Postnatale depressie

27-03-2017 13:54 52 berichten
Alle reacties Link kopieren
Graag zou ik in contact willen komen met vrouwen die een postnatale depressie hebben gehad en hun ervaringen met mij willen delen!

Ik ben zo op zoek naar een stukje herkenning!
Alle reacties Link kopieren
https://www.vpro.nl/programmas/2doc/2016/roze-wolk.html

Deze documantaire is misschien interessant om te kijken
Alle reacties Link kopieren
Wat wil je precies weten?
Alle reacties Link kopieren
quote:SiSimone schreef op 27 maart 2017 @ 14:08:

https://www.vpro.nl/programmas/2doc/2016/roze-wolk.html

Deze documantaire is misschien interessant om te kijken Dankjewel voor de tip!
Alle reacties Link kopieren
quote:piplala schreef op 27 maart 2017 @ 14:51:

Wat wil je precies weten? Ik heb vanaf 3 maanden na m'n bevalling last van paniek en angst (en somberheid). Ik wil graag met iemand die dit mee heeft gemaakt in contact komen.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb dit meegemaakt. Stuur me maar een bericht. In mijn privé box bedoel ik. Dan kun je je verhaal kwijt en vertel ik je mijn verhaal.



Alle reacties Link kopieren
Bedankt Momama, maar ik weet niet hoe ik een privébericht moet sturen..
Alle reacties Link kopieren
Het lukt mij niet jou een bericht te sturen.

Ik krijg de melding 'deze gebruiker wenst geen berichten te ontvangen'

Misschien iets veranderen aan je instellingen?
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het aangepast!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb je er nu een privé bericht gestuurd, als het goed is, haha
Alle reacties Link kopieren
Jeetje wat vervelend!! Ik weet hoe het is bij mij was het gelukkig snel voorbij nadat ik het hormoon Duphaston ben gaan slikken. De tip die ik je wil geven houdt je cyclus in de gaten en als het 2 weken voor je menstruatie erger is dan zou het ook hormonaal kunnen zijn.. Wat het overigs 9 van de 10 keer ook is. En dan meteen naar de dokter en om Duphaston vragen!!



Gr Rosalie
Alle reacties Link kopieren
Ik ben ook op zoek naar medestanders, al is bij mij de diagnose niet officieel gesteld omdat m'n huisarts alles afhoudt. Ik moet gewoon een beetje wennen aan het moederschap volgens hem. Twijfel om volgende keer een doorverwijzing naar de GGZ te eisen.



Mijn verhaal:



In augustus ben ik bevallen van een prachtige dochter. Zwangerschap was goed, bevalling reuze zwaar. Na 17 uur bevallen is over gegaan tot een spoedkeizersnede onder narcose. Wat bleek onze meid was 9,5 pond. Dat verklaarde meteen waarom het niet natuurlijk ging.



Na enkele weken ontstonden er spanningsklachten die wisselend aanwezig waren. Na 3 maanden gaan werken maar ik voelde me niet mezelf. Na een half jaar ingestort en me ziek gemeld. Gejaagd, gespannen, piekeren, angstig, somber, slecht slapen, misselijk, weinig eetlust wat een vreselijke klachten. Gedachten kan ik het moederschap wel aan, is het voor me weg gelegd.

Ik gebruik nu 5 weken antidepressiva. Na week 3 voelde ik vooruitgang en de laatste twee weken waren super.



Alleen... Nu weer een terugval en daar baal ik zo van! Dacht dat ik een heel eind was in m'n herstel maar het evenwicht is uiterst kwetsbaar. Gedachten zijn weer terug, piekeren en slechter slapen. Reden is denk ik voornamelijk buikgriep klachten (m'n vriend heeft t ook en dochter was vorige week ziek net als haar halve crèche groep) en vanochtend ongesteld geworden. Maar op de een of andere manier blijft dit niet hangen en blijf ik maar bezig met de angst voor een verdere terugval.



Ik hoop vooral op positieve verhalen want soms word ik hier moedeloos van.
Beste Livy85,



Ik herken je verhaal heel goed! Iets soortgelijks meegemaakt, wel alweer 12 jaar geleden!

Toen ook aan de antidepressiva gegaan maar heeft toch nog wel even geduurd voor ik er weer 100% was. Met name lichamelijk.



Ben je weer voor het eerst ongesteld? Want wat ik wel weet is dat je klachten ook in een soort PMS over kunnen gaan. Dus meer voor/tijdens je menstruatie.



Als je prive contact wil mag je me altijd wem privebericht sturen
Alle reacties Link kopieren
Dank voor je reactie! Ik stuur je een privé bericht.
Alle reacties Link kopieren
Ik ken de klachten was bij mij precies zo... vooral het dwangmatig piekeren en dan angstig worden van de gedachtes! In het kort.... Als je zwanger bent maakt je lichaam veel hormonen aan. Ook veel progesteron na de bevalling daalt het niveau progesteron snel! Vooral als je geen borstvoeding geeft. En tegen die daling kunnen veel vrouwen niet.. En daardoor krijg je die klachten.. Bij mij is het over gegaan in pré menstrueel syndroom en ik slik daar Duphaston voor is een progesteron werkt super!! Als ik het niet slik dan pieker ik bijna de hele dag enge gedachten angst etc en dan net voor mn menstruatie suïcidale gedachten en 2 dagen nadat mn menstruatie is begonnen is het weer weg. En nu bijna nergens last meer van op wat kleine ongemakjes en moeheid na...
Jeetje Rosaliie, wat doen hormonen toch veel! Ik heb sinds kort ook zulke klachten voor/tijdens menstruatie. Heb altijd al angsten gehad maar die waren goed hanteerbaar.



Ik smeer nu progesteroncreme (natuurlijk progesteron).

Je mag me anders wel een prive berichtje sturen? Ik ben wel beniewd wat voor klachten/gedachten je had.
quote:rosaliie123 schreef op 30 maart 2017 @ 20:51:

meteen naar de dokter en om Duphaston vragen!!

13 jaar geleden inmiddels al weer ben ik ook genezen van een postnatale depressie met Duphaston. Heeft wel lang geduurd voor dat het echt over was maar ik liep er ook al langer mee. Veel sterkte!
Alle reacties Link kopieren
Wat kunnen hormonen toch veel doen! Ben nu toch wel benieuwd naar Duphaston. Heb zelf ook veel te lang rondgelopen met klachten, dus heb me er inmiddels bij neergelegd dat herstel ook langer gaat duren. M'n huisarts werkt ook niet echt mee, die wuift alles weg. Heb nu een nieuwe bedrijfsarts, die steeg bijna op toen ze mijn klachten / verhaal hoorde en was niet te spreken over mijn huisarts.

Bij mij lijkt er inmiddels ook pre menstrueel syndroom te ontstaan, in ieder geval duidelijke schommelingen rond menstruatie en eisprong. Och en dat piekeren, vreselijk! Rosaliie heb jij ook antidepressiva geslikt?
Alle reacties Link kopieren
Hallo dames,

Ik herken veel in jullie verhalen. Ik zit middenin een postnatele depressie. Direct na bevalling gekregen. Slik ook anti depressiva maar daar merk ik niet veel van. Loop ook bij de psycholoog maar twijfel aan haar therapie. Zij gooit t vooral op mijn interpersoonlijke kenmerken maar voor mijn gevoel ligt het daar niet aan. Voor mijn gevoel overkomt t me gewoon en ik vind t vreselijk. Welke anti depressiva gebruiken jullie? Heb inmiddels dagen dat t wel beter gaat maar soms ook weer terug val en dat voelt dan meteen zo heftig waardoor ik zeer wanhopig wordt. Volgen jullie ook therapie zo ja welke? Ik ga inderdaad mijn cyclus eens bijhouden om te zien of het iets hormonaals is. Hoe wordt de dosis duphaston bepaald? Mag de dr. dat uitschrijven? Lees nu ook het boek kraamtranen. Zeer herkenbaar maar de behandeling lijkt me bijna te mooi om waar te zijn. Als het waar is dat hormonen zo goed werken....waarom weten artsen dat dan niet? Ik hooo dat jullie dit nog lezen en mij kunnen helpen.
Beste Pipjebullie,

Ik heb op dit moment geen postnatale depressie maar heb deze wel gehad.
Ik ben toen in behanding geweest bij praktijkgeenrozewolk.nl. Zij is gespecialiseerd in het behandelen van oa postnatale depressies. Er staat sowieso heel veel informatie op haar website.
Mocht je nog iets willen weten mag je me ook best een priveberichtje sturen.
Alle reacties Link kopieren
Hallo matz,

Dankjewel voir je reactie. Ik heb even gekeken op die site maar veel van die te testen heb ik al bij huisarts gehad. Er is niks in mijn bloed te vinden dus daar schiet ik niet mee op. Heb jij nog therapie gehad bij een psycholoog? Hoe lang heb jij een PND gehad?
Hoi,

Ze werkt ook met aanvullende progesteron mocht het nodig zijn. Maar ook met vitamines etc want tekorten hierin kunnen ook van grote invloed zijn.
Hoe lang gebruik je de antidepressiva? Ik heb toen zelf venlafaxine gebruikt.
Ik had was toen ook bij een psycholoog maar meer voor ondersteuning.
Toen ik aan de antidepressiva ging ging het langzaam beter, met name geestelijk. Lichamelijk heeft het nog wel een half jaar geduurd. Deed snel 'teveel' en dan viel ik weer even terug. Heb toen later ook nog acupunctuur gedaan, daardoor ging ik van 75 naar 100% herstel. Maar zeker ook door praktijkgeenrozewolk.nl

Het kan ook in PMS overgaan..dat je bijv klachten krijg vooraf aan je menstruatie.
Of juist omstreeks je eisprong.
Alle reacties Link kopieren
Hoi matz,

Ik gebruik iok venlafaxine! Denk 3 maanden nu. 37.5mg. Hoeveel had jij toen. 75mg haf ik eerst maar beviel niet goed en nu twijfel ik of dit wel werkt. Ik ga indd mn cyclus bijhouden want denk dat het daar ook mee te maken heeft. Op goede dagen ben ik ook blij en wil ik vanalles ondernemen. Het probleen is dat je nu goed moet uitrusten maar dit legt zo een enorme druk dat slapen dus juist niet lukt. Ook zoiets vervelends..... dankjewel voor je reactie ik ga kijken of ik iets met hormonen kan doen. Wil er zoooo graag vanaf. Dit zou juist een mooie tijd moeten zijn en het lijkt wel alsof dit nooit meer overgaat....fijn om positieve verhalen te horen!
Wat betreft slapen herken ik ook van toen. Ik kon ook ineens heel slecht slapen. Heb toen wel slaapmedicatie gehad. Heb je dat ook?

Ik had toen ook 75 mg..waarom beviel deze niet?
Alle reacties Link kopieren
Ja heb ook slaapmedicatie maar neem deze het liefst niet iedere dag. De venlafaxine gaf me veel bijwerkingen. Na 5 weken had ik nog steeds last van duizeligheid en erge hoofdpijn. Tevens heb ik dit medicijn in t verleden gehad en dat heeft me toen zeer veel moeite gekost om daarvan af te komen. Ik was dus niet blij dat ik deze weer kreeg. Ik denk dat ik een psychiater ga vragen voor advies hierover. Heb jij die makkelijk kunnen afbouwen?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven