Wie heeft er verstand van camera's?

26-01-2017 10:07 27 berichten
Alle reacties Link kopieren
Wie kan mij helpen? Ik heb vroeger toen ik thuis woonde veel foto's gemaakt met spiegelreflexcamera's, maar bij het opmezelf gaan wonen er nooit een aangeschaft. Voor wat ik op dat moment er mee ik deed en van verwachte was een compact camera voldoende. Nu wil ik echter weer echt goede foto's gaan maken, wel gewoon als amateur hoor. Huis tuin en keuken foto's voor mijn gevoel, betere foto's van het gezin, uitjes als de dierentuin, als wel met de honden naar het bos gaan.



Maar welke camera koop je dan? Canon vond ik vroeger altijd het fijnst in de hand liggen en ik heb daag gevoelsmatig een voorkeur voor. Goede kwaliteit, je kan er makkelijker later een lens of accu bij kopen en met sommige andere merken zou ik daar niet zo zeker van zijn (al is dat bij Nikon niet anders natuurlijk, maar die voelt wel anders in je hand). Ik zit nu te twijfelen tussen de canon 700D en de 750D, beide om te beginnen met een 18-55ml lens en eventueel later een andere lens er bij kopen als ik wat beter weet wat ik nog mis en nodig zou hebben. In het begin wil ik gewoon zelf aanklooien en later wellicht weer een cursus doen (vroeger wel al gedaan, maar misschien handig en leuk dat weer te doen) Heeft iemand advies hier in? Voor welke camera zouden jullie gaan en waarom? Of welke heb je en wat bevalt goed en wat juist niet?
Alle reacties Link kopieren
quote:yoshe schreef op 26 januari 2017 @ 19:12:

Tale, wat voor camera heb jij dan, want dat lees ik nergens??Een Panasonic lumix(systeemcamera), typenummer weet ik alleen even niet uit m'n hoofd. Hoewel hij prima mee kan skieën, heb ik m soms ook even niet bij de hand
Alle reacties Link kopieren
Wat een gedoe, zo'n camera meeslepen.

Bij normaal licht kan je met een goede 1" compactcamera zoals de Rx100/G7 foto's maken met nauwelijks verschil vergeleken met een DSLR met kitlens.
Life is fun. Live it.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven