Werk & Studie alle pijlers

Vast contract opzeggen voor iets tijdelijks

23-04-2017 09:15 53 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik doe nu een jaar werk wat ver onder mn niveau ligt. (Mbo 2 en ben hbo afgestudeerd) Ik heb een vast contract en verdien t minimum. Ik vind t werk niet leuk, als ik eenmaal daar ben gaat t wel. Tis puur dat ik een inkomen heb.

Ik heb via een detacheringsbureau een aanbod gekregen als woonbegeleider. Dat is t werk wat me erg leuk lijkt. ( heb hulpverlening gestudeerd)

Alleen er zijn 2 nadelen. Het is maar een opdracht voor een half jaar en de werktijden zijn onregelmatig( avond en weekend)

Mijn gevoel zegt ja maar mijn verstand zegt nee.

Ik heb op de site van uwv gelezen dat als je een vastcontract opzegt voor iets tijdelijks(korter dan 26weken) je geen recht hebt op uitkering.

Het detacheringbureau verzekerde mij dat hij zeker iets anders vindt voordat t halfjaar voorbij is. Maargoed..dat is natuurlijk maar de vraag.

Het kan of heel goed uitpakken of juist niet goed. Het werk kan me misschien tegenvallen. Ik heb voorheen als ambulante begeleider gewerk. Functie als woonbegeleider heb ik nog geen ervaring in.

Ik woon alleen, heb wel een familielid die me geld zou kunnen lenen als me t financieel niet zou lukken.

Wat zouden jullie doen?
Alle reacties Link kopieren
Ik slik zelfs slaappillen omdat ik snachts niet kan slapen laat staan overdag. Heb al sinds mn kindertijd slaapproblemen. Ik wil graag een andere baan maar ik heb ook grenzen
Alle reacties Link kopieren
Nou dan blijf je toch lekker werken tegen minimumloon!
Alle reacties Link kopieren
quote:Fleurr29 schreef op 23 april 2017 @ 09:26:

Hij heeft heel duidelijk gezegd dat het echt maar voor 6 maanden is..en dat vind ik wel een nadeel. Ik heb altijd wel wat tijd nodig om ergens te wennen en dan moet ik alweer weg.Dus niet doen en ondertussen op de advertenties letten. Het werk is erg onzeker, want zo nu en dan wordt er weer door bezuiniging minder uren toegewezen en komen werknemers op straat te staan. Daarnaast is het in feite toch hetzelfde als ambulant begeleider?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven