijn dat we hem best wel hebben kunnen vormen, hij is echt wat wij zoeken in een hond.



Succes met je zoektocht naar een geschikte hond! En neem er ook de tijd voor.
Alle reacties Link kopieren
quote:iones schreef op 23 januari 2017 @ 13:21:

Er is geen een hond perfect. Allemaal hebben ze wel een soort gebrek. Het is altijd wel iets. Wat dat betreft zijn het net mensen. Klopt helemaal
@eland, Leuk!!

Hoe oud is jouw pup en van welke fokker komt hij/zij?

Onze bengel is nu 6 maanden en het gaat hier al heel goed. Ze kan drie uur alleen zijn in de bench maar dit is een exemplaar die het niet leuk vindt! Ze heeft er duidelijk meer moeite mee dan onze vorige Beagles. Onze vorige pikte nooit maar bij deze moeten we er veel strenger mee zijn. We hebben er al vele gehad en ze zijn allemaal anders!
quote:iones schreef op 23 januari 2017 @ 13:21:

Er is geen een hond perfect. Allemaal hebben ze wel een soort gebrek. Het is altijd wel iets. Wat dat betreft zijn het net mensen.Klopt helemaal. Mijn ene hond is doodsbang voor water en de andere houdt er net iets teveel van en springt zo achter de eenden aan te water
Alle reacties Link kopieren
quote:marianko schreef op 23 januari 2017 @ 15:37:

@eland, Leuk!!

Hoe oud is jouw pup en van welke fokker komt hij/zij?

Onze bengel is nu 6 maanden en het gaat hier al heel goed. Ze kan drie uur alleen zijn in de bench maar dit is een exemplaar die het niet leuk vindt! Ze heeft er duidelijk meer moeite mee dan onze vorige Beagles. Onze vorige pikte nooit maar bij deze moeten we er veel strenger mee zijn. We hebben er al vele gehad en ze zijn allemaal anders!



Die van ons is eigenlijk al een beetje pup af, maar ik noem hem nog steeds mijn puppy Hij komt van een fokker uit Brabant. Bij haar hadden we meteen een goed gevoel. Van tevoren een kennismakingsgesprek en daarna nog op de wachtlijst gestaan. Nu nog steeds ook contact mee.



Hij vindt de bench gelukkig heel fijn, al zou hij het liefst altijd op de bank of op schoot liggen :p Hij is af en toe 4 uurtjes alleen en dat gaat goed.

Trouwens chips/koekjes enzo kan ik prima op tafel zetten, maar kaas of worst durf ik nog niet te proberen.. Die zelfbeheersing heeft hij nog niet haha
quote:-Eland- schreef op 23 januari 2017 @ 19:47:

[...]





Die van ons is eigenlijk al een beetje pup af, maar ik noem hem nog steeds mijn puppy Hij komt van een fokker uit Brabant. Bij haar hadden we meteen een goed gevoel. Van tevoren een kennismakingsgesprek en daarna nog op de wachtlijst gestaan. Nu nog steeds ook contact mee.



Hij vindt de bench gelukkig heel fijn, al zou hij het liefst altijd op de bank of op schoot liggen :p Hij is af en toe 4 uurtjes alleen en dat gaat goed.

Trouwens chips/koekjes enzo kan ik prima op tafel zetten, maar kaas of worst durf ik nog niet te proberen.. Die zelfbeheersing heeft hij nog niet hahaIn Brabant zitten er meerdere. Welke? In het veld? Die van ons komen/kwamen er ook vandaan. Onze huidige komt van Elly's Pack
Alle reacties Link kopieren
Beste, ik heb mee eens laten vertellen dat asielhonden ook weg gedaan kunnen zijn van een stel wat gescheiden is, een kind wat allergisch was. Het is niet per definitie zo dat het losgeslagen honden zijn. Qua tijd kost een hond in beide situaties enige tijd....het kan om vanalles gaan; het afleren van bijten aan meubels van een pup of het afleren van angst bij een herplaatser.....misschien kun je je bedenken wat je beslist niet wilt. Succes

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven