Werk & Studie alle pijlers

Verpleegkundig Specialist GGZ

11-06-2010 20:48 13 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb op mijn werk een nieuwe functie aangeboden gekregen en tevens de mogelijkheid om de opleiding tot Verpleegkundig Specialist GGZ te gaan doen.



Hartstikke leuk natuurlijk, dat ze binnen de organisatie mij dit aanbieden. Ik werk daar nu 3 jaar en ben 2 jaar geleden afgestudeerd (HBO V). Er zijn nog weinig mensen binnen mijn organisatie die deze opleiding volgen/ hebben gevolgd, en ik vraag mij af of er hier mensen zijn met ervaring!



Ik wil graag wat meer informatie van mensen die met deze opleiding en fumctie bekend zijn, juist vanuit andere organisaties enzo. Ik ben beniuewd naar eventuele reacties!
Alle reacties Link kopieren
o ik ben jaloers...

waar werk jij hihi
Alle reacties Link kopieren
Haha kan ik mij voorstellen. Werk je ook in de GGZ?



Ik werk en Rotterdam, zal geen instelling noemen ivm bekendheid .



Ik was ook redelijk verrast met het aanbod, gezien er natuurlijk meer verpleegkundigen werken op mijn afdeling met meer jaren ervaring. Ik heb mij wel lekker ingenesteld in de organisatie en al een project opgezet ism gemeente. En nu dus weer wat anders!
Alle reacties Link kopieren
Heb hier vd wk net allemaal info over gekregen op school (laatstejaars student hbo-v afstudeer richting gz vpk). Met gast sprekers vooral ook uit de ggz. Klinkt als een heel interessante richting om mee verder te gaan. Wat ik begreep is dat je het beroep echt hogerop gaat tillen, meer richting een zelfstandige professie. Lijkt me heel gaaf om als ik klaar ben en een flink aantal jaren werkervaring te hebben opgedaan ook in verder te studeren.
Alle reacties Link kopieren
Je zal het wel druk hebben nu met afstuderen Scheepje! Ik vond het de zwaarste tijd van de opleiding, er word opeens echt veel meer van je gevraagd dan in de rest van de opleiding!



Ik heb alle ibfo over de opleiding al gelezen en de studie trekt mij inderdaad wel, meer diepgang. Dat mis ik wel, gezien ik de AGZ variant heb gedaan en eigenlijk maar de helft van mijn afstuderen ben overgeschakeld naar de ggz. Bedoeling is dat ik eerst een half jaar ga voorbereiden qua werkzaamheden (functie al deels aangepast met meer verantwoordelijkheid en sturing in een team, zowel op zorg als het team etc ) en als het bevalt van beide zijden ik de opleiding kan gaan doen.



Maar wel jammer dat er nog geen ervaringen zijn hier.
Alle reacties Link kopieren
Ik doe deze opleiding. Wat wil je weten?
Alle reacties Link kopieren
Hey rodebes,

Wat leuk dat je reageert!

Ik ben eigenlijk gewoon benieuwd hoe de studielast is (hoeveel tijd per week naast het onderwijs ben je bezig), wat jou ervaringen zijn qua opleidinginhoud, hoe het onderwijs is, hoe de opleiding jou bevalt...



Eigenlijk praktische vragen, ik heb de site van de opleiding al doorgenomen, maar ben benieuwd naar hoe jij, als student, het ervaart.



Best veel vragen dus haha, maar hoop dat je zin en tijd hebt om te reageren.
Alle reacties Link kopieren
Studielast; die is erg afhankelijk van een aantal factoren.

-> Moet je 28 uur per week (36 min de lesdag, je kan ook een contract van 32 uur krijgen en dan doe je 3 maanden langer over de opleiding en wordt het 24 uur per week zuivere werktijd)

echt meewerken als verpleegkundig behandelaar, of staat er tijd voor opdrachten die je vanuit je afdeling moet doen gereserveerd. Bij ons is dat zo, maar niet bij alle instellingen.

-> We kennen geen tentamens maar wel opdrachten die je aan het einde vh jaar af moeten hebben, dan is de studielast dus hoog.

->Ik zit zelf nog in allerlei commissies enzo, daar maak je het jezelf natuurlijk ook druk mee. Aan de andere kant worden dat soort dingen ook wel van je verwacht dat je een aantal speerpunten (van mij zijn suicidaliteit en pers. stoornissen) kiest en daar binnen je instelling actief mee aan de gang gaat.

Je kan wel proberen je opdrachten van school dan zo goed mogelijk daarin te stoppen, dat scheelt weer tijd. Zoveel mogelijk proberen wat je toch al doet om te vormen zodat je een opdracht ermee kan aftekenen.

->In de schoolvakanties is het geen les. Ik mag die dag dan besteden aan opdrachten, er zitten bij mij in de klas ook mensen die dan gewoon naar het werk moeten, dat scheelt natuurlijk ook allemaal.



Opleidinginhoud is best leuk, niet alles is leuk natuurlijk maar dat hou je toch. Ik zit in de klas bij mensen uit het hele land, je zit dus niet met mensen uit je instelling in de klas. Je maakt veel samen mee dus je hebt echt een band met die mensen. Ik zit nu in het laatste jaar en heb minder les nu, niet meer wekelijks. In de eerste 2 jaar is dat wel zo.

Wat belangrijk is om je te realiseren, ik weet denk ik wel bij welke instelling je werkt, is dat de opleiding je opleidt voor een beroep wat er nu eigenlijk nog maar mondjesmaat is of niet is bij sommige instellingen, en wat ook voor veel weerstand kan zorgen bij bijv spv-en. Je moet je plekje dus wel bevechten.

Daar leren ze je op school wel mee omgaan hoor.

Als je nog meer vragen hebt hoor ik het wel!
Is het de opleiding "Nurse Practitioner" die je bedoelt?
Alle reacties Link kopieren
Rodebes, bedankt voor de uitgebreide info!

Daar heb ik echt wat aan! Ik heb de HBO-V duaal gedaan dus werken/ leren ben ik wel gewend, ik denk dat ik daarin wel een voordeel heb.



Ik merk in mijn huidige dagelijkse werk wel dat ik uitdaging mis (ketensamenwerking, opzich erg leuk/ uitdagend en vernieuwend werk maar alles wel gezien en gedaan) en zat echt te stuiteren bij het aanbod haha. Ik heb echt zin om mij nog meer uit mijn professie en daarmee ook mij werk te halen en te groeien en hoop dat ik toegelaten kan worden tot de opleiding. Bij mijn instelling is er gelukkig wel een opleidingsplan voor deze opleiding en krijg je wel de ruimte om eraan te werken en wordt je functie erop aangepast. Op mijn afdeling zijn geen SPVers, wel een MANPer, maar die doet alleen de somatiek.



Ik heb vast nog wel meer vragen, maar kan er nu nog niet opkomen. Ik wacht even vervolg gesprek af met manager (zij legt voorstel morgen voor aan haar manager) en de voorwaarden voor alles.



Jij succes met de laatste loodjes! Werk jij ambulant of klinisch?



@ loisnvt:

Ik bedoel niet de Nurs Practitioner, maar echt de opleiding tot Vepleegkundig Specialist GGZ, zit wel verschil in.
Alle reacties Link kopieren
Ik werk nu ambulant, jaar daarvoor werkte ik klinisch.

Succes ermee!
Alle reacties Link kopieren
Zowel de opleiding Nurse Practitioner als de opleiding verpl. specialist ggz leidt wel op tot het artikel 14 beroep Verpleegkundig specialist GGZ. Dus de opleidingen zijn anders, NP is meer gericht op het medische domein dan de VS opleiding maar het leidt dus op tot hetzelfde. Dit even voor de duidelijkheid.

Verwarrend wel omdat onze opleiding z'n naam natuurlijk al meeheeft.
Alle reacties Link kopieren
Even uppen: welk salaris is relevant tijdens deze studie?

Ik heb 5 jaar ervaring, plus teamleiders ervaring. Wat kan ik vragen?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven