Eten met je verstand V!!! Nieuwelingen nog steeds welkom!

 1. Ooit begon Eleonora met een verdraaid interessant topic over gezond eten, bewuste keuzes maken, in de keuken en elders. Dat is nu al een tijdje bezig. Haar openingspost kan je hieronder lezen. We gaan nog steeds door; maar ook als je er niet vanaf het prille begin bij was, ben je van harte welkom mee te komen praten. Kijk bijvoorbeeld ook eens in een van onze oude topics. Veel plezier en tot leess :).

  Hoe het begon...

  Lieve lezeres,

  We praten hier over nadenken over wel voedsel wel en welk voedsel niet goed voor je is, over beslismomenten, over het uitbannen van gedachtenloos eten in je mond proppen.
  De originele OP staat hieronder en laat ik staan, zodat je het originele topicbegin kunt lezen als je dat wil.

  Origineel was de titel van dit topic `Gewicht verliezen, hoe doen jullie het?´, maar na vele, vele postings over de psychologie áchter dat eten, het analyseren van gevoelens over het eten, redenen waarom het anders moet, en tippen hoe het anders kan, heb ik besloten om de topictitel te veranderen in de titel die het nu draagt.
  Want het gaat dus over het leren controle te hebben/krijgen op wat je eet, over gezondheid en evenwicht tussen je gevoel/dwang/drang en je verstand in verhouding tot voedsel.

  Kom er vooral bij als de topictitel je aanspreekt. We vinden het fijn om van gedachten te wisselen met iedereen die zich afvraagt waarom het letten op wat je eet zo vaak misgaat en welke impact dat heeft op je zelfbeeld.

  Laat je niet afschrikken door de vele pagina´s en schrijf gerust mee. Mócht je de tijd hebben dan beloof ik je dat je mooie dingen zult lezen als je het gehele topic doorleest.

  Schoom niet en lees met ons mee!

  :flower:

  Eten met je verstand, deel 1

  Eten met je verstand II (kom er gerust bij)

  Eten met je verstand III (ook nieuwe mensen blijven welkom)

  Eten met je verstand IV

  De recepten van het eten met je verstand topic
Log nu in om te reageren
 1. Lief van je dreamer! Dat ik er zo open over ben, komt omdat jullie de achtergrond inmiddels wel kennen.

  Ik vind het knap van je dat de basis altijd gezond is en dat als je teveel eet, het ook gezond is. Bij mij gaat er toch wel veel chocola in dan. Heb je zicht dat het ooit beter wordt, of moet je hoe moeilijk het is, leren leven met die beperking?
 2. Ik moet ermee leren leven. Dat gaat best trouwens hoor. Er zijn mensen, die het veel lastiger hebben dan ik. En gelukkig heb ik een fijne man, die rekening met me houdt, ook al snapt hij er niet altijd wat van.

  Flower Fairies are very shy creatures and you are unlikely to see them unless you are very, very lucky
 3. E-Kortingscodes

  Voor alle bezoekers van VIVA zijn er EXCLUSIEVE kortingscodes beschikbaar gesteld die gratis te gebruiken zijn bij de beste webshops van Nederland. Houd deze pagina in de gaten en bespaar nu met jouw kortingscode!

  Lees verder

 4. quote:
  JanneJip schreef op 17 februari 2017 @ 09:37:
  [...]


  Dreamer ik heb een geheugen als een zeef. Waar Was je dochter voor opgenomen? Lijkt me heftig!
  Mijn dochter heeft een conversiestoornis. Dat houdt in dat door stress delen van haar lichaam uitvallen. Soms kan ze niet lopen, dan haar arm niet bewegen, dan weer niet praten en af en toe alles tegelijk. Daarnaast heeft ze veel pijn door fibromyalgie en de conversie. (dat is volgens mij niet los van elkaar te zien, al doen specialisten dat wel) Ze is 3 jaar terug opgenomen voor haar fibro, toen was de conversie nog niet zo erg. Nu is ze opgenomen voor de conversie. Als het goed is een half jaar lang, 's weekends thuis. Ze is 19 jaar.

  Flower Fairies are very shy creatures and you are unlikely to see them unless you are very, very lucky
 5. Echt heftig Dreamer.
  Moeilijk accepteren voor haar lijkt me. En voor jullie ook niet wat je hoopt voor je kind.

  Ziem, ik vind het ook moedig dat je het deelt hoor. En heel zwaar om op die manier met kinderwens bezig te zijn.

  Vanochtend waren we op consultatiebureau. Gijs doet het prima! Daarna kwam een vriendin lunchen met haar twee kinderen. Vriendjes van oudste. En die zijn nu in de bakfiets naar hun huis om te spelen. Kan ik even liggen. Zo fijn!!! Vooral ook omdat de oudste super enthousiast was over dit plannetje dus zero schuldgevoel :heart:
 6. Heerlijk JanneJip :)

  Ja, het is lastig. Ook qua toekomstperspectief.

  Maar dan nu on topic: ik eet nu 5 dagen gezonder en heb vreselijke last van m'n darmen (6)
  Een paar jaar terug heb ik een dieet gedaan om te ontdekken of ik last had van bepaalde stoffen, dat had ik en die ontloop ik nu dus ook. Geen idee waar die buikpijn ineens vandaan komt :-|

  Flower Fairies are very shy creatures and you are unlikely to see them unless you are very, very lucky
 7. Ik hoop dat het allemaal goed met jullie gaat. Van mijn kant een lange radio stilte maar wel met goede reden. Er is een Ziempje 2.0 onderweg ;-)
 8. Ziem! Ziiiieeeemmmmm!!!!

  Gefeliciteerd joh!
  De langgewenste nr. 2!
  Wat fijn! Hoe ver ben je? Hoe voel je je?

  Hier gaat het op zich goed.
  We gaan morgen weer naar huis na een fijne week vakantie.
  Ook met onze tweede gaat het goed. Vandaag drie maanden oud! 1-2 nachtvoedingen maar dat gaat steeds sneller.
  Binnenkort weer werken. Daar zie ik wel tegenop. En ik ben echt veel en veel te zwaar en daar word ik me daar pijnlijk van bewust van in het zwembad...
 9. E-Kortingscodes

  Voor alle bezoekers van VIVA zijn er EXCLUSIEVE kortingscodes beschikbaar gesteld die gratis te gebruiken zijn bij de beste webshops van Nederland. Houd deze pagina in de gaten en bespaar nu met jouw kortingscode!

  Lees verder

 10. 12 weken. Nergens last van, behalve van de Tony Chocolonelyritus en een fikse jankbui op de weegschaal.
  Hoop dat je ondanks het zwembad een fijne vakantie hebt gehad. Hier probeer ik ook meer ritme met eten te krijgen. Ritme, niet lijnen dus! Ik schrijf dus graag mee. De radiostilte was vooral omdat ik de goden niet wilde verzoeken met voorbarig goed nieuws. Als ik nachtvoedingen lees word ik al weer moe ;-) Ben je lang vrijgeweest? Heb je geen zin in het werk zelf of vind je het lastig om je kleintje achter te laten?
 11. Welkom dan. Kan me de radiostilte voorstellen :)

  Hoe gaat het, meer ritme?

  We hebben echt een fijne week gehad. Oudste was vantevoren moe en treurig en die is deze week wel opgeknapt.
  Zwemmen was op zich heerlijk als er er niemand was buiten ons (ja dat gebeurde :))

  Nachtvoedingen: Gijs slaapt in cosleeper. Vanaf vijf uur slaapt hij sowieso in mijn armen (anders onrustig) en als hij niet fit is eerder. Soms al vanaf 12 uur. Maar doordat ik hem bij onrust gelijk bij me pak slaap ik veel meer dan bij oudste toen ik vond dat die in eigen bed moest slapen. Dus dat is best te doen.

  Waarom wil ik niet werken... ik heb geen zin in mijn werk an sich. Wil carrièreswitch op termijn. Verder had ik bij oudste een pnd. Nu niet. En ik voel me zo lekker symbiotisch met Gijs en heb geen zin om daar afstand van te doen. .. ;-)
 12. Ik overweeg ook een cosleeper. Ritme in eten is echt ver te zoeken. Ik heb vandaag een hele Tiny Chocolonely weggewerkt :-$ Iets meer brood en koolhydraten werkt daar in principe wel tegen maar dat zit niet echt in mijn systeem. Maar in plaats van een (afhaal)pizza heb ik me naar de appie gesleurd voor een fijne maaltijdsalade. Dat is dus ook een oplossing.

  Ik snap heel goed waarom je niet wil werken. Ik neem ook wat langer verlof en hoop day het nu allemaal ook wat minder stormachtig verloopt dan bij Ziempje. Volgende week moet ik op reis voor mijn werk. Raar idee. Ik hoop dat ik dan geen tijd heb om te snoepen.