als zwanger worden langer duurt - deel 2

08-10-2016 16:45 2278 berichten
Link naar deel 1: forum.viva.nl/zwanger/als-zwanger-worde ... es/336989/

Als zwanger worden langer dan een jaar duurt is het niet meer het leuke en romantische proces wat je je er van te voren bij voorstelt, en komt er helaas veel teleurstelling, verdriet, geduld en frustratie bij kijken. In dit topic willen we onze harten hierover luchten en elkaar steunen. Wil je met ons meeschrijven, ben je van harte welkom! De meesten van ons zijn inmiddels helaas in de medische molen beland, maar dit topic is voor iedereen, die na een jaar of langer nog niet (blijvend) zwanger is, medische molen of niet. Laten we hopen dat we allemaal snel zwanger zijn!

:redrose: Mama's to be :redrose:
Naam Leeftijd Wens sinds.. Vruchtbaarheid Status
kruidentheetje mei 2014 één eileider door bbz, 6x IUI en 1x IVF gehad pauze voor darmonderzoek, daarna IVF2
windmolen 33/39 Juni 2015 Endometriose, verklevingen operatief verwijderd, 6x IUI en 2xICSI met 4 FETs gehad 30 mei intake nieuwe kliniek
lobbes24 26/30 Juli 2015 verminderde zaadkwaliteit, 3x IUI gehad, vmk in IVF1.2 1 cryo over, even rust
:redrose: ZWANGER! :heart: :yes:
* Roxx91 (27/29 - wens sinds 2018), eind okt 2019, verminderde zaadkwaliteit, 9x IUI, IVF1&ICSI3 vmk, spontaan zwanger, maar miskraam (mola), nu weer spontaan zwanger
* pinguin00 (24/33 - wens sinds augustus 2014), 5-10-2019, kijkoperatie gehad, slechte zaadkwaliteit, 3x IUI gehad, miskraam in ICSI1, zwanger in ICSI2

:heart: Bevallen :duckie:
* analist88 (28/32 - wens sinds maart 2015), 17-04-2017, PCOS, 1 BBZ en 4 miskramen gehad.
* -Pandabeer- (31/26 - wens sinds juni 2015), juni 2017?, 1 miskraam en 2x BBZ gehad.
* Liezelies (30/39 - wens sinds september 2015), 10 augustus 2017
* Lisa89 (27/36 - wens sinds juli 2015), eind augustus 2017, PCOS.
* Doortje10 (wens sinds juli 2015), september 2017, twee miskramen gehad
* Wolkje85 (31/31 - wens sinds april 2015), eind december 2017, lange, onregelmatige cyclus, operatie gehad voor verklevingen eileiders, zwanger met Gonal F, tweeling!!
* Deni308 (27/30 - wens sinds najaar 2015), 1-1-2018, onregelmatige cyclus, verminderde zaadkwaliteit, zwanger in IVF/ICSI2
* Nic-1982 (33/38 - wens sinds oktober 2014), 2-3-2018, lange, onregelmatige cyclussen, drie miskramen gehad, zoon uit 2013
* sofie87 (29/28 - wens sinds juli 2015), 2-3-2018, endometriose, twee operaties om verklevingen en cystes te verwijderen, 4x IUI gehad, zwanger in IVF1

AH89, Lynn1990, Juultje1000, Samm06 en bloempje027: vanwege langere afwezigheid hebben we jullie uit de tabel gehaald. Als je weer mee wilt schrijven, geef maar een gil, dan zetten we je er weer in :).

Om de tabel aan te passen:
Gebruikersnaam: wijwillenzwangerworden
Wachtwoord: wijwillenzwangerworden
anoniem_63ab099e23182 wijzigde dit bericht op 17-05-2019 11:51
47.92% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Lieve meiden,

Wilde even laten weten dat ik (uiteraard!) nog steeds aan jullie denk en al jullie verhalen lees en jullie blijf volgen! Ik bewonder jullie allemaal, jullie zijn zulke sterke dames!!



Wat een rotberichten zijn er allemaal weer geweest en ik lees ook over de bizarre fouten in het ziekenhuis pfff!



Ik hoop zo dat jullie ook snel weer een keer positief nieuws krijgen en blijf voor jullie duimen!



Bloempje, kreeg echt een brok in mn keel van je berichtje, wat een ontzettend mooi gebaar van je man!



Dikke knuffel voor jullie allemaal!





Ps; hier gaat alles goed, inmiddels 17w en we verwachten een zoon
Alle reacties Link kopieren Quote
Kruidenthee, ik ga half mei een halve marathon lopen. Ik zit nu op dat ik makkelijk 15 km vol kan houden, dus moet nog even beetje uitbouwen. En als dat niet lukt, loop ik hem wel op karakter uit.



Sofie, goede schoenen kopen zodat je niet geblesseerd raakt. Dus bij een gespecialiseerde hardloopzaak. Kost vaak maar 35 euro meer, maar je hebt er oh zo veel meer plezier van! En ga een loopclinic doen en als je al 5 km kan rennen, ga dan bij een hardloopclub. Wat veel mensen doen (en ik ook het meeste van houd) zijn de lange duurlopen. Dus altijd dat geslof in een relatief langzaam tempo. Bij een clinic, of club ga je loopscholing doen, en (de vreselijke...) intervaltrainingen. Maar je wordt er zo veel sterker van, minder blessures, je wordt er sneller van (daar doe ik het niet voor, ,maar is wel leuk mee genomen) en het is gezelliger. Ga je een keer niet, dan krijg je vanzelf commentaar Soort van stok achter de deur. Bij ons worden de spijbelaars altijd flink ik de zeik gezet, maar als je een reden hebt (en die heb je altijd) wordt dat meteen geaccepteerd en als je ziek/geblesseerd bent, krijg je meteen allemaal beterschappen etc. Ik dacht ook altijd dat ik daar niet geschikt voor was, maar het is zo veel prettiger! Zover de tip van de dag
Alle reacties Link kopieren Quote
@Wolkje, ik ben inmiddels expert in mezelf niet-zwanger-denken. Ik heb ook weinig eventuele zwangerschapssymptomen. Soms wat gevoelige borsten, maar dat zegt bij mij helemaal niets. Toch heb ik ook wel (valse) hoop hoor, maar dat is meestal net na mijn eisprong als je nog niets kunt voelen. Het blijven de 2 ergste weken van de maand vind ik.

Ik ben nog steeds niet helemaal fit, snipverkouden Het staat als bijwerking vermeld, maar of het echt van de deca komt weet ik natuurlijk niet. Ach, ik mag graag iets de schuld geven als ik me niet lekker voel, dus deca it is



@Windmolen, de deca is omdat ze in het weekend niet kunnen insemineren ivm het lab (onvoldoende capaciteit) is mij verteld. Met deca kan een eisprong heel precies geregeld worden, vandaar. Maar ze gaan nu stoppen met deca, dus ik neem aan dat er nu wel in het weekend geïnsemineerd kan worden? Ik weet het niet precies, maar ik vind het wel fijn, die decanaalden zijn vaak wat bot.

De eerste ronde heb ik vreselijke koppijn gehad, echt 24 uur per dag, heel vervelend. De tweede ronde ging beter.



@Sofie, ik hoop dat ze een echo willen maken voor je eigen gemoedsrust. En verder een dikke knuffel! Babygeluk van anderen doet gewoon zeer.



@Lisa, wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat! Wat leuk, een zoon! Van harte gefeliciteerd!



@Animal, stoer! Ik zou zo graag willen hardlopen, lijkt me zo heerlijk! Helaas gooien mijn scheenbenen nogal snel roet in het eten, zelfs met een opbouw van 3 keer niks (lees beginnen met 30 seconden supertraag joggen, 2 minuten wandelen). Die schenen spelen zo snel op dat ik bijna niet kan geloven dat ik ooit kan hardlopen, zelfs niet met aangemeten schoenen. Maar goed, misschien toch eens een keer naar zo'n speciaalzaak.



#hier, niet fit en warrig geloof ik. Gisteren mijn spuit uit de koelkast gehaald, op de salontafel gelegd en het vervolgens straal vergeten Dat is me nog nooit gebeurd. Uiteindelijk 3 kwartier later gespoten dan de bedoeling was, maar ik denk niet dat het heel veel uitmaakt?
Uhm... stuff... and things
Alle reacties Link kopieren Quote
Windmolen: ik werk onregelmatig dus had nog geen mogelijkheid gehad om te testen en dat doe ik toch liever thuis

Vanochtend getest, maar die was negatief... ondanks dat ik eigenlijk wel beter weet, had ik best veel hoop. M'n man ook.. die baalt ook enorm.. nu dus maar wachten tot die rode duivel zich laat zien..
Alle reacties Link kopieren Quote
Kruidenthee, geen goede schoenen is echt vragen om problemen... En sommige mensen lopen als ze supertraag lopen, juist zo dat er makkelijker shinsplints gaan optreden. Ook ik heb er meerdere keren last van gehad. (ben sowieso ontzettend blessure gevoelig) en ik zou bijna zeggen dat als het bij mij zelfs over is gegaan het bij jou ook zou moeten. Misschien helpt het als je naar een speciaalzaak gaat met jouw verhaal, en zij ook net een start-to-run opgezet hebben, dan kunnen ze jou daar extra in begeleiden.



45 min later dan normaal is geen probleem. Bij ons adviseerden ze een marge van 4 uur. Het enige wat echt nauw luistert is de pregnyl voor de punctie. Ook bij IUI komt het niet op een uurtje of 2.



Sterkte Roxx...
Alle reacties Link kopieren Quote
BAM..... ik ben weer van het bankje gedonderd en ongesteld. Dus, dat is nu echt voorbij de twee jaar grens en alweer ronde 6 na de miskraam... sorry voor de egopost, moet mezelf weer even bij elkaar gaan rapen
Alle reacties Link kopieren Quote
Wolkje en Roxx Getver, wij hebben echt te weinig geluk in dit topic
Uhm... stuff... and things
Alle reacties Link kopieren Quote
Ach wolkje en roxx wat onwijs balen weer. Knuffel voor jullie.



Animal: super stoer zeg! Ik zou dat ook wel willen kunnen. Ik loop graag in de zomer maar daarna komt de klad er weer in.



Lisa: wat gaat het snel zeg. En een zoon! Wat onwijs leuk. Jongetjes zijn het leukste

Als ik dan even terug kijk besef ik dat ik zelf nu al op 29/30 weken had moeten zitten. Bizar



@hier: papieren van het ziekenhuis zijn binnen. Dus je zou denken dat we weer voor het bloedprikken kunnen gaan. Nou mooi niet dus want ze hebben op de sticker met gegevens van mijn vent verkeerde dingen staan. Geb datum en naam kloppen niet helemaal. Denk dat hij niet in het systeem stond. Ziekenhuizen zijn gefuseerd en onze gyn heeft zelf dus het andere ziekenhuis als vaste locatie. Maar omdat ze tijdens mijn controle bij ons zat loopt dus alles fout. Verkeerde papieren kwamen daardoor dus ook. En nu dus eerst morgen bellen om te checken of het zo wel goed zal gaan. Het scheelt dat het voor mij al een soort van afgesloten hoofdstuk is en ik er dus niet echt last van heb. Maar vind he super slordig! En tegelijkertijd ook bijna lachwekkend.

Twijfel nog steeds of ik überhaupt terug ga voor het onderzoek. Mijn motivatie zit hem vooral erin dat ik het boek definitief kan sluiten als blijkt dat er iets mis is. Hoe gek het ook klinkt zal dat mij veel rust geven. Nu blijft er toch nog steeds wat als...

Al voelt ons gezin wel compleet nu. Merk dat mijn beeld wel bijgesteld is en ik ook veel voordelen zie van zoals het nu is.
Alle reacties Link kopieren Quote
Oh nee wolkje en roxx....ik weet even niet wat ik moet zeggen. Een keer moet er toch iemand met goed nieuws gaan komen!! Knuffel meiden, wees lief voor jezelf



Wat ontzettend slordig nic! Hoop dat het onderzoek wel gewoon door kan gaan.



Ik zit nog op het bankje (zit er nog iemand naast me eigenlijk??). Ben nog vrij rustig, want het lijkt me sterk dat het nu ineens wel raak is zo vlak voor de ivf.
Alle reacties Link kopieren Quote
Ach lieve wolkje en Roxx, wat had ik het anders gehoopt voor jullie . Eens met kruidentheetje, jemig, wanneer komt er eindelijk weer eens goed nieuws bij ons? Ik denk aan jullie, meiden, het is echt zo klote dit...
Alle reacties Link kopieren Quote
@Nic, jeetje wat slordig! Je moet natuurlijk doen waar je je goed bij voelt, maar persoonlijk zou ik het onderzoek nog wel doen. Inderdaad vanwege de wat-als?



@Bloempje, sorry, ik weet even niet meer wie nou waar zit in de behandelingen, maar is dit jullie laatste IUI? Hoeveel dpo zit je nu? Succes met wachten in ieder geval, ik duim voor je.



@Animal, misschien moet ik dat inderdaad maar eens langs zo'n zaak. De lente komt er aan, lijkt me een mooi moment om het weer eens te proberen.

Gisteren vergat ik mijn deca trouwens weer Ik kwam er wel eerder achter dan eergisteren, maar jeetje, ik ben lekker bezig Ben echt warrig de laatste dagen, het lijkt wel of ik totaal in een andere wereld ben af en toe. Als ik iets gepakt heb ben ik het 5 minuten later kwijt, ik laat alles uit mijn handen vallen, stoot overal tegenaan en heb na 9 uur slaap het gevoel alsof ik nog 9 uur kan slapen. Ik heb zo'n vermoeden dat het komt door stress vanwege mijn laatste dagen op het werk. Nog geen zicht op een andere baan en nou ja, het voelt heel raar. In het weekend maar even goed uitrusten.
Uhm... stuff... and things
Alle reacties Link kopieren Quote
Geeft niet kruidentheetje, je kunt niet alles onthouden toch!

Ik zit nu op dag 15dpo van een cyclus zonder iui. Zodra ik ongesteld word beginnen we aan de eerste ivf poging.



Doe je wel een beetje rustig aan? Kun je misschien een dagje vrij nemen om een beetje bij te komen? Dit hele proces kost ook superveel energie!!
Alle reacties Link kopieren Quote
Toch spannend dan die laatste ronde Bloempje. Al kan ik me ook wel voorstellen dat je weinig hoop hebt, ik zelf geloof ook echt niet meer in zelf proberen. De afgelopen ronde ben ik er dan ook totaal niet mee bezig geweest, terwijl we toch gewoon gemeenschap hebben gehad rondom mijn vruchtbare dagen.



Ik moet vandaag en morgen nog werken en dan houdt het op. Vrij nemen hoeft dus niet, met een beetje pech ben ik straks heel lang vrij.
Uhm... stuff... and things
Alle reacties Link kopieren Quote
bah bah, wat een negatieve berichten. Ik hoop elke keer zo dat als ik inlog dat er goede berichten gaan zijn. Heel veel sterkte meiden.

Bloempje, vind je het spannend om aan IVF te beginnen of heb je er nu wel 'zin in' . Lijkt me heftig om die stap naar IVF te maken.



Hier nog even de nodige frustratie van me af schrijven. Ik ben zojuist bij de huisarts geweest om een verwijzing te krijgen naar het andere ziekenhuis waar ik als het goed is eerder terecht kan. Ik zat niet bij mijn eigen huisarts maar iemand anders van dezelfde praktijk. Nou wat een lul de behanger is dat zeg. Hij zegt doodleuk dat ik me er niet zo op moet focussen want dat het dan al helemaal niet lukt. Het duurt soms gewoon wat langer. Bij sommige stellen duurt het wel een jaar." . Ehh nou sorry meneer de dokter, maar wij zijn nu bijna twee jaar bezig en het is nog niet gelukt. Denk niet dat het alleen te wijten is aan het feit dat het "teveel in mijn koppie zit".

Ik heb de verwijzing gekregen naar het andere ziekenhuis, maar ik ben boos weggelopen.

En nu ben ik ontzettend verdrietig. Maak ik me echt te druk? Ik dacht dat het nog wel mee viel... Pff het begint me allemaal een beetje veel te worden.



Gelukkig heb ik wel dinsdag al een afspraak in het andere ziekenhuis voor een intake. Daarna wordt mijn behandeling als het goed is dierect ingepland. Wachttijd daar is ongeveer 2 weken. Stuk sneller dan in het ziekenhuis waar ik nu zit dus. Al moet ik wel 45 minuten rijden in plaats van 20. Ik heb het er voor over.



Ik hoop het elke keer, en ook deze keer. Hopelijk de volgende weken weer wat beter nieuws hier op het forum.
Let it be
Alle reacties Link kopieren Quote
Bloempje: ik houd hoop voor jou! Er moet hier gewoon weer eens positief nieuws komen! Ik gun het jullie allemaal zo!



Nic: pfff wat slordig zeg! Ik kan me voorstellen dat je nu zoiets hebt van, laat maar.. maar misschien krijg je daar later toch spijt van? Misschien kun je inderdaad het hoofdstuk afsluiten als je de uitslag van het onderzoek hebt..



Wolkje: het is ook zo oneerlijk..



Lobbes: wat een lul zeg.. inlevingsvermogen van een varken.. zou je toch anders verwachten van een dokter.. gelukkig heb je wel de verwijzing naar ander ziekenhuis!



Hier: vandaag definitief van het bankje gevallen.. tuurlijk wel al verwacht vanwege de negatieve test van gister, maar toch.. op naar #5 iui..
Alle reacties Link kopieren Quote
Oh sorry kruidentheetje, ik geloof dat ik wat berichtjes heb gemist



Wat een nare arts lobbes, dit had hij echt niet mogen zeggen! Ik zou dit zelf ook bij mijn eigen huisarts gemeld hebben. Kan me voorstellen dat je hier verdrietig over bent



Ik vind het zeker spannend hoe het straks allemaal gaat lopen. We kunnen nog een ronde doen voor de vakantie en dan pas erna weer. Even een break.



Arme roxx.... een keer moet het toch goed gaan bij iemand inmiddels?!
Alle reacties Link kopieren Quote
Sofie, lijkt me heel verstandig om nog een controle-echo aan te vragen. Zou echt zo jammer zijn als je dan op het laatste moment erachter komt dat-ie er nog zit of nog groter is en dan idd de IVF niet door kan gaan. Balen dat je weer meer pijn had. Hier deze keer ook best veel pijn weer. Ben zo bang dat de endo weer teruggroeit. Heb net even gezocht op het endometriose-dieet, dacht dat ik dat misschien zou kunnen doen voor m'n eigen gemoedsrust (en er mag sowieso wel een kilootje of 3-4 af hier), maar dat is echt niet te doen! Dan mag je echt niets meer! Heb jij je daar wel eens in verdiept? Zou dat echt helpen? Ik drink wel nu meer groene thee, volgens mijn kliniek is dat sowieso goed voor de vruchtbaarheid vanwege het EGCG wat erin zit (weet niet precies wat het doet) en het schijnt ontstekingsremmend te werken bij endometriose.



Lisa, wat leuk dat je een zoontje krijgt! Fijn dat alles goed gaat, geniet er maar lekker van! En lief dat je ons een hart onder de riem komt steken .



Animal, je schrijft motiverend, haha. Heb hier ook een paar goede hardloopschoenen staan en wil er weer wat mee gaan doen. Heb nu gezien dat ze bij mij in de buurt een beginnerscursus geven, dus misschien ga ik me daarvoor opgeven. In m'n eentje vind ik het ook lastig vol te houden.



Kruidentheetje, wat heftig dat je straks zonder werk komt te zitten... Lijkt me inderdaad superlastig om te solliciteren terwijl je in de MMM zit. Heb ook geen advies, ik heb zelf bewust besloten niet te solliciteren, hoewel deze baan niet helemaal ideaal voor me is, omdat ik dat nu niet erbij wil hebben en ook omdat het lastig is steeds vrij te moeten nemen of me ziek te melden voor alle afspraken in het ziekenhuis als je nog in je proeftijd zit. Heb je al eens op internet gezocht naar verhalen van mensen in dezelfde situatie? Misschien levert dat nog iets op? Kan me goed voorstellen dat je er veel stress van krijgt en daardoor niet helemaal op je scherpst bent. Dikke knuffel van mij.



Bloempje, volgens mij ben je idd de enige nog op het wachtbankje. Ik duim nog even voor je, ook al heb je er zelf geen vertrouwen in. En anders hoop ik heel erg voor je dat het gewoon de eerste IVF-poging raak gaat zijn! Spannend dat dat bijna gaat beginnen. Weet je al wat voor prikschema je krijgt?



Lobbes, allereerst wat fijn dat je wsl toch eerder de behandeling kan krijgen! Heel goed dat je daar zo achteraan hebt gezeten! Maar wat een l*l van een huisarts zeg. Ik word altijd super agressief van dat soort opmerkingen. Natuurlijk maak je je druk als het na twee jaar niet gelukt is en natuurlijk komt het niét daardoor dat het niet gelukt is. Maar snap dat zo'n opmerking je doet twijfelen. Dat herken ik wel. Dan denk ik dat ik zelf een zwangerschap tegenhoudt omdat ik er zo op zit te letten. En dat is juist het rotte eraan, want dan ga je jezelf de schuld geven en dat geeft je alleen maar meer stress. Niet doen, hoor, is echt onzin. Er zijn genoeg voorbeelden van dames hier op het viva-forum die zich minstens net zo druk maken of nog drukker en die worden wel gewoon zwanger. Knuffel voor jou.



Roxx, ook voor jou een dikke knuffel. Ook al wist je het al, ik vind het toch altijd nog het meest confronterende moment als het daadwerkelijk doorbreekt.



Hier: ik heb een gesprek aangevraagd om IVF te bespreken. Wilde het eerst combineren met m'n eerste echo voor de nieuwe ronde, die is vrijdag 31 maart, maar dan kon m'n man niet. Nu gaan we komende maandagmiddag langs om informatie te krijgen over IVF. Lekker snel, da's fijn, want dan kunnen we meteen de aanvraag naar de verzekering sturen, zodat we mogelijk meteen kunnen doorstromen na de volgende IUI. Al twijfel ik af en toe nog wel of ik dat wel wil en of we niet toch nog meer geduld moeten hebben. Maar dat gaan we maandag ook bespreken. Heb al wat vragen op papier gezet. Ondertussen weer een zwangerschapsaankondiging en een geboorte in onze vriendenkring. Pfff, elke keer die confrontatie dat het ons niet lukt. Gisteren ook weer een dikke vette huilbui gehad. Zelfs m'n man zei 'nou, de kindjes komen nu wel echt van alle kanten op ons af'. Ik geloof dat hij het nu ook wat lastiger begint te vinden dat het bij ons keer op keer mislukt.
Alle reacties Link kopieren Quote
...
Alle reacties Link kopieren Quote
@Lobbes, dat meen je niet Dat kan echt niet hoor, ik zou dit ook zeker melden bij je eigen huisarts. Natuurlijk maak je je niet te druk, dat is echt onzin. We hebben die gedachte allemaal wel eens gehad denk ik, maar hoe verklaar je dan dat vrouwen in de mmm ook zwanger worden? Nee, dan ben je er niet mee bezig zeker, nog ff. Die opmerking is gewoon belachelijk en absoluut niet professioneel.

Ik heb weleens gelezen van een gynaecoloog/fertiliteitsarts die zei; als er niet mee bezig zijn de oplossing was dan kon ik mijn patiënten allemaal op vakantie sturen. Wel fijn dat je de verwijzing hebt gekregen en zo snel al terecht kunt.



@Roxx Je had het al verwacht, maar het is toch k*t.



@Bloempje, dat zou goed kunnen dat je het gemist had, want ik had het nog niet eerder verteld dat het nog maar 2 dagen is

Jij hebt nog lekker een vakantie in het vooruitzicht, heerlijk! Ga je ergens naar toe?



@Windmolen. Ja, het is rot dat ik straks geen werk heb en moet solliciteren tijdens de mmm. Hopelijk ben ik gewoon snel zwanger, al is dat ook niet echt bevorderlijk voor mijn kansen op de arbeidsmarkt Maar ja, we hebben er zo weinig over te zeggen hè? Misschien moet ik wel IVF gaan doen, misschien lukt het helemaal nooit. Als als als. Maar goed, hoe rot het ook is, de 3 jaar dat we bezig zijn komt nu wel heel snel dichterbij en ik heb echt geen behoefte om de mmm uit te stellen. Je weet van te voren toch niet hoe het loopt.

Zit er wel mee in mijn maag, in de mmm moet je nu eenmaal vaak naar het ziekenhuis, dus ik zal wel open moeten zijn, hoe zeer ik dat ook liever niet wil. Maar ja, wanneer vertel je zoiets? Ik zal eens googlen inderdaad!

Fijn dat je dat gesprek al zo snel hebt. En of je het wel al wil of niet, dat is altijd nog jullie eigen keus hè? Je wordt niet verplicht gelijk te starten, maar het is wel al fijn om alvast zo'n gesprek te hebben. Als jullie het wel willen dan kunnen jullie ook gewoon starten en zo niet, dan niet. Dat vind ik trouwens wel fijn aan de mmm, het gaat nog altijd op je eigen tempo.

Maar goed, eerst nog even de verzekeringen bekijken zie ik nu. Die medicijnen zijn inderdaad behoorlijk duur van wat ik begrepen heb, dus overstappen is misschien toch gunstiger dan. Eind juni is al over 3 maanden, dat is op zich nog wel te doen.



Hier vanmorgen ook weer wat hoor. Ga ik naar de apotheek voor mijn 2 spuiten deca, ligt er een recept van 2 doosjes (14 stuks) voor me klaar. Stel dat het nu weer zo snel gaat deze ronde (ik hoop het), dan heb ik er echt geen 14 nodig. Beetje zonde. Zeker omdat ze toch gaan stoppen met deca bij IUI, dan zou ik ze in het slechtste geval pas nodig hebben als IVF in zicht komt (ik hoop het niet). Ik heb ze maar vriendelijk bedankt en 1 doosje meegenomen. Zal dit vrijdag wel nog even melden bij de fert.arts, vind dit best slordig. De zorg is al zo duur....



Ik voel me trouwens best wel relaxt over de IUI nu ik weer begonnen ben. We hebben natuurlijk al een bewijs gehad dat er iets kan gebeuren, het moet alleen nog even het goede plekje zien te vinden ofzo. Zo voelt het nu voor mij, dus ja, ik ben eigenlijk best positief over het traject. Hopelijk is het derde jaar en de derde ronde gewoon scheepsrecht.
Uhm... stuff... and things
Animal, wat een fijne tips. En je schrijft inderdaad motiverend! Heb meteen weer een hardloop app op mn telefoon geinstaleerd. Vind het leuk om dan alles bij te houden. Ga binnenkort de renschoenen weer aantrekken en gewoon eens rustig aan beginnen met lopen. Heb gelukkig wel meteen in fijne schoenen geinvesteerd, nog steeds plezier van (zonder blaren!) Omdat ik als zelfstandige werk, wil ik altijd op gekke afwijkende tijden rennen, dus weet niet of een groep handig is. Maar wie weet is er wel een flexibele groep in de buurt, ga ik eens opzoeken:) dankjewel!



Jeetje Nic, nu weer verkeerde gegevens van je vriend wat een gedoe, onvoorstelbaar.



Kruidentheetje, wat vervelend dat je zo warrig bent! Die drie kwartier maken niet veel uit denk ik... Ik ben met de gonal f ook wel veel te laat geweest En jammer dat je zoveel stress hebt van je werk. Werk zoeken terwijl je bezig bent met de mmm is natuurlijk niet ideaal... maar niet met plezier naar je werk gaan ook niet. Lastig meid! Goed je rust pakken dit weekend is sowieso verstandig lijkt me!



Roxx het blijft altijd zo balen, knuffel meis



Lobbes, jeetje wat een hork is die andere huisarts! Heb er geen woorden voor... Echt zo ongevoelig. Gelukkig kan je wel sneller in een ander zkh terecht. Wordt je dossier dan gewoon doorgestuurd? Geen idee hoe zo iets werkt.



Wolkje logisch dat je jezelf weer even bij elkaar moet rapen. Het is ook super confronterend om weer ongesteld te worden, en die twee jaar grens maakt dat niet makkelijk. Ik weet verder niet goed wat ik kan zeggen. Behalve dat je hier altijd je hart mag luchten en dat dit shit gevoel dat je nu voelt er hier gewoon mag zijn. Je hoeft niet de schijn op te houden (zoals je misschien wel doet naar de buitenwereld, dat merk ik soms iig aan mezelf) Hoe ziet het traject er voor jullie op korte termijn uit?



Bloempje, ik duim voor je! Zou mooi zijn zo voor de ivf!



Windmolen, ja ik krijg de nieuwsbrief van het endo-dieet maar.. ga daar never nooit niet aanbeginnen. (ook 'leuk' om te volgen, blog van code geel) Het is zo beperkend en ik geloof dat je met voeding echt wel wat kan bereiken maar dat we (zeker nu) heel erg doorslaan in onze heil in voeding zoeken. Dit is natuurlijk mijn eigen mening en iedereen moet doen waar zij zich prettig bij voelt:) Maar ik voel me prettig bij een boterham hagelslag en een lekkere roze glimmende tompouce op zn tijd . Ik hou gewoon te veel van lekker (en dus ongezond:P) eten. Daarnaast heb ik ook weinig last van mn darmen door de endo, dat speelt ook mee in mijn geval. Groene thee vind ik lekker, dat ga ik maar eens extra vaak drinken. Doe ik toch nog iets, haha

Ik zou, als ik jou was, de verzekering op tijd omgooien (mits dat te betalen is per maand natuurlijk, heb geen idee van de kosten) want een ivf trajact kost ook tijd. Met het lange protocol moet ik eerst minimaal 3 weken de pil slikken, dan decapeptyl (2weken) en daarna pas gonal f erbij en dan ben je weer zo'n twee weken verder voordat de punctie is. Dus je kan best eerder alles in werking zetten:)

Toen de gyn hier iets liet vallen over eerder met de pil starten om de endo te onderdrukken werd ik een beetje fel. a) zolang er een kansje is op een zwangerschap, hoe klein ook, wil ik die het liefst benutten en b) eerst laten ze me een jaar proberen en dan opeens zou ik niet meer mogen menstrueren? Dat viel even verkeerd... maar het klopt wel dat je op die manier de endometriose onderdrukt, dus als je je er prettig bij voelt, zou het even overleggen met de artsen:)



Lisa, wat leuk een zoon! En lief dat je weer even iets laat horen hier
@ kruidentheetje, lees nu pas je update. Had niet goed begrepen dat je straks geen werk hebt en moet solliciteren. Dat is vervelend! Opzich hoef je er niks over te vertellen... maarja, is ook zo lastig als je steeds aan het begin van een nieuw dienstverband redenen moet verzinnen waarom je er niet bent, of eerder weg moet etc. Lijkt me heel moeilijk...

Typisch dat je nu weer teveel mee krijgt, haha. Goed dat je het zelf in de gaten houdt! Het is inderdaad al duur genoeg allemaal.

En het beste is dat je het positief inziet. Knap hoor! Ik hoop ook echt echt dat de derde ronde scheepsrecht is voor jullie
Alle reacties Link kopieren Quote
Hey meiden, ik kom net uit het ziekenhuis en mag gelijk met 112,5 menopur beginnen! Dat vind ik wel heel prettig, aangezien het er nu net zo uit ziet als de eerste ronde en die duurde zo vreselijk lang. Toen heb ik dacht ik ruim 2 weken 75 gespoten en pas bij 112,5 gebeurde er wat. Dus nu gelijk 1,5 ampul en vrijdag weer terug. Mochten er teveel follikels gaan groeien dan kunnen ze het teveel aan/wegprikken. Ik ga er niet vanuit dat het nodig is, want echt fijn lijkt het me niet, maar het is wel prettig dat het kan. Zo gaat er in ieder geval geen ronde verloren. De gyn was trouwens erg positief, ondanks dat het fout is gegaan vorige keer ziet zij het ook als bewijs dat de behandeling aanslaat.
Uhm... stuff... and things
Alle reacties Link kopieren Quote
T
pinguin00 wijzigde dit bericht op 07-09-2017 21:11
0.00% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren Quote
Hey Pinguin, gefeliciteerd met je nieuwe baan! Maar dat zal wel een lastige keuze geweest zijn. Fijn dat je er zo achter kan staan en ik denk ook dat een paar maanden rust misschien wel heel fijn kan zijn. Jullie hebben inderdaad een hoop doorstaan de afgelopen tijd. Ik hoop dat je kan genieten van de rust en dat je nieuwe baan een goede afleiding wordt en mooie uitdagingen gaat bieden. En misschien tot over een paar maanden dan!



Kruidentheetje, fijn dat je meteen met de hogere dosis mag beginnen! Hopelijk krijg je dan een lekker snelle cyclus! En wat fijn ook dat je er zo positief in staat! Ik hoop ook enorm voor je dat het deze ronde gaat lukken!



Bloempje, hoe is het bij jou? Is je menstruatie al doorgebroken, of...?



Sofie, jammer dat we niet in de buurt van elkaar wonen, anders konden wij samen gaan rennen . Ik ren ook altijd op vreemde tijden omdat ik veel vanuit thuis werk. Haha, dat dacht ik dus ook toen ik dat endometriose-dieet las: "maar... maar... m'n boterham met hagelslag dan??" Misschien dat ik op een paar dingen zou kunnen gaan letten, bijv. minder vlees eten, dat wil ik eigenlijk sowieso al, maar alles gaat mij ook zeker niet lukken. Ik ga die blog straks even bekijken. Lijkt me wel dat die meiden er een stuk meer last van hebben dan ik.

Wbt de verzekering, we gaan idd wsl nog deze maand de verzekeringen omzetten, dan zijn we per 1 juni bij de nieuwe verzekering. Dan moeten we nog de IVF aanvragen, dat duurt vast ook weer minstens twee weken. Voordat dat rond is mag er nog niet met het traject begonnen worden. Maar van wat ik las wordt bij onze kliniek sowieso alleen het korte traject gedaan, dus niet eerst de pil en decapeptyl, maar meteen op dag 4 of 5 een éénmalige gonal-f injectie. En dan kijken ze op dag 10 wat er allemaal groeit. Dus zo gerekend zou ik ongeveer halverwege juni kunnen beginnen, lijkt me. Dat is dan ongeveer twee maanden na deze IUI, dus dat valt best mee qua wachttijd. Ik voel er nog steeds wel voor om in die twee maanden aan de pil te gaan om én de endo te onderdrukken én even echt pauze te hebben. En dan kan ik ook precies dan stoppen dat het goed uitkomt met wanneer we willen en kunnen starten met de IVF. Maar ik kan me voorstellen dat m'n man liever wel alle kansen wil meenemen. We gaan het overleggen met de arts maandag. Ben heel benieuwd. Merk iig wel dat ik weer wat positiever en optimistischer ben nu we weer een soort van plan hebben.
Alle reacties Link kopieren Quote
Helaas, ook hier geen goed nieuws.... Geen baby voor ons in 2017....

Vanmorgen op dag +3 ongesteld geworden. Heel voorzichtig kregen we een beetje hoop dat we toch niet het ivf traject hoeven te doorlopen. Ik voelde me heel rustig en kalm en had eigenlijk nergens last van.

Toen het vanmorgen toch nog kwam was ik heel erg verdrietig. Het krijgen van een kindje lijkt steeds verder weg te schuiven en de kansen worden steeds kleiner.

Ik blijf ook maar pijn houden in mijn rechter eierstok, al kunnen ze daar niks aan zien. Het zit me niet lekker en ik vraag me steeds af of er toch iets mis is daar. Ik vind het ook steeds moeilijker om lief te zijn voor mezelf, wat ik ook altijd tegen jullie zeg. Voor mijn gevoel doe ik zo vreselijk mijn best om goed voor mijn lichaam te zorgen en het blijft me steeds maar weer tegenwerken. Al mijn hele leven lang.

Boosheid is dan ook het gevoel dat overheerst. Waarom lukt het toch steeds niet?? In mijn directe omgevening zijn het afgelopen jaar inmiddels 14 vrouwen zwanger geworden, waarom wij dan niet (en jullie ook niet)? Ik eet gezond, beweeg genoeg, ben minder gaan werken, ben op yoga gegaan, ga iedere week naar de acupunctuur, wat kan ik nog meer doen. Ik weet het niet meer

sorry, heel erg een egopost, moest dit even kwijt...

Gebruikersavatar
Anonymous
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Terug naar boven