Bedreiging Noord-Korea

17-04-2017 19:54 246 berichten
Alle reacties Link kopieren
http://www.hln.be/hln/nl/ ... jks-raketten-testen.dhtml



Noord-Korea dreigt opnieuw: "We gaan voortaan wekelijks raketten testen"

Karen Van Eyken

17/04/17 - 19u40 Bron: BBC © afp.



Internationale veroordelingen of oplopende spanningen met de Verenigde Staten zullen Noord-Korea er niet van weerhouden om raketten te testen. Het land gaat dat zelfs nog meer doen dan ooit tevoren. Dat deelde de Noord-Koreaanse viceminister van Buitenlandse Zaken Hang Song-Ryol mee aan de BBC.



Dreigen doet Noord-Korea alsmaar vaker en de dreigementen worden steeds grimmiger. "We zullen voortaan raketten testen op wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse basis", stelde Hang Song-Ryol. En daar voegde hij nog een nieuwe waarschuwing aan toe: "Indien de Verenigde Staten overgaan tot militaire actie, dan zal dat leiden tot een totale oorlog."



Eerder had Amerikaans vicepresident Mike Pence Noord-Korea nog aangemaand om de Verenigde Staten zeker niet te testen. Hij zei dat het "tijdperk van strategisch geduld" voorbij was. Pence maakte daarmee duidelijk dat het geduld van de VS met het stalinistische regime in Pyongyang op begint te raken.



Gisteren kwam Pence aan in Seoel. Niet toevallig besloot Noord-Korea net dan een raket te testen maar die test mislukte.



Volgens de Amerikaanse vicepresident willen de Verenigde Staten op een "vreedzame manier en via onderhandelingen" tot meer veiligheid komen. "Maar alle opties liggen op tafel en we blijven zij-aan-zij met Zuid-Korea", zo zei Pence tijdens een bezoek aan het grensdorpje Panmunjom, waar in 1953 het staakt-het-vuren werd ondertekend.



Moeten wij Noord-Korea serieus nemen of niet?
Alle reacties Link kopieren
Ook Telegraaf:



Hoe kan Kim Jong-un worden gestopt?



15 APR 2017



PEKING - Welke mogelijkheden zijn er om de doorgedraaide dictator Kim Jong-un te stoppen in zijn voortdurende drang naar vernietiging van al zijn vijanden? Als de leider van Noord-Korea vandaag daadwerkelijk zijn aangekondigde kernproef houdt, zijn er verschillende scenario's voor een aanval.



De luchtaanval

Een belangrijk doelwit van de Amerikanen is uiteraard de nucleaire testsite Punggye-ri, in het noorden van het land. Dit is de plek waar Kim zijn ondergrondse kernproef wil houden. Om de locatie - ook onderzoekscentra zouden getroffen kunnen worden - te vernietigen is wel zwaar geschut nodig.



In ieder geval een bom die diep onder de grond kan doordringen. Over die duizenden kilo’s zware bommen beschikt de VS. Extra moeilijkheid bij zo’n operatie is wel dat de – ook nog eens verstevigde - faciliteiten in bergachtig gebied liggen, en veelal verspreid.



De nucleaire testregio ligt niet ver van de grens met China. Bij eerdere proeven voelden bewoners aan de grens de grond onder hun voeten trillen. De laatste keer dat Noord-Korea een vergelijkbare test hield, september vorig jaar, was de zwaarste van allemaal, vergelijkbaar met de bom op Hirosjima.



De liquidatie

Een andere mogelijkheid is om niet de locatie, maar de leider te treffen met een gerichte aanval. Er wordt melding gemaakt, onder andere door de Zuid-Koreaanse krant Joong An, van speciaal getrainde Amerikaanse ‘hitmen’ – dezelfden als die in 2011 Al Qaeda-leider Osama Bin Laden wisten te liquideren – die nu Kim zouden moeten elimineren, en ook zijn belangrijkste adviseurs.



De moordcommando’s zouden in Zuid-Korea al training hebben ondergaan en klaarstaan om toe te slaan wanneer het nodig is. Ook Seoul heeft eerder verklaard precies te weten waar Kim en zijn gevolg zich bevinden en in staat te zijn ze dodelijk te treffen. Mogelijk wordt daarbij gebruik gemaakt van drones.



Voordeel van een executie van Kim Jong-un is dat zijn aanhangers - en ook het leger dat uit 700.000 soldaten zou bestaan - waarschijnlijk meteen de handdoek in de ring werpen, omdat ze door hun Grote Leider niet meer kunnen worden aangestuurd.



De coup

China zou weleens een heel andere rol kunnen spelen dan velen nu denken. Peking heeft, al werd het bericht later ontkend, 150.000 soldaten naar de grens gestuurd, zogenaamd om een vluchtelingenstroom tegen te houden in het geval er chaos uitbreekt in het buurland. Maar Sim Tack, een Noord Korea-expert, houdt er rekening mee dat die enorme Chinese troepenmacht ook kan worden ingezet om een coup te plegen.



Als dat zou lukken, is Kim Han-sol volgens de stamboom van de Kim-clan kandidaat nummer één om zijn oom op te volgen. Han-sol is de zoon van Kim Jong-nam, de halfbroer van de dictator die – waarschijnlijk door Pyongyang – onlangs werd vermoord op het vliegveld van Kuala Lumpur, met het levensgevaarlijke gas VX.



Een vertegenwoordiger van Chesin, een internationale organisatie die zich inzet voor Noord-Koreaanse vluchtelingen, meldde onlangs aan De Telegraaf dat de kans ‘zeker 80 procent’ is dat de troonopvolger in het geheim door Nederland is opgevangen als beschermd vluchteling.



De infiltratie

Zuid-Koreaanse geheim agenten kunnen, met ondersteuning van Amerika, ook in Noord-Korea infiltreren. Volgens meerdere experts is dit op papier de beste optie, omdat er gericht kan worden toegeslagen, door bijvoorbeeld bruggen op te blazen om zo transport te blokkeren, of op andere manieren de infrastructuur in de buurt van de nucleaire faciliteiten te saboteren.



Aan de optie wordt ook gedacht omdat Pyongyang bij een aanval mogelijk menselijke schilden zal inzetten, en er zo niet of nauwelijks onschuldige slachtoffers vallen. Volgens James Stavridis, een gepensioneerd NAVO-commandant, is dit de beste strategie. Ook cyberoorlog zal een rol spelen om het buurland lam te leggen. Seoul heeft bovendien speciale eenheden achter de hand om achter de linies in te grijpen.
I can explain it to you, but I can't understand it for you
Alle reacties Link kopieren
http://www.hln.be/hln/nl/ ... -truken-van-de-foor.dhtml



Hoe Kim Jong-un het Westen tart met 'truken van de foor'

Karen Van Eyken

27/04/17 - 16u18 Bron: Bild, Focus © AP.



Noord-Korea Kim Jong-un dreigt openlijk met een kernoorlog. Aan de Noord-Koreaanse oostkust liet hij militaire manoeuvres uitvoeren om zijn woorden kracht bij te zetten. Om de beelden nog afschrikwekkender te maken, heeft het dictatoriale regime wellicht een aantal trucjes toegepast.



Op het Noord-Koreaanse strand schoot een indrukwekkende reeks pantservoertuigen gezamenlijk in de lucht. Zo wilde Kim Jong-un opnieuw aan het Westen tonen hoe sterk zijn Volksleger is.



Maar in werkelijkheid zijn dergelijke gigantische vuurballen niet aan de orde wanneer pantservoertuigen in actie komen. Dat verklaarde een artillerie-expert aan de Duitse krant Bild. Om dat enorme effect te bekomen, moet men flink wat olie in de loop gieten en dat is niet zonder gevaar. De imponerende scène lijkt dus sterk gemanipuleerd.



Vele militaire voertuigen en gevechtsvliegtuigen stammen uit de jaren '50 en '60 volgens een inschatting van een ex-NAVO-generaal waardoor de vraag zich opdringt hoe slagvaardig het Noord-Koreaanse leger werkelijk is.



Bovendien rezen reeds eerder vragen over de echtheid van de getoonde ballistische raketten tijdens militaire parades. Mogelijk gaat het ook daar vaak om nepexemplaren.

© ap.



Ondertussen zet Washington in op de dialoog met Noord-Korea. "De Verenigde Staten blijven open voor onderhandelingen om de stabiliteit en een vreedzame denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland te bereiken, maar blijven eveneens bereid om onszelf en onze bondgenoten te beschermen." Dat heeft het Witte Huis gemeld na een briefing aan de Amerikaanse senatoren over Noord-Korea vandaag. Volgens een hoge verantwoordelijke zouden de VS bovendien onderzoeken of ze Noord-Korea opnieuw op de lijst kunnen zetten van landen die het terrorisme ondersteunen.



"Eerdere inspanningen om de onwettelijke wapenprogramma's en ballistische tests van Noord-Korea een halt toe te roepen, zijn mislukt. Met elke provocatie, zet Noord-Korea de stabiliteit in Noordoost-Azië op het spel, en groeit de dreiging tegen onze bondgenoten en de VS", aldus de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson, minister van Defensie James Mattis en directeur van de Nationale Inlichtingen Dan Coats in een gezamenlijk persbericht.



Terrorisme

Volgens een hoge verantwoordelijke in het Witte Huis bekijken de VS bovendien de mogelijkheid om Noord-Korea opnieuw op de lijst van staten te zetten die het terrorisme ondersteunen. Pyongyang stond eerder al op de lijst, maar werd er in 2008 door ex-president George W. Bush weer afgehaald. Vandaag bestaat de lijst uit Iran, Syrië en Soedan.



Laat het feest maar beginnen. Maar blaffende honden bijten niet, al worden ze wel in sommige landen gegeten.
Nu wordt het de Noord Koreanen ook al moeilijk gemaakt om aan water te komen. Link
Alle reacties Link kopieren
http://www.hln.be/hln/nl/ ... s-bij-de-gelukkigen.dhtml



Ex-cipier getuigt over gruwel in Noord-Koreaanse kampen: "Wie sterft, is bij de gelukkigen"



door: Arno Van Hauwermeiren

30/04/17 - 13u27 Bron: Daily Mail; Mic; IBT © rv/Google/ANP.



Een voormalig cipier die zeven jaar werkte in een van de Noord-Koreaanse concentratiekampen, getuigt over de gruwel die zich binnen de gevangenismuren afspeelt. Lim Hye-jin is de eerste vrouwelijke cipier die naar buiten komt met haar verhaal, haar getuigenis biedt een unieke blik achter de muren van de kampen. Tienduizenden kinderen zitten er levenslang opgesloten en gevangenen sterven massaal door ontbering, foltering en de zware dwangarbeid.



Er zouden zo'n 200.000 Noord-Koreanen opgesloten zitten in de kampen, die gebouwd zijn volgens het model van Stalins goelags en vergeleken worden met de concentratiekampen van de nazi's. Lim Hye-jin was amper 17 toen ze als cipier getuige was van beestachtige taferelen in een van die kampen. Gevangenen werden er behandeld als afval en de ergste straffen waren weggelegd voor wie probeerde te ontsnappen.





"We werden gemanipuleerd om geen sympathie te hebben voor de gevangenen. Ze vertelden ons dat ze vreselijke misdaden hadden begaan, maar eigenlijk waren het normale mensen die niets hadden misdaan."



Ex-cipier Lim Hye-jin

Ontsnapte broers



Lim vertelt over twee broers die erin waren geslaagd het kamp te ontvluchten. Onmiddellijk werden zeven familieleden van de broers vermoord, uit wraak. Tientallen anderen kregen een pak slaag om zo de gevangenen collectief te straffen, ook al hadden die niets met de ontsnapping te maken.



Enkele weken later werden de broers gevat. De cipiers en gevangenen werden samengeroepen, zodat iedereen kon toekijken hoe de twee mannen het kamp werden binnengesleept. "De broers werden onthoofd voor de ogen van alle cipiers en gevangenen", vertelt Lim. "Iedereen moest toekijken, zodat niemand nog zou proberen te ontsnappen." Na de onthoofdingen werden bewakers opgedragen om stenen naar de lijken te gooien.



Lim was zo getraumatiseerd door wat zich voor haar ogen had voltrokken, dat ze dagenlang niet kon eten. Maar de onthoofding van de broers was maar het topje van de ijsberg. De gruwel die ze tijdens de zeven jaar als cipier zag, tart elke beschrijving.

Noord-Korea ontkent het bestaan van de kapen, maar satellietbeelden doen vermoeden dat het aantal alleen maar toeneemt. © Google.

Gebrainwasht





"Gevangenen hebben niet het recht om 'nee' te zeggen, dus worden ze verkracht door de cipiers."



Lim Hye-jin



Een vrouw die een bewaker op de zenuwen had gewerkt tijdens een ondervraging werd prompt uitgekleed en in brand gestoken. "Ze zien de gevangenen niet als mensen, maar als beesten", aldus Lim. "We werden gemanipuleerd om geen sympathie te hebben voor de gevangenen. Ze vertelden ons dat ze vreselijke misdaden hadden begaan, maar eigenlijk waren het normale mensen die niets hadden misdaan."



Bewakers krijgen twee maal per week een sessie waarin de Kim-dynastie wordt verheerlijkt. Ze worden er constant aan herinnerd dat ze gevangenen niet als mensen mogen zien. "Zelfs als een cipier een kind zou overrijden, dan zou die niet gestraft worden", vertelt Lim.



Ook de gevangenen worden 'heropgevoed'. Na werkdag van 16 uur krijgen ze 's avonds lessen waarin ze officiële teksten moeten van buiten leren. Als ze daar niet in slagen, worden ze een hele nacht wakker gehouden.

Slavenarbeid



Lim vertelt hoe gevangenen uitgehongerd worden en hoe ze loodzware arbeid moeten verrichten in de vrieskou of in mijnen. In de winter moesten gevangenen bomen omhakken, maar door de kou bewogen ze te traag om een vallende bomen te ontwijken. "Bewakers lachten terwijl gevangenen onder de bomen terechtkwamen", vertelt een ex-gevangene.



De lijken werden achteraf op een grote stapel gegooid. "Sommigen waren nog niet dood. Toen ik 's nachts naar het toilet ging, hoorde ik hen kreunen. Die gewonde mensen kwamen dan om door de kou."

Een zeldzaam beeld van een concentratiekamp in Noord-Korea © rv.

Mijnrampen





"Ik heb ooit eens een film gezien over Auschwitz. Dat was zo herkenbaar."



Ex-gevangene Kang Chol Hwan



Mijnongevallen zijn schering en inslag in Noord-Korea. De meeste gevangenen in de kampen waarin Lim heeft gewerkt, waren vrouwen en kinderen omdat mannen werden ingezet in de mijnen. Mijnwerkers laten massaal het leven in de mijnen, vertelt Lim. "Bij een gasexplosie stierven 300 mensen, maar de bewakers sloten gewoon de tunnels af om het vuur te doven." Veel mijnwerkers zaten als ratten in de val.

'Affaires' met bewakers



Bewakers hebben zogenaamde 'affaires' met de vrouwelijke gevangenen, vertelt Lim. "Gevangenen hebben niet het recht om 'nee' te zeggen, dus worden ze verkracht door de cipiers." En als vrouwen zwanger raken, dan wordt de baby geaborteerd of krijgen ze zelfs een dodelijke injectie. "Als de zwangerschap al te ver gevorderd is, wordt de baby ofwel doodgeslagen ofwel levend begraven."





"Op sympathie van bewakers moesten we niet rekenen, want ze geloofden dat medeleven slechte karma was."



Ex-gevangene Kang Chol Hwan

Getuigenissen van ex-gevangenen



"Toen ik aankwam in het kamp, leek het op een scène in een horrorfilm", vertelt Kang Chol Hwan, die op zijn negende naar het concentratiekamp van Yodok werd gestuurd. Kangs opa werd beschuldigd van muiterij, waardoor ook zijn familie werd opgesloten. Want zo werkt het in Noord-Korea: wie voor dissidentie wordt opgepakt, wordt samen met zijn hele familie opgesloten, tot drie generaties ver. Zelfs stof achterlaten op een foto van de 'superieure leider' kan een reden zijn om opgesloten te worden.



"Ik heb ooit eens een film gezien over Auschwitz. Dat was zo herkenbaar", vertelt Kang. "Ik had altijd honger en omdat we nooit proteïnen kregen, moesten we slangen, ratten en insecten vangen."



Jung Gwang Il (54) zat ook drie jaar in het Yodok-kamp nadat hij was opgepakt voor spionering. Hij werd zo zwaar gefolterd dat hij op handen en knieën het kamp binnenkwam. Na enkele maanden was hij al de helft van zijn lichaamsgewicht verloren. "Op sympathie van bewakers moesten we niet rekenen, want ze geloofden dat medeleven slechte karma was."



"Ik heb ooit voorgesteld om fel verzwakt kind naar een speciale afdeling over te brengen voor verzorging, maar ik werd zo zwaar geslagen dat ik bijna stierf", vertelt Jung. "De bewaker vroeg me achteraf wie ik was om voor anderen beslissingen te nemen."



Ahn Myung-Chul werkte in vier verschillende kampen als bewaker. "Wie stierf, had geluk", vertelt hij. "Dit is moderne slavernij."

Misdaden tegen de menselijkheid





"Dit is moderne slavernij."



Ex-cipier Ahn Myung-Chul



De Verenigde Naties strijden al jaren tegen de misdaden tegen de menselijkheid in Noord-Korea, maar vooralsnog zijn er geen beelden die zwart op wit bewijzen dat de kampen bestaan. "Sinds de concentratiekampen van de nazi's en de goelags van Stalin heeft de wereld geen zwaarder georganiseerd systeem tegen de mensheid gezien als in Noord-Korea", liet Thor Halvorssen van de Human Rights Foundation al optekenen.



Het bestaan van de concentratiekampen wordt door Noord-Korea ontkend, maar satellietbeelden doen vermoeden dat het aantal kampen nog is toegenomen sinds Kim Jong-un zes jaar geleden de macht van zijn vader overnam.
Alle reacties Link kopieren
I can explain it to you, but I can't understand it for you
Ik heb het boek gelezen van Kang Chol Hwan "The Aquariums of Pyongyang".

Hier nog een erg interessante site over de kampen: http://freekorea.us/
Alle reacties Link kopieren
quote:closednote schreef op 30 april 2017 @ 18:10:

Ik heb het boek gelezen van Kang Chol Hwan "The Aquariums of Pyongyang".

Hier nog een erg interessante site over de kampen: http://freekorea.us/Had hij niet 2 boeken geschreven?
quote:Ineke98 schreef op 30 april 2017 @ 18:13:

[...]





Had hij niet 2 boeken geschreven?Op wikipedia staat dat hij ook iets geschreven heeft voor de The Wall Street Journal. Of bedoel je de persoon die hem mee geholpen heeft met zijn boek? Pierre Rigoulot heeft 2 boeken uitgebracht namelijk. Het andere boek heet de schurkenstaat, dat boek gaat over het regime zelf.
Alle reacties Link kopieren
quote:closednote schreef op 30 april 2017 @ 19:56:

[...]



Op wikipedia staat dat hij ook iets geschreven heeft voor de The Wall Street Journal. Of bedoel je de persoon die hem mee geholpen heeft met zijn boek? Pierre Rigoulot heeft 2 boeken uitgebracht namelijk. Het andere boek heet de schurkenstaat, dat boek gaat over het regime zelf.Was hij niet een voormalig piloot voor NK of ben ik in de war.
Volgens mij ben je in de war of er is nog een vluchteling met dezelfde naam.
Alle reacties Link kopieren
quote:closednote schreef op 30 april 2017 @ 20:27:

Volgens mij ben je in de war of er is nog een vluchteling met dezelfde naam. moet nu naar huis om te kijken welke boeken het waren.
Alle reacties Link kopieren
http://www.hln.be/hln/nl/ ... t-zinken-te-brengen.dhtml



Noord-Korea dreigt Amerikaanse atoomduikboot tot zinken te brengen

Bewaar artikel

Tweet

5

Door: redactie

30/04/17 - 16u23 Bron: Belga © photo news.



Noord-Korea heeft ermee gedreigd een naar Zuid-Korea ontplooide Amerikaanse atoomduikboot tot zinken te brengen. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Pyongyang beschuldigt Washington van toenemende militaire intimidatie.



"Het moment waarop de kernonderzeeër USS Michigan maar iets probeert te bewegen, is het schip gedoemd het lot tegemoet te zien een onderwaterspook te worden, zonder dat het nog maar naar de oppervlakte kan komen", zo citeerde Yonhap het Noord-Koreaanse Iriminzokkiri dat het als een Noord-Koreaanse propagandawebsite omschreef.

"Een massa schroot"



De USS Michigan voer op 25 april de Zuid-Koreaanse haven Busan binnen om vier dagen later weer het ruime sop te kiezen. De duikboot zou met verschillende oefeningen bezig zijn.



De VS hebben ook het nucleair aangedreven vliegdekschip USS Carl Vinson naar het gebied gestuurd. Het voert nu gezamenlijke oefeningen met de Zuid-Koreaanse marine.



Pyongyang dreigde ermee ook het vliegdekschip, net als de atoomduikboot, tot een "massa schroot" te herleiden, dankzij zijn "onoverwinnelijke militaire kracht, gecentreerd op zijn nucleaire afschrikking als zelfverdediging".



Klinkt serieus
Alle reacties Link kopieren
quote:Ineke98 schreef op 30 april 2017 @ 16:33:

http://www.hln.be/hln/nl/ ... s-bij-de-gelukkigen.dhtml



Ex-cipier getuigt over gruwel in Noord-Koreaanse kampen: "Wie sterft, is bij de gelukkigen"



door: Arno Van Hauwermeiren

30/04/17 - 13u27 Bron: Daily Mail; Mic; IBT © rv/Google/ANP.



Een voormalig cipier die zeven jaar werkte in een van de Noord-Koreaanse concentratiekampen, getuigt over de gruwel die zich binnen de gevangenismuren afspeelt. Lim Hye-jin is de eerste vrouwelijke cipier die naar buiten komt met haar verhaal, haar getuigenis biedt een unieke blik achter de muren van de kampen. Tienduizenden kinderen zitten er levenslang opgesloten en gevangenen sterven massaal door ontbering, foltering en de zware dwangarbeid.



Er zouden zo'n 200.000 Noord-Koreanen opgesloten zitten in de kampen, die gebouwd zijn volgens het model van Stalins goelags en vergeleken worden met de concentratiekampen van de nazi's. Lim Hye-jin was amper 17 toen ze als cipier getuige was van beestachtige taferelen in een van die kampen. Gevangenen werden er behandeld als afval en de ergste straffen waren weggelegd voor wie probeerde te ontsnappen.





"We werden gemanipuleerd om geen sympathie te hebben voor de gevangenen. Ze vertelden ons dat ze vreselijke misdaden hadden begaan, maar eigenlijk waren het normale mensen die niets hadden misdaan."



Ex-cipier Lim Hye-jin

Ontsnapte broers



Lim vertelt over twee broers die erin waren geslaagd het kamp te ontvluchten. Onmiddellijk werden zeven familieleden van de broers vermoord, uit wraak. Tientallen anderen kregen een pak slaag om zo de gevangenen collectief te straffen, ook al hadden die niets met de ontsnapping te maken.



Enkele weken later werden de broers gevat. De cipiers en gevangenen werden samengeroepen, zodat iedereen kon toekijken hoe de twee mannen het kamp werden binnengesleept. "De broers werden onthoofd voor de ogen van alle cipiers en gevangenen", vertelt Lim. "Iedereen moest toekijken, zodat niemand nog zou proberen te ontsnappen." Na de onthoofdingen werden bewakers opgedragen om stenen naar de lijken te gooien.



Lim was zo getraumatiseerd door wat zich voor haar ogen had voltrokken, dat ze dagenlang niet kon eten. Maar de onthoofding van de broers was maar het topje van de ijsberg. De gruwel die ze tijdens de zeven jaar als cipier zag, tart elke beschrijving.

Noord-Korea ontkent het bestaan van de kapen, maar satellietbeelden doen vermoeden dat het aantal alleen maar toeneemt. © Google.

Gebrainwasht





"Gevangenen hebben niet het recht om 'nee' te zeggen, dus worden ze verkracht door de cipiers."



Lim Hye-jin



Een vrouw die een bewaker op de zenuwen had gewerkt tijdens een ondervraging werd prompt uitgekleed en in brand gestoken. "Ze zien de gevangenen niet als mensen, maar als beesten", aldus Lim. "We werden gemanipuleerd om geen sympathie te hebben voor de gevangenen. Ze vertelden ons dat ze vreselijke misdaden hadden begaan, maar eigenlijk waren het normale mensen die niets hadden misdaan."



Bewakers krijgen twee maal per week een sessie waarin de Kim-dynastie wordt verheerlijkt. Ze worden er constant aan herinnerd dat ze gevangenen niet als mensen mogen zien. "Zelfs als een cipier een kind zou overrijden, dan zou die niet gestraft worden", vertelt Lim.



Ook de gevangenen worden 'heropgevoed'. Na werkdag van 16 uur krijgen ze 's avonds lessen waarin ze officiële teksten moeten van buiten leren. Als ze daar niet in slagen, worden ze een hele nacht wakker gehouden.

Slavenarbeid



Lim vertelt hoe gevangenen uitgehongerd worden en hoe ze loodzware arbeid moeten verrichten in de vrieskou of in mijnen. In de winter moesten gevangenen bomen omhakken, maar door de kou bewogen ze te traag om een vallende bomen te ontwijken. "Bewakers lachten terwijl gevangenen onder de bomen terechtkwamen", vertelt een ex-gevangene.



De lijken werden achteraf op een grote stapel gegooid. "Sommigen waren nog niet dood. Toen ik 's nachts naar het toilet ging, hoorde ik hen kreunen. Die gewonde mensen kwamen dan om door de kou."

Een zeldzaam beeld van een concentratiekamp in Noord-Korea © rv.

Mijnrampen





"Ik heb ooit eens een film gezien over Auschwitz. Dat was zo herkenbaar."



Ex-gevangene Kang Chol Hwan



Mijnongevallen zijn schering en inslag in Noord-Korea. De meeste gevangenen in de kampen waarin Lim heeft gewerkt, waren vrouwen en kinderen omdat mannen werden ingezet in de mijnen. Mijnwerkers laten massaal het leven in de mijnen, vertelt Lim. "Bij een gasexplosie stierven 300 mensen, maar de bewakers sloten gewoon de tunnels af om het vuur te doven." Veel mijnwerkers zaten als ratten in de val.

'Affaires' met bewakers



Bewakers hebben zogenaamde 'affaires' met de vrouwelijke gevangenen, vertelt Lim. "Gevangenen hebben niet het recht om 'nee' te zeggen, dus worden ze verkracht door de cipiers." En als vrouwen zwanger raken, dan wordt de baby geaborteerd of krijgen ze zelfs een dodelijke injectie. "Als de zwangerschap al te ver gevorderd is, wordt de baby ofwel doodgeslagen ofwel levend begraven."





"Op sympathie van bewakers moesten we niet rekenen, want ze geloofden dat medeleven slechte karma was."



Ex-gevangene Kang Chol Hwan

Getuigenissen van ex-gevangenen



"Toen ik aankwam in het kamp, leek het op een scène in een horrorfilm", vertelt Kang Chol Hwan, die op zijn negende naar het concentratiekamp van Yodok werd gestuurd. Kangs opa werd beschuldigd van muiterij, waardoor ook zijn familie werd opgesloten. Want zo werkt het in Noord-Korea: wie voor dissidentie wordt opgepakt, wordt samen met zijn hele familie opgesloten, tot drie generaties ver. Zelfs stof achterlaten op een foto van de 'superieure leider' kan een reden zijn om opgesloten te worden.



"Ik heb ooit eens een film gezien over Auschwitz. Dat was zo herkenbaar", vertelt Kang. "Ik had altijd honger en omdat we nooit proteïnen kregen, moesten we slangen, ratten en insecten vangen."



Jung Gwang Il (54) zat ook drie jaar in het Yodok-kamp nadat hij was opgepakt voor spionering. Hij werd zo zwaar gefolterd dat hij op handen en knieën het kamp binnenkwam. Na enkele maanden was hij al de helft van zijn lichaamsgewicht verloren. "Op sympathie van bewakers moesten we niet rekenen, want ze geloofden dat medeleven slechte karma was."



