Mode & Beauty alle pijlers

Sportschoenen met extra teenruimte

26-03-2017 16:55 13 berichten
Nu de zon weer schijnt lonkt het buiten wandelen weer enorm. Ik wandel dan ook dagelijks een kilometer of 8 met de hond.

Helaas word ik al jaren geteisterd door een ingegroeide teennagel. Met pappen en nahouden is het wel te doen (ik bezoek met regelmaat de medisch pedicure die er lustig op lost snijdt om de boel wat in het gareel te houden), maar al met al heb ik standaard een pijnlijke grote teennagel. Bloedirritant.

Ik wandel dan ook met werkschoenen, met van die stalen neuzen: ideaal hiervoor.



Met dit weer ben ik echter op zoek naar wandel- /sportschoenen, maar allemaal lijken ze z'n afgevlakte neus te hebben die op m'n nagel drukt. Weet iemand een merk of type sportschoen waar de neus wat meer ruimte geeft voor een grote teen?
Waarom niet naar de huisarts, doorverwijzing en grondig laten verhelpen?

Ik heb er ook tijden mee lopen tobben maar na 4 wigexcisies nu nergens meer last van.
quote:SpringDing schreef op 26 maart 2017 @ 16:58:

Waarom niet naar de huisarts, doorverwijzing en grondig laten verhelpen?

Ik heb er ook tijden mee lopen tobben maar na 4 wigexcisies nu nergens meer last van.Daar loop ik ook aan te denken... Ga direct googlen op wigexcisies!
quote:MissVatting schreef op 26 maart 2017 @ 17:02:

[...]



Daar loop ik ook aan te denken... Ga direct googlen op wigexcisies!Het is ondanks de pijn na de ingreep (vooral de laatste keren door littekenweefsel en 1x nabloeding) echt zó de moeite waard geweest, ik zou het zo weer doen!
Ik heb eens gekeken...

Bij mij lijkt het allemaal niet zo heftig, maar het is altijd wat zeurderig op de achtergrond aanwezig, die pijn aan die nagel (ik snak dan ook naar de zomer: open schoenen!). Soms speelt het op en is dan na een paar dagen weer wat minder.



Mij leek zoiets vaak een brug te ver (want ach, ik loop nog en met de juiste schoenen...), maar nu ik erover nadenk: ik ga deze week naar de huisarts! Verbaas me er nu eigenlijk weer wel een beetje over dat de pedicure hier niet eerder mee is gekomen... Of eigenlijk verbaas ik me over mezelf, dat ik nooit eerder heb doorgepakt, muts dat ik ben.
Goed zo! Het hoeft er niet zo vreselijk uit te zien als op Google-foto's, maar pijn is pijn en dat is te verhelpen.
Dank je voor de tip: ik ga er werk van maken!
Misschien ook een tip, laat eens kijken bij een sportzaak naar je loopgedrag. Wellicht heb je wat last van overprognatie en is dat met een juiste schoen te verhelpen (door de vorm wordt de druk over de voet verdeeld, waardoor je misschien wat minder druk ook ervaart op je grote teen). Zeker als je zulke afstanden loopt, is een goeie schoen inderdaad heel belangrijk.
Alle reacties Link kopieren
En ga voor het aanmeten van wandelschoenen naar een goede sport- of outdoorzaak. Daar hebben ze veel verschillende schoenen, in verschillende wijdtes.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Adidas superstars heb en altijd heel veel ruimte bij de teen. Zoveel dat ik ze niet prettig vind dragen
Alle reacties Link kopieren
Skechers
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
mijn ervaring is dat Adidas inderdaad wat ruimer zit van voren
Alle reacties Link kopieren
https://www.vivobarefoot.com/eu -> gespecialiseerd in ruime schoenen, hebben van alle type schoenen ruime varianten (van slippers, tot nette tot sportschoenen). In al deze schoenen hebben je voeten zodanig de ruimte als géén schoenen dragen. Al meerdere keren iets besteld, gaat prima met de verzending naar Nederland.
Kijk, luister en geniet... want mooier dan dit wordt het niet!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven