Lijf & Lijn alle pijlers

Acné, wat doet de schoonheidsspecialist?

05-06-2007 21:49 15 berichten
Alle reacties Link kopieren
Toen ik een jaar of 15 was, heb ik last gehad van acné. Niet heel erg van die grote rode met witte puisten, meer onderhuidse bultjes en veel meeeters. Ik heb toen een tijdje bij een huidtherapeute gelopen. Ik vond het verschrikkelijk maar het hielp heel goed. Wat zijn deed was mijn huis wassen en daarna alle meeeters uitknijpen zodat er geen puistjes meer konden ontstaan. Nadat zij mijn gezichtshuid helemaal heeft opgeknapt, ben ik aan de Dianepil gegaan en toen heb ik echt nooit meer meeeters of pukkels gehad. 

Nu ben ik sinds een jaar gestopt met de Diane Pil en overgegaan op de Lovette, maar mijn huid is nu wel weer erg verslechterd. Weer veel meeters en het lijkt ook steeds erger met puistjes te worden..



Ik zit eraan te denken om naar een schoonheidsspecialiste te gaan ipv een huidtherapeute. Ik ben nog nooit bij een schoonheidsspecialiste geweest, ik vind dat gefrummel aan mn gezicht helemaal niets. Ik schaam me ook erg voor mijn huid.. ik vind die pukkels zo kinderachtig, loop je op je 23ste nog met acné...:P



Anyway, wat ik wilde vragen: op de sites van schoonheidsspecialistes lees ik alleen maar over de producten die zijn aanbieden icm de behandelingen.Maar ik wil enkel dat ze mn meeeters en pukkels uitknijpen, haha.. is dit wat de schoonheidsspecialiste doet? 



Hmm.. het is al met al een beetje een raar lang verhaal geworden!
Alle reacties Link kopieren
huh?? 'Wat zijn deed was mijn huis wassen' hahahaha.. sorry ik zit op m'n werk, ik doe 3 dingen tegelijk dus waarschijnlijk staat mijn berichtje daarom vol met typefouten!
Alle reacties Link kopieren
Hoi Appeltaart,



Als je wel naar een huidspecialist gaat, dan wordt het veelal vergoed als acne behandeling. Bij een schoonheidsspecialiste niet. Misschien dan toch de moeite waard ?
Alle reacties Link kopieren
Ik ben ook wel benieuwd wat de schoonheidsspecialiste doet. Ben bijna 25 en heb nog steeds last van puistjes. Niet heel veel... Maar vindt ze wel vervelend. (Maak wel iedere dag mijn huid goed schoon enzo.)
Alle reacties Link kopieren
Ze maakt een huidanalyse, gaat de huid reinigen , je gezicht komt dan onder een stoomapparaat daar van gaan de porieen goed open staan , een peeling

mee-eters worden verwijderd en andere onzuiverheden en de huid wordt weer

afgesloten met een masker. Je kunt ook je behandeling uitbreiden met  harsen bovenlip en kin, epileren wenkbrauwen verven van wimpers en wenkbrauwen.Er zijn tal van mogelijkheden
Alle reacties Link kopieren
Met huidproblemen zou ik niet naar een schoonheidsspecialist gaan. Een huidtherapeut is gespecialiseerd in huidproblemen, een schoonheidsspecialist in het camoufleren hiervan. Het eerste is bovendien een paramedisch beroep.
Alle reacties Link kopieren


Hoi Appeltaart,



Als je wel naar een huidspecialist gaat, dan wordt het veelal vergoed als acne behandeling. Bij een schoonheidsspecialiste niet. Misschien dan toch de moeite waard ?
sommige ziektekosten verzekeringen vergoeden ook - een aantal - acne behandelingen door een schoonheidsspecialiste , di mot daar wel een diploma voor hebben....kwestie van een verwijskaart halen bij je huisarts, verzekering bellen en goeie specialiste zoeken.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Let er op dat de specialist bij de anbos is aangesloten
Alle reacties Link kopieren
Zelf ben ik een aantal keer naar de schoonheidsspecialist geweest voor een acné behandeling en ik moet zeggen: het was behoorlijk pijnlijk! Het hielp wel heel goed, maar ze ging het inderdaad met een bepaald apparaatje uitknijpen/eruit halen. Maar ik vond het het zeker waard!
Mijn schoonheidsspecialiste doet aan huidverbetering. Misschien is er ook zo iemand bij jouw in de buurt.

Acne behandelingen bij haar kunnen ook vergoed worden (hangt van je verzekering af). Zij zit trouwens in Purmerend. Geen idee waar je woont, maar mocht dat in de buurt zijn dan kan ik haar site hier wel plaatsen.
Alle reacties Link kopieren
ik heb niet zo n goede ervaring met schoonheids specialist en acne, heb vroeger eens met een compleet ontstoken gezicht gelopen.



je kunt beter naar een huidspecialist / dermatoloog gaan



en het ook zoeken om van binnenuit aan te pakken.



Ik heb vroeger er tetraglycine als ik de naam goed herinner gekregen



ook helpt tretoine , oftewel vitamine Azuur creme, voor acne kun je die wel bij de dokter krijgen en anders op internet bij inhousepharmacy



op aromatherapie gebied schijnt een leemmasker heel goed te werken, kun je bekijken op de site van aromahofje
Alle reacties Link kopieren
Voor mij helpt een wekelijks sauna bezoekje (op sportschool) en een wekelijks masker van luvos heilaarde nr 2 (uitwendig gebruik) om mijn huid goed schoon te houden. Je kan de poeder zelf mengen met water, honing, yoghurt, sap of wat je wilt en zo elke keer een "vers" masker maken! Voor mij werkt dit goed, naast gezond eten en sporten ect, heel af en toe heb ik eens 1 of 2 puistjes maar verder niet!  



Een bezoekje aan de schoonheidsspecialist of huidspecialist is natuurlijk ook niet verkeerd, eventueel bel of mail je eens om te vragen wat ze precies doen? En als het vergoed kan worden is dat helemaal mooi meegenomen natuurlijk!
Alle reacties Link kopieren


Heel erg bedankt voor alle reacties! Ik heb hierdoor besloten om niet naar de schoonheidsspecialiste te gaan.. Ik zat een beetje te twijfelen wat ik wel zou gaan doen.. En toen dacht ik: laat ik m'n huid eens gaan stomen..(met handdoek over hoofd boven kom kokend water)



Heb het nu twee keer gedaan en m'n huid is binnen een week een heel stuk opgeknapt! Ik snap er echt helemaal niets van! Veel egaler, hiij glimt mooi..minder rode vlekken..



Zou dit toeval zijn of komt het van het stomen (en daarna alle oneffenheden uitknijpen?)


Alle reacties Link kopieren
tegewoordig is er een apparte opleiding speciaal voor acne huiden,als je schoonheidsspecialiste bent.

voorheen werden er nog al wat huiden beschadigd die acne hadden.

een echte acne huid heeft nl ook onderhuidse onstekingen,die kun je niet uitduwen,de kans dat de onsteking onderhuids kapot gaat is nl zeer groot,je kunt je voorstellen wat er gebeurt als die onsteking onderhuids kapot gemaakt wordt,de bacterieen komen dan onder de huid terecht met nog meer onstekingen als gevlog.

alleen de meeters en die niet dicht bij een onseking liggen kunnn weggehaald worden.verder is het de bedoelling,om de talg te verweken zodat de porie de talg goed kan laten uitvloeien,,en zo voorkom je dat er nieuwe onstekingen onstaan.talg hoort net als water uit te zien.

meeters worden verwijderd,zodat ook daar geen onsteking kan beginnen.

vraag altijd naar een schoonheidsspecialste met de specialisatie acne

bij hun krijg je ook de bahandeling vergoed via het ziekenfonds

succes,wat je doet met met die stoom,is al oke,knijp geen onstoken porien uit .
Alle reacties Link kopieren
Uieindelijk maakt het niet uit of je naar een dermatoloog of schoonheidsspecialist gaat. Een dermatoloog heeft vaak niet veel tijd, het kan voorkomen dat hij/zij agressieve middels voorschrijft die de rest van je huid uitdrogen. Mocht je naar een schoonheidsspecialist gaan, zorg er dan voor dat je bij iemand komt die gespecialiseerd is in acne (op de opleiding is dit een specialisme). Informeer van tevoren goed en kijk rond op websites (tik postcode in op www.anbos.nl). Kom je bij een goede terecht dan analyseert ze eerst de huid. Hoe kom je aan je acne: stress, vette huid, etc.

Ik werk zelf in de schoonheidsbranche, maar geen schoonheidsspecialist, ik ben enigzins objectief te noemen. Ik promoot niets, wil alleen maar helpen. Ik heb met eigen ogen veel goede resultaten gezien van schoonheidsspecialisten die zelfs hele erge gevallen van acne hebben geholpen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven