Erdogan een gevaarlijke gek? deel 2

24-03-2017 17:16 2299 berichten
Vorige topic is vol dus hier maar weer verder.

Link naar het vorige topic:



http://forum.viva.nl/forum/actueel/erdo ... ges/322395
Alle reacties Link kopieren
So Allah will, wird das türkische Volk, werden 80 Millionen Muslime den Anführern des Westens die größte Lektion erteilen.

Präsident Recep Tayyip Erdogan



http://www.katholisch.de/ ... an-die-christen-im-visier



Schon die Behauptung, dass Christen in der Türkei keine Probleme haben, ist eine von vielen Unwahrheiten. Während sich die angebliche Muslim-Verfolgung im Westen auf Schmierereien an Moscheewänden und Anpöbelungen von Burka-Trägerinnen beschränkt, werden in der Türkei Christen wirklich diskriminiert. Diözesen und Pfarrgemeinden haben kein Eigentumsrecht, dürfen nicht einmal ihre Kirchen besitzen.





Overwinning Erdogan gevaar voor de Christenen in Turkije – Trump feliciteert hem



Wat kunnen we verwachten van het nieuwe autoritaire Turkije? In de eerste plaats, meer van hetzelfde. Meer journalisten zullen gevangen worden gezet voor het schrijven van de verkeerde dingen, en sommigen zullen vermoord worden voor het denken van de verkeerde dingen. Er zijn momenteel 81 journalisten in de gevangenis in Turkije, voor een variëteit aan anti-regeringsbeschuldigingen, wat Turkije het nummer één land ter wereld maakt voor het gevangen zetten van journalisten. En laat ons niet Hrant Dink vergeten, die vermoord werd terwijl hij een veroordeling onder ogen zag voor het durven vernoemen van de Armeense Genocide van 1915.



Opnieuw kunnen we niet hopen voor een verbetering in de houding van Turkijke t.o.v. de christelijke minderheid aldaar. De steun voor Erdogan komt van het traditioneel gelovige en nationalistische Anatolische centrale deel van het land, en dit is een kiesdistrict dat niet van het Christendom houdt, om het op z’n zachtst te zeggen. Aanvallen tegenover christenen zijn niet ongehoord in dit land, en jammer genoeg lijken ze steun te krijgen van de overheid. Christenen, en in het bijzonder de bekeerlingen, zien een harde tijd tegemoet in het nieuwe autoritaire Turkije.
Alle reacties Link kopieren
Der Traum vom Großtürkischen Reich

Erdogans Vision und die Reaktion der Anderen



Zusammengefasst kann man sagen, dass die Türkei einen schleichenden Faschisierungsprozess durchläuft, der von den westlichen Regierungen entweder unterschätzt oder billigend in Kauf genommen wird. Historisch gesehen kann man festhalten, dass bspw. die NATO bis heute kein Problem mit faschistischen Regimen in ihren Reihen hatte, solange sie ihren Interessen dienlich waren. Es drängt sich der Verdacht auf, dass es sich bei der Türkei hier um ein aktuelles Beispiel handelt.



https://www.heise.de/tp/f ... eich-3351837.html?seite=2
Alle reacties Link kopieren
Ik kan nu maar 1 ding zeggen na de woorden van Heidelberg. En dat zijn juist de woorden die wij nooit meer willen horen.
Alle reacties Link kopieren
09-04-2017 02:50-

Turkije uit de NAVO?

Nieuwe Amerikaanse basis in Syrië zal worden gebruikt voor groot offensief tegen ISIS en beschermen Koerdische gebieden tegen Turkse leger.



De Amerikaanse luchtmacht heeft besloten om de belangrijke luchtmachtbasis Incirlik in Turkije te verlaten. De Duitse collega’s zouden op het punt staan hetzelfde te doen. De Amerikanen gaan hun vliegtuigen en troepen verplaatsen naar een nieuwe, bijna voltooide basis in Syrië, vanwaar ze de Koerdische enclaves in het land gaan beschermen tegen het Turkse leger. Niemand durft het zelfs nog maar te fluisteren, maar dit begint sterk op het begin van het einde van het Turkse NAVO lidmaatschap te lijken.



http://xandernieuws.punt. ... -luchtmachtbasis-Incirlik
quote:heidelberg schreef op 27 april 2017 @ 21:36:

09-04-2017 02:50-

Turkije uit de NAVO?

Nieuwe Amerikaanse basis in Syrië zal worden gebruikt voor groot offensief tegen ISIS en beschermen Koerdische gebieden tegen Turkse leger.



De Amerikaanse luchtmacht heeft besloten om de belangrijke luchtmachtbasis Incirlik in Turkije te verlaten. De Duitse collega’s zouden op het punt staan hetzelfde te doen. De Amerikanen gaan hun vliegtuigen en troepen verplaatsen naar een nieuwe, bijna voltooide basis in Syrië, vanwaar ze de Koerdische enclaves in het land gaan beschermen tegen het Turkse leger. Niemand durft het zelfs nog maar te fluisteren, maar dit begint sterk op het begin van het einde van het Turkse NAVO lidmaatschap te lijken.



http://xandernieuws.punt. ... -luchtmachtbasis-Incirlik



Van wanneer is dit nieuws?

De Turken waren nog wel zo vereerd met de felicitaties van Trump en Poetin. Ook al een veeg teken trouwens.
Alle reacties Link kopieren
quote:sam1968 schreef op 27 april 2017 @ 23:16:

[...]





Van wanneer is dit nieuws?

De Turken waren nog wel zo vereerd met de felicitaties van Trump en Poetin. Ook al een veeg teken trouwens.09-04. 2017
Alle reacties Link kopieren
Erdogan kreeg 51,4 procent van stemmen

Gisteren, 20:49

ANKARA - President Recep Tayyip Erdogan heeft 51,4 procent van de stemmen gekregen in het Turks referendum over de grondwetswijziging die hem veel meer macht gaat geven. Dat heeft de hoge kiesraad (YSK) donderdag bekendgemaakt.



De officiële uitslag wijkt niet af van het resultaat dat zondagavond 16 april als voorspelling naar buiten werd gebracht. Protesten van de oppositie en waarnemers wegens dubieuze verkiezingspraktijken, zoals onder meer het meetellen van niet afgestempelde stembiljetten, werden genegeerd.



http://www.telegraaf.nl/b ... reeg_51_4__stemmen__.html
Alle reacties Link kopieren
Das wird Erdogan

gar nicht gefallen!





Artikel von: ROLF KLEINE veröffentlicht am

28.04.2017 - 10:50 Uhr

Da kann sich Jan Böhmermann (36) freuen – und der türkische Präsident Recep Tayyip Erdogan (63) so richtig ärgern.

Vor gut einem Jahr hatte Böhmermann in seiner TV-Show ein „Schmähgedicht“ über den türkischen Staatsschef vorgelesen. Erdogan fühlte sich verunglimpft, klagte – erlitt dann aber vor deutschen Gerichten Schiffbruch.

Packen wollte er Böhmermann mit dem deutschen Strafrechts-Paragrafen 103, der die "Beleidigung von Organen und Vertretern ausländischer Staaten“ mit bis zu drei Jahre Haft bestraft.

Oder besser: bestrafTE. Denn an diesem Freitag schafft der Bundestag den altertümlichen Paragrafen, der noch aus der Zeit der „Majestätsbeleidigung“ stammt, kurzerhand ab.
Alle reacties Link kopieren
Ik herhaal dit stuk nog maar eens omdat ik merk dat er zelfs in het mooie Nederland erg veel haat is tegen de blanken, de westerse bevolking.



MiddenOostenAndersBekeken



De titel: “Erdogan bezig met herstel Ottomaanse Rijk met sterkste leger ter wereld”.

Erdogan: Turkije heeft in 2023 ‘sterkste leger ter wereld’ Nieuwe Turkse raketten kunnen heel Europa raken – Japan gaat Turkije plutonium voor kernwapens leveren. De moslimdictators Erdogan (Turkije) en Aliyev (Azerbeidzjan) spraken al in 2013 over hun plannen voor een hersteld Turks-Ottomaans rijk. Aliyev zei dat zijn land hiervoor over enkele jaren Armenië zal aanvallen en dat de (christelijke) bevolking taart ‘totaal zal verdwijnen’. Inzet: de geplande eerste fase van het herleefde 8e (Turkse) wereldrijk.

Totaal onopgemerkt in het Westen werkt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan openlijk toe naar zijn doel om over 8 jaar het Turks-Ottomaanse Rijk als nieuwe wereldmacht te hebben hersteld. In een afgelopen week gehouden toespraak bezwoer de Turkse tiran dat ‘wij vastbesloten zijn om van ons leger de meest afschrikkende macht in de regio en in de wereld te maken.’ Tevens beloofde hij er alles aan te zullen doen om de obstakels die er nog zijn om dit doel in 2023 te bereiken uit de weg te ruimen. Volgens islamitische profetieën zal het herstelde Turkse rijk in de laatste dagen van de eindtijd Israël veroveren en Europa aanvallen en verslaan.



De Turken hebben nu al het op één na sterkste leger van de NAVO, en moeten alleen de VS voor zich dulden. Over enkele jaren moeten de rollen in ieder geval wat mankracht betreft zijn omgedraaid, want dan moet Turkije een leger van circa 1 miljoen soldaten tot zijn beschikking hebben. In totaal hebben de gezamenlijke Turkse strijdkrachten inclusief reserves dat aantal inmiddels al bereikt.



Bronnen: Xander – (1) Shoebat, (2) China Daily, (3) AJW Asahi, (4) BBC, (5) Anadolu Agency, ( 6) Trend.az (via Shoebat)
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
http://www.hln.be/hln/nl/ ... rkije-niet-afbreken.dhtml



Europese lidstaten willen toetredingsonderhandelingen met Turkije niet afbreken

Bewaar artikel



28/04/17 - 18u28 Bron: Belga © ap.



Ook na het grondwettelijk referendum en de scheldtirades van president Recep Tayyip Erdogan tekent er zich in de Europese Unie geen meerderheid af voor het afbreken van de toetredingsonderhandelingen met Turkije. Bij een informeel beraad van de buitenlandministers op Malta hield enkel de Oostenrijker Sebastian Kurz vandaag een openlijk pleidooi voor het stoppen van de onderhandelingen. Duitsland en vele andere lidstaten vinden dat zo'n beslissing meer kwaad dan goed zou doen.





"De Duitse regering is er sterk tegen gekant om de gesprekken af te breken", zei minister Sigmar Gabriel. Volgens hem heeft Europa er geen enkel belang bij om Turkije "in de richting van Rusland" te duwen. Gabriel stelt wel voor, de critici van Erdogan sterker te steunen, door de visumplicht te versoepelen voor opposanten en andere mensen die in het referendum tegen de machtsuitbreiding voor de president hebben gestemd en die ijveren voor een democratisch Turkije.



Alternatief voor toetreding

Kurz vindt dan weer dat Turkije zichzelf onmogelijk heeft gemaakt als kandidaat-lidstaat. "Het referendum (...) was weer een signaal in de richting van de Europese Unie dat Turkije zich steeds verder verwijdert van Europa en onze fundamentele waarden", zei de Oostenrijkse minister. Een alternatief voor een toetreding is een nabuurschapsakkoord, zo meent Kurz.



Het was de eerste keer sinds het grondwettelijk referendum van 16 april dat de Europese buitenlandministers de relaties met Turkije onder de loep namen. Turkije onderhandelt sinds 2005 over toetreding, maar de gesprekken liepen nooit echt van een leien dakje en zijn de facto stilgelegd sinds de mislukte coup van vorige zomer en de harde repressie die erop volgde. Een herinvoering van de doodstraf, zoals Erdogan al opperde, zou echter definitief een einde maken aan de Europese aspiraties van Turkije.



Erdogan: "Deur blijft open"

Erdogan zelf nodigde de Europeanen vandaag dan weer uit om de relaties te verbeteren, na de naziverwijten die hij naar het hoofd slingerde van Europese politici die meetings van Turkse ministers op hun grondgebied verboden. "Jullie hebben de campagne van 'neen' gesteund en jullie hebben verloren. Nu moeten jullie de bladzijde omslaan en proberen de relaties met Turkije te ontwikkelen", zo verklaarde hij in Istanboel. "Ondanks de campagne die jullie gevoerd hebben, blijft onze deur open."





De masochisten van de EU hebben geen genoeg van Erdogan. Maar hadden wij de leden van de EU ook gekozen via verkiezingen of toch niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:missie_m schreef op 28 april 2017 @ 17:34:

Ik herhaal dit stuk nog maar eens omdat ik merk dat er zelfs in het mooie Nederland erg veel haat is tegen de blanken, de westerse bevolking.



MiddenOostenAndersBekeken



De titel: “Erdogan bezig met herstel Ottomaanse Rijk met sterkste leger ter wereld”.

Erdogan: Turkije heeft in 2023 ‘sterkste leger ter wereld’ Nieuwe Turkse raketten kunnen heel Europa raken – Japan gaat Turkije plutonium voor kernwapens leveren. De moslimdictators Erdogan (Turkije) en Aliyev (Azerbeidzjan) spraken al in 2013 over hun plannen voor een hersteld Turks-Ottomaans rijk. Aliyev zei dat zijn land hiervoor over enkele jaren Armenië zal aanvallen en dat de (christelijke) bevolking taart ‘totaal zal verdwijnen’. Inzet: de geplande eerste fase van het herleefde 8e (Turkse) wereldrijk.

Totaal onopgemerkt in het Westen werkt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan openlijk toe naar zijn doel om over 8 jaar het Turks-Ottomaanse Rijk als nieuwe wereldmacht te hebben hersteld. In een afgelopen week gehouden toespraak bezwoer de Turkse tiran dat ‘wij vastbesloten zijn om van ons leger de meest afschrikkende macht in de regio en in de wereld te maken.’ Tevens beloofde hij er alles aan te zullen doen om de obstakels die er nog zijn om dit doel in 2023 te bereiken uit de weg te ruimen. Volgens islamitische profetieën zal het herstelde Turkse rijk in de laatste dagen van de eindtijd Israël veroveren en Europa aanvallen en verslaan.



De Turken hebben nu al het op één na sterkste leger van de NAVO, en moeten alleen de VS voor zich dulden. Over enkele jaren moeten de rollen in ieder geval wat mankracht betreft zijn omgedraaid, want dan moet Turkije een leger van circa 1 miljoen soldaten tot zijn beschikking hebben. In totaal hebben de gezamenlijke Turkse strijdkrachten inclusief reserves dat aantal inmiddels al bereikt.



Bronnen: Xander – (1) Shoebat, (2) China Daily, (3) AJW Asahi, (4) BBC, (5) Anadolu Agency, ( 6) Trend.az (via Shoebat)Een tikkende tijdbom, dus.
Soortgelijk bericht: http://www.nu.nl/onrust-t ... -toetreding-turkije.htm/l



Wat zet EU zich voor lul zeg. Bondgenootschap moet toch een betrouwbare vriendschap zijn?
Alle reacties Link kopieren
quote:Sophiever schreef op 28 april 2017 @ 21:35:

Soortgelijk bericht: http://www.nu.nl/onrust-t ... -toetreding-turkije.htm/l



Wat zet EU zich voor lul zeg. Bondgenootschap moet toch een betrouwbare vriendschap zijn?Blijkbaar niet. Veel geschreeuw, maar weinig wol.
Alle reacties Link kopieren
NIEUWS



BUITENLAND

Erdogan: ‘EU liegt al van in het begin tegen ons’



Om zijn punt te maken, verwees hij naar de ontmoeting die de Europese staats- en regeringsleiders vorige week hadden met paus Franciscus, in de marge van de festiviteiten voor de 60e verjaardag van het Verdrag van Rome. ‘Zie je, in Italië, in het Vaticaan, zaten alle leiders van de EU-lidstaten als brave lammetjes naar de paus te luisteren.’



ohttp://www.standaard.be/cnt/dmf20170402_02813247
quote:heidelberg schreef op 28 april 2017 @ 21:42:

[...]





Blijkbaar niet. Veel geschreeuw, maar weinig wol.Waar beginnen ze aan? Het gat tussen de bevolking en de regering in elk land flink vergroten, dat is echt iets waar je als unie trots op kunt zijn. En verder, soort zoekt soort, dus ze laken hun betrouwbaarheid tov andere grote unies.
Alle reacties Link kopieren
quote:Sophiever schreef op 28 april 2017 @ 22:00:

[...]





Waar beginnen ze aan? Het gat tussen de bevolking en de regering in elk land flink vergroten, dat is echt iets waar je als unie trots op kunt zijn. En verder, soort zoekt soort, dus ze laken hun betrouwbaarheid tov andere grote unies.Ik weet het niet. De beste stuurlui staan aan wal..
Alle reacties Link kopieren
Het voelt als rape nu
Alle reacties Link kopieren
Aramäische Christen in der Türkei

"Knechte Gottes" in Gefahr



Aramäische Christen sind in der Türkei eine kleine Minderheit. Unter der Regierung Erdogans scheinen sie verstärkt Repressionen ausgesetzt zu sein. Das zu äußern, traut sich aber - wohl aus Angst - niemand



https://www.tagesschau.de/ausland/tuerk ... n-101.html
Alle reacties Link kopieren
Das ist der gleiche Mann, der mittelalterliche Zitate verbreitet, wie: "Die Moscheen sind unsere Kasernen, die Zitadellen sind unsere Bajonette, die Muslime sind unsere Soldaten..." Erdogan ist ein Täuscher und Trickser. "Pissing and moaning" wenn es um die "armen verfolgten Muslime" geht -gnadenlos, wenn es um die Verfolgung der Christen in der Türkei geht, führend bei der Leugnung des "türkischen Auschwitz" - der Völkermord an den Armeniern durch die Türken - gnadenlos gegen Minderheiten, gegen Kurden usw.





http://www.terror.i110.de/tuerkei_hetze ... risten.htm
Alle reacties Link kopieren
http://www.hln.be/hln/nl/ ... van-Gulen-in-Belgie.dhtml



"Turkse maffia jaagt op aanhangers van Gülen in België"



29/04/17 - 12u53 Bron: De Standaard © reuters.



"Wij beschikken over documenten waaruit glashelder blijkt dat de Turkse maffia jacht maakt op aanhangers van Gülen in België." Dat zegt advocaat Johan Heymans in De Standaard. Hij verdedigt een man die zich in België schuilhoudt en die samen met twee anderen op de Turkse terreurlijst staan wegens hun banden met de Gülenbeweging. President Erdogan houdt de aanhangers van de prediker verantwoordelijk voor de poging tot staatsgreep in juli vorig jaar.



Volgens de advocaat riskeren de drie aanhangers van Fethullah Gülen die in ons land verblijven om ontvoerd te worden en wacht hen dan een oneerlijk proces in Turkije. Ze staan op een lijst van de Turkse overheid met terreurverdachten, een lijst waarop ook leden van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK staan. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan jaagt op hen, tot ver buiten de grenzen van zijn land, weet De Standaard. Er werd nochtans nooit een officieel aanhoudingsbevel door een rechter uitgevaardigd voor hen, beweert Ibrahim Anaz, directeur van de Belgisch-Turkse organisatie Betiad in de krant. Deze week nog werden meer dan duizend gülenisten aangehouden.



Wie op de terreurlijst staat, heeft ook een prijs op zijn hoofd. In het geval van de drie die in België verblijven, is dat zo'n 77.000 euro. Voor Fethullah Gülen zelf loopt dat bedrag op tot meer dan een miljoen euro. Met die hoge beloningen "zet Turkije criminele organisaties en zelfs gewone burgers ertoe aan om namen op de lijst op te sporen en te ontvoeren - ook in het buitenland", aldus nog Anaz in De Standaard.
quote:Ineke98 schreef op 29 april 2017 @ 14:12:

http://www.hln.be/hln/nl/ ... van-Gulen-in-Belgie.dhtml



"Turkse maffia jaagt op aanhangers van Gülen in België"



29/04/17 - 12u53 Bron: De Standaard © reuters.



"Wij beschikken over documenten waaruit glashelder blijkt dat de Turkse maffia jacht maakt op aanhangers van Gülen in België." Dat zegt advocaat Johan Heymans in De Standaard. Hij verdedigt een man die zich in België schuilhoudt en die samen met twee anderen op de Turkse terreurlijst staan wegens hun banden met de Gülenbeweging. President Erdogan houdt de aanhangers van de prediker verantwoordelijk voor de poging tot staatsgreep in juli vorig jaar.



Volgens de advocaat riskeren de drie aanhangers van Fethullah Gülen die in ons land verblijven om ontvoerd te worden en wacht hen dan een oneerlijk proces in Turkije. Ze staan op een lijst van de Turkse overheid met terreurverdachten, een lijst waarop ook leden van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK staan. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan jaagt op hen, tot ver buiten de grenzen van zijn land, weet De Standaard. Er werd nochtans nooit een officieel aanhoudingsbevel door een rechter uitgevaardigd voor hen, beweert Ibrahim Anaz, directeur van de Belgisch-Turkse organisatie Betiad in de krant. Deze week nog werden meer dan duizend gülenisten aangehouden.



Wie op de terreurlijst staat, heeft ook een prijs op zijn hoofd. In het geval van de drie die in België verblijven, is dat zo'n 77.000 euro. Voor Fethullah Gülen zelf loopt dat bedrag op tot meer dan een miljoen euro. Met die hoge beloningen "zet Turkije criminele organisaties en zelfs gewone burgers ertoe aan om namen op de lijst op te sporen en te ontvoeren - ook in het buitenland", aldus nog Anaz in De Standaard.
Alle reacties Link kopieren
Wikipedia is ook al geblokkeerd, gaat gezellig daar.
Niks aan de hand toch?



Geweldige leider, die alleen maar goed doet voor zijn volk, geen mensenrechten schendt, zo eerlijk als wat is, niks beïnvloedt.
Alle reacties Link kopieren
Ja,maar daar hebben de Turken die in Nederland wonen,en op deze geweldige man gestemd hebben geen last van. Die kunnen gewoon alles opzoeken hier op Internet. De Turken die tegen dit achtelijke figuur zijn ,zijn hun hier vast heel dankbaar voor.
Alle reacties Link kopieren
EU serveert Turkije nog niet af

Een formeel einde aan de onderhandelingen over de toetreding van Turkije tot de EU is vooralsnog niet in zicht. Dat bleek vandaag in Malta, waar de EU-ministers van Buitenlandse Zaken bijeenkwamen. Zij bogen zich over de relatie met het kandidaat-lid, dat zich steeds meer afkeert van de waarden waar Europa voor staat.



Redactie 28-04-17, 18:25 Laatste update: 18:27

De Duitse minister Sigmar Gabriël was het duidelijkst: stopzetting zou volgens hem een volstrekt verkeerd signaal zijn en Turkije ,,richting Rusland duwen''. Het zou niets in Turkije veranderen en de mensen daar niet helpen, aldus Gabriël. Hij pleitte er, gesteund door meerdere collega's, wel voor de relatie anders vorm te gaan geven.



Tal van ministers, onder wie Bert Koenders, zeiden het belangrijk te vinden dat de Europese Commissie gaat analyseren of Turkije nog wel kan voldoen aan de toetredingscriteria als president Erdogan meer macht krijgt, waar de bevolking onlangs in een referendum mee instemde. Ook EU-buitenlandchef Federica Mogherini benadrukte dat.



Ernstige zorgen

Het is duidelijk dat er ,,ernstige zorgen'' zijn over de democratie en mensenrechten in Turkije, aldus Koenders. ,,Maar het is een belangrijke strategische partner, daarover bestaat geen twijfel'', doelde hij op onder meer Syrië en terrorismebestrijding.



Koenders memoreerde dat de ministers eerder al hadden vastgelegd dat de onderhandelingen al tijden stilliggen. Oostenrijk bleef de enige lidstaat die er definitief de stekker uit wil trekken.



De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavusoglu?, die ook mocht aanschuiven, sprak van een ,,uitgebreide uitwisseling van standpunten''.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven