Goedkoop IKEA bankstel. Wat is wijsheid.

21-04-2017 16:52 40 berichten
Wie heeft er zo 1:



http://m.ikea.com/nl/nl/catalog/products/spr/29826289/



Hoe zit ie? En lukt in elkaar zetten (ik neem aan dat dat moet) ook als je twee linkerhanden hebt?



Mijn (nep) lederen zwarte hoekbank van ruim 6 jaar oud is jammer genoeg recent bezweken onder het geweld van mijn springende neefje & nichtje. Nu kan je op het tweezitsdeel niet meer zitten. Aangezien ik bijna op vakantie ga, weet ik wel leukere dingen te doen van mn geld. Ik wil voorlopig dus een goedkope. En wel zsm. Want een bank waar je niet op kan zitten is niet zo handig.



Ik wil deze tijd wel doorkomen zonder rugklachten.. Dus als ie echt héél slecht zit moet ik misschien wat anders bedenken. Voor vijf minuutjes in de showroom zit alles prima, vind ik. Vandaar mijn vraag! Wie heeft de Klippan?
quote:minnimouse schreef op 21 april 2017 @ 17:34:

Zit prima, maar wel typisch een bank voor studenten of geitenwollensok types, vind ik.

Hahahahaha, fantastisch!



Mijn huis staat helemaal vol met IKEA. Nog vanuit mn studententijd inderdaad. De meubels zijn nog steeds super netjes nu. Máár ik vind het ook echt leuk. Ik kan me nu makkelijk een veel duurdere inrichting veroorloven (dan wat er nog in mijn huis staat), maar ik ben fan van de IKEA. Ik hou van ruimtelijk, strak, simpel met wat gezellige dingetjes hier en daar. Natuurlijk kun je bij de IKEA ook prima duurdere inrichting kopen. Het hoeft niet goedkoop te zijn daar. Maar het kan wel.



Het enige probleem met mij & IKEA is dat ik helemaal niks zelf in elkaar kan zetten (gebrek aan handigheid, ruimtelijk inzicht en geduld) daar heb ik mijn vader nog steeds voor nodig.
quote:winterqueen schreef op 21 april 2017 @ 17:05:

Ik vind 'm niet lekker zitten. Kun je beter de Ektorp nemen.Die vind ik dan weer echt niet lekker zitten. En het model vind ik ook zo oubollig. Maar ieder zijn ding natuurlijk.
Alle reacties Link kopieren
er zijn eind van de maand altijd keurige banken gratis af te halen
Alle reacties Link kopieren
quote:deenje schreef op 21 april 2017 @ 17:20:

Ik moest ineens aan dit topic denken http://http://forum.viva.nl/forum/thuis ... s/32911/Ik wilde de Kramfors al aanraden
O ja deze bank heb ik precies een week gehad. Heel gedoe om de bekleding erom heen te doen krijg je twee buizen erbij die je aan de zijkanten ertussen moest stoppen zodat de bekleding strak blijft zitten nou die dingen floepen steeds er tussen uit (of ik heb de handleiding verkeerd begrepen), ziet de bekleding er dus niet meer uit en het word ook nog eens heel snel vies en is lastig schoon te maken. Koop m niet.
Alle reacties Link kopieren
Gewoon doen. Heb er jaren heel fijn op gezeten.
Zo'n 10 jaar heerlijk op gezeten en was nog in prima staat toen ik hem verving voor wat groters.



De hoezen zet je tegenwoordig vast aan de vering waardoor ze niet meer verschuiven.
Alle reacties Link kopieren
Hoes moet je echt met 2 man doen. In elkaar zetten is een eitje.
"De cursus rietdekken is afgelast".

"Riet is ziek"
quote:Tickel schreef op 21 april 2017 @ 18:51:

Hoes moet je echt met 2 man doen. In elkaar zetten is een eitje.Kan prima in je eentje. Eerst de bovenste helft, dan de onderste.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben er 2 en die gaan al 16 jaar (en 3 kinderen en een aantal katten) mee. De hoezen gaan eens in de 2 maanden in de was en eens in de zoveel jaar kopen we een andere kleur hoezen en dan hebben we weer "nieuwe" banken. Ik vind ze lekker zitten en met een paar kussens zijn het ook goede hangbanken.
Alle reacties Link kopieren
quote:deenje schreef op 21 april 2017 @ 17:20:

Ik moest ineens aan dit topic denken http://http://forum.viva.nl/forum/thuis ... ges/32911/

Die was geniaal ja.

En die van de vloerhoeren!
quote:deenje schreef op 21 april 2017 @ 17:20:

Ik moest ineens aan dit topic denken http://http://forum.viva.nl/forum/thuis ... 911/Hahaha.
Alle reacties Link kopieren
quote:MoirenPhae schreef op 21 april 2017 @ 18:54:

[...]



Kan prima in je eentje. Eerst de bovenste helft, dan de onderste.Ik heb nu een "nieuwe" uitgave en dat gaat echt heel lastig. De oude bank was een makkie, die nieuwe zitten echt heel strak. Of dat aan de hoes of bank ligt weet ik niet.
"De cursus rietdekken is afgelast".

"Riet is ziek"
Alle reacties Link kopieren
quote:deenje schreef op 21 april 2017 @ 17:20:

Ik moest ineens aan dit topic denken http://http://forum.viva.nl/forum/thuis ... ges/32911/



dacht ik ook gelijk aan

Djoels kom er maar in ...
Sommige fouten zijn te leuk om maar een keer te maken...
Nou, hij staat sinds vandaag. Vraag niet hoe.. Ik ben er echt héél blij mee. Ik heb een patroon gekozen ipv effen zwart of grijs zoals ik eigenlijk van plan was.



Het model (het is de Klippan geworden) en het patroon geven mijn huis een hele andere look. Ik heb tot grote ergernis van mijn vader -die met frisse tegenzin is meegegaan omdat dat "bank pakket" alleen in zijn auto paste- nog meer leuke dingen meegenomen. Nu heb ik dus allemaal nieuwe inrichting ideeën en ik ga a.s. Koningsdag gebruiken om naar leuke woonwinkels en het tuincentrum in de buurt te gaan om het af te maken.



Nu maar gauw slapen want ik ben echt helemaal kapot van het winkelen en sjouwen en helpen uit elkaar halen en in elkaar zetten.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven