Gezondheid alle pijlers

Meteen al een verwijzing naar de oncoloog?

21-02-2017 12:16 64 berichten
Alle reacties Link kopieren
Mijn man had wat klachten en ging daarvoor naar de huisarts. Die gaf hem een formulier mee voor bloedonderzoek. Geen uitgebreid onderzoek, alleen algemeen, anemie en op suiker.

Na een week belde de dokter mijn man met de mededeling dat hij veel witte bloedlichaampjes heeft en iets met lymfen. Hij kreeg direct een verwijzing naar de oncoloog waar hij pas over 3 weken terecht kan.

Wij kunnen zelf alleen maar de conclusie trekken dat hij aan leukemie denkt. Maar is het niet wat voorbarig om nav één bloedonderzoek al meteen naar de oncoloog gestuurd te worden?
Alle reacties Link kopieren
quote:_Beeldig_ schreef op 22 februari 2017 @ 17:47:

Je bent jezelf gek aan het maken, Bunnie. En reacties als "oh wat erg en wat verschrikkelijk voor je" zullen daar niet bij helpen. Er is nog niets aan de hand, behalve dan een afwijkende bloedwaarde waar even verder naar gekeken moet worden. Een hematoloog is daar in dit geval de geschikte persoon voor. Die gaat over het complete spectrum van bloedziekten, van bloedarmoede tot leukemie.

Op dit moment zijn er geen tekenen waardoor je zou moeten verwachten dat er acuut iets ernstigs aan de hand is. De afspraak is pas over drie weken, hij is niet met bloedspoed doorverwezen, de huisarts heeft niet gezegd dat er ernstige verdenking is op kanker, helemaal niets van dat alles.



Dus alle angsten zitten op dit moment enkel in jouw hoofd. Die kun je nu gaan zitten voeden, of je kunt proberen om je emoties wat te laten normaliseren. Die keuze is aan jou. Mijn ervaring is dat normaliseren een veel leuker leven oplevert dan jezelf om alles helemaal gek lopen maken.

Helemaal eens.

Als derde lees je weinig reden tot zorg, jij maakt de zorgen echt TO.

Bij wat afwijkend bloedbeeld een keer naar een hematoloog is totaal logisch. Meestal is er niks aan de hand.
Alle reacties Link kopieren
Oké, zo kan en moet ik het natuurlijk ook proberen te bekijken.

Misschien dat ik mij morgen na het gesprek met dokter ook wat beter voel.
Ah ok Bunnie, wat goed dat die huisarts morgen naar je belt! Tip, schrijf je vragen vooraf al op...

Ik moet de forummers bijtreden; het kan niet al te erg zijn als ze die afspraak pas over 3 weken inplannen. Plus, er zijn een resem aan onschuldige aandoeningen die ook door een specialist bekeken worden
quote:Flipperke schreef op 22 februari 2017 @ 22:52:

Ah ok Bunnie, wat goed dat die huisarts morgen naar je belt! Tip, schrijf je vragen vooraf al op...

Ik moet de forummers bijtreden; ! het kan niet al te erg zijn als ze die afspraak pas over 3 weken inplannen. Plus, er zijn een resem aan onschuldige aandoeningen die ook door een specialist bekeken worden

Dit. Om je nog een beetje gerust te stellen, bij mijn vader ging het zo: donderdag vlekje op de longfoto, dinsdag erna pet-ct en woensdag longbiopt, maandag daarna uitslag. Foute boel.

Drie weken wachten doen ze écht niet als ze vermoeden dat het mis is. Dan zat hij nu in het ziekenhuis. Het ziet er goed uit voor je man, echt. Sterkte Bunny, ook voor je man
Alle reacties Link kopieren
Bedankt zover weer voor alle berichten die mij toch wel een flink hart onder de riem hebben gestoken!

En ik ben net gebeld. Die huisarts is superlief!

Hij vertelde mij dat hij mijn man heeft proberen uit te leggen wat er aan de hand kan zijn, maar dat hem dat niet lukte omdat mijn man helemaal op tilt sloeg. Het gaat om de lymfocyten die te hoog zijn. Het lab gaf de husarts advies voor doorverwijzing, maar de huisarts zelf zou er ook voor gekozen hebben om over 3 maanden nog eens te testen. Maar dat een hematoloog/oncoloog (in een noemer) dit soort dingen beter uit kan zoeken. Toen hij zei van die verwijzing naar hematoloog/oncoloog begon mijn man toen zelf meteen over kanker. Waarop de dokter zei dat als dit al zo zijn dat het dan een hele lichte vorm van leukemie kon zijn waar verder niets aan gedaan hoeft te worden, behalve eens in het half jaar een bloedtest. Maar dat hij niet verwacht dat hij dit heeft. En dat er eerst opnieuw bloed getest gaat worden en als ze er niet wijzer uit worden eventueel een beenmergpunctie. Nu herinner ik mij ook weer dat mijn man dit meteen zei toen hij mij vertelde van het telefoongesprek. Volgens hem had de dokter dat gezegd, dat hij een beenmergpunctie moest hebben.

Ik hoorde nu dus hoe dat gesprek gegaan is en dat die dokter hem op geen enkele manier meer tot rede kon brengen, omdat mijn man zelf zijn eigen conclusie trok, helemaal na het woord leukemie. De dokter zat er ook heel erg mee dat dit zo gegaan is en zei ook dat hij heel graag zou willen dat we langs komen zodat hij het nogmaals rustig uit kan leggen aan hem.

Maar nu dus de voorlopige conclusie: hij verwacht zelf niet dat er iets ernstigs aan de hand is. En als er al sprake is van leukemie, dan de meest lichte vorm. Hij zag daarom ook geen enkele reden om er enorme spoed achter te zetten, omdat mijn man verder gezond lijkt.

Ik ga een rustig moment afwachten om mijn man te vertellen van mijn gesprek met de dokter.

Denk je toch dat je iemand wel kent na 20 jaar, hij lijkt een keiharde die nuchter in het leven staat. Maar in werkelijkheid is hij een nog grotere paniekzaaier dan dat ik ben.



Betreft die privacybescherming zei hij ook dat hij normaal geen gesprek met iemand anders aangaat over een patient, maar dat hij wel begreep dat er bij ons zo'n angst was ontstaan, dat hij daar een uitzondering voor maakte om ons gerust te kunnen stellen.
Alle reacties Link kopieren
gelukkig Bunnie, hoop dat je nu samen met je man rustiger naar de afspraak in het ziekenhuis toe kunt gaan.
Alle reacties Link kopieren
Nou mooi! Fijn voor je het even gehoord te hebben. Zo zie je maar, de reacties op het forum zijn zo gek nog niet ;)



Je moet je meer zorgen maken over de communicatie in je relatie dan over zijn gezondheid.
Alle reacties Link kopieren
quote:Je moet je meer zorgen maken over de communicatie in je relatie dan over zijn gezondheid.

Haha nou daar ben ik al zo aan gewend dat ik hoop dat dat onze enige zorgenkwestie blijft.

Het is alleen onhandig in dit soort gevallen.
Alle reacties Link kopieren
Klinkt als een hele fijne arts Bunnie.
Wat fijn Bunnie dat je toch een verhelderend gesprek met de arts van je man had!

Lijkt me dat je echtgenoot een 'binnenvetter' is... Het zou voor hem - en voor jou - een pak comfortabeler zijn om zulke dingen 'op tafel' te smijten... Je bent tenslotte partners voor iets

Ik las ook dat je man zelfstandige is en dat je best wel bang was om wat eventueel nog komen zou... Dat begrijp ik ook want we zijn hier ook zelfstandigen. Wie weet dacht je echtgenoot net zoals jij hierover? Ach, ik hoop vooral dat het gewoon geweldig goed meevalt en dat jullie snel uitsluitsel zullen hebben. EN ik zou zeggen PRAAT er is over
Alle reacties Link kopieren
Dit zijn dingen waardoor je vaak ook weer wijzer wordt. Zelfs als je 20 jaar samen bent blijk je toch nog kanten te kunnen zien die je niet kende. Natuurlijk zal dat bij hem ook meespelen, de ellende die we krijgen doordat hij niet meer kan werken. We hebben 16 jaar lang geld en liefde in dit huis gestoken, geld wel eens met pijn en moeite, maar dat is dit huis waard omdat we hier gelukkig zijn. En dan denk je, nog 2 jaar en we hoeven niet meer bang te zijn dat hij geen werk meer heeft, omdat we dan eindelijk kunnen profiteren van al het geld wat het ons gekost heeft. Als je dat dan net niet haalt en je bent daardoor alles kwijt, is dat bovenop dat je ziek bent nog een klap die je niet meer te boven komt. Omdat een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ons onbetaalbaar was, hebben we die niet. Daarbij brengt die ook nooit genoeg op. En een uitkering krijg je niet. Dus dan is de enige optie verkopen, waarbij we nu best veel verlies zouden maken. En van het beetje winst moeten we dan maar zien rond te komen tot hij 65 is. Dat is ook zo oneerlijk, jarenlang hard gewerkt en betaald en er niets aan over houden. Natuurlijk is gezondheid het belangrijkste, maar je wilt daarnaast toch ook nog van een leuke oude dag genieten.

Maar aan de andere kant zeg ik ook weer, al moeten we in oude caravan wonen, als we maar samen oud kunnen worden.
Sommige kankersoorten zijn in het bloed te zien.

Ze kunnen volgens mij ook gericht ergens op zoeken als ze ergens aan denken.



Maar als het leukemie zou zijn zijn er volgens mij wel meer overlevingskansen dan vroeger
Alle reacties Link kopieren
Update

Mijn man heeft chronische lymfatische leukemie.

Volgens de arts is het een vorm die waarschijnlijk geen problemen gaat geven en niet behandeld hoeft te worden. En wanneer het wel behandeld gaat worden geeft dat geen vervelende bijwerkingen.
Dat zal nogal een schrik geweest zijn, die diagnose! Fijn om te horen dat de perspectieven goed zijn!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven