Geslacht baby onduidelijk met echo

30-04-2017 14:58 106 berichten
Alle reacties Link kopieren
[img]http://i64.tinypic.com/30uvj34.png[/img]



Met de pretecho op 15 weken zei Jan Koning dat we een jongetje krijgen. Hij zag eerst streepjes, maar volgens hem was dit de navelstreng en kwam later een piemeltje in beeld.

Met 17 weken bij de gynaecoloog zei ze dat het inderdaad een jongen is. Dit zou ik ook denken vanwege het driehoekig uitsteeksel.



Woensdag met 19 weken extra controle gehad en deze gynaecoloog dacht een meisje te zien. Hij belde zn collega erbij en zij zag ook streepjes. Helaas heb ik hier geen foto van, maar wat denken jullie bij de eerdere echofoto's te zien?

Zou het kindje ook steeds de navelstreng tussen de beentjes kunnen hebben?



8 mei hebben we 20 weken echo dus ik hoop dat we dan meer zekerheid hebben.

Ik dacht zelf al vanaf het begin dat het een meisje was, net als bij onze eerste dochter. Dus het was even omschakelen toen een jongen werd gezegd, maar we waren er nu op ingesteld en met namen bezig.

Ook heb ik hyperemesis gravidarum en dat komt vaker voor bij meisjes, maar kan ook net zo goed bij jongens.
Ik kan er niks van maken. Alleen dat de beeb in het gelukkige bezit is van een hoofd, wat op zich al heel geruststellend is.
Alle reacties Link kopieren
Ik wilde het ook zsm weten omdat ik graag nog een jongen wilde en ook zeker dacht te weten/"voelen" dat het een jongen was. Ik heb met ruim 13 weken een echo gehad in Breda en ik zag zelf al dat het een meisje was voordat de echoscopiste iets zei. Echter kan ik het bij bovenstaande foto's ook niet goed zien, maar afgaande op de foto linksonder gok ik ook op een jongen.. nog even geduld to
~ It takes a rad mama to be a father too ~
quote:Lady_Voldemort schreef op 30 april 2017 @ 15:45:

Ik kan er niks van maken. Alleen dat de beeb in het gelukkige bezit is van een hoofd, wat op zich al heel geruststellend is.Een hoofd zonder inhoud is niet zo geruststellend.
Alle reacties Link kopieren
Ik gok ook op een jongen
Alle reacties Link kopieren
Mijn gok: een jongen.
Ik zou ook zeggen n jongen!
Alle reacties Link kopieren
Is dit een echo bij 15 weken, met een termijn echo volgens de normen? Dan kun je op basis van deze beelden geen betrouwbare uitspraak doen.



Linksonder zou weleens een mooi voorbeeld kunnen zijn van waarom je dit helemaal niet bij 14-15 weken moet bepalen. Het lijkt een piemeltje, maar kan evengoed clitorale hypertrofie zijn die past bij de termijn.

Geslachtsontwikkeling is pas bij 16 weken op z'n vroegst met acceptabele betrouwbaarheid te bepalen - en dat heeft niets met de echoscopist, maar met de ontwikkeling van de foetus te maken. Echoscopisten die dus zeggen dat ze zo goed zijn dat ze dat wèl eerder kunnen, vind ik dus nog veel gevaarlijker; die missen kennis..



Het is eigenlijk een plaatje dat net zo duidelijk is als de nub theorie; de kans dat men het hier goed gokt is net iets meer dan fiftyfifty.
whiterose wijzigde dit bericht op 30-04-2017 15:58
Reden: Edit: verkeerd gelezen.
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Absoluut een jongen.
Alle reacties Link kopieren
Ik begrijp best dat het leuk is het geslacht van je baby te weten, ik vond dat zelf ook. Maar is het nou echt zo belangrijk dat je het al voor die twintig weken echo te weten komt? Er is niks mis met een beetje geduld.



Oh en meisjes kunnen ook stoer zijn.
Les temps sont durs pour les rêveurs...
Jongen.
Alle reacties Link kopieren
Ach, wat maakt het uit. een beetje speculeren en fantaseren is toch leuk? Als er in dit topic door iedereen gezegd wordt dat het een meisje is, gaat TO echt niet vandaag de babykamer nog roze verven.



Ik denk trouwens een jongen. ik weet hoe de "streepjes" bij een meisje eruit zien en dat zie ik op geen enkele foto.
Don't cry, buy a bag and move on.
Alle reacties Link kopieren
Is Solo iets leuks doen ofzo ?!?
Alle reacties Link kopieren
quote:daenerys79 schreef op 30 april 2017 @ 16:05:

Ik denk trouwens een jongen. ik weet hoe de "streepjes" bij een meisje eruit zien en dat zie ik op geen enkele foto.Dat is geruststellend, want er is ook geen enkele foto in de doorsnede waar je die zou moeten kunnen zien
Alle reacties Link kopieren
Echografie is een dynamisch onderzoek. In gewoon Nederlands: het beweegt en je beweegt de echokop. Een stilstaand plaatje is een impressie van wat de onderzoeker heeft gezien/ denkt te zien. Als de (ervaren) echografist twijfelt, dan zal je echt niet op een stilstaand plaatje een andere uitspraak kunnen doen.
Stel je voor, TO, ik wist bij beide kinderen met 20 weken nog niet eens wat voor geslacht ze hadden. Niet omdat ik het niet wilde weten, maar omdat ze het niet lieten zien. Groene kinderkamers zijn de bom!
Alle reacties Link kopieren
quote:Whiterose schreef op 30 april 2017 @ 16:10:

[...]





Dat is geruststellend, want er is ook geen enkele foto in de doorsnede waar je die zou moeten kunnen zien ik heb gelukkig ook niet gezegd dat ik een expert ben in echo's lezen....
Don't cry, buy a bag and move on.
Ik denk een jongen maar ben niet opgeleid voor echo's kijken en kan er dus ook naast zitten
Alle reacties Link kopieren
quote:LianneBaby schreef op 30 april 2017 @ 15:37:

Laat maar, ik verwijder het topic wel. Gelukkig zijn er ook mensen die de leukigheid eraan wel snappen.Lange tenen = meisje
Frankly my dear, I don"t give a damn
Alle reacties Link kopieren
quote:LianneBaby schreef op 30 april 2017 @ 15:37:

Laat maar, ik verwijder het topic wel. Gelukkig zijn er ook mensen die de leukigheid eraan wel snappen.



Aha, ik snap die lange tegenopmerking ineens ook...

Relax Lianne, relax!
Alle reacties Link kopieren
quote:LianneBaby schreef op 30 april 2017 @ 15:02:

Jan Koning is een voor veel mensen bekende verloskundige/echoscopist die geslachtsbepalingen doet vanaf 15 weken.



Heb zelf erg goede ervaringen met Jan Koning!

Zelf kan ik geen chocola maken van echo's hoor. Ik zou de 20 weken echo afwachten en anders tja bij 40 weken zie je het sowieso he!
Alle reacties Link kopieren
Op de foto links onder zie ik denk ik een jongetje. Ik zie helemaal geen lijntjes maar ik ben zeker geen professional. Ik vind het gewoon leuk om mee te raden!
Beste To, ik snap je nieuwsgierigheid, dat had ik zelf ook. Op basis van de echo foto linksonder zet ik in op een jongen, bij mijn zoontje zag het er met 15 (en een halve) weken ook zo uit. Bij mijn dochters heb ik ook met 15 weken een geslachtsbepaling laten doen en daar was overduidelijk te zien dat het meisjes zijn, maar ik ben geen specialist, bij de volgende echo heb je vast (meer) duidelijkheid.
Ik denk ook een jongen .



Is toch leuk om te weten. Bij ons hadden ze met de 12-weken echo een voorspelling gedaan volgens de nub-theorie. Deze is voor 75% correct, alleen bij ons klopte die niet (dachten een jongen) .

Met 17 weken dachten ze een meisje en met de 20 weken en de echo's erna ook.

Ik hoop dat je t snel te weten komt!
TO, ik snap je wel. Tijdens mijn zwangerschappen had ik geen hyperemisis, maar ik was absoluut geen vrolijke blije zwangere. Ik vond zwanger zijn gewoon ruk en het enige leuke was weten of ik een jongen of een meisje kreeg.



Overigens heeft de echoscopiste toen ik zo'n dertien weken zwanger was gezegd aan de hand van de nub-theorie dat ze het sterke vermoeden had dat we een meisje kregen. Met zestien weken hebben we een geslachtsbepaling gedaan en werd het een meisje. En dat bleef ze.



Bij een andere zwangerschap wist de gynaecoloog zeker dat we een jongen kregen. Ik was zo'n zeventien of achttien weken. Met twintig weken was het zo duidelijk, dat zelfs een kameel op de echo kon zien dat het een jongen was.



Overigens hadden ze het bij mijn nicht hartstikke fout. Een vriendin van mij had hetzelfde, maar zij was een twijfelgeval. De ene keer dachten ze een jongen, toen een meisje en daarna wisten ze het niet. Ze kreeg een jongen.
Ik zou een nipt laten doen, weet je het zeker (Jan Koning kan wel opdoeken nu met de nipt test).

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven