Mode & Beauty alle pijlers

Kringen onder de ogen; plastische chirurgie

17-09-2009 19:52 18 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo,



Omdat ik nogal last heb van donkere kringen onder de ogen, (krijg vaak te horen dat ik er erg moe uit zie) wil ik daar misschien iets aan laten doen dmv plastische chirurgie. Ik vroeg me af of iemand daar ervaring mee heeft (het ook heeft laten doen) of meer vanaf weet. Bijvoorbeeld welke methoden er zijn , of het mee of tegenviel etc.
Make up kan het niet camoufleren?
Alle reacties Link kopieren
Met plastische chirurgie krijg je de donkere kleur niet weg. Wel zou eventueel 'zakjes' onder je ogen weggehaald kunnen worden, maar daar rep je niet over.



Ik zou inderdaad naar een goede schoonheidsspecialiste of camouflagetherapeute (die werkt ook met mensen met littekens bijvoorbeeld) gaan en je daar laten voorlichten wat je met make-up kunt doen.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Alle reacties Link kopieren
@ MieoMij Gebruik wel Rimmel mousse/ foundation. Maar het blijft toch nog zichtbaar. Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe ik het met make-up goed kan camoufleren (welke make-up e.d.)
Alle reacties Link kopieren
Ik lees mee. Ik heb ook las van kringen en dat terwijl ik toch goed slaap. Graag zou ik make-up tips lezen want ik wil niet in me laten snijden.
Als je het nuchter bekijkt, lost alcohol niets op.
Alle reacties Link kopieren
@ Himalaya, een camouflagetherapeute daar had ik nog niet eerder iets over gehoord. Goede tip!!
Alle reacties Link kopieren
Camouflagetherapie

Sommige huidaandoeningen gaan gepaard met pigmentverschillen in de huid. Bij deze huidaandoeningen kan bijvoorbeeld het pigment in de huid ontbreken, of juist meer pigment bevatten. Als de huidaandoening op delen van het lichaam voorkomt die niet met kleding te bedekken zijn, kan dit erg hinderlijk zijn. Daarom kiezen veel mensen voor de camouflagebehandeling.



Behandeling

Camouflagetherapie bestaat uit het minder zichtbaar maken van huidaandoeningen met kleurafwijkingen, door het aanbrengen van speciale camouflageproducten. Door een grote variatie in de kleuren van de camouflagecrèmes, is het mogelijk om een onopvallende camouflage aan te brengen. Er wordt gebruik gemaakt van camouflageproducten die watervast, veegvast en huidvriendelijk zijn. Het accent bij camouflagetherapie ligt op het aanleren van het aanbrengen van de camouflage, zodat de patiënt zelf de camouflage dagelijks kan aanbrengen.



(bron: your best friend )
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Alle reacties Link kopieren
Ik heb last van wallen en donkere kringen. Voor de wallen gebruik ik Garnier oogroller. Voor de kringen gebruik ik Max Factor Concealer



Of de oogroller werkt, durf ik niet te zeggen, ik gebruik het niet consequent 2x per dag. De concealer camoufleert wel de donkere kringen, wel de kleur nemen die het dichtst bij je huid past.
Ik gebruik sisley phytocernes en ben daar erg tevreden over. Het dekt goed en is heel dun op de huid; het valt bijna niet op dat je make up op hebt. Het is duur spul, maar je doet er heel erg lang mee. Te koop bij Douglas of ICI Paris. Maar ja, iedere huid is weer anders.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de reacties!



@ Ninon en MieoMij ; doe je over de concealer ook nog poeder of gebruik je alleen de concealer?
Alle reacties Link kopieren
quote:bicycle schreef op 17 september 2009 @ 20:44:

Bedankt voor de reacties!



@ Ninon en MieoMij ; doe je over de concealer ook nog poeder of gebruik je alleen de concealer?Ik doe er losse poeder overheen om het te 'fixeren', voor m'n gevoel blijft het dan langer zitten.
Alleen de concealer, geen poeder. Het blijft tot de avond goed zitten.
Alle reacties Link kopieren
camouflage valt ook vaak binnen het ziektekostenpakket, een vriendin van mij maakt er namelijk ook gebruik van en zij vertelde mij dit.
Alle reacties Link kopieren
@ Mavis79; Ok thanks dat is goed om te weten.

Ik weet alleen niet of dit ook geldt voor een basis verzekering. Hier ga ik eens even naar informeren.
Alle reacties Link kopieren
Hoi



Ik heb ook last van donkere kringen onder mijn ogen en gebruik daarvoor iedere dag Touche Eclat van Yves Saint Laurent. het is niet goedkoop (35 euro?) maar ik doe bijna anderhalf jaar met dat ding.



Ik gebruikte eerder een camouflage van een goedkoper merk, maar die viel juist op (en dat wilde ik natuurlijk nu ook weer niet). De Touche Eclat werkt super, zit de hele dag en je ziet niet dat je make-up over je kringen hebt gesmeerd. Ik vind het superspul! (laat je wel even informeren bij de betere parfumerie-zaak hoe je het moet gebruiken. Ik smeerde het eerst maar klakkeloos en veel te dik onder mijn ogen maar hoeft helemaal niet.)
Alle reacties Link kopieren
Ik vond die touche eclat helemaal niet zo goed tegen kringen. Wel is ie mooi om de huid rond de ogen op te lichten.

Ik gebruik nu de skinflash van Dior, die is iets donkerder.

Je moet je echt laten informeren naar de goede kleur.
Alle reacties Link kopieren
Met de tips die jullie hebben gegeven ga ik de winkels zeker nog bij langs om te bekijken en vergelijken welk product ik zal gaan gebruiken. Ook ga ik aanstaande zaterdag naar de schoonheidsspecialist om advies te vragen hierover.

Maar ik heb ook nog even internet afgestruind voor de eventuele cosmetische ingreep waar ik nog steeds interesse in heb.

Het zit in de familie bij ons; kringen onder de ogen (Zelfs mijn down to earth niet ijdele vader wil de kringen onder zijn ogen misschien laten verwijderen )

Het volgende vond ik op internet; (laseren leek me dan nog het meest veilig)





Kringen rond de ogen gaan gepaard met de vorming van een holte onder de

onderste oogleden die vaak blauw- of grijsachtig kleurt. Meestal zijn ze niet erg sierlijk en geven ze het gelaat een vermoeid en oud aspect, vooral bij jongeren.



Men onderscheidt twee soorten kringen:



* Diepliggende kringen (met of zonder zakken onder de ogen),

* Gekleurde kringen (constitutioneel bepaald, meestal paarsachtig of aderkleurig, zichtbare bloedpigmenten onder een heel fijne huid). Om ze te doen verdwijnen kan men al naargelang het geval een beroep doen op drie niet-chirurgische technieken:

* laser,

* peelings,

* injecties.





Laserbehandelingen



Bij laserbehandelingen wordt gebruik gemaakt van stralen waarvan de energie met precisie geconcentreerd kan worden op een bepaald punt. Zo kan men bijvoorbeeld heel fijne insnijdingen maken die niet bloeden, wat de groeven van de kringen verzacht.

De techniek wordt ook aangewend voor het verwijderen van rimpels door het gelaat een gladder aspect te geven (dat is ook het geval bij peelings en injecties).

Laserbehandelingen kunnen ook toegepast worden in combinatie met een andere techniek (een peeling bijvoorbeeld).



Peelings



Bij een peeling wordt de huidstructuur vernieuwd met chemische middelen. De huid wordt 'afgepeld' wat de vernieuwde huid tonischer maakt en de kringen doet vervagen.

Voor kringen onder de ogen wordt een zachte peeling uitgevoerd, omdat de huid op die plek extreem dun en gevoelig is.

De techniek is doeltreffend, duurzaam (meer dan een tiental jaren) en raakt niet aan de harmonie van de gelaatsvormen. Het resultaat wordt zichtbaar tijdens de weken die volgen op de toepassing met het chemisch product. Het sociale en professionele leven wordt wel bemoeilijkt gedurende ongeveer acht dagen omdat de huid afpelt wat een ongewoon zicht is.



Injecties



Bij injecties worden de kringen gevuld om voor meer volume onder de ogen te zorgen.

Er zijn twee soorten producten:



* Producten die snel geabsorbeerd worden

Het gaat om collageen of hyaluronzuur, producten die snel afgebroken worden. Het vullen van de holten is niet zo duurzaam, het resultaat houdt niet langer aan dan zes maanden à één jaar. De injecties moeten dus hernieuwd worden.

* Producten die niet snel geabsorbeerd worden

Deze producten genieten vaak de voorkeur omdat het effect ervan verschillende jaren aanhoudt.



Met deze techniek om kringen te verwijderen, bestaat het risico op het ontwikkelen van zakjes onder de ogen.



Alle reacties Link kopieren
Hierbij nog even een aantal tips op dit topic voor mensen die ook last hebben van kringen onder de ogen; Het zou ook bloedarmoede kunnen zijn. Dat is vandaag iig bij mij vastgesteld nav een bloedonderzoek. Ook kan het liggen aan de huid onder de ogen die te dun is waardoor de adertjes beter zichtbaar zijn. Tevens zou volgens die schoonheidsspecialiste de concealer van Laura Mercier heel goed zijn.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven