Werk & Studie alle pijlers

Wat wilde je later worden? En wat doe je nu?

21-02-2017 00:04 220 berichten
Mijn vader heeft behoorlijk wat uren met mij achterop rondgefietst, al wijzend op de mooie architectuur van gebouwen. En lopend door bepaalde dorpen met mooie, oude gebouwen waar hij altijd prachtige verhalen over wist te vertellen.



Daar wilde ik iets mee gaan doen, al vanaf kleins af aan. Architect!. Maar met geen ene wiskundige gen in mijn lijf bleek dat helaas onhaalbaar.



Ik ben benieuwd naar jullie verhalen!
Als kind: banketbakker of tandarts.

Op de middelbare: architect. In elk geval ab-so-luut geen docent.

Uiteindelijk geworden: docent en beeldend kunstenaar/vormgever
Alle reacties Link kopieren
Als kind: in het onderwijzeres

Als puber: stewardess. Daadwerkelijk gesolliciteerd, maar afgewezen vanwege slechte ogen

Uiteindelijk geworden: stafassistent in een groot ziekenhuis
Alle reacties Link kopieren
quote:_Beeldig_ schreef op 21 februari 2017 @ 10:03:

[...]





En niet alsnog coupeuse? Ik lees regelmatig dat die studie "er naast" gedaan wordt.

Vraag het ook omdat die opleiding mij geweldig zou lijken. Leuker nog dan het kappersvak.eerlijk gezegd, denk ik dat :that ship has sailed, zou het geduld niet meer op kunnen brengen, maar stiekem twijfel ik toch nog . heb ooit een keer een losse cursus gevolgd maar die vrouw die het gaf vond ik best naar en onvriendelijk. sprak er gister nog met een vriendin over die kapster is en tijdens dat gesprek dacht ik echt hmm kan voorlopig liever de energie in mijn salon steken.
Relax we're all crazy, it's not a competition
Alle reacties Link kopieren
quote:GateKeeper schreef op 21 februari 2017 @ 21:15:

[...]



Maar Riet was ziek? haha das een goeie.
Vanaf m'n dertiende wilde ik tolk worden. Opleiding ook gedaan, maar er ergens in het tweede jaar achtergekomen dat ik dat echt dodelijk saai vond. De hele dag mensen napraten..

Opleiding wel afgemaakt, en nu ben ik trader.
Alle reacties Link kopieren
Als kleuter moeder, in de puberteit anarchist..... en nu werk ik als verpleegkundige op een woongroep voor mensen met een geestelijke beperking.... en heb ik 3 eigen en 2 pleegkinderen...
Alle reacties Link kopieren
Ik wilde Roodkapje worden. En moeder. Later politieagent. En nu zit ik in de ICT. Dat moeder worden is wel gelukt!
Leuk topic!



Vroeger: advocaat en dan compleet met pleidooi en de jury overtuigen taferelen (teveel JAG en andere Amerikaanse advocatuurseries gekeken )

Heel even nog politie-agente, want mensen helpen en spannend

Puberteit: PR-dame of hulpverlener. Ik ging heel sterk naar de PR kant, wilde Communicatie studeren. Ik zag het al helemaal zitten om mensen te binden, netwerken etc. Maar hele dagen in een mantelpakje, in een zeer commerciële wereld (dat dacht ik toen dan hé) zag ik niet zitten. Dus een goede 1e keus is de hulpverlening in.

Nu: hulpverlener en ben gelukkig! Het mooiste vak wat er is In the end doe ik nog steeds wat ik vroeger zo leuk en mooi vind: mensen verbinden, helpen en onrecht bestrijden
Alle reacties Link kopieren
Ik wilde als kind kapster worden, gezien het vogelnestjes op mijn hoofd ben ik dat niet geworden.

Als tiener wilde ik grafisch ontwerper worden of schrijfster en het eerste heb ik als twintiger in het verleden betaald mogen doen.

Op dit moment ben ik helemaal even niks op studente na.
You can breathe, you can blink, you can cry. Hell, you’re all gonna be doing that.
Alle reacties Link kopieren
Wat leuk dat er zoveel mensen dierenarts wilden worden!

Ik heb ook altijd dierenarts willen worden. Kwam als klein meisje al thuis met zielige babyvogeltjes en op straat gevonden hondjes.

Ben ook dierenarts geworden, en zou niet weten wat ik anders had moeten worden. Het is me op het lijf geschreven en vind het elke dag weer prachtig
Inderdaad, wat willen veel mensen dierenarts worden! Maar nog steeds nog geen 1 gezien



Ik heb wel weer vakgenoten gezien, leuk!
Als kind wist ik het echt niet en als puber had ik mijn roeping gevonden: internationaal vrachtwagenchauffeusse want dan kon ik lekker altijd "vakantie vieren" in het buitenland en onderweg zijn. Dat het gewoon hard werken was met deadlines en saai lang alleen op de weg zijn, kwam niet in me op.



Ik werk nu in een branche waar we Vastgoed, Logistiek en ICT combineren en ik dat past me heel goed. Die chauffeuse hoef ik echt niet meer te worden, maar ik ben hier in huis wel bijna altijd degene die rijdt en oh wat heerlijk als we iets groots bij Ikea gaan kopen, met veel zooi naar de vuilstort moeten of gaan verhuizen of zo: dan kan ik met aanhanger rijden!
Leuk topic!



Vroeger wilde ik serveerster op rolschaatsen worden, toen pathaloog anatoom en op de middelbare dacht ik dat ik international business and languages ging studeren. Tot ik een dag ging meelopen. Hahaha, toen bleek het toch zwaar tegen te vallen. Uiteindelijk werd het bedrijfscommunicatie met frans als hoofdtaal.

Nu is mijn officiele titel marketing communication officer benelux bij een bedrijf dat zich bezighoudt met gaming. Nooit verwacht in die business terecht te komen, maar ik zit goed op m'n plek
Alle reacties Link kopieren
Vroeger wilde ik altijd jong moeder worden en in het onderwijs gaan werken.



Na de havo had ik mij ingeschreven voor de lerarenopleiding bedrijfseconomie, maar omdat mijn vakantiebaan als huishoudelijke hulp bij ouderen mij zo goed beviel, heb ik mij destijds ook weer uitgeschreven voor de opleiding.

Ik heb een tijdje kantoorwerk gedaan, maar dat beviel niet, ik wilde weer contact met mensen.



Inmiddels ben ik verzorgende op een PG-afdeling, 23 jaar en is ons tweede kindje onderweg.
Alle reacties Link kopieren
Ging mis
Those who can make you believe absurdities can make you commit atrocities.
Alle reacties Link kopieren
quote:AeonOfWinter schreef op 24 februari 2017 @ 22:05:

Ik wilde hetzelfde worden als TO, maar heb dyscalculie dus dat bleek geen optie te zijn.

Ik heb daarna nog gekeken naar een bepaalde taal en cultuur studie en de kunstacademie.

Dat is het allemaal niet geworden



Tegenwoordig werk ik in het erfgoed veld.
Those who can make you believe absurdities can make you commit atrocities.
quote:miloen schreef op 24 februari 2017 @ 21:29:

Leuk topic!



Vroeger wilde ik serveerster op rolschaatsen worden, toen pathaloog anatoom en op de middelbare dacht ik dat ik international business and languages ging studeren. Tot ik een dag ging meelopen. Hahaha, toen bleek het toch zwaar tegen te vallen. Uiteindelijk werd het bedrijfscommunicatie met frans als hoofdtaal.

Nu is mijn officiele titel marketing communication officer benelux bij een bedrijf dat zich bezighoudt met gaming. Nooit verwacht in die business terecht te komen, maar ik zit goed op m'n plek Hey wat leuk, ook in Nijmegen? die studie bestaat nu niet eens meer onder die naam.
Alle reacties Link kopieren
Toen ik klein was wilde ik altijd met belangrijke papieren werken, althans zo noemde ik reisbrochures. Ik ben uiteindelijk sportinstructrice geworden.
Als kind wou ik niks liever dan astronaut worden... En als ik heeeeeel eerlijk ben, zou ik dat nog steeds wel willen... Een paar jaar geleden was er een vacature bij het Europees ruimtecentrum (of hoe heet het) en heb ik het serieus overwogen, maar daar moest je zo ongeveer minimaal twee studies cum laude hebben afgerond in richtingen waar ik niet in ben afgestudeerd... daarna realiseer ik me ook nog eens dat je eigenlijk vier jaar lang een hard core wetenschapper was om een paar maanden (misschien) echt de ruimte in te kunnen. Toen pas verloor ik die droom echt...



Later wou ik niks liever dan tolk worden, op de middelbare school was mijn plan om in alle talen eindexamen te doen. Uiteindelijk ben ik bedrijfscommunicatie gaan studeren omdat ik er achter kwam dat communicatie/praten/culturen was wat me het meest trok.



De afgelopen 15 jaar heb ik nog nooit langer dan 2 jaar dezelfde functie uitgevoerd dus als je me vraagt wat ik nu echt geworden ben... ik weet het eigenlijk nog steeds niet (en droom er nu van om 'later als ik groot ben' alsnog docent of trainer te worden).
quote:GijsdeGoede schreef op 22 februari 2017 @ 09:14:

Als puber wilde ik mannelijke pornoster worden.



Nu werk ik in de Efteling.Toch weer stramme kabouters...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven