Werk & Studie alle pijlers

salaris kraamverzorgende

26-01-2009 20:39 25 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal, nou titel zegt het al "wat verdiend een startende kraamverzorgende?"

Het lijkt mij al een aantal jaren een leuk beroep maar ja, ik verdien op dit moment niet echt slecht en kan het me helaas niet veroorloven om in ene veel minder te gaan verdienen.

Kan iemand mij dit vertellen?

En ik heb al een aantal keer gelezen in bijv een advertentie dat je eerst aangenomen kan worden bij een kraamburo en dat zij intern de opleiding/stage voor je regelen. Krijg je dan tijdens de opleiding betaald en is dit een salaris of een soort vergoeding?
Alle reacties Link kopieren
Als kraamverzorgende kom je vlg mij in functieschaal 35 en dan verdien je niet echt veel. De schalen zijn wel via google op te zoeken. Waar je ook rekening mee moet houden is dat je als kraamverzorgende geen fulltime baan meer kunt krijgen. Ik weet niet of je dat graag wilt.
Alle reacties Link kopieren
nee wil niet fulltime want heb een kindje, dus das geen punt. Functieschaal 35 van de zorg denk ik?
Alle reacties Link kopieren
Ja schaal 35. Zou dan nog eerder binnen het ziekenhuis gaan werken op de kinderafdeling of neonatologie, is schaal 45 tot 50

wel meer verantwoording
Alle reacties Link kopieren
ja zit te kijken in de CAO voor ziekenhuizen en dan heb je aanloopschalen en functionele schalen. Snap het nog niet helemaal, als ik dan bij schaal 35 kijk zie ik 3109 staan (op fulltime basis) kijk ik nu niet goed of valt het dus wel mee met dat slecht verdienen? (even afgezien van de verantwoordelijkheid natuurlijk)
Alle reacties Link kopieren
Wat is dat precies het verschil tussen kraamzorg thuis en in het zh? Van thuis heb ik wel een goed idee want heb natuurlijk zelf kraamzorg gehad, maar het zh? geen idee
Alle reacties Link kopieren
Dat lijkt me te veel. Ik zal even kijken of ik wat kan vinden.
Alle reacties Link kopieren
In schaal 35 begin je met zo'n 1540 en eindig je met zo'n 2180 euro bruto bij een fulltime dienstverband.
Alle reacties Link kopieren
Hier kun je e.e.a. vinden. http://www.cnvpubliekezaak.nl/eCache/DEF/11/792.html
Alle reacties Link kopieren
En je moet er ook 3 jaar voor naar school. Dus niet ff een stage of opleidinkje.
Alle reacties Link kopieren
oh ok nou dat ligt wel heel ver onder mn salaris van nu, word wel erg lastig. als je dus parttime gaat werken mag je blij zijn als je 1300 euro bruto gaat verdienen, nou daar hou je echt niks van over! Jee dat de zorg onderbetaald word, hoor je vaker maar dit is wel erg weinig! En lijkt me toch een behoorlijk veranderwoordelijke baan.



Mevrouw K ik bedoelde het helemaal niet kleinerend hoor, zoals ik opleiding of stage schreef, weet alleen dat een vage kennis van mij dit nu doet en zij doet het via een kraamburo, daar de opleiding enzo, had geen idee van de lengte ervan, vroeg me alleen af of je dan al salaris krijgt of een vergoeding.
Alle reacties Link kopieren
Ik verdien zo'n 1300-1400 euro netto per maand voor 24 uur werken per week, idd in schaal 35. Ligt een beetje aan m'n onregelmatigheid. Ben 21 jaar kraamverzorgende, waar van 5 jaar in het ziekenhuis. Zit al wel jaren aan m'n tax, ga alleen met inflatie correctie en nieuwe cao nog wat omhoog. (ben 39 jaar). In de thuiskraamzorg kreeg ik een hele goede kilometer vergoeding, als ik wat verder weg zat kon dat zo 100 euro schelen.
Alle reacties Link kopieren
malibu oh nou dat klinkt dan weer niet heel slecht voor 24 uur. Je krijgt dus onregelmatigheidstoeslag?

Wat is het verschil tussen thuis en zh kraamzorg?
Alle reacties Link kopieren
Als leerling verzorgende verdien je zo'n 8 euro bruto per uur. (Ik heb toevallig net alles nagekeken ivm met het starten van een opleiding)



Zo te zien aan je nick ben je nét te oud om studiefinanciering aan te vragen , dat kan tot je 30ste. Mss had je de opleiding tot verzorgende voltijd kunnen volgen, icm stufie.



Ik zit nu aan mn top in schaal 35, en verdien zo'n 14/15euro bruto per uur. Excl onregelmatigheidstoeslagen. (Ik werk nu in een verzorgingshuis) Ben 27jr.
Alle reacties Link kopieren
ja ben idd eind nov 30 geworden dus die studiefinanciering gaat em niet worden.



8 euro bruto per uur zou ik het ook niet mee redden dus vrees toch dat ik dit niet kan gaan doen.

Heb nl wel gewoon een huis met alle vaste lasten en een zoontje dus tja, moet natuurlijk gewoon betaald worden.

Jammer
Alle reacties Link kopieren
quote:palientje schreef op 26 januari 2009 @ 20:48:

Ja schaal 35. Zou dan nog eerder binnen het ziekenhuis gaan werken op de kinderafdeling of neonatologie, is schaal 45 tot 50

wel meer verantwoordingZo eenvoudig is dat niet. je moet dan eerst verpleegkundige zijn. Je daarna specialiseren als kindervpk en daarna nog de opleiding neonatolgie vpk. al met al ben je dan 7 jaar studie verder.
Alle reacties Link kopieren
Ik ga het wel doen!



2 kids, man en huis, maar waar een wil is, is een weg. Dan maar een paar jaar wat krapper leven.



En daarna hopelijk de baan van mn leven!
Alle reacties Link kopieren
Hmm tis alweer 6 jaar geleden dat ik de (verkorte) opleiding heb gedaan. Duurde 13 maanden en werd volledig betaald door het kraamcentrum, ook krijg je gewoon (BBL) salaris tijdens de weken dat je alleen naar school gaat en geen stage loopt. Goed te doen wel, voor mij destijds dan.

Uiteindelijk is het geen supergoed betaalde baan, maar als je er wel veel plezier in hebt, why not?

Heb geen idee meer wat ik uiteindelijk verdiende, ben inmiddels een andere carrièreweg ingeslagen.

Ze zitten wel te springen om kraamverzorgsters, in mijn regio in ieder geval, geloof in de randstad al helemaal, ik weet niet waar jij woont?



Inderdaad alleen part-time te doen tegenwoordig, en tegen de onregelmatigheid moet je echt kunnen, dat brak mij uiteindelijk op.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb net gebeld bij een kraamzorginstelling en zij vertelden mij dat je een BBL salaris krijgt tijdens je stage maar niet tijdens de 10 weken theoretische opleiding. De vergoeding is brutto ongeveer 7 euro maar omdat dit zo'n laag bedrag is is het ook ongeveer je netto uurvergoeding.



Verder is het zo dat je idd parttime kunt werken maar dat dat wel 8 dagen achtereenvolgend is zodat het kraamgezin zoveel mogelijk één kraamverzorgende ziet en niet drie verschillende.



Het lijkt mij een mooi beroep met een aantal minpunten: het verdient weinig, 8 dagen achter elkaar weken is nu best lastig met twee jonge kinderen en, het klinkt een beetje raar, maar ik ben bang om bij gezinnen te komen waarin ik denk te zien dat zij de verzorging van zo'n jong leven niet goed aankunnen. Ik weet niet of ik dat aankan of kan loslaten.



Ik denk er nog even over na.
Poep, wie heeft jou gescheten?
Alle reacties Link kopieren
Mijn kraamverzorgster was voor zichzelf begonnen en werd ingehuurd door kraamzorgbureaus.

Aangezien er een tekort was (vorig jaar) zat ze nooit zonder werk. Zij vertelde me dat ze het dubbele verdiende van toen ze nog in loondienst was voor een kraamzorginstantie.

Nu lijkt het mij wel risicovol..
Alle reacties Link kopieren
Ja, die constructie overweeg ik ook :-)
Poep, wie heeft jou gescheten?
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,

Ook daar moet je tegen kunnen. Het is een hoop administratieve rompslomp als ZZP-er. Ik ben vorig jaar overgestapt naar de kraamzorg, een BBL opleiding gaan volgen en werk nu gemiddeld 24 uur per week en ga 1 dag in de week naar school. Ook daar heb je een hoop huiswerk van, gaat een hoop tijd in zitten. Ik heb me van te voren niet gerealiseerd hoe je leven veranderd. Je gaat op wacht, en dan niet alleen overdag, ook 's avonds, 's nachts en 24 uurs. Ook werk je in het weekend, met kerst of met oud op nieuw (je mag kiezen). Voor het salaris wat je verdiend is het pittig werk. En je hebt ook gezinnen waar je in totaal langer dan 8 dagen moet blijven omdat er een situatie ontstaat waarbij er door de verloskundige meer uren geïndiceerd worden. Ook kan het zijn dat je in 8 dagen meer dan 59 uur werkt. Dit kan allerlei redenen hebben. Je moet je van te voren dus goed realiseren of dit voor jou, in combinatie met gezin en sociale leven, wel haalbaar is. Afspraken kan je 9 van de 10 keer niet nakomen. Neem maar iets heel simpels als een tandarts afspraak!!! Het is dat het werk zo leuk is, maar als ik dit van te voren had geweten, weet ik niet of ik voor deze "carierre-switch" had gegaan. Je had het me van te voren kunnen vertellen, maar je ondervind het pas in de praktijk. En dit is iets wat al mijn klasgenoten met mij delen.

Groetjes en succes met je keuze.
Alle reacties Link kopieren
Ja, die onregelmatigheid ken ik vanuit het hotelwezen en daar ben ik, om die reden en vanuit financiele, uitgestapt :-) Ik vrees dat dit werk dus wat dat betreft niet beter is, leuker wel misschien.



Ik zoek eigenlijk een baan waar ik mijn eigen werktijd een beetje kan indelen/bepalen en dat heb je niet in de kraamzorg. Dus al met al weet ik niet of dit het gaat worden.
Poep, wie heeft jou gescheten?
Alle reacties Link kopieren
Het enige waardoor je iets van regelmaat kan krijgen in het werk van kraamzorg is door het kiezen van werken op rooster. De meeste kraamzorgbureau's hebben zo'n regeling. Daarvan is wel het nadeel dat je een gezin niet kan afsluiten soms. Dat is natuurlijk het leukst, het opstarten en het dan ook af kunnen sluiten. Maar nogmaals, dat is een keuze.
Alle reacties Link kopieren
Up voor een nieuwe vraag

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven