1. Hoi!

  4 Januari ben ik bevallen van een dochter, ik heb door de angst haar in de zwangerschap kwijt te raken nooit in een 'uitgerekend in' topic meegeschreven. Nu lijkt het mij wel heel leuk om met andere nieuwbakken mamma's ervaringen uit te wisselen, dus als je dat wat lijkt, laat wat van je horen!

  Liefs, Goudlokje

  There is nothing to fear but fear itself
Log nu in om te reageren
 1. Tjee kinkhoest, wat goed dat je vervroegd de prikken kon krijgen. Je moet er toch niet aan denken dat zo'n kleintje kinkhoest krijgt.
  Ik ben benieuwd hoeveel jullie baby's drinken/dronken rond 12/13 weken? (Igv flesvoeding of gekolfde bv). Mijn dochter heeft (nog steeds!, ook na 3 weken medicatie) spruw. Ze drinkt al een stuk beter maar nog steeds niet heel veel. Zo tussen minimaal 525 per dag en maximaal ongeveer 650ml. 1 dag dronk ze ineens 740...maar dat was dus eenmalig.
  Hoe is dat bij jullie?
 2. Onze man drinkt juist veel te veel moby01, dat is ook lastig. Tot vorige week dronk hij 6x150 en dan kwam hij om de vier uur ongeveer. Omdat hij steeds sneller kwam en moest huilen als de fles leeg was, ben ik gaan ophogen naar 180 (& dan 5 flessen). Alleen blijft hij nu ongeveer om de 2,5 a 3 uur komen, en dan is het echt krijsen vd honger.... Als hij dan elke keer 180 krijgt, krijgt hij veel te veel... hij krijgt al voeding voor hongerige baby's, dus ik weet niet zo goed wat ik daaraan moet doen! Het cb gaf aan dat het niet zo erg is als hij eens 6x180 krijgt, maar op dit moment is het echt dagelijks!
 3. 5x opvoedtips voor je kat

  Hoewel het voor een hond de normaalste zaak van de wereld is om naar puppytraining te gaan, wordt van een kitten nog vaak gedacht dat die niet op te voeden is. Think again! Ook je kitty heeft training nodig om een grote brave kat te worden. #adv

  Lees verder

 4. Hij was gisteren 12 weken trouwens
 5. Dat had ik met mijn zoon ook R03. Ik ben toen wat meer gaan spelen met de flessen. Bijvoorbeeld vijf flessen en dan 210-150-150-180-210/240.
  Dan werkte destijds goed. Maar inderdaad, teveel drinken is lastig en te weinig drinken ook. Het is ook nooit goed ;)
  Wel een groot verschil tussen jouw zoon en mijn dochter..... vandaag heeft ze inmiddels 580 op en wacht haar nog 1 fles
 6. Wat grappig Moby, mijn meisje moet ook nog een fles en heeft nu precies hetzelfde gedronken vandaag. Op een goede dag drinkt ze 700 cc. Vandaag weer gewogen bij het CB en ze was prima gegroeid, ze zal dus echt niet meer nodig hebben. Ze weegt nu 5995 gram :-d

  Over 2 weken is ze 4 maanden en beginnen we met het eerste groente en fruit hapje. Heb het idee dat ze er al interesse in heeft omdat ze echt op alles dat ze in haar mond stop kauwt en ons heel aandachtig gade slaat tijden het eten. Bij het CB raden ze vanaf 4 maanden aan omdat dat de kans op voedselallergie zou verkleinen. Eerder liever niet omdat de darmpjes dan makkelijker van slag raken. Ik dacht dat vanaf 6 maanden pas hapjes werden gegeven maar dat is denk ik van vroeger?

  There is nothing to fear but fear itself
 7. Ja voorheen was het geloof ik 6 maanden. Bij zoon al 4 maanden. Het vroege begin heeft bij mijn mannetje niets uitgemaakt helaas. Hij is voor heel veel allergisch, waaronder zeer ernstig voor paarden en noten. Met ons meisje zullen we daarom waarschijnlijk onder begeleiding van de allergoloog al rond vier maanden beginnen met testen van allergenen. Ik moet nog even bellen hoe ze dat doen.
  De allergoloog gaf inderdaad wel aan dat uit het meest recente onderzoek blijkt dat hoe vroeger je begint met allergenen geven (zoals pinda's of noten als ingredienten), hoe minder heftig de allergische reactie zou kunnen zijn. Maar als er (voedings)allergieen in de familie voorkomen, zou ik het niet thuis alleen uitproberen.
 8. Hier drinkt ze momenteel wel aardig goed, 5 flessen van 180 per dag die ook nagenoeg leeg gaan.
  Aantal weken terug bleef er van de 180 meestal nog wel 1/3 over en deed ze ook extreem lang over de fles.

  Oh wat lastig die allergieën zeg, goed dat ze nu bij je dochter gaan testen Moby.

  Ja hier waren de hapjes bij de jongens geloof ik ook al bij 4 maanden. Hier nog 3 weken voordat ze het mag, ben zo benieuwd hoe ze het gaat vinden. Maken jullie de fruit en groente hapjes (straks) zelf?
 9. 5x opvoedtips voor je kat

  Hoewel het voor een hond de normaalste zaak van de wereld is om naar puppytraining te gaan, wordt van een kitten nog vaak gedacht dat die niet op te voeden is. Think again! Ook je kitty heeft training nodig om een grote brave kat te worden. #adv

  Lees verder

 10. @ Moby, onze jongste krijgt nog bv dus ik weet niet hoeveel ze binnenkrijgt. Maar even bij 1 van de jongens opgezocht.
  Hij kreeg 5 voedingen per dag rond die tijd. (3x 150 & 2x 180). Was wel een grote eter :-)
  Vervelend van de allergieën. Hopelijk valt het mee!

  @ eerste hapjes. Ik dacht dat ze nog steeds tussen de 4 & 6 maanden aanraden. De oudste twee hadden er wel trek in en ben ik rond een maand of 5 begonnen.
  De derde moest er niks van hebben. Ben bij hem met 6 maanden begonnen, maar hij wilde nauwelijks wat. Tot ruim een jaar heel slecht gegeten en nu bunkert hij voor twee (heel dun mannetje, dus kan het wel hebben haha).
  Denk dat ik nu ook richting de 6 maanden ga, maar laat het ook van haar afhangen.

  Ben wel van plan om zoveel mogelijk vers te geven, maar potjes zullen er ook wel in gaan ;-)
 11. Héél vervelend van die allergieën zeg! Wel fijn dat ze het nu al op tijd kunnen onderzoeken. Hier geven ze aan wat betreft hapjes: in ieder geval wachten tot 4 maanden ivm darmpjes en in ieder geval starten voor 6 maanden ivm allergieën idd. Daartussen mag je het zelf weten, kun je laten afhangen van je kind. Gelet op de honger van onze kleine man denk ik dat ik gelijk bij vier maanden maar ga beginnen (ook leuk, hihi). Ben van plan om het meeste zelf te maken, maar heb ook geen problemen met een potje als we een keer onderweg zijn ofzo! :)
 12. Dank voor jullie reacties.
  Ik ga denk ik ook vooral vers maken omdat ik voor onze zoon toch ook altijd groente kook en fruit maak op een dag. Maar potjes heb ik ook totaa geen problemen mee. Het is wel handig als ze aan beide gewend raakt, voor mijn eigen gemak...
 13. Ik zie mijn zoontje nog niet eten... Hij zit ook nog niet goed rechtop. Maar het duurt ook nog even natuurlijk!

  Met de oudste wel met 4 maanden begonnen. Die was ook met alles sneller en veel nieuwsgieriger sowieso.
  We hebben ook zo'n babycooker, vond ik altijd een leuk ding. En een beetje laten aanmodderen met stukken. Potjes hadden we ook wel, maar ik had bijna altijd wel porties in de vriezer. Van alles wat dus, zo zal het wel weer gaan.
 14. Oh Moby wat vervelend van de allergieën van je zoontje. Was het een lange zoektocht om erachter te komen? Fijn dat bij je dochtertje hiernaar onder begeleiding kan worden gekeken.

  Fijn Ernie dat je zoontje nu zo goed eet, bunkeren voor 2 :-P

  Voordat ze geboren was had ik zelf in gedachten ook rond 6 maanden te beginnen met hapjes maar als ik haar zo zie denk ik dat ze er wel zin in heeft binnenkort. Ze houd haar hoofdje ook al heel stabiel en houd zichzelf met haar rug en nek omhoog als ze eigenlijk gewoon lekker tegen me aan kan liggen. Op de rug liggen vind ze nog oké maar als je d'r vast hebt wil ze toch buiten het flesje echt zitten. Soms drukt ze zich omhoog met de beentjes ( dan lift mamma een beetje mee omhoog ) en kijkt ze apetrots met dat snoetje van d'r.

  Hapjes wil ik ook zelf maken. Zat eerst te denken om als ik hapjes heb voorgemaakt en ingevroren ze na het ontdooien op te warmen in de flessenwarmer, zijn van die speciale cups voor. Maar word dat wel heet genoeg? Het moet echt door en door verhit worden voor de bacteriën en daarna wat afkoelen, betwijfel of een flessenwarmer dat red. Hoe gaan jullie dat doen?

  Zat te denken om het stomen in een zeefje boven een pan met water te doen. Hoe werkt zo'n babycooker voor jou Kerenza? Is het veel makkelijker in gebruik dan zelf met een pan en kun je meerdere porties tegelijk maken?

  Denk dat ik binnenkort een cursus babymassage ga doen. Word bij mijn yoga school aangeboden. Masseer de kleine meid nu na het douchen met wat olie, de armpjes en beentjes waarvan je ziet dat ze het heerlijk vind. Word ze altijd heel rustig van. Daar kunnen ze me vast meer laten zien, durf ook niet zo goed zomaar overal en ergens aan de gang te gaan ;-)

  There is nothing to fear but fear itself
 15. #babycooker
  Ik kreeg hem als kraamcadeau, had hem misschien zelf ook niet zo snel gekocht. Maar vond het toch heel handig. Heb er eentje van Philips. Hij stoomt en dan kun je in dat apparaat ook pureren. Dus je hoeft alleen te schillen/snijden. Water erin, wacht tot het gestoomd is en dan op het knopje drukken, klaar.

  En later deed ik bijv. de vlees daarin stomen en wat ik toch ging koken (groenten/aardappels/rijst) er dan later bij pureren. Ik heb hem nog best een tijdje langer gebruikt, omdat m'n zoontje eerder honger had dan onze etenstijd of dat ons eten klaar was. Als ik dan klaar was met werken, was het wel fijn om hem vast eten te kunnen geven in plaats van met een dreinende dreumes te gaan staan koken. Dan kreeg hij als wij aten nog stukjes om te oefenen (á la Rapley), dat vond hij leuk en zo hadden we van alles wat.

  Ik deed ook meerdere porties en dan invriezen in die Avent-bakjes en dan in de flessenwarmer. Die is ook van Philips, wordt echt gloeiend heet, hoor, haha. En past dan precies.

  edit: En meerdere porties, ja. Maar niet 10 ofzo, volgens mij zijn het iets van 3 volle bakjes dat er per keer maximaal ingaan.
 16. Leuk, babymassage. Mijn zoontje vindt het ook lekker om ingesmeerd te worden en dat er aan hem gefriemeld wordt. Behalve aankleden, ook al doe ik het zo zachtjes, daar wordt hij kwaad van haha.

  Gisteren had hij niet zo z'n dag. Hij was aan het hoesten, zielig hè. En als hij ging 'praten' zette hij constant een pruillipje op!

  Ik was van de week op kraambezoek. Dan zie je hoe hij alweer zo groot is! Hoeveel hij eigenlijk al kan in zo'n korte tijd. Man, nog niet eens 3x dit dan zijn ze alweer een jaar!