"Ik heb ooit voorgesteld om fel verzwakt kind naar een speciale afdeling over te brengen voor verzorging, maar ik werd zo zwaar geslagen dat ik bijna stierf", vertelt Jung. "De bewaker vroeg me achteraf wie ik was om voor anderen beslissingen te nemen."



Ahn Myung-Chul werkte in vier verschillende kampen als bewaker. "Wie stierf, had geluk", vertelt hij. "Dit is moderne slavernij."

Misdaden tegen de menselijkheid





"Dit is moderne slavernij."



Ex-cipier Ahn Myung-Chul



De Verenigde Naties strijden al jaren tegen de misdaden tegen de menselijkheid in Noord-Korea, maar vooralsnog zijn er geen beelden die zwart op wit bewijzen dat de kampen bestaan. "Sinds de concentratiekampen van de nazi's en de goelags van Stalin heeft de wereld geen zwaarder georganiseerd systeem tegen de mensheid gezien als in Noord-Korea", liet Thor Halvorssen van de Human Rights Foundation al optekenen.



Het bestaan van de concentratiekampen wordt door Noord-Korea ontkend, maar satellietbeelden doen vermoeden dat het aantal kampen nog is toegenomen sinds Kim Jong-un zes jaar geleden de macht van zijn vader overnam.Te verschrikkelijk andere woorden kan ik er niet voor bedenken,onmenselijk
Bedenk niet wat je wilt hebben, maar geniet van wat je hebt
Alle reacties Link kopieren
http://www.telegraaf.nl/b ... alt_uit_naar_China__.html



Noord-Korea haalt uit naar bondgenoot China

1 uur geleden



PYONGYANG - Noord-Koreaanse staatsmedia hebben woensdag uitgehaald naar China. Volgens persbureau KCNA kan de relatie tussen de landen verslechteren door berichten in Chinese staatsmedia waarin wordt opgeroepen tot strengere sancties vanwege het nucleaire programma van Pyongyang.



Het bericht is opvallend, omdat Noord-Koreaanse media doorgaans geen kritiek uiten op bondgenoot China. Kritische commentaren uit China lijken de Noord-Koreanen echter in het verkeerde keelgat te zijn geschoten. De kranten die ze publiceerden, staan volgens KCNA bekend als spreekbuizen van de Chinese regering.



’Absurd’



,,Een serie absurde en roekeloze opmerkingen wordt nu elke dag gehoord uit China. Dat heeft in de huidige slechte situatie alleen meer spanning tot gevolg'', aldus KCNA, dat China opriep goed na te denken over de ,,ernstige gevolgen'' van pogingen de relatie te beschadigen.



De Chinese regering zit in een spagaat door de aanhoudende kern- en raketproeven van Pyongyang. Peking is formeel een bondgenoot van Noord-Korea, maar staat onder grote Amerikaanse druk om zijn invloed aan te wenden om de nucleaire ambities van dat land te beteugelen.



Smeken



Noord-Korea lijkt die ontwikkelingen met lede ogen aan te zien. KCNA schreef in het commentaar dat oproepen in Chinese media om het nucleaire programma te ontmantelen een schending vormen van de ,,legitieme rechten, waardigheid en belangen'' van Noord-Korea, dat bovendien ,,nooit zal smeken'' om de vriendschap van China.
Alle reacties Link kopieren
http://www.hln.be/hln/nl/ ... ernoorlog-uitbreken.dhtml



De schaduw van Trump: het 'Doomsday'-vliegtuig dat de president constant volgt voor mocht er een kernoorlog uitbreken

Bewaar artikel

Tweet

door: Arno Van Hauwermeiren

3/05/17 - 18u57 Bron: Politico; Daily Mail © U.S. Air Force/rv.



video Donald Trump reist altijd met de Air Force One, het presidentiële vliegtuig, maar hij wordt op de voet gevolgd door een van zijn vier 'Doomsday'-vliegtuigen. En als de president thuis is, staat er altijd eentje klaar met draaiende motor, 24 op 24, 7 op 7. De toestellen zijn vliegende commandocentrums die Trump en zijn entourage kunnen gebruiken mocht er een kernoorlog uitbreken.



Lees ook

"De kans dat Trump wordt afgezet is reëel en wordt almaar groter"

Poetin en Trump zijn het eens: hoog tijd om de oorlog in Syrië te beëindigen

Nieuw dieptepunt tussen Trump en de media: president breekt interview af



Sinds de jaren '70 heeft de Amerikaanse president vier 'Nightwatch'-vliegtuigen tot zijn beschikking. De Boeing 747's volgen Trump wanneer hij met Air Force One de Verenigde Staten verlaat. Ze moeten onmiddellijk voor de president klaarstaan als zich een zware crisis voordoet, wanneer er bijvoorbeeld een kernoorlog uitbreekt.

De Boeing 747's zijn vliegende commandocentrums die zijn uitgerust met zoveel mogelijk analoge apparatuur. © YouTube/Horizontal Rain.

Air Force One When It Counts



De vliegtuigen, ook wel 'National Airborne Operation Centers' genoemd, zijn in de eerste plaats commandocentrums voor de president en zijn entourage, onder wie de Minister van Defensie en zijn stafchef. Ze zijn zo goed uitgerust dat ze kunnen communiceren met wie ook ter wereld, zelfs met de bemanning van Amerikaanse onderzeeërs. Analisten en strategen moeten Trump en zijn ministers met raad en daad bijstaan. Een 'Doomsday'-vliegtuig wordt binnen de entourage ook wel de 'Air Force One When It Counts' genoemd, de 'Air Force One Als Het Menens Is'.

De president kan zelfs communiceren met de bemanning van zijn onderzeeërs. © YouTube/Horizontal Rain.

Volledige week zonder te landen



Een 'Doomsday'-vliegtuig is zo ontworpen dat alle communicatiesystemen elke elektromagnetische impuls overleven. Het toestel is uitgerust met ouderwetse analoge apparatuur, omdat die niet vatbaar is voor cyberaanvallen. Daarnaast kan het vliegtuig al vliegend bijtanken, daardoor kan het een volledige week in de lucht blijven hangen mocht dat nodig zijn.

In geval van nood verzamelt de president zijn staf, onder wie de Minister van Buitenlandse Zaken, zijn stafchef, analisten en topstrategen. © YouTube/Horizontal Rain.

Grootste crew ooit



Het vliegtuig biedt plaats voor liefst 112 passagiers. Mocht de 'Doomsday' ooit worden gebruikt, dan vervoert hij in één klap de grootste crew in de Amerikaanse geschiedenis. Sinds de jaren '70 is het vliegtuig nog nooit ingezet, maar er staat altijd minstens één vliegtuig klaar met draaiende motor. Mocht er een crisis uitbreken, dan kan het onmiddellijk worden gebruikt.



gezellig
Alle reacties Link kopieren
http://www.hln.be/hln/nl/ ... te-laten-ontploffen.dhtml



"Noord-Korea zal niet aarzelen om container met nucleaire bom naar VS te smokkelen en daar te laten ontploffen"

Bewaar artikel

Tweet

34

Karen Van Eyken

4/05/17 - 13u15 Bron: The West Australian, The Strategist © afp.



De meeste experten gaan ervan uit dat Noord-Korea haar eventuele kernwapens uit voorzorg diep onder de grond heeft verborgen. De Australische analist Chris Douglas komt echter met een andere onrustwekkende theorie op de proppen.



In een gastbijdrage voor denktank 'Australian Strategic Policy Institute' schetst hij een angstaanjagend scenario. Noord-Korea heeft mogelijk haar nucleaire bommen het land uit gesmokkeld en via het internationale containerverkeer naar het Westen gebracht.



"Een kernwapen kan via een container naar elk land of elke stad getransporteerd worden en wanneer men gebruik maakt van treinen of vrachtwagens ook naar steden die ver van de zee liggen", waarschuwt de Australiër.



Douglas stelt het zich zo voor: de oorlogswapens kunnen via China in vissersboten of duikboten het land zijn uit gesmokkeld. Vervolgens zijn de nucleaire tuigen in containers op een vrachtschip geladen en naar overal ter wereld gebracht.

© ap.



De analist onderzoekt dergelijke illegale wapenroutes al jaren. Hij werkte 31 jaar lang voor de Australische federale politie met als specialisatie drugs-, wapen- en mensensmokkel. Nu heeft hij als analist en adviseur zijn eigen firma.



"Noord-Korea kent de internationale handelsroutes maar al te goed", aldus Douglas. "Het land heeft altijd manieren gevonden om de internationale sancties gedeeltelijk te omzeilen."



Regime omverwerpen

Vanuit het oogpunt van het dictatoriale regime kan het zinvol zijn om kernwapens in het buitenland te hebben. Zeker wanneer Noord-Korea ervoor bevreesd is dat de Verenigde Staten op een dag het meedogenloze bewind willen omverwerpen.

© ap.



"Wanneer Pyongyang kernwapens beschikbaar heeft in de buurt van de Verenigde Staten of andere westerse partners, kan het regime ermee dreigen ze te gebruiken of onmiddellijk te activeren als tegenzet", legt Douglas uit. "Indien Noord-Korea rekening houdt met een allesomvattende atoomaanval van de VS, dan heeft het regime weinig aan een kernwapen dat diep onder de grond verborgen zit", maakt hij zijn redenering af.



Onvoorspelbaar

Dat zou allemaal te vergezocht lijken indien sprake was van een 'normaal' land. Maar het Noord-Koreaanse regime heeft al meermaals bewezen dat het zeer onvoorspelbaar is en bereid is tot radicale maatregelen.

© ap.



Toch laat de Australiër heel wat vragen onbeantwoord. Is Noord-Korea daadwerkelijk in staat om voor het transport van nucleaire wapens genoeg 'vrijwilligers' te vinden? Het gaat hier immers niet gewoon over drugs of gewone wapens. Een andere vraag die zich opdringt: wie zal de kernwapens in het buitenland bedienen? Het lijkt onvoorstelbaar dat Noord-Koreaanse geheimagenten zonder medeweten van de Amerikaanse inlichtingendiensten een atoomwapen tot ontploffing kunnen brengen.



Douglas van zijn kant lijkt zijn bijdrage eerder als een denkpiste te zien over hoe kernwapens onopgemerkt kunnen getransporteerd worden. "Noord-Korea werkt immers nooit volgens het boekje", besluit de Australiër. "Het Westen moet op alle mogelijke scenario's voorbereid zijn, ook al lijken ze op het eerste gezicht onwaarschijnlijk."

Gaat steeds meer op een soap lijken.
Alle reacties Link kopieren
Bijzondere reportage. https://www.youtube.com/watch?v=wkfjJfNjvTQ
I can explain it to you, but I can't understand it for you
Alle reacties Link kopieren
http://www.telegraaf.nl/b ... _dood_Kim_Jong-un___.html



’CIA plot dood Kim Jong-un’

3 uur geleden



Pyongyang - Noord-Korea beschuldigt de Amerikaanse inlichtingendienst CIA ervan een complot met Zuid-Korea te hebben gesmeed om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te vermoorden met een biologisch wapen. Dat blijkt uit een verklaring die het ministerie van Buitenlandse Zaken van Noord-Korea vrijdag naar buiten bracht.



„De laaghartige poging van ’s werelds grootste imperialisten samen met de terroristen uit het zuiden om het superieure leiderschap van de volksrepubliek te ondermijnen, zijn op een mislukking uitgelopen en zullen grote gevolgen hebben”, zo valt te lezen in de verklaring van Noord-Korea. De VS en Zuid-Korea hebben niet gereageerd op de beschuldiging.



Volgens Noord-Korea zou er een plan zijn gesmeed om een met 40.000 dollar omgekochte persoon met de naam Kim, die werkte bij de geheime dienst van Noord-Korea, een aanslag te laten plegen. Dat had moeten gebeuren bij de jaarlijkse militaire parade die vorige maand plaatsvond in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang. Het communiqué suggereert dat Noord-Korea de vermeende aanslagpleger heeft opgepakt, maar over het lot van de man is niets bekendgemaakt.



Lijkt mij ook niet echt een grote verrassing.
Alle reacties Link kopieren
Bron: AD

http://www.ad.nl/buitenla ... den-in-gele-zee~ad06aad9/



Noord-Korea bouwt mysterieuze kunstmatige eilanden in Gele Zee



Noord-Korea bouwt kunstmatige eilanden in de Gele Zee om er militaire installaties op te plaatsen die mogelijk raketten kunnen lanceren. Dat onthullen satellietbeelden, schrijft de Los Angeles Times.



De eilanden op de bewuste satellietbeelden - waarvan een aantal helemaal kunstmatig is aangelegd - liggen tussen het Koreaanse schiereiland en China en vlak bij de stad Sohae, een van de belangrijkste plaatsen voor het ontwikkelen en testen van raketten. De eilanden doen denken aan de eilanden die China bouwde in de Zuid-Chinese Zee voor de kust van Maleisië, de Filipijnen, Taiwan, Brunei en Vietnam.



Volgens specialisten wijst alles erop dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un op zeker vijf van de eilanden militaire installaties laat bouwen die gebruikt kunnen worden om raketten te lanceren.



Google Earth

Op beelden van Google Earth is duidelijk te zien dat er de afgelopen jaren werken werden uitgevoerd. Op de eilanden zijn vormen te onderscheiden die doen denken aan een lanceerbaan voor raketten, ondergrondse silo's en observatieposten. Die laatste worden graag door de Koreaanse leider gebruikt om de constructie en werking van militaire installaties in de gaten te houden.



De eilanden hebben verschillende groottes en vormen, met brede wegen die trucks aankunnen die raketten vervoeren. De wegen leiden naar bleke rechthoekige gebieden, die kunnen wijzen op warmte-resistent cement, geschikt voor het lanceren van intercontinentale ballistische raketten.



Dat Noord-Korea lanceerbases bouwt voor de kust is ongewoon, want die liggen er traditioneel in de bergen. Ze zouden wel ideaal zijn om luchtafweer te bouwen voor projectielen die van schepen of vliegtuigen komen.



Observatietorens

,,Aanvankelijk wisten we niet zeker waarvoor de eilanden dienden", vertelt Ryan Barenklau, hoofd van het informatiebureau Strategic Sentinel, aan de Los Angeles Times. ,,Voor militaire doeleinden of voor iets anders? Maar toen we de observatietorens zagen verschijnen, wisten we hoe laat het was."



Noord-Korea-expert Leonid Petrov dacht eerst aan eilanden voor de ontginning van olie, die rijkelijk aanwezig is in de Gele Zee, of om de visserij uit te bouwen of onder controle te houden. Maar ook hij is gealarmeerd door de observatieplatformen.



,,De Noord-Koreanen bouwen min of meer alles met een dubbel doel", aldus Steve Sin, een onderzoeker die zich bezighoudt met onconventionele wapens en technologieën aan de universiteit van het Amerikaanse Maryland. ,,Als de eilanden inderdaad dienen voor het lanceren van raketten, denk ik wel dat het eerder korteafstandsraketten zullen zijn, zoals KN-02 en Scuds. Die zijn makkelijker te transporteren en op de eilanden te krijgen."
I can explain it to you, but I can't understand it for you
Alle reacties Link kopieren
Over de moord op Kim Jong-nam, de broer van Kim Jong-un.

'Nam' is de halfbroer van 'Un' en eerder dit jaar vermoord op de luchthaven van Kuala Lumpur, Maleisie.



https://www.youtube.com/watch?v=AHMiYmUooj8
I can explain it to you, but I can't understand it for you
Alle reacties Link kopieren
Even los van mijn 'nieuwe forum ergernis' wil ik dit posten

https://www.youtube.com/watch?v=HOYUC9dRCHU
I can explain it to you, but I can't understand it for you
Alle reacties Link kopieren
Reportage over het ontvoeren van Zuid-Koreanen (er zijn ook reportages van bijv. Japanners die voor dat doel ontvoerd zijn) om zo als 'spion' te werken voor NK.
In het filmpje is ook te zien dat Noord-Koreanen zo wanhopig zijn dat ze tot kannibalisme overgaan.

https://www.youtube.com/watch?v=yFvO2BKhWqg
I can explain it to you, but I can't understand it for you
Alle reacties Link kopieren
Reportage over het ontvoeren van Zuid-Koreanen (er zijn ook reportages van bijv. Japanners die voor dat doel ontvoerd zijn) om zo als 'spion' te werken voor NK.
In het filmpje is ook te zien dat Noord-Koreanen zo wanhopig zijn dat ze tot kannibalisme overgaan.

https://www.youtube.com/watch?v=yFvO2BKhWqg
I can explain it to you, but I can't understand it for you
Alle reacties Link kopieren
Inzake de ontvoering: https://www.youtube.com/watch?v=FDLtdCBskGY
I can explain it to you, but I can't understand it for you
Alle reacties Link kopieren
Inzake de ontvoering: https://www.youtube.com/watch?v=FDLtdCBskGY
I can explain it to you, but I can't understand it for you

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven