1. Dinsdag de uitslag gehad :'-(
  Wij proberen nu bijna ander half jaar een kindje te krijgen maar het wilde maar niet lukken.
  20 kilo afgevallen naar een gezond bmi, gezonder eten, geen drank, ovulatietesten en noem maar op. Toen maar naar de huisarts.
  Ik heb bloed laten prikken en mijn vriend moest een potje inleveren.
  afgelopen dinsdag de uitslag. Geen zaadcellen gevonden.
  Onze wereld storte in. Huisarts wilt over 2 weken dat er nieuw sperma word ingeleverd en mijn vriend word de dag daarna onderzocht door de huisarts.
  Huisarts zei dat er misschien een meet fout is gedaan. Maar dat kan toch helemaal niet??? Sperma word gewoon onder de microscoop geplaatst. Nu maar hoop blijven houden maar ik voel mij verschrikkelijk!!
Log nu in om te reageren
 1. :hug: Dat lijkt me heel heftig! Bekijk alvast de mogelijkheden, want ik heb ooit begrepen dat azoospermie niet helemaal het einde van de kinderwens hoeft te betekenen. Als je er aan toe bent, kun je ook nadenken over een andere invulling van je kinderwens.

  Jeetje, wat zal dat rauw op je dak zijn gevallen. Ik wens jullie heel veel sterkte en hoop met jullie mee!

  These are the days of miracle and wonder, this is the long distance call...
 2. :hug: wat een rotbericht. Hopelijk is het loos alarm, maar ik begrijp je angst en ik deel die ook. Veel sterkte!

  "I sit upon a black throne in the shadows but they shall not see me"
 3. 5x opvoedtips voor je kat

  Hoewel het voor een hond de normaalste zaak van de wereld is om naar puppytraining te gaan, wordt van een kitten nog vaak gedacht dat die niet op te voeden is. Think again! Ook je kitty heeft training nodig om een grote brave kat te worden. #adv

  Lees verder

 4. Wat knap dat jullie al zoveel gedaan hebben zeg! Maar wat een heftig nieuws! Een meetfout kan natuurlijk altijd, ook met sperma-onderzoek. Kunnen je vriend en jij erover praten? Ik wil jullie heel veel sterkte wensen.
 5. Jeetje heftig!
  Misschien een beetje stomme vraag, jullie zijn beide gezonder gaan leven? Dus ook hij drinkt niet meer en is op gezond gewicht?
 6. Lieve Leonie,

  Wat een naar rotbericht. Veel sterkte alvast met de komende spannende en onzekere tijd.
  Hier helaas ook ervaring met azoospermie. Bij mijn man door een eerder uitgevoerde sterilisatie. Wij hebben een hersteloperatie laten uitvoeren maar die is niet gelukt. Wij zijn nu onder behandeling bij het AMC voor verdere mogelijkheden om onze kinderwens (hopelijk) te kunnen vervullen.

  Het is in ieder geval goed om het sperma onderzoek te herhalen. Mogelijk is er inderdaad iets niet goed gegaan in het laboratorium.
  Maar weet ook dat als de uitslag wel klopt dat er misschien toch nog mogelijkheden zijn. Wellicht kan je huisarts je hier meer over vertellen. De onze was niet zo goed op de hoogte maar heeft ons wel verwezen naar de juiste plek nadat ik zelf informatie opgezocht heb op het internet.

  Je kan je inlezen over obstructieve en niet obstructieve azoospermie en MESA, PESA en TESE behandelingen. Het AMC en het RADBOUD mogen deze behandelingen uitvoeren en volgens mij hebben ze er in Belgiƫ en Duitsland ook veel ervaring mee.
  Ook op het forum en de website van Freya vind je extra informatie.

  Ik hoop dat je hier een beetje steun aan hebt. Al kan ik me voorstellen dat het voor nu een hele klap is en dat je dit sowieso een plek moet geven.
 7. Wat een vervelende diagnose zeg. Zelf geen ervaring mee, maar vrienden hebben hier wel mee te maken. Dmv operatie bij hem hebben ze toch nog ergens sperma weten te vinden, en ze hebben nu 2 prachtige dames rondlopen.
 8. Waarom is er bij onderzoeken alleen naar jou gekeken en niet direct ook je partner onderzocht ?
 9. 5x opvoedtips voor je kat

  Hoewel het voor een hond de normaalste zaak van de wereld is om naar puppytraining te gaan, wordt van een kitten nog vaak gedacht dat die niet op te voeden is. Think again! Ook je kitty heeft training nodig om een grote brave kat te worden. #adv

  Lees verder

 10. quote:
  poldervrouw schreef op 21 april 2017 @ 17:18:
  Waarom is er bij onderzoeken alleen naar jou gekeken en niet direct ook je partner onderzocht ?


  Lezen.

  On topic: wat naar TO... Wens jullie veel sterkte toe en hoop dat er mogelijkheden komen!
 11. Oeps. Excuus to. Niet goed gelezen

  Sterkte
 12. quote:
  Onkruit schreef op 21 april 2017 @ 15:58:
  Jeetje heftig!
  Misschien een beetje stomme vraag, jullie zijn beide gezonder gaan leven? Dus ook hij drinkt niet meer en is op gezond gewicht?
  Ja ook mijn vriend is gezonder gaan leven. Omdat ik ben gaan afvallen is hij ook kilo's kwijt geraakt. Hij zat al op een gezond bmi maar nu net iets meer! Drinken doet hij ook bijna niet. Af en toe is 1 biertje. Maar dat is denk ik 1x in de 2 a 3 weken.
 13. Super bedankt mevrouw Stippel voor je reactie.
  We wachten nu eerst het volgende sperma onderzoek af en als daar hetzelfde nieuws uit voorkomt. Dan ga ik zeker met jou informatie aan de slag!