Geld & Recht alle pijlers

Moskou in een dag?

17-04-2017 01:08 19 berichten
Komende zomer vlieg ik voor een conferentie naar Peking. Mijn organisatie is een beetje op de centen en wil me nu in een Aeroflot vlucht stoppen. Ik heb dan een behoorlijke overstap in Moskou. Op de heenweg een ochtend, en op de terugweg de hele dag.



Is het te doen om dan de stad in te gaan? Of is dat te omslachtig en kan ik beter zorgen dat ik met klm mag vliegen?



Edit: topic hoort onder reizen.
Aerofloot



Volgens mij waren hier eerdere topic over en die beloofden niet veel goeds.
Alle reacties Link kopieren
red je makkelijk.

op het vliegveld kun je een chauffeur regelen die je overal heen brengt en bij je blijft.

zijn meestal vrouwen.



Aeroflot is hartstikke goed.
wij slapen nooit.
Schijnt enorm mee te vallen tegenwoordig. Vroeger vlogen ze met van die Toepolevs maar tegenwoordig hebben ze gewoon modern spul. Mijn collega's vliegen er wel vaker mee omdat ze zo goedkoop zijn. Prijsverschil met andere maatschappijen is in de tijd dat ik ga bijna 1000€. Dat is bestuurlijk bijna niet te verantwoorden.
Heb je ervaring valentina? Nog tips voor me?



Ik vind het namelijk best tof om als bonus nog iets van Moskou te kunnen zien.
Alle reacties Link kopieren
ik had geen hele dag, dus ff bij Rode Plein eruit.

het verkeer is enorm druk, maar die chauffeurs zijn wel gewend dat mensen op tijd op het vliegveld moeten zijn.



mocht je nog even willen slapen, op Sjeremetjevo zit een luchthavenhotel waar je voor een schappelijke prijs kunt verblijven.

gaat per uur.

ik was met 3 personen voor 7 uur 80 dollar kwijt.
wij slapen nooit.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou het niet doen hoor, was een dik uur rijden naar het centrum. En binnen het centrum waren dingen totaal niet beloopbaar. Maar misschien kan je 1 ding in moskou uitkiezen dat je wil zien?
Alle reacties Link kopieren
capsule hotel V Express , in het transit gedeelte.
wij slapen nooit.
Op de heenweg heb ik wat minder tijd, maar op de terugweg van 8 tot 20u dus dan moet je toch wat mee kunnen krijgen leek me zo.



Dat hotel is wel een goede, als ik te afgeragd ben voor avontuur kan ik dat altijd nog doen.
O dit topic moet bij reizen btw.
Heb zelf wel eens met Aeroflot gevlogen en ik vond het heerlijk! Aardige stewardessen, en het eten aan boord was zowaar echt te eten. Het is zeker te doen om dan de stad in te gaan, ik weet niet of je een taxi wilt pakken of liever met het ov wilt? Wat ik zelf deed was de Aero-express pakken, dat is een trein die je van het vliegveld naar het dichtsbijzijnde trein/metrostation brengt. Van daaruit kun je dan weer naar het centrum komen. De Aero-express kost 700 roebel geloof ik, dat is ongeveer 10 euro. Waar zou je het liefste heen willen in Moskou? Aangezien je in de zomer vliegt kan ik Gorky Park echt aanraden, dat is een gigantisch park met een net zo gigantisch beeld van Peter de Grote, echt heel mooi. Daarvoor heb je metrostation Park Kultury (???? ????????) nodig. Het park is vrij toegankelijk voor iedereen, dus kennis van het Russisch heb je niet nodig om binnen te komen, haha :D
Alle reacties Link kopieren
Houd je er rekening mee dat je een visum nodig hebt als je door de douane gaat? Werkt op uitnodiging, volgens mij kan het via gespecialiseerde bureautjes.
Hello, can you hear me?
Alle reacties Link kopieren
Zoals Kubnika zegt: je kunt heel makkelijk op het vliegveld een trein pakken die naar moskou-centrum gaat. Dat kost ongeveer 45 minuten. Van daar uit kun je een metro pakken (naast het trein station) en dan naar het rode plein gaan. De tekens zijn niet leesbaar want het is russisch, maar het is goed te doen hoor. Metro lijnen gaan om de 5 minuten en strak op tijd. De metro stations in Moskou zijn bijna allemaal echt heel mooi met marmer, bijzonder lampen en bogen. Op het rode plein lopen is al een ervaring op zich, met de kathedraal, de voskrenskipoort en het mausoleum van Lenin. Je kunt zonder vooraf iets te regelen, het Kremlin in wat naast het rode plein zit. Aan het rode plein zit ook een groot overdekt winkelcentrum wat er prachtig uit ziet (GUM).



Mocht je nog andere dingen willen zien dan kun je voor erg weinig geld er zo met de metro naar toe.



In een dag Moskou: ik zou het zeker doen, een heel leuke ervaring!
The past may be in tatters
But today is all that matters
Visum is wel iets van 130 euro....
Alle reacties Link kopieren
Gaat dat om de foto's? Moet te fotoshoppen zijn om jou te plaatsen in Moskou.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
.
Alle reacties Link kopieren
Het is vaak geen onbeleefdheid maar een manier van communiceren. In het Russisch heb je bijvoorbeeld geen lidwoorden, en veel Russen gebruiken die ook niet als ze Engels spreken. Dan komt het vaak heel bot over, zonder dat ze het zo bedoelen.
Alle reacties Link kopieren
Ja idd, op mij komen russen bot over (met name omdat ze niet glimlachen zonder reden).



Heb nog veel aan ze gedacht toen ik in Spanje woonde, en ik als kil en afstandelijk gelezen werd. Wat voor mij voelde als super over de top, was daar normaal gastvrij. Oftewel, constant voor je eigen gevoel onnatuurlijk over de top doen, of kil overkomen.



Daar zullen russen dan wel last van hebben in niet-russische omgevingen.
Nou, voor die 2 dagen dat ik er ben overleef ik die norse russen vast wel.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven