Geld & Recht alle pijlers

ziggo contract beeindigen?

24-03-2017 18:30 12 berichten
Alle reacties Link kopieren
wij hebben een alles 1 pakket van ziggo, over tv zijn wel heel tevreden, maar dat internet, wat een drama (alleen inloggen op dit fotum duurde al 20 minuten) internet valt continue weg als er überhaupt al verbinding is, hier regelmatig contact over met ziggo, zij erkennen dat er een super zwak signaal bij ons is, na de zoveelste keer heen en weer bellen toch een nieuwe modem gekregen, dit heeft alleen weinig opgelost en van de kant van ziggo horen we ook nog maar weinig (zij weten het waarschijnlijk ook ook niet meer???)



nu is mijn vraag, mogen wij ondanks een contract waar we nog bijna 2 jaar aan vast zitten toch overstappen? zij leveren namelijk niet waar wij voor betalen. en wat kunnen we hier eventueel aan doen? door ziggo worden we allang niet meer serieus genomen heb ik het idee.
Alle reacties Link kopieren
Heb je wifi of kabel internet wat zo slecht is?
Alle reacties Link kopieren
we hebben wifi
Alle reacties Link kopieren
Je zit nog bijna 2 jaar vast aan Ziggo? Heb je je aangemeld voor een speciale actie dat je er 2 jaar aan vastzit? Die van de FNV? Anders kan dat niet. Ziggo heeft 1-jarige contracten, als je gebruikt maakt van een actie.



Welk internetabonnement heb je/wat is snelheid volgens contract?
Alle reacties Link kopieren
quote:Meridian schreef op 24 maart 2017 @ 18:48:

we hebben wifiDat is bij ons ook altijd al slecht geweest. Koop een goede router en je probleem is opgelost.
Mogelijk kan je voortijdig hierom ontbinden, maar een eventueel ontvangen welkomstkado moet je dan waarschijnlijk inleveren.



Schrijf een brief waarin je ze nog 1 x om een oplossing vraagt en noem een termijn waarna je ontbindt als ze het niet kunnen nakomen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Meridian schreef op 24 maart 2017 @ 18:48:

we hebben wifi Wifi? Nou daar heb je het al. Wifi is hoe dan ook afhankelijk van vele factoren. Daar kan Ziggo of welke provider weinig aan doen.



Zolang je de bekabelde internetsnelheid haalt, dus zonder routers of wat dan ook tussen je eerste aansluitpunt naar de modem, dan is dit volgens het contract. Wifi niet.
Alle reacties Link kopieren
Heb je al gekeken naar de volgende link?



https://www.ziggo.nl/klan ... 5539.910923212.1434897980
Alle reacties Link kopieren
Je kan beter een wifi punt erbij nemen dit werkt veel beter dan een router
Kijk bij Kassa.nl wat je zou kunnen doen, er zijn erg veel klachten over Ziggo op de site van Kassa staat als het goed is een voorbeeldbrief , misschien kan je daar iets mee
Heb je het internet ook al geprobeerd met behulp van een gewone bekabelde verbinding?



Toen ik ooit in groningen woonde (in een buurt met een aantal drukbevolkte studentenhuizen) was de wifi om te huilen. Dit door de vele wifi-netwerken die elkaar in de weg zaten. Na de aanschaf van een paar meter UTP-kabel was de verbinding gewoon bedraad en lekker vlot.
Misschien even bij een aantal buren (al dan niet met Ziggo) vragen of ze ook slechte ontvangst hebben? Dan weet je tenminste of het probleem in de wijk ligt of aan je thuissituatie.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven