Goedkoop IKEA bankstel. Wat is wijsheid.

 1. Wie heeft er zo 1:

  http://m.ikea.com/nl/nl/catalog/products/spr/29826289/

  Hoe zit ie? En lukt in elkaar zetten (ik neem aan dat dat moet) ook als je twee linkerhanden hebt? 8-P

  Mijn (nep) lederen zwarte hoekbank van ruim 6 jaar oud is jammer genoeg recent bezweken onder het geweld van mijn springende neefje & nichtje. Nu kan je op het tweezitsdeel niet meer zitten. Aangezien ik bijna op vakantie ga, weet ik wel leukere dingen te doen van mn geld. X-D Ik wil voorlopig dus een goedkope. En wel zsm. Want een bank waar je niet op kan zitten is niet zo handig.

  Ik wil deze tijd wel doorkomen zonder rugklachten.. Dus als ie echt héél slecht zit moet ik misschien wat anders bedenken. Voor vijf minuutjes in de showroom zit alles prima, vind ik. Vandaar mijn vraag! Wie heeft de Klippan?
Log nu in om te reageren
 1. quote:
  minnimouse schreef op 21 april 2017 @ 17:34:
  Zit prima, maar wel typisch een bank voor studenten of geitenwollensok types, vind ik.

  Hahahahaha, fantastisch! X-D

  Mijn huis staat helemaal vol met IKEA. Nog vanuit mn studententijd inderdaad. De meubels zijn nog steeds super netjes nu. Máár ik vind het ook echt leuk. Ik kan me nu makkelijk een veel duurdere inrichting veroorloven (dan wat er nog in mijn huis staat), maar ik ben fan van de IKEA. Ik hou van ruimtelijk, strak, simpel met wat gezellige dingetjes hier en daar. Natuurlijk kun je bij de IKEA ook prima duurdere inrichting kopen. Het hoeft niet goedkoop te zijn daar. Maar het kan wel.

  Het enige probleem met mij & IKEA is dat ik helemaal niks zelf in elkaar kan zetten (gebrek aan handigheid, ruimtelijk inzicht en geduld) daar heb ik mijn vader nog steeds voor nodig. 8-P
 2. quote:
  winterqueen schreef op 21 april 2017 @ 17:05:
  Ik vind 'm niet lekker zitten. Kun je beter de Ektorp nemen.
  Die vind ik dan weer echt niet lekker zitten. En het model vind ik ook zo oubollig. Maar ieder zijn ding natuurlijk.
 3. Win een reis naar modestad New York

  Wandelen door Hyde Park. Lunchen in Times Square. Wie heeft een tripje naar New York nu niet op de bucket-list staan? Goed nieuws: je kunt 'm hier winnen. Doe snel mee! #adv

  Lees verder

 4. er zijn eind van de maand altijd keurige banken gratis af te halen
 5. O ja deze bank heb ik precies een week gehad. Heel gedoe om de bekleding erom heen te doen krijg je twee buizen erbij die je aan de zijkanten ertussen moest stoppen zodat de bekleding strak blijft zitten nou die dingen floepen steeds er tussen uit (of ik heb de handleiding verkeerd begrepen), ziet de bekleding er dus niet meer uit en het word ook nog eens heel snel vies en is lastig schoon te maken. Koop m niet.
 6. Gewoon doen. Heb er jaren heel fijn op gezeten.
 7. Zo'n 10 jaar heerlijk op gezeten en was nog in prima staat toen ik hem verving voor wat groters.

  De hoezen zet je tegenwoordig vast aan de vering waardoor ze niet meer verschuiven.

  En het licht schijnt in de duisternis, en de duisternis heeft het niet gegrepen.
 8. Win een reis naar modestad New York

  Wandelen door Hyde Park. Lunchen in Times Square. Wie heeft een tripje naar New York nu niet op de bucket-list staan? Goed nieuws: je kunt 'm hier winnen. Doe snel mee! #adv

  Lees verder

 9. Hoes moet je echt met 2 man doen. In elkaar zetten is een eitje.

  "Ik leg de lat lekker hoog, dan kruip ik er makkelijk onder door"
 10. quote:
  Tickel schreef op 21 april 2017 @ 18:51:
  Hoes moet je echt met 2 man doen. In elkaar zetten is een eitje.
  Kan prima in je eentje. Eerst de bovenste helft, dan de onderste.

  En het licht schijnt in de duisternis, en de duisternis heeft het niet gegrepen.
 11. Wij hebben er 2 en die gaan al 16 jaar (en 3 kinderen en een aantal katten) mee. De hoezen gaan eens in de 2 maanden in de was en eens in de zoveel jaar kopen we een andere kleur hoezen en dan hebben we weer "nieuwe" banken. Ik vind ze lekker zitten en met een paar kussens zijn het ook goede hangbanken.
 12. quote:
  MoirenPhae schreef op 21 april 2017 @ 18:54:
  [...]

  Kan prima in je eentje. Eerst de bovenste helft, dan de onderste.
  Ik heb nu een "nieuwe" uitgave en dat gaat echt heel lastig. De oude bank was een makkie, die nieuwe zitten echt heel strak. Of dat aan de hoes of bank ligt weet ik niet.

  "Ik leg de lat lekker hoog, dan kruip ik er makkelijk onder door"
 13. vermijd obstakels
 14. Nou, hij staat sinds vandaag. X-D Vraag niet hoe.. Ik ben er echt héél blij mee. Ik heb een patroon gekozen ipv effen zwart of grijs zoals ik eigenlijk van plan was.

  Het model (het is de Klippan geworden) en het patroon geven mijn huis een hele andere look. Ik heb tot grote ergernis van mijn vader -die met frisse tegenzin is meegegaan omdat dat "bank pakket" alleen in zijn auto paste- nog meer leuke dingen meegenomen. Nu heb ik dus allemaal nieuwe inrichting ideeën en ik ga a.s. Koningsdag gebruiken om naar leuke woonwinkels en het tuincentrum in de buurt te gaan om het af te maken. :jump:

  Nu maar gauw slapen want ik ben echt helemaal kapot van het winkelen en sjouwen en helpen uit elkaar halen en in elkaar zetten.