Trojan virus

04-03-2017 18:07 25 berichten
Gesignaleerd door mijn virusscanner en desinfectie is niet mogelijk zegt hij. Wie heeft of weet de juiste manier om het te verwijderen?
Aii. Dat is niet best.



Welke virusscanner heb je nu? Zoiezo even de WiFi van je computer uitzetten, zolang je nog geen oplossing hebt.
Je kan hitmanpro en malwarebytes proberen en anders naar een computer specialist brengen maandag.
Ik heb vorig jaar voor het eerst een virusscanner gekocht, Kaparsky. Hij is net verlopen en toen gaf hij het aan in een overzicht. Het virus is helaas al lang aanwezig.



Moet zijn Kaspersky
Je hebt dus heel lang geen virusscanner gebruikt? Dat is stom. Je moet altijd een virusscanner hebben op je computer.



Probeer AVG of Avast te installeren en laat deze scannen. Dit zijn gratis virusscanners. Maar aangezien het virus al lang aanwezig is, vrees ik dat je een specialist moet opzoeken.
Nee ik bedoelde dat ik daarvoor altijd AVG had en daarna een gekochte versie. Dus de laptop is nooit zonder virusscanner gebruikt.
Oke specialist dus. Bedankt voor je reactie.
quote:miekemv schreef op 04 maart 2017 @ 18:23:

Nee ik bedoelde dat ik daarvoor altijd AVG had en daarna een gekochte versie. Dus de laptop is nooit zonder virusscanner gebruikt.

Oke. Sorry dat ik je stom noemde



Maar ik denk dat een specialist je het beste kan helpen en voorlopig zou ik de WiFi van de laptop en de laptop zelf uitzetten, voordat er allerlei bestanden of foto's gestolen kunnen worden.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb malwarebytes op mijn computer geïnstalleerd naast de Avira.



https://nl.malwarebytes.com/



Hier staat die en dan de gratis versie, is een hele goeie.
Niemand is onmisbaar
quote:bojoti schreef op 04 maart 2017 @ 18:28:

Ik heb malwarebytes op mijn computer geïnstalleerd naast de Avira.



https://nl.malwarebytes.com/



Hier staat die en dan de gratis versie, is een hele goeie.Die heb ik ook, maar ik vrees voor To dat het te laat is, aangezien het virus er al een tijdje zit en dus alles geïnfecteerd kan hebben.
Alle reacties Link kopieren
quote:Filee schreef op 04 maart 2017 @ 18:30:

[...]



Die heb ik ook, maar ik vrees voor To dat het te laat is, aangezien het virus er al een tijdje zit en dus alles geïnfecteerd kan hebben.Ai, ja dat is niet goed. Als echt niks helpt inderdaad naar een computerwinkel brengen.
Niemand is onmisbaar
Kan ik anderen ook besmetten via email?

Waarschijnlijk zit het er al vanaf juli vorig jaar.
quote:miekemv schreef op 04 maart 2017 @ 18:36:

Kan ik anderen ook besmetten via email?

Waarschijnlijk zit het er al vanaf juli vorig jaar.Als het in links verstopt zit wel. Heb je je bankzaken ook gecheckt?
En verander zoiezo alle wachtwoorden.
Gelukkig nooit bankzaken gedaan op deze laptop.
Mijn zoon heeft ook eens een trojan gehad. Zo zielig, hij was zes en hij kreeg een nepbericht van de zogenaamde politie dat er kinderporno was gesignaleerd op zijn computer en dat ie er alleen maar vanaf kon komen door duizend euro te betalen of zoiets. Tranen met tuiten heeft ie gehuild. En wat waar is is waar: er was niets meer te beginnen met zijn compie. Gelukkig hadden we er twee extra partities op geïnstalleerd dus die ene hebben we maar weggegooid en toen kon ie gewoon weer Panfu spelen, op een andere partitie dus. Hij moest alleen zijn muziekjes en zo opnieuw downloaden.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou toch die malwarebytes eens proberen. Kan geen kwaad he. Baat het niet dan schaadt het niet.
Niemand is onmisbaar
En hitmanpro wil ook nog wel eens werken.
Als je de naam van de trojan weet, typ dan in de zoekbalk, regedit. Zoek dan het virus in het register en delete deze
Je hebt een trojan op je computer. Dat betekent dat je niet bang hoeft te zijn anderen te besmetten, want een trojan verspreidt zichzelf over het algemeen niet. Het is een programmaatje die gegevens (wachtwoorden etc) verzamelt en verstuurt. En het is één van de meest voorkomende valse meldingen bij vrijwel alle virusscanners. Dus ik zou nog niet direct vreselijk panieken. Kopieer de exacte melding van je virusscanner even in Google en kijk eens wat daar voor informatie uitkomt.
quote:Yasha schreef op 04 maart 2017 @ 19:04:

Je hebt een trojan op je computer. Dat betekent dat je niet bang hoeft te zijn anderen te besmetten, want een trojan verspreidt zichzelf over het algemeen niet. Het is een programmaatje die gegevens (wachtwoorden etc) verzamelt en verstuurt. En het is één van de meest voorkomende valse meldingen bij vrijwel alle virusscanners. Dus ik zou nog niet direct vreselijk panieken. Kopieer de exacte melding van je virusscanner even in Google en kijk eens wat daar voor informatie uitkomt.Klopt helemaal :-)
Oke bedankt voor alle tips. Ik ga morgen aan de slag, vrije zondag dat scheelt.

Lullig als een computer daardoor onbruikbaar wordt maar omdat het al langere tijd aanwezig is zal het met de mijne hopelijk dan wel meevallen. Had vorige week net zo'n 80 Euro aan hem besteed voor een nieuwe batterij en adapter.
quote:Filee schreef op 04 maart 2017 @ 18:59:

En hitmanpro wil ook nog wel eens werken.dit
Er zijn meestal een aantal handelingen die je moet doen. Google het even. Ik zou bij wat voor virus dan ook geen seconde wachten met handelen...
quote:Magister schreef op 04 maart 2017 @ 20:41:

Er zijn meestal een aantal handelingen die je moet doen. Google het even. Ik zou bij wat voor virus dan ook geen seconde wachten met handelen...Normaal gesproken zou ik het ook snel oppakken maar ik moet nog wel meer doen. Zo is mijn virusscanner verlopen en zal een andere moeten downloaden eerst, denk ik. En ben nu erg moe dus dat wordt dan foeteren en schelden vrees ik. En foute handelingen door vermoeidheid. Het zit er ook al maanden blijkbaar.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven