1. Hoi allemaal,

  Ik heb zojuist tickets geboekt naar Costa Rica in oktober/november. We gaan een auto huren en willen ook graag Nicaragua bezoeken.
  Wie weet hoe je het beste de overstap van Costa Rica naar Nicaragua kan regelen? Kun je dat met een huurauto doen? Of moet je in Nicaragua met de bus?

  Ik hoor het graag!
Log nu in om te reageren
 1. Hoeveel tijd heb je precies?
 2. Bekijk de voorwaarden van je autoverhuurder.
 3. Win een reis naar modestad New York

  Wandelen door Hyde Park. Lunchen in Times Square. Wie heeft een tripje naar New York nu niet op de bucket-list staan? Goed nieuws: je kunt 'm hier winnen. Doe snel mee! #adv

  Lees verder

 4. Hoe lang heb je in Nicaragua? Het deel net boven Costa Rica is al erg mooi. Los Guatuzos is heel leuk om te bezoeken, El Castillo een erg leuk stadje en Indio Maiz (zelf niet geweest) ook de moeite waard. Maar dat is met name erg natuur-gericht, wat je ook in Costa Rica vindt. Voor sufen richting San Juan del Sur? Heb je tijd om verder naar boven te gaan? Vergis je niet in de afstanden.

  Ik ken niemand die zelf heeft gereden in Nicaragua, alleen bus-sers, dus wat betreft geen tips. Vaak kost het nogal wat om met huurauto de grens over te gaan, als het al mag.
  eva-luna wijzigde dit bericht op 18-04-2017 22:12 met 15%
 5. Ik ben met de bus gegaan, dus weet niet hoe het precies gaat met een huurauto..
  Gezien hoe moeilijk ze doen bij de grenzen, zou ik eerlijk gezegd met de bus gaan...

  Wat ik wel weet met grenzen in Latijns-Amerika: neem er veel tijd voor. De grens Nicaragua-Costa Rica heb ik ongeveer 5uur over gedaan (wachten en doorgestuurd worden naar het volgende loket om weer te wachten ;) ) Dit was de grens bij Penas Blancas.
  Oh en ook handig: print je reisschema (vluchttijden) uit! Ze kunnen nog wel 'ns moeilijk doen als je geen bewijs op papier (dus niet op je mobiel oid) hebt wanneer je het land weer uitgaat.
 6. Ik zou het ook laten afhangen van hoeveel tijd je in totaal hebt.
  En in hoeverre je van natuur houdt (als dat je hoofddoel is, blijf dan lekker in Costa Rica) of ook wat leuke stadjes, kerken, markten, muziek wilt meepikken (dan zijn Granada en LeĆ³n in Nicaragua erg goede opties, maar dan wel als de reistijd daar naartoe in verhouding staat tot je totale vakantietijd).
  patsy--stone wijzigde dit bericht op 20-04-2017 13:54 met 13%

  You can never have too many hats, gloves and shoes
 7. Leuk, ik heb dit twee jaar geleden gedaan: super leuke combi! Costa Rica prachtige natuur en stranden, Nicaragua de mooie stadjes en het echte backpackersfeertje wat in CR juist een beetje ontbrak.
  Wij hadden voor een gedeelte van de CR reis een auto gehuurd die we in 1e instantie wilden inleveren bij de grens van Nica. Uiteindelijk hebben we de auto ingeleverd in Liberia en zijn we door iemand van het verhuurbedrijf naar de grens gebracht. Super service van Vamos!
  Een auto in Nica is zonde en niet nodig. De afstanden zijn relatief kort en goed te doen in busjes. Wij hebben ook redelijk wat stukken met een taxi gedaan, dat is ook goed te betalen en geeft je net wat meer vrijheid.

  Veel plezier!