Gezondheid alle pijlers

Wordt een rontgenfoto vergoed?

31-05-2010 21:39 24 berichten
Alle reacties Link kopieren
Vraag spreekt voor zich! Iemand enig idee of je het zelf moet betalen? (wel met verwijzing van de huisarts).
Dat betaalt je ziektekostenverzekering.
Alle reacties Link kopieren
Valt het niet onder je eigen risico?
Alle reacties Link kopieren
Maar vergeet niet je 'eigen bijdrage' die je jaarlijks wel eerst moet betalen, dat is dit jaar volgens mij EUR 165,-. Daar heb ik me vorig jaar namelijk erg in verslikt. Ik werd idd doorverwezen door de huisarts voor een rontgenfoto en was zeer onaangenaam verrast toen ik een paar weken later een rekening thuis kreeg. Maar dat is natuurlijk al een paar jaar zo geregeld, was ik alleen even vergeten...
Alle reacties Link kopieren
Ja hoor, een rontgenfoto valt onder je eigen risico. Alleen als het iets is wat vorig jaar al speelde is dat niet zo.
Alle reacties Link kopieren
Wat kost zo'n foto ongeveer dan?
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij zijn gewoon de eerste 165 euro aan ziektekosten voor eigen rekening. Ongeacht of het vorig jaar al speelde Zoebie.
Je gaat toch niet serieus overwegen of je wel of niet een foto laat maken afh. van de prijs?
Alle reacties Link kopieren
quote:propje schreef op 31 mei 2010 @ 21:49:

Volgens mij zijn gewoon de eerste 165 euro aan ziektekosten voor eigen rekening. Ongeacht of het vorig jaar al speelde Zoebie.Ik heb tot nog toe alleen de rekeningen gekregen van de diëtiste en de fysio. Niet van de specialist waar ik vorig jaar al liep.
Alle reacties Link kopieren
@ Germanwings:Nee, maar was gewoon benieuwd wat de kosten zijn.....

En de ha twijfelde over wel of geen foto maken dus als het morgen minder is (dikke pols bij man na val) dan gaan we msch niet.......
Alle reacties Link kopieren
Serieus?

Als een arts het toch raadzaam vind een foto te laten maken zou ik wel gewoon gaan hoor....dat zeggen ze namelijk niet voor niets denk ik dan
Luister nou maar gewoon naar wat ik zeg!
Alle reacties Link kopieren
Mijn foto (enkel) koste dit jaar rond de 48 euro denk ik. En hij valt idd onder je eigen bijdrage.
Alle reacties Link kopieren
quote:Summerdance schreef op 31 mei 2010 @ 22:00:

Serieus?

Als een arts het toch raadzaam vind een foto te laten maken zou ik wel gewoon gaan hoor....dat zeggen ze namelijk niet voor niets denk ik danJa, als een arts er zeker van is dan zou ik ook zeker gaan. Maar omdat hij zelf al twijfelde over wel of niet gaan zei mijn man dat hij toch een verwijzing wilde. En volgens de ha was het alleen gekneusd en heeeeeeeeeel mischien een scheurtje omdat manlief daar zelf over begon. Snap je?maar hij zal wel gaan hoor want hij heeft zoveeeeel last en is zooooooo zielig.......Mannen!
Alle reacties Link kopieren
Heb hier nog een leuk akkefietje mee gehad; CT-scan laten maken, waren geen afwijkingen zichtbaar. Viel idd onder eigen risico, dus zelf betalen.



Tandartsfoto (werd wel vergoed) laten maken; wel afwijkingen zichtbaar. Grr, zonde van het geld van de CT-scan.



Wil m'n nieuwe huisarts opnieuw een CT-scan laten maken?! Heb al laten weten dat ik dat zonde geld vindt...
Alle reacties Link kopieren
quote:violain schreef op 31 mei 2010 @ 21:47:

Wat kost zo'n foto ongeveer dan?Vorig jaar kreeg ik dus een rekening van EUR 155,-, toen was het bedrag nog iets lager. Heb je wel gelijk je eigen risico betaald voor heel 2010, moet je maar denken...
Alle reacties Link kopieren
Goh, ik sta verbaasd dat mensen zich vanwege het eigen risico zich inderdaad laten weerhouden om normale noodzakelijke medische diagnostiek/behandeling te krijgen.



Ik ben door medicijngebruik dat eigen risico elk jaar sowieso kwijt, en heb het altijd belachelijk gevonden. Alsof je er dan maar voor moet kiezen geen medicijnen te gebruiken.



En als je mogelijk iets gebroken of gescheurd hebt, dan is het gewoon normaal om een foto te maken. Juist, het doel van dat eigen risico was dat mensen minder zorg consumeren, en dat doen ze dus. Tel uit je winst? Wie wordt er nou beter van als je dat niet laat doen?
Alle reacties Link kopieren
quote:Mamasu schreef op 31 mei 2010 @ 22:10:

[...]





Vorig jaar kreeg ik dus een rekening van EUR 155,-, toen was het bedrag nog iets lager. Heb je wel gelijk je eigen risico betaald voor heel 2010, moet je maar denken...





Ja rontgenfoto's gaan eerst uit je 'spaar' potje van 165 euro.



Maar op = op, en dan ben je voor de rest van 2010 'vrij', zeg maar.
Age is mind over matter, if you don\'t mind is doesn\'t matter
Alle reacties Link kopieren
quote:Zoebie schreef op 31 mei 2010 @ 21:54:

[...]





Ik heb tot nog toe alleen de rekeningen gekregen van de diëtiste en de fysio. Niet van de specialist waar ik vorig jaar al liep.Als ze ergens traag zijn met het verwerken van facturen is het wel in het zh. Ben dus bang dat het eerder daar aan ligt. Eigen risico heb je gewoon elk jaar weer, ook als je vorig jaar ook al behandeld werd.
Alle reacties Link kopieren
quote:Snormel schreef op 31 mei 2010 @ 22:15:



En als je mogelijk iets gebroken of gescheurd hebt, dan is het gewoon normaal om een foto te maken. Juist, het doel van dat eigen risico was dat mensen minder zorg consumeren, en dat doen ze dus. Tel uit je winst? Wie wordt er nou beter van als je dat niet laat doen?Je zou verbaasd zijn hoeveel mensen drammen voor een foto of medische behandeling omdat zij dat zelf nodig achten. vooral op de seh mensen met dikke knieën, polsen na een val of blessure etc. Onderzocht is dat in vele gevallen het niet nodig is om direct een foto te maken en door artsen voornamelijk worden voorgeschreven op verzoek van of ter geruststelling van de patiënt. Zie hier ook de man van TO, arts denkt niet serieus aan een breuk van de pols. Al zit er een scheurtje dan doen ze daar niets aan, dus die foto is niet echt nodig. Alleen als er echt een breuk is, is een foto van belang.
Alle reacties Link kopieren
heb me laten meeslepen door een oude frustratie,niet echt van belang in dit topic, dus laat maar.
Alle reacties Link kopieren
heb me laten meeslepen door een oude frustratie,niet echt van belang in dit topic, dus laat maar.
Alle reacties Link kopieren
quote:suuz83 schreef op 31 mei 2010 @ 22:44:

[...]





Je zou verbaasd zijn hoeveel mensen drammen voor een foto of medische behandeling omdat zij dat zelf nodig achten. vooral op de seh mensen met dikke knieën, polsen na een val of blessure etc. Onderzocht is dat in vele gevallen het niet nodig is om direct een foto te maken en door artsen voornamelijk worden voorgeschreven op verzoek van of ter geruststelling van de patiënt. Zie hier ook de man van TO, arts denkt niet serieus aan een breuk van de pols. Al zit er een scheurtje dan doen ze daar niets aan, dus die foto is niet echt nodig. Alleen als er echt een breuk is, is een foto van belang.

Een foto is niet alleen van belang als er een breuk is, het is vaak ook om zaken uit te sluiten.

Ik zou daar zeker niet op beknibbelen



Al ben ik het dan weer wel met je eens dat sommige mensen ook wel snel op een foto aandringen, maar ik ga er dan van uit dat een HA toch wel het kaf van het koren weet te scheiden.
Luister nou maar gewoon naar wat ik zeg!
Alle reacties Link kopieren
quote:Zoebie schreef op 31 mei 2010 @ 21:54:

[...]





Ik heb tot nog toe alleen de rekeningen gekregen van de diëtiste en de fysio. Niet van de specialist waar ik vorig jaar al liep.Maak je geen illusie, ik ben elk jaar dat "eigen risico" gewoon kwijt aan mijn specialisten-rekeningen. Chronisch ziek, dan krijg je dat. (En nee, niet naar de specialist gaan is geen optie, dus waarom dat eigen risico dan zo belangrijk is? Ik voel enkel nog wat harder in mijn portemonee dat ik chronisch ziek ben, echt een héél fijne maatregel. )
Alle reacties Link kopieren
In dit geval zou ik ook twijfelen over het maken van de foto trouwens. Niet vanwege het geld, maar vanwege de vraag of het medisch gezien noodzakelijk is (naar aanleiding van de houding van de huisarts dus). Al ben ik als het op gezondheid aankomt toch wel eerder van het zekere voor het onzekere, dus dikke kans dat ik alsnog die foto zou laten maken. Van je gezondheid heb je er maar één immers.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven