Baby niet 'geslaagd' voor gehoortest...

06-01-2010 19:29 32 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,



Vandaag zijn wij erg geschrokken. Ons dochtertje van 2,5 week oud is niet door de gehoortest van het CB gekomen. Daarom is vandaag een mevrouw van het audiologisch centrum geweest om nogmaals een test te doen (dit keer met geavanceerde apparatuur) maar helaas... Ook hier kwam bij één oor een 'negatief resultaat' uit. Wat dit precies betekent weten we nog niet, nu moeten we een afspraak maken bij het audiologisch centrum en daar gaan ze haar uitgebreider testen. Binnen nu en drie weken kunnen we daar terecht en godzijdank krijgen we gelijk de uitslag hoe 'erg' het is zeg maar. De kans is nl. wel reeël dat er een gehoorprobleem is, maar hoe ernstig weten we dus nog niet.



Gelukkig gaat het bij onze dochter om maar één oor, dus het betekent niet dat ze evt. een hoorapparaat moet of spraakproblemen oploopt. Maargoed, ik ben me wel kapot geschrokken vanmiddag en maak me uiteraard ongerust. Voel me zo verdrietig nu!



Zijn er hier mensen die dit ook gehad hebben? Ik vind het nl. best spannend wat er nu komen gaat en voel me ook best wel bang...



Bedankt alvast!



Groetjes Nero
Mijn dochter is tot 3 keer toe afgekeurd voor haar gehoortest, en bij het audiologisch centrum bleek er niets aan de hand te zijn.

Ze is nu een happy oostindisch dove puber.
Alle reacties Link kopieren
Ik kan me voorstellen dat je geschrokken bent. Hopelijk valt het allemaal mee
Alle reacties Link kopieren
Hallo Nero, is je dochter wellicht wat verkouden? Is bij ons de reden dat Timanni tot twee maal toe niet slaagde voor de testen op het CB zelf, en de derde keer met huisbezoek (en de test met plakkers en kapje op oor) alsnog wel 'pass' kreeg.



Wat zei men zelf?



Sterkte iig!

TD
Hoi Nero,



Natuurlijk is dit verdrietig. Je wilt het allerbeste voor je kindje.

Ik heb geen ervaring maar wil je even een geven!
Alle reacties Link kopieren
Wat zul jij geschrokken zijn zeg!

Je hoort wel vaker dat er inderdaad niks aan de hand blijkt te zijn, dus laten we daar maar op hopen.

Ik wil je niet bang maken, maar ik ben zelf slechthorend en draag 2 gehoorapparaten.

Je schrijft dat het om 1 oor gaat en dat je kindje geen gehoorapparaat hoeft. Het is mogelijk dat ze toch adviseren om wel een hoortoestel aan te laten meten, zodat haar goede oor niet al het werk hoeft te doen. Als je namelijk aan 1 oor slechthorend/doof bent en geen hoortoestel draagt, kan het heel goed zijn dat je goede oor te hard moet werken en daardoor ook achteruit gaat.

Stel voor dat je je linkerarm gebroken hebt en rechts gaat overbelasten, dat idee.



Laten we er voorlopig vanuit gaan dat er niks aan de hand is.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt Toffifee en Sam32 voor de . De tranen springen gelijk weer in m'n ogen, ben nog een beetje emotioneel denk ik...



@Misschicken: waar lag het aan dat jouw dochter eerst werd 'afgekeurd'? Bij mij gaf de dame van het audiocentrum aan dat we toch wel serieus rekening moeten houden met de kans dat er iets mis is...



@Tia: vandaag heeft ze idd de test met de plakkers gehad. Ze is niet verkouden dus daar kan het niet aan liggen. En ze lag ook keurig te slapen tijdens de test, dus het is ook niet zo dat ze te onrustig was...



Voel me zo ellendig, ik weet echt wel dat ik moet relativeren maar ze is nog zo klein en ik kan alleen maar janken haha! Leuk hoor, zal vast nog wel door de hormonen komen... :-)
Heb je zelf het idee dat er iets mis zou kunnen zijn? Reageert je dochter niet als je haar van een bepaalde kant benaderd? Probeer het zelf ook eens uit met een geluidje.



Ik weet niet meer precies hoe het zat, ze is ondertussen al 12. Maar ik was er zelf van overtuigd dat er niets mis was, want ze reageerde op haar broer die ze niet kon zien. (toen testten ze nog met 9 maanden). Consultatieburo bleef volhouden dat er iets niet goed zat. maar bij het audiologisch centrum bleek er niets aan de hand.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Nero,



Speciaal even ingelogd om je een virtuele knuffel te geven. Onze kindjes zijn ongeveer van dezelfde tijd, dus ik weet welke invloed de hormonen nog op je gemoed hebben



Succes in het audiologisch centrum, ik hoop voor jullie dat het meevalt!
Alle reacties Link kopieren
De testen die ze nu bij jonge babies doen zijn niet te vergelijken met een paar jaar geleden.

Bij ons 3de kindje was het ook nieuw voor ons, deze manier van gehoortest, itt onze oudste 2 kinderen.

Ik denk dat je er idd rekening mee moet houden dat er iets mis zou kunnen zijn.

Dit zeg ik niet om te pesten, maar ik ben bang dat mensen met oudere kinderen nu met positieve verhalen komen, en ik denk dat dat niet te vergelijken is.



Heel veel succes iig!
Op het dak zie je kleine musjes,
je weet; ze krijgen wormen ... maar het lijken kusjes!
Alle reacties Link kopieren
Als een kindje voor de 3e keer niet slaagt voor de gehoortest, kun je er idd vanuit gaan dat er een gehoorprobleem is.

In welke mate, en of het eventueel te verhelpen is kan na verder onderzoek pas worden beoordeeld.



Toen de dochter van miss chicken een baby was, werd het gehoor van een baby op een andere manier getest als nu.

Toen moest je je baby van 9 maanden op schoot houden, tussen 2 geluidsboxen en werd er gekeken of het kind op de hoge en lage tonen reageerde door die kant op te kijken.

Of het gehoor goed of slecht was kon natuurlijk niet zo nauwkeurig worden beoordeeld.

Bovendien vindt een kindje van 9 maanden vaak alles interessant, en is het dus maar de vraag of het niet door andere dingen wordt afgeleid.



Nu wordt het op een andere manier getest.

Een kindje krijgt dopjes in de oren, het aparaat maakt een geluid en het oor van het, vaak slapende, kindje reageert daarop terug met een geluid wat 'het dopje' dan weer kan registreren.

Als het 2 keer niet lukt wordt de test uitgevoerd op de manier die Tia Dalma hierboven benoemt.



Ik begrijp heel goed dat je van dit nieuws bent geschrokken.

Ik hoop dat je snel bij een specialist terecht kan die je duidelijkheid kan geven.
Alle reacties Link kopieren
@Misschicken: we hebben er eigenlijk nog niet echt op gelet, of ze reageert op geluiden van één bepaalde kant. Dit ook omdat ik me eerst totaal geen zorgen maakte. Maargoed, ik weet bijna wel zeker dat we de komende tijd hier goed op zullen letten. Bewust of onbewust...



@VIVAfeelfree: dankjewel, lief van je...



@Gsis: ik houd er ook echt rekening mee dat er 'iets' niet goed is hoor, dat heeft de mevrouw van het audiocentrum ook wel duidelijk gemaakt. Bedankt voor je berichtje.
Alle reacties Link kopieren
Hier nog even een andere relativerende opmerking waar je niets aan hebt, maar toch: mijn moeder is haar hele leven al aan één oor doof. Ze heeft er eigenlijk alleen last van op verjaardagen als iemand aan haar 'verkeerde kant' gaat zitten en hele verhalen vertelt. En als ze aan de telefoon zit kun je niet onderwijl iets aan haar vragen. Maar verder heeft ze er helemaal geen problemen mee. Het is geen handicap of beperking voor haar.
Alle reacties Link kopieren
Ik zie dat tijdens het tikken van mijn bericht miss chicken een bericht heeft geplaatst met aanvullende info...

En gsis ook...



Nog even voor de duidelijkheid; gehoortesten afnemen bij baby`s is mijn werk!
Nero, ik kan me voorstellen dat je geschrokken bent en dat je je zorgen maakt. Ik wil alleen even vertellen dat ik zelf sinds mijn geboorte doof ben aan 1 oor. En ik heb er dus helemaal geen last van, bij mij is het pas ontdekt toen ik 12 was (ik ben nu 37 en vroeger deden ze niet van die testen bij baby's, althans geen goede testen). Tot mijn 12e hebben ik en mijn ouders nooit iets gemerkt en toen opeens bij een schoolarts kwamen ze er achter. Het enige wat soms wat lastig is als je in drukte staat bv een cafe dat je dan soms mensen niet verstaat als ze aan de verkeerde kant staat maar dat leg ik dan gewoon uit en dan ga ik aan de andere kant staan. Verder heb ik er echt totaal geen last van.

Ik bedoel met dit verhaal niet dat het niet erg is ofzo voor je en ik begrijp heel goed dat je je ongerust maakt over je kleintje maar ik wilde even vertellen hoe het is vanuit mij gezien.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben al mijn hele leven doof aan 1 oor. Geloof me ik kwebbel als de beste Ik versta iedereen en alles. Ik heb al vanaf jongs af aan geleerd aan de "goede" kant van mensen te lopen zodat ik alles en iedereen hoor .
Alle reacties Link kopieren
@Spotlessmind: dat zei de dame vanmiddag ook. Stel dat ze echt 'doof' is aan één oor, dan zou ze idd alleen praktische problemen hebben zoals jij ze beschrijft. Maargoed, dat is idd positief denken. En daar probeer ik me ook wel aan vast te houden hoor! Maar ik blijf er verdrietig over.



@Playmobil: ik dacht idd al dat jijzelf ook gehoortesten afneemt. Hoe vaak komt dit nou voor dat baby's niet slagen en wat zijn evt. consequenties vanuit jouw ervaring?
Essiej dat heb ik ook dat ik automatisch aan de goede kant ga lopen. Ik denk trouwens dat als mijn ouders het geweten hadden toen ik nog een baby was dat ze zich ook zorgen hadden gemaakt maar nu kwamen ze er pas achter toen ik 12 was en merkten ze dat het echt geen probleem was. Ik heb ook nooit spraak of taal problemen gehad ofzo. Overigens zijn er ook situaties waarin het me wel goed uitkomt, bijvoorbeeld in de zomer willen er hier nog wel eens mensen lang buiten zitten te praten en mijn man komt dan altijd slecht in slaap, en ik ga gewoon op mijn goede oor liggen en hoor bijna niks meer .
Alle reacties Link kopieren
Bedankt Grizzella en Essiej voor jullie opbeurende berichtjes. Mijn moeder zei vanmiddag ook al dat als ze bij mij een gehoortest hadden afgenomen bij 2 weken, ik w'lijk ook niet geslaagd zou zijn. Heb veel oorproblemen gehad toen ik klein was en mijn gehoor is nog steeds niet optimaal. Dus wellicht heeft ze het (helaas!) van geen vreemde...
Alle reacties Link kopieren
Nero, gehoor problemen schijnen niet erfelijk te zijn hoor, dus wat dat aangaat hoef je je geen zorgen te maken.

Bij mij in de familie is er niemand met gehoorproblemen, terwijl ik toch echt 80% doof ben.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou je heel graag duidelijkheid willen geven Nero.

Maar het probleem is dat er zoveel verschillende oorzaken zijn voor (eventueel tijdelijk) gehoorverlies.

Van belang is oa wat de ernst is, of het een erfelijke of aangeboren slechthorendheid gaat, of dat het om een slechthorendheid gaat die direct na de geboorte is opgetreden (bijv door een zuurstofgebrek)...

talloze mogelijkheden dus..met talloze oplossingen.



Het spijt me dat ik niet meer van je onzekerheid weg kan nemen.
Alle reacties Link kopieren
In 65% van de gevallen is er sprake van erfelijke slechthorendheid!!
Alle reacties Link kopieren
Dankjewel Playmobil voor alle info. Totdat we de volgende onderzoeken hebben gehad, kunnen we inderdaad weinig zeggen. Het is alleen zo dat de onwetendheid me zoveel zorgen maakt, het ene moment denk ik dat 'het vast wel mee zou vallen' en het andere moment zie ik alemaal toekomstbeelden met gehoorapparaten ed. voor me. We zullen het moeten afwachten!
Alle reacties Link kopieren
Oh dat wist ik niet playmobil.

Mij is tijdens mijn zwangerschap verteld dat het niet erfelijk is en heb dat eigenlijk altijd geloofd, tot nu dus.
Miraan, sommige types slechthorendheid zijn zeker niet erfelijk, andere types vaak wel (in de zin dat als iemand het heeft, er vaak wel een aanleg terug te vinden is). Het kan best zijn dat jouw soort slechthorendheid inderdaad niet erfelijk is.



Nero, sterkte. Dat het maar een oor is, is idd wel gunstig, dat maakt echt heel veel uit. Er is echt ook steeds meer technisch mogelijk (vaak ook in het oor zelf), maar dat is nog even een stap te ver nu.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven