Gezondheid alle pijlers

Ontstoken talgklieren [hoe kom je eraan, hoe kom je eraf?]

02-06-2009 22:14 97 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb de laatste tijd steeds vaker verstopte/ontstoken talgkliertjes, en dan voornamelijk in mijn lies, en pijnlijk dat ze zijn, ongeloofelijk!

Ik heb het idee dat het erger is geworden nadat ik met de pil gestopt ben(en momenteel wel heel erg!) en aangezien het niet de bedoeling is dat ik binnenkort weer ga beginnen met slikken ben ik opzoek naar dé gouden tip! Uitknijpen lukt eigenlijk niet, en is volgens mij ook niet echt goed...

En opzich is het niet zo dat ik er helemaal onder zit ofzo, maar het is zo pijnlijk!



Iemand een idee waardoor ze meestal veroorzaakt worden?

Slechte hygiëne kan het niet zijn, want daar schort het niet aan....

én hoe ze zo snel mogelijk weer verdwijnen!



Ik ben er overigens al een keer mee naar de dokter geweest (onder mijn oksel) en ze zei dat die vanzelf weggaan, maar wellicht weet iemand iets om het t versnellen!!



Alvast vreselijk bedankt!
Alle reacties Link kopieren
Jaaa!! Doen!

Ik hoop echt voor je dat het gaat lukken! Ik heb ook gewoon gezegd dat ik het wilde proberen, en dat vond hij goed!!

Echt doen!

Laat je nog even weten wat je doet enzo?
Alle reacties Link kopieren
Wel goed je handen wassen hoor, na gebruik
Alle reacties Link kopieren
hahahahah!
Ik heb morgen (weer) een afspraak met mijn huisarts, ben benieuwd...
Alle reacties Link kopieren
Heel goed!

laat je even weten hoe het ging?
Goedemorgen, ben net terug en natuuuurlijk waren mijn onstekingen ondertussen weer minder. De dokter schreef me een betadinescrub voor. Ik heb ook nog gevraagd naar het depmiddel maar hij bleef bij de betadinescrub. Dat ga ik dus eerst maar proberen..
Alle reacties Link kopieren
Nou ja zeg Summerxx...wat een eigenwijze huisarts! Raar hoor. Ik hoop echt voor je dat die betadinescrub gaat helpen maar ik heb weinig goede hoop voor je. Hopelijk ben jij de uitzondering op de regel waar het wel bij helpt!



Zo niet, dan zou ik toch zelf contact opnemen met een dermatoloog en vragen hoe je dit nu het beste aan kunt pakken om toch bij hem terrecht te komen met zo'n eigenwijze huisarts.
Alle reacties Link kopieren
Ja, met betadinescrub heb ik me ook een poos gewassen, 11 jaar geleden, na de eerste 3 abcessen...hielp niet...je gaat er alleen enorm van stinken..(naar betadine dus;-) )



Inderm is ook het walhalla niet...dus pin je daar niet te erg op vast. Vraag gewoon de doorverwijzing naar de dermatoloog, of bel zelf...
Alle reacties Link kopieren
He wat jammer Summer, wat eigenwijze drol!!!



Ik hoop voor je dat het een beetje gaat helpen, en anders moet je inderdaad eens een dermatoloog bellen, hoe je het anders zou kunnen regelen...



of je verzekering? Geen idee of die wat kunnen betekenen... waarschijnlijk niet....;-]
Tja, we proberen het eerst maar. Dat spul stinkt idd echt enorm, bah. Hij zei trouwens ook nog dat ik maar beter niet meer kon scheren...



Hoe helpt de Inderm bij jou Jannemaan?

Nou heb niet het idee dat die betadinescrub helpt. Heb weer een enorme half open pussende bult in mijn lies... Doet echt zo'n pijn!! Twijfel of ik naar de dokter terug zal gaan, heb het idee dat die er toch te weinig verstand van heeft.
Alle reacties Link kopieren
Kun je geen telefonisch consult aanvragen? Dan durf je misschien meer je mannetje te staan en te zeggen dat je naar de dermatoloog wilt/inderm wilt?



Ik het idee, dat als ik het consequent doe, het wel helpt, alleen zit het nog niet echt in het systeem, en 1x per dag is wel te weinig, daar gaan ze niet van weg...
Helaas hebben ze geen telefonische consulten bij ons. Bovendien heb ik bij mijn laatste bezoek ook om Inderm gevraagd maar wilde mijn dokter eerst betadine scrub proberen. Ik ga morgen informeren bij het ziekenhuis of ik ook zonder verwijzing bij een dermatoloog terecht kan.
anoniem_26533 wijzigde dit bericht op 15-06-2009 19:41
Reden: kleurtje vergeten
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
@Summerxx: Dan zou ik je nog adviseren om je vraag niet bij de algemene balie van het ziekenhuis te stellen maar je door te laten verbinden met de poli dermatologie. Daar je verhaal uitleggen en dan de vraag stellen. Dus niet alleen maar vragen of je zonder verwijzing bij de dermatoloog langs kunt komen. Dan zal het antwoord namelijk altijd nee zijn. Leg je echter de situatie uit aan een secretaresse/assistente die een beetje verstand van zaken heeft maak je best kans op een antwoord waar je iets aan hebt.

Succes!



@Jannemaan: Tja..als je niet consequent bent...dan werkt natuurlijk helemaal niets
Zo de afspraak bij de dermatoloog staat over 4 weken, ik ben benieuwd... "hoop" dat er tegen die tijd wel ontstekingen zitten zodat hij in ieder geval goed kan zien waar het om gaat.
Alle reacties Link kopieren
oow fijn voor je! Kon het gewoon zonder verwijzing??
Alle reacties Link kopieren
Als het nu ontsteekt..en half open en etterig is..dan zou ik juist nú naar de huisarts gaan..zeggen dat je er vandaag nog tussen wil..dan kan hij het zien :-)



Ik heb mijn afspraak 7 juli..ik heb er een beetje een hard hoofd in, de zoveelste specialist die naar me gaat kijken..maar goed..we houden goede moed
Alle reacties Link kopieren
Hé meiden, kom nu net dit topic tegen. Heb hier dus ook al jaren last van, en ben ook diverse keren naar een dermatoloog geweest. De enige oplossing vonden zij in het voorschrijven van antibiotica, maar daar was ik niet gelukkig mee omdat ik daar erg beroerd van werd.

Misschien een vreemde vraag, hoor... Maar hebben jullie er ook last van IN je vagina? Ik heb ze dus regelmatig in liezen, onder oksels, op mijn onderbuik en onder mijn borsten, maar in mijn vagina heb ik een soort 'gerstekorrels' wat ontstoken talgkliertjes zijn. Daar moet ik zeker vanaf blijven, anders worden het wel flinke ontstekingen.

Ikzelf had nog niet gehoord van die inderm-lotion, wellicht zou dat wel iets voor mij zijn... (alleen natuurlijk niet dáár!)



En blijven het bij jullie ook altijd zulke enorm lelijke littekens? Bij mij wel namelijk. Onder de oksels scheer ik me dus ook niet, omdat ik dan geheid ontstekingen krijg.... Oksels en borsten worden er zo niet echt mooier op.



En hier ook overgewicht en ik rook ook nog eens!
"Please God, if you can't make me thin, make my friends fat!"
Alle reacties Link kopieren
Pff wat ben ik blij met dit topic. Ik dacht echt dat ik iets uitzonderlijks had en schaamde mij er ook een beetje voor. Ze zijn hier niet heel groot maar heb er na mijn zwangerschap wel weer meer last van... Ik ga ook maar eens even mijn huisarts bellen. Ik dacht dat er niets tegen gedaan kon worden.
quote:Jannemaan schreef op 16 juni 2009 @ 13:42:

oow fijn voor je! Kon het gewoon zonder verwijzing??Ja, zonder verwijzing heb het gewoon even uitgelegd.

quote:high hopes schreef op 17 juni 2009 @ 13:08:

Als het nu ontsteekt..en half open en etterig is..dan zou ik juist nú naar de huisarts gaan..zeggen dat je er vandaag nog tussen wil..dan kan hij het zien :-)



Ik heb mijn afspraak 7 juli..ik heb er een beetje een hard hoofd in, de zoveelste specialist die naar me gaat kijken..maar goed..we houden goede moed Ik was de adviezen van de huisarts een beetje beu, die kwam niet verder dan tja, vervelend als het veel pijn doet deppen met natte lappen, of wassen met betadinescrub wat dus niet helpt vandaar dat ik zelf maar een afspraak bij de dermatoloog gemaakt heb.
Alle reacties Link kopieren
@Jannemaan: En? Helpt de Inderm inmiddels? (nieuwsgierig )



@HighHopes: Jij bent volgens mij inmiddels bij je nieuwe dermatoloog geweest. Was er nog nieuws onder de zon voor je? Andere behandelingen? Of ben je naar huis gestuurd met het oude verhaal? *hoopt echt voor je dat deze nieuwe arts iets heeft/had voor je dat lijkt op een oplossing!*



@Summerxx: Jij je afspraak bij de dermatoloog al gehad?



@Netje67: Gelukkig heb ik ze niet op/onder mijn borsten, dus die blijven wel littekenloos. Maar de binnenkant van mijn dijen zijn idd niet meer heel erg mooi. So be it. En die gerstekorrels waar jij het over hebt, die heb ik ook. Heb eigenlijk nooit het verband gelegd met het 1 en het ander. Maar er zit natuurlijk wel wat in dat dat ook met elkaar te maken heeft. Gelukkig trekken die altijd wel vanzelf weer weg (dus dan hoeft de lotion ook niet dáár )

Heb je de huisarts inmiddels gebeld?
Hier ook al jaren; mijn eerste menstruatie ging gepaard met zo'n fijne "pukkel". Tijdens mijn zwangerschappen geen gehad, inmiddels is het vooralsnog gereduceerd tot 1 a 2 per jaar, gelukkig

Mijn moeder kreeg er pas last van toen zij bevallen was van mij, op haar 30 dus.....

Mijn oma had het ook.



Erfelijkheid hier dus, én hormonen doen veel. Sinds ik van de pil af ben is het enorm verminderd. Ben ook gestopt met roken en dat hielp niet echt.



Maar goed. Ik heb er dus gelukkig nu niet zo heel veel last meer van. Ik vind het een verschrikking
Alle reacties Link kopieren
Zie dit topic nu pas. Ben sinds een jaar aan het klooien met ontstekingen in mijn oksel(s). Diverse antibiotica-kuurtjes gehad en dan was het weer even rustig. Maar inmiddels is mijn ene oksel chronisch ontstoken.

Heb nu betadine-scrub (sjeeeees, wat stinkt dat) en een verwijzing voor de dermatoloog.



Ik heb op internet zitten kijken en daar word ik niet echt vrolijk van, want het schijnt nogal hardnekkig te zijn. Scheer mijn oksels inmiddels ook niet meer, draag dus altijd mouwtjes nu.



Overgewicht en roken hier. Het overgewicht is inmiddels iets minder (14 kilo eraf), maar dat roken, tja, dat blijft nog even.
De zachte krachten zullen zeker winnen.
H. Roland Holst
Alle reacties Link kopieren
Ben inderdaad inmiddels teruggeweest...en de dermatoloog had niks nieuws te vertellen helaas....Momenteel wel abcesvrij (ff afkloppen meteen)en voor zover ik voel ook geen abces in wording te bekennen.



Ik verzuchtte bij de dermatoloog dat ik nu het 11e jaar van abcessen inging...waarop hij zei.."het klinkt lullig maar u bent gewoon een enorme pechvogel" En daar moet ik het dan maar mee doen



Krijg nu wel een ander soort anitbiotica als er weer 1 opkomt, floxapen, ipv van de amoxi. Ben benieuwd...maar goed, dat is natuurlijk alleen symptoombestrijding en geen oplossing. Ik ben hartstikke jong, 25, en ik wil niet immuun raken voor antibiotica



Maar weer afwachten dus....



Oksels scheren doe ik ook niet meer...en betadine stinkt inderdaad en haalde bij mij weinig uit, hoop dat het bij jou wel wat doet Solomio. Ergens hoop ik dat als ik straks slank ben, alles dan in 1 klap verdwenen is. Mijn gynaecoloog raadde destijds aan zwanger te raken, dan zou het minder worden...maarja..;-)



Als ik met de pil stop of wissel van anticonceptie (van spiraal terug naar pil)is het inderdaad 3 maanden erg minder...daarna komt het helaas weer net zo hard terug
Nou als ik jou bericht zo lees High Hopes, geeft dat me weinig hoop, ik heb deze week de afspraak met de dermatoloog staan. Heb op het moment ook weer een abces in mijn lies, en voel er nog een opkomen aan de andere kant.

Die betadinescrub helpt voor geen meter, daar ben ik dus ook weer mee gestopt. Maar ik was deze week bij een vervangende huisarts voor een vaginale schimmelinfectie en zij zag dat abces in mijn lies en zei dat ik het weg kon laten snijden bij de gynaecoloog waar ik over een paar weekjes ook een afspraak bij heb. Ik zei haar toen dat ik een afspraak bij de dermatoloog gemaakt had. Ik wil gewoon van die lelijke pijnlijke bulten af, zonder constant antibiotica te moeten slikken wat weer andere kwaaltjes tot gevolg heeft.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven