1. Hallo meiden,

  Mijn vraag is kort maar krachtig: sinds kort is bij mijn partner het syndroom van Asperger geconstateerd en ik vroeg mij af of ik hier lotgenoten kan vinden. Als het lotgenoten zijn met een allochtone achtergrond, is dit nog beter, aangezien ik zelf ook allochtoon ben. Ik hoop van jullie te horen!
Let op de laatste reactie is ouder dan 14 dagen.
Snel reageren is daarom uitgeschakeld.
 1. Je kan bij de stichting MEE terecht , daar kunnen ze je over alles wat met asperger te maken heeft informeren.
  Je vindt daar ook informatie over lotgenotengroepen.
  Ik geloof dat ze zelf ook praatgroepen hebben.

  Wees vriendelijk voor de mensen die je ontmoet op je weg naar boven, je zou ze op je weg naar beneden ook nog weleens tegen kunnen komen.
 2. Wat je ook even kan doen is hiernaast even googlen op asperger partner of asperger vriend. Er zijn namelijk hier op viva.nl al een aantal topics over geweest, dus wie weet vindt je daar nog meer informatie. Succes!
 3. Mannen over mode in 'What he says'

  Wat vinden mannen nou ?cht van vrouwenmode? In aflevering 1 van 'What he says' geven vijf bekende mannenduo's hun mening over de ruffle-trend! VIVA vraagt ze: dragen of droppen?

  Lees verder

 4. Het begrip Asperger is heel ruim, dwz. dat je hele lichte vormen kunt hebben en meer zwaardere vormen. Zo is het ook van belang om te weten in hoeverre de relatie of het woon/leefgedrag er al dan niet onder te leiden heeft. Je zou in dat geval eens kunnen informeren bij de GGZ, die kunnen je goed verder helpen. En waar nodig kunnen zij ondersteuning bieden of doorverwijzen naar ondersteuning door bijv. het RIBW. Let er wel op dat op dit vlak door het (voormalige) CDA/PvdA/CU kabinet de nodige bezuinigingen zijn doorgevoerd en dat het misschien allemaal wat minder gemakkelijk gaat als vroeger. Waar je wellicht ook te rade kunt gaan is het Leo Kannerhuis te Oosterbeek (gespecialiseerd in het brede autismespectrum) of de NVA.
  Nou