Kat met alvleesklierontsteking

28-04-2017 19:10 11 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo, mijn kat heeft een alvleesklierontsteking. Zo te lezen op internet schijnt dat best vaak voor te komen dus ik dacht wellicht zijn hier mensen die het 1 en ander er vanaf weten. Volgens de dierenarts is het bij mijn kat chronisch. En dat kan wel kloppen want ze eet altijd al erg weinig, lust weinig. Kortom een moeilijke eter. Maar nu is dat al helemaal erg lastig. Ik heb van de dierenarts speciale brokjes gekregen en ik heb wat zakjes speciaal natvoer. Daarnaast medicijnen, een maagzuurremmer en iets voor de misselijkheid. Maar mijn kat eet er maar weinig van. Ze is afgevallen. Nu vind ik wel sinds de medicijnen dat ze iets beter is, maar ze ligt echt de hele dag alleen maar te slapen of staart voor zich uit. Ze wil wel lekker op schoot en soms heel eventjes op het balkon. Dit duurt nu al een week zo. En daarvoor at ze al een week heel slecht. Vandaar zo mager geworden. Als ik in de keuken sta te koken wil ze iets lekkers, maar zodra ik haar iets geef op mijn vinger, beetje smeerkaas of smeerworst gaat ze kokhalzen. Iemand ervaring met deze aandoening?
Ik raad je aan om met je beestje naar een specialist te gaan (Utrecht, Ommen en er zijn nog meerdere) en daar de situatie voor te leggen. Alvleesklierontsteking is geen pretje en mogelijk is de behandeling die de dierenarts heeft ingezet niet afdoende.



Ik geef je nu enkel het advies wat ik zou doen als het mijn kat zou zijn.
Alle reacties Link kopieren
Hoi,



Ja, ik heb ervaring, hoewel het helaas geen positieve is... Mijn hondje is één jaar na haar diagnose hieraan overleden, ze is niet erg oud geworden. Ze kreeg er ook diabetes bij. Ze werd steeds een stukje zwakker, broodmager en blind. Uiteindelijk heb ik de keuze moeten maken om haar te laten gaan, ze leed pijn. Moeilijkste beslissing van mijn leven. Genezen kan niet, we hebben het iets kunnen vertragen door medicijnen en dieetvoer. Mijn ervaring is dat er geen enkel voer zo goed werkte als KVV. Je hebt daar een speciale versie van, ook voor de kat. Van carnibest eventueel is dat de diabetes versie geloof ik, er zijn ook andere merken. ( Let op dat het eten echt vetvrij moet zijn, dit is heel belangrijk) Daarnaast kun je ook nog vlees kopen voor dieren, gemaakt van uitsluitend de pancreas zelf, dit voeg je een beetje toe aan haar eten, en dit werkte hier echt super, dankzij dit orgaanvlees is ze echt even een tijdje op geknapt.
Alle reacties Link kopieren
Bij een alvleesklierontsteking doet het verteren van het eten zeer, oa door maagzuur, dus is het niet vreemd dat je kat niet veel eet. Alles wat vettig eten is doet nog extra zeer. Terwijl ze het juist zou kunnen gebruiken om aan te sterken. Lastig kringetje dus.



Twijfel je over je dierenarts en de adviezen, zoek dan een specialist.
Ik loop een beetje uit de pas , maar verder ben ik volkomen normaal
Ik had een kat met chronische alvleesklierontsteking en diabetes. Is 16 jaar oud geworden, met de juiste zorg natuurlijk. Ik denk dat je terug moet, de dierenarts pakt niet genoeg door. En voer, je moet echt creatief gaan worden, bestel online gewoon meerdere merken, geschikt voor wat hij mankeert. Ik zou iig een voer kiezen zonder of met weinig koolhydraten. Je zou gekookte vis kunnen proberen.



Maar ze worden erg misselijk van die alvleesklierontsteking dus je kat heeft meer zorg nodig, om ervoor te zorgen dat de misselijkheid afneemt. Je dierenarts kan hem een injectie geven tegen de misselijkheid want ze moet nu echt weer gaan eten. Koop anders in de supermarkt van alles, het is nu even belangrijker dat ze wat eet dan wat ze eet. Nou ja dat wil zeggen, het liefst zo onbewerkt mogelijk en zonder suiker en andere troep natuurlijk. Een blikje vis, kan ook.



Maar iig teruggaan, je kunt ook naar een andere dierenarts stappen he. Ik doe dat hoor als het me niet bevalt, je kat is hartstikke ziek en je dierenarts snapt het blijkbaar niet, hoe jou te helpen daarmee. Zoek een andere, echt, heeft mij veel tijd, geld en leed bespaard. Succes en beterschap voor de kat.
Ah sorry, idd zonder vet, het is al even geleden maar dat klopt. Dus zonder vet en koolhydraten, zou ik zoeken, of erg weinig iig. En vis, witvis zou ik doen.
Heeft kat wel pijnstilling gekregen?
Alle reacties Link kopieren
Nee, want bij het onderzoek bleek dat ze geen pijn heeft. Ze hebben wel bloed afgenomen en daar werd een verhoogde waarde van de alvleesklier gevonden. Ze heeft wel een injectie gehad tegen de misselijkheid. Nu ik dit tik is ze toch weer wat brokjes gaan eten. Maar ik wil morgen wel naar de kliniek bellen om te vragen hoe lang zoiets eigenlijk duurt. Ik denk zelf dat ze er al een hele poos mee loopt. Omdat ze ook zo kieskeurig is wat betreft eten.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb er geen verstand van maar ik hoop dat je kat snel weer beter is.

Sterkte!
quote:beautyfly schreef op 28 april 2017 @ 20:17:

Nee, want bij het onderzoek bleek dat ze geen pijn heeft. Ze hebben wel bloed afgenomen en daar werd een verhoogde waarde van de alvleesklier gevonden. Ze heeft wel een injectie gehad tegen de misselijkheid. Nu ik dit tik is ze toch weer wat brokjes gaan eten. Maar ik wil morgen wel naar de kliniek bellen om te vragen hoe lang zoiets eigenlijk duurt. Ik denk zelf dat ze er al een hele poos mee loopt. Omdat ze ook zo kieskeurig is wat betreft eten.Maar hoe onderzoek je dit? Bij een mens is een alvleesklierontsteking wel vreselijk pijnlijk.
Alle reacties Link kopieren
Dierenarts kon gewoon op haar buik drukken. Dus conclusie dat die niet pijnlijk was. Inmiddels gaat het weer een beetje de goede kant op met mijn kat. Ze eet de brokjes en heeft niet meer gespuugd. Ze slaapt weer lekker en ziet er al minder mager uit. Ze moet voorlopig wel de maagzuurremmers blijven slikken.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven