Mode & Beauty alle pijlers

Verwijderen van (dikke) snorharen

24-03-2017 15:55 16 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb al even de zoekfunctie geprobeerd maar niet echt gevonden wat ik zocht.



Ik heb al sinds de puberteit last van haren op de bovenlip. Niet zomaar een donker waasje of iets donzigs, nee echt dikke stugge zwarte haren. Eigenlijk net als een mannelijke snor.

Ik epileer het zo om de dag, anders zie je ze gewoon zitten.



Nu ben ik klaar voor het grove geschut.

Ik dacht aan laseren, maar meer smaken ken ik ook niet. IPL heb ik van gelezen dat het niet zo goed werkt.



Heeft iemand ervaring? En zo ja, ook met dikke snorharen?
Alle reacties Link kopieren
Bij mij is de soprano laser gebruikt, niet in mijn gelaat maar ik weet dat dat wel kan. Ik had ook donkere dikke haartjes. Is nu veel minder, en waar er nog haar zit zijn ze dunner.

Kost wat maar ik ben er heel blij mee.

Bij IPL komen de haren terug.
Mijn ervaring is dat IPL juist prima werkt. Zeker op donkere haren op een lichte huid.
Alle reacties Link kopieren
Ik lees even mee. Hier ook forse beharing onder mijn neus. Momenteel om de 4 weken naar schoonheidspecialiste die de haren met een touwtje verwijderd.Zit er ook over laseren te denken
Leer van gisteren , droom van morgen, maar leef vandaag
Alle reacties Link kopieren
quote:YouWish schreef op 24 maart 2017 @ 16:05:

Mijn ervaring is dat IPL juist prima werkt. Zeker op donkere haren op een lichte huid.Maar ook op écht stugge haren? Kan me voorstellen dat het voor wat donshaar wel werkt. Mijn snor is echt hardnekkig. Nog voor er weer een haartje uit mijn huid groeit zie ik ze al zitten. Dan zie je al zwarte stipjes zegmaar.
Alle reacties Link kopieren
quote:Chickeletta schreef op 24 maart 2017 @ 16:14:

[...]





Maar ook op écht stugge haren? Kan me voorstellen dat het voor wat donshaar wel werkt. Mijn snor is echt hardnekkig. Nog voor er weer een haartje uit mijn huid groeit zie ik ze al zitten. Dan zie je al zwarte stipjes zegmaar.Juist daar werkt het goed op. Hoe donkerder en dikker de haren, hoe beter het werkt. Het kan alleen niet toegepast worden op een hele donkere huid.
quote:Tiswa schreef op 24 maart 2017 @ 16:19:

[...]



Juist daar werkt het goed op. Hoe donkerder en dikker de haren, hoe beter het werkt. Het kan alleen niet toegepast worden op een hele donkere huid.



Precies. Hoe donkerder en dikker je haar én hoe lichter je huid, hoe beter het werkt.



Ik heb bijv Mn oksels laten doen met IPL. Heb daar ook zwarte stugge haren die je na het scheren nog door de huid heen zag. Werkte heel goed.
Alle reacties Link kopieren
Ja, laseren! En tot die tijd kun je de haren misschien ook bleken.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook een aardige snor als ik er niks aan doe. Ik heb heel lang zelf geharst en dat werkte prima, ook op stugge haren, maar het deed vre-se-lijk pijn. Met sugarwax was het iets minder pijnlijk. Nu kreeg ik een paar maanden geleden een gezichtsepilator kado bij een lichaamsepilator en dat werkt nog beter dan wax en is ook minder pijnlijk. Maar het is nog steeds niet fijn.
It is no measure of health to be well-adjusted to a sick society.
Krishnamurti
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de reacties!

Hoe kies je een goed "adresje"? Ik heb hier ook weer Google voor gebruikt en zag in de buurt een aanbieding van €26 per behandeling, was een flinke prijsreductie maarja..
Waar woon je (ongeveer)?
Alle reacties Link kopieren
Ik had dikke donkere baardharen, die heb ik elektrisch laten epileren. Dat is lang geleden, ik denk dat laseren toen nog niet bestond. Ik lees dat het vooral is voor lichte en dunne haren en laseren voor donkere haren.
Alle reacties Link kopieren
Ik woon in Den Haag
Alle reacties Link kopieren
Laseren. Een goede huidkliniek regelt dat zo voor je. En als het ontsierend is in het gelaat, dekken de meeste aanvullende verzekeringen de kosten (voor gezicht tot ongeveer 500 ofzo). Kom je een eind mee.



Ik heb het ook gedaan, wereld van verschil! Wel eerste weken supervervelend omdat je moet scheren ipv epileren. Na de behandeling viel het al uit en werd het meteen minder. Het wordt dus eerst even erger voordat je resultaat hebt.



Aanvulling: je moet de behandeling een aantal keer herhalen voor definitief resultaat, niet alle haartjes worden tegelijk goed geraakt. Heeft te maken met de groeifase van de haar. Trek er een periode van een aantal maanden voor uit



Nadeel is de zomer; je huid mag niet te donker worden, dus zon mijden en hoge factor smeren. Handiger is najaar/winter.
Hips, hopsakee en pierlala.
Alle reacties Link kopieren
Dankjewel merlot!

Laseren heeft meer de voorkeur voor mij.

Hoe kies je een goede huidkliniek? Ik ken niemand in mijn omgeving die dit heeft gedaan. De bedrijven die ik zie op internet hebben nogal een hoog "sundays" gehalte. Wil niet zeggen dat dat niet goed is, maar ik heb echt geen idee.
Alle reacties Link kopieren
Een 'goede' is voor mij eentje waar hbo-opgeleide huidtherapeuten werken. Ik woon in een volstrekt andere regio, kan je dus niet tippen, maar lees even verder op een site dan enkel de jubelzin: wij laseren!

Wie lasert je? En wat zijn de prijzen? Te laag is niet reëel, te hoog niet nodig. Vergelijk eens een paar aanbieders en bedenk wat jou aanspreekt. Je kunt ook altijd een paar adressen nabellen of eens langsgaan voor info. Of vraag je huisarts.
Hips, hopsakee en pierlala.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven