Vrouw in de cel voor sex met minderjarige

31-12-2009 10:15 67 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik hoop dat ik goed gezocht heb maar zag er nog geen topic over.



Ik las net een artikel dat een vrouw in Amerika voor 20 jaar is veroordeeld voor het geregeld sex hebben met een jongen van 13. Zij was zijn lerares.



Op zich al erg genoeg, maar waar ik heel erg verbaasd over was zijn de reactie onder het artikel. Er zijn velen reacties dat ze 20 jaar belachelijk vinden. De jongen stemde toch ook zelf toe. Waarom wordt die jongen eigenlijk niet gestraft, die wist ook dondersgoed wat hij deed. Hier in Nederland krijg je niet eens zo straf voor een dubbele moord of je moet er een heel gezin voor uit moorden.



Huh? Waarom zoveel medelijden met die vrouw? Een aantal reacties gaven terecht aan dat wanneer het andersom is, dus man met een 13 jarig meisje, dat we dan direct pedofiel schreeuwen, maar voor deze vrouw wordt begrip opgebracht.



Ik vind de straf terecht. Een jongen van 13 is een kind, net zo goed een meisje van 13 dit is. Daar heeft ze met haar poten vanaf te blijven.



Wat vinden jullie?



Het artikel
Oh, en lezen kan ik ook niet, er staat inet eens dat de vrouw 20 was. Dat heb ik verzonnen.

Nou ja, blijf ik erbij dat ik 20 jaar erg veel vind .

En eens met Poez, als het dwang betreft, verandert dat veel! Daarvan mogen de straffen in Nederland van mij echt keihard omhoog.
Alle reacties Link kopieren
Het ligt natuurlijk deels aan de omstandigheden. Wist de jongen wat hij deed? Was het zijn natte droom? Was er liefde in het spel? Dwang? Maar dan nog blijft 20 jaar belachelijk.



Maar goed, ten koste van het leven van deze vrouw (en de jongen, die er vast een schuldgevoel aan overhoudt van hier tot tokyo), kan puriteins amerika weer opgelucht adem halen! Het is weer veilig op straat.
Alle reacties Link kopieren
quote:tangerine schreef op 31 december 2009 @ 11:09:Zo vind ik een man van 20 die een keer een 'relatie' aangaat met een 13-jarige verwerpelijk, maar 20 jaar gevangenisstraf zou ik echt too much vinden. Ik weet niet, het lijkt me gepaster om zo iemand te leren dat 13-jarigen weliswaar heel volwassen kunnen lijken, maar dat nog niet zíjn. Nog een vraag: waar leg je de grens? Tussen de 12 en de 16 is het in Nederland een klachtdelict (of is dat veranderd? Strafrecht is al ff geleden).

Is 15 en 18 ook erg?

Of 14 en 18?

15 en 19?

14 en 19?

20 en 15?

20 en 14?

En dan opeens heb je 20 en 13. Waar wordt het erg?



Quite frankly vind ik 15 en 18 dan weer geen reden voor straf bijvoorbeeld. (Tenzij het om verkrachting zou gaan natuurlijk, i.p.v. wederzijds goedvinden.)



Ter nuancering: ik ontmoette mijn 1e vriendje op mijn 13e verjaardag in het zwembad. Hij was daar met wat vrienden, ik met een vriendin en m'n ouders. Telefoonnummers uitgewisseld, afgesproken, en na dat 1e "afspraakje" waren we stapelsmoorverliefd. Ik op hem, hij op mij.

Hij was wat jong voor z'n kalenderleeftijd, ik was wat volwassen voor m'n kalenderleeftijd...en had daar in 1e instantie een jaartje bij gesmokkeld omdat ik zelf 13 ook wel erg jong vond klinken.

We hebben 2 jaar verkering gehad, en dat zou ik zo weer overdoen.

Toch scheelden we 6 jaar. Hij werd vlak na onze ontmoeting 19. Verwerpelijk? Tja, misschien wel als je alleen naar de cijfers kijkt. Maar we pasten prima bij elkaar, onse verkering was 100% gelijkwaardig en vrijwillig en ik had geen liever 1e vriendje kunnen wensen.



Mijn huidige partner is 9 jaar ouder dan ik. We zijn nu 10 jaar samen, zijn getrouwd en hebben een kind. Ons verschil in levenservaring gaf in het begin (ik 21, op kamers, lang leve de lol vs hij 30 net gescheiden en een kind) veel meer wrijving dan ik toendertijd met m'n vriendje van 19 had.
Alle reacties Link kopieren
Overigens vind ik een leraar/lerares van 37 met een leerling(e) van 13 ten alle tijden fout!
Alle reacties Link kopieren
quote:elninjoo schreef op 31 december 2009 @ 10:23:

Als de jongen niet zelf had gewild had ie 'm niet omhoog gekregen. Ontslag uit haar functie als lerares lijkt me meer dan voldoende als straf. Vind het belachelijk dat er uberhaupt celstraf gegeven wordt voor de natte droom van elke 13-jarige jongen.



Wel grappig, want het lijkt erg veel op het verweer van die pedofiel uit Eindhoven die nu door Nederland zwerft en nergens mag wonen. Hij stelt ook dat het de kinderen zelf zijn die contact met hem willen, en dat de ouders (en Justitie) hen niet begrijpen.

Hoe zou het dan zitten met een leraar en een jongen van dertien?
Alle reacties Link kopieren
.
quote:blijfgewoonbianca schreef op 31 december 2009 @ 10:30:

[...]





Dus een popster of acteur , iemand wiens foto op menig meisjeskamer hangt, mag zich ook aan alle jonge grietjes vergrijpen, want....natte droom van elke 13-jarig meisje.Als 'n 13-jarig meisje zelf haar leraar verleidt en naderhand spijt krijgt, is de leraar natuurlijk fout geweest en mag ontslagen worden, maar zolang de puber zelf heeft ingestemd (ook al wist hij/zij niet waar ze mee bezig waren) vind ik celstraf overbodig. Idem als ze 'n popidool weten te scoren. Als de volwassene zich aan 'n jongere opdringt, dan is het natuurlijk verkrachting en horen daar zware straffen bij, maar genoeg pubertjes die er wel pap van lusten en die zelf heel goed weten hoe ze iemand het bed in moeten krijgen en daar ook in slagen. Valt het tegen, jammer dan, zijn ze met hun volgende misschien wat voorzichtiger.
Alle reacties Link kopieren
Belachelijk. Het gaat hier gewoon om vrijwillige sex. Dit is waarschijnlijk de droom van veel 13 jarige jongens. Verder er is geen enkele schade aangericht, dus als het de jongen niet beviel heeft hij gewoon een leermomentje gehad.

En nee als je het omdraait (leraar met 13 jarig meisje) is het niet hetzelfde, ook wil je dit nog zo graag.
quote:Sim69 schreef op 31 december 2009 @ 11:30:

Het ligt natuurlijk deels aan de omstandigheden. Wist de jongen wat hij deed? Was het zijn natte droom? Was er liefde in het spel? Dwang? Maar dan nog blijft 20 jaar belachelijk.



Maar goed, ten koste van het leven van deze vrouw (en de jongen, die er vast een schuldgevoel aan overhoudt van hier tot tokyo), kan puriteins amerika weer opgelucht adem halen! Het is weer veilig op straat.Hij was 13 en volgens de wet simpelweg niet in staat om een weloverwogen en volwassen beslissing te nemen om al dan het bed te delen met de juf. Gelukkig is die wet er want wat weet je als 13jarige snotneus nu?? Vroegrijp prima, maar wat weet je nou echt???
quote:elninjoo schreef op 31 december 2009 @ 12:04:

[...]



Als 'n 13-jarig meisje zelf haar leraar verleidt en naderhand spijt krijgt, is de leraar natuurlijk fout geweest en mag ontslagen worden, maar zolang de puber zelf heeft ingestemd (ook al wist hij/zij niet waar ze mee bezig waren) vind ik celstraf overbodig. Idem als ze 'n popidool weten te scoren. Als de volwassene zich aan 'n jongere opdringt, dan is het natuurlijk verkrachting en horen daar zware straffen bij, maar genoeg pubertjes die er wel pap van lusten en die zelf heel goed weten hoe ze iemand het bed in moeten krijgen en daar ook in slagen. Valt het tegen, jammer dan, zijn ze met hun volgende misschien wat voorzichtiger.en dat is nu exact waarom die wetten er zijn. Een 13 jarige kan simpelweg geen weloverwogen besluit nemen omdat de hersenen daar nog niet toe in staat zijn. Feit.
quote:robbie75 schreef op 31 december 2009 @ 12:45:

Belachelijk. Het gaat hier gewoon om vrijwillige sex. Dit is waarschijnlijk de droom van veel 13 jarige jongens. Verder er is geen enkele schade aangericht, dus als het de jongen niet beviel heeft hij gewoon een leermomentje gehad.

En nee als je het omdraait (leraar met 13 jarig meisje) is het niet hetzelfde, ook wil je dit nog zo graag.Hoe weet jij nou of er schade is aangericht??? Ten eerste is het vertrouwen van de ouders van kinderen op die school ernstig aangetast door de ziekelijke neiging van de juf, en ten tweede is het geen leermomentje. Doe eens normaal zeg. IS het ook een leermomentje als het om een leraar en een knul gaat? Of als het om een leraar en een meisje van 13 gaat, en waarom is dat niet hetzelfde?? Omdat er een pikkie aan het ene hangt en bij de ander met een beetje mazzel een paar tietjes?? Wat een bullshit.
Alle reacties Link kopieren
Mannen en vrouwen zijn gewoon niet hetzelfde op dat punt. Er zijn weinig jongens die zich misbruikt voelen, in de steek gelaten voelen of andere nadelige gevolgen ondervinden van (eenmalige) vrijwillige seks. Sterker nog dit is het doel van veel jongens/mannen. Zonder dit gegeven was er geen prostitutie, was er niet zoveel porno en waren er geen sekslijnen.
Op mijn middelbare school had ik een klasgenoot die op haar 17e ervoor uitkwam dat ze al twee jaar (TWEE JAAR!!) een relatie had met een man die 20 jaar ouder was (zijn zonen waren ouder dan zij...). Tien jaar later waren ze nog steeds bij elkaar.



Wettelijk gezien vind ik dat het niet uit zou moeten maken of de oudere persoon in dit verhaal een man of vrouw is, maar ik merk dat ook ik gevoelsmatig iets anders vind bij dit voorbeeld dan wanneer de leraar een man geweest zou zijn.



Maar in beide gevallen vind ik 20 jaar ronduit krankzinnig!! Het lijkt erop dat er geen keiharde dwang geweest is (al weet je niet precies hoe het gegaan is natuurlijk) en terwijl ik dat schrijf, vraag ik me af of dat niet het verschil is tussen mannen en vrouwen. Als je zo'n verhaal hoort van een oudere man met een meisje, vertelt het meisje toch heel vaak achteraf wat hij allemaal gezegd heeft om haar rustig te houden en de situatie geheim.



Hoe dan ook, tussen een leraar/leerling, mentor/pupil of wat dan ook, mogen dit soort dingen niet gebeuren vind ik. Ook niet als de leraar 29 en de leerling 21 is (op een HBO bijvoorbeeld), ik vind dat sowieso uit den boze en ontslagwaardig (zeker als het allemaal stiekem gebeurd), maar zó'n lange gevangenisstraf vind ik belachelijk.



De reacties op de AD site zijn trouwens ook behoorlijk kotswaardig...
quote:robbie75 schreef op 31 december 2009 @ 13:05:

Mannen en vrouwen zijn gewoon niet hetzelfde op dat punt. Er zijn weinig jongens die zich misbruikt voelen, in de steek gelaten voelen of andere nadelige gevolgen ondervinden van (eenmalige) vrijwillige seks. Sterker nog dit is het doel van veel jongens/mannen. Zonder dit gegeven was er geen prostitutie, was er niet zoveel porno en waren er geen sekslijnen.Ik ben echt verbijsterd. Denk je dat echt???Hoe vrijwillig is het als je het over een jongetje van 13 hebt? Daar kun je simpelweg maar 1 antwoord op geven en dat is : ik weet het niet. En zolang je het niet weet mag je er dus niet vanuit gaan dat ie het wel best vond, en al vond ie het wel best, hij is volgens de wet ( en biologisch gezien) niet in staat om een dergelijke volwassen beslissing te maken.
Ik denk dat het overigens eerder zo is dat jongens niet durven zeggen dat ze misbruikt zijn door een vrouw, je bent toch een vent? Lekker geil toch met je juf? Ik vind het voor jongens net zo schandalig als voor meisjes en zie daar zelf geen verschil in ookal is de denkwijze van jongens/mannen anders dan die van meisjes/vrouwen.



Als we ineens de lat lager gaan leggen omdat het een jongetje was en hij vond het vast lekker, waar zijn we dan mee bezig zeg. Dan kun je net zo hard stellen dat een schaars geklede dame het uitlokte om verkracht te worden want ja...schaars gekleed he.
Alle reacties Link kopieren
Terecht dat ze veroordeeld is, je hoort met je poten van een kind af te blijven, klaar uit.
Alle reacties Link kopieren
quote:robbie75 schreef op 31 december 2009 @ 13:05:

Mannen en vrouwen zijn gewoon niet hetzelfde op dat punt. Er zijn weinig jongens die zich misbruikt voelen, in de steek gelaten voelen of andere nadelige gevolgen ondervinden van (eenmalige) vrijwillige seks. Sterker nog dit is het doel van veel jongens/mannen. Zonder dit gegeven was er geen prostitutie, was er niet zoveel porno en waren er geen sekslijnen.Het gaat hier om een KIND! Een kind, een jochie van 13 kan zich zeer zeker wel misbruikt of in de steek gelaten voelen. Hoe kom je bij deze mening? Zoo onjuist, ik hoop dat je je laat overtuigen.
Alle reacties Link kopieren
Bij mij valt of staat het met vrijwilligheid. En je hebt gelijk dat weet ik in dit geval natuurlijk niet zeker. Maar bij een 13 jarige jongen lijkt me dit zeker niet onwaarschijnlijk.

Maar de kans dat een meisje van 13 gaat voor alléén vrijblijvende seks met een man van 37 lijkt me ongeveer uitgesloten. Hier zal vrijwel zeker meer achter zitten en daarmee is de kans op ongelijkwaardigheid veel groter.
Alle reacties Link kopieren
Gevoelsmatig ligt deze kwestie in een grijs gebied tussen verleiding en verkrachting in, maar of het nou verleiding of verkrachting betreft; omdat deze docente een machtspositie heeft en omdat de leerling zwaar minderjarig is, gaat het hier wel om misbruik. Een straf is op zijn plaats, maar het is niet van dezelfde ernstigheid als een mannelijke docent met geweld het lichaam van een meisje binnendringt.
pluk de dag
Alle reacties Link kopieren
We gaan er altijd van uit dat op die leeftijd (rond 13 jaar) meisjes voorliggen op jongens, verder ontwikkeld zijn, al wat meer volwassen zijn enzo.

Dus het lijkt me niet terecht dat als het gaat over sexueel misbruik van minderjarigen, die jonge jongens opeens geen bescherming meer nodig zouden hebben.

Van 13-jarigen moet je gewoon afblijven.
Polygamie = intensieve vrouwhouderij
Alle reacties Link kopieren
quote:vlinder72 schreef op 31 december 2009 @ 10:43:

Hadden ze hier maar eens van die hoge straffen. Zelfs voor moord krijg je hier geen 20 jaar.



Helpt het ook, die hoge straffen?



In de VS zitten er meer mensen achter de tralies, per duizend inwoners, dan waar ook ter wereld. Daarnaast hebben ze ook nog steeds de doodstraf, waarbij ik mij toch afvraag hoeveel onschuldigen er geliquideerd zijn de afgelopen vijftig jaar, die niet meer kunnen profiteren van DNA-onderzoek om hun onschuld te bewijzen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Donkeyshot schreef op 31 december 2009 @ 13:41:

We gaan er altijd van uit dat op die leeftijd (rond 13 jaar) meisjes voorliggen op jongens, verder ontwikkeld zijn, al wat meer volwassen zijn enzo.

Dus het lijkt me niet terecht dat als het gaat over sexueel misbruik van minderjarigen, die jonge jongens opeens geen bescherming meer nodig zouden hebben.

Van 13-jarigen moet je gewoon afblijven.Lees nergens dat het hier om seksueel misbruik gaat. Maar op het punt dat iedereen tegen seksueel misbruik beschermd moet worden, ben ik het natuurlijk met je eens.
Alle reacties Link kopieren
Het is misbruik maken van je positie: als juf, als volwassene tegenover een kind. Dus ja, ik zie dit wel degelijk als sexueel misbruik.
Alle reacties Link kopieren
Mijn punt is dat het vanuit het perspectief van de 13 jarige jongen waarschijnlijk niet als misbruik ervaren is en dat hij dat waarschijnlijk ook later niet als zodanig zal ervaren.

Typ het is in op Google en lees de reacties eens op een paar sites. Heel veel volwassen mannen zeggen als het mij was overkomen toen ik 13 was, was ik dolgelukkig geweest.
Alle reacties Link kopieren
Dat heel veel volwassen mannen dat zeggen, zegt niets. Het ís ze niet overkomen, dus ze weten, gelukkig, niet beter.

Nogmaals: ik vind het machtsmisbruik. Misbruik dus.



Zou je hetzelfde zeggen als het een kind van 10 betrof? Of een kind van 8? Waar ligt de grens bij jou?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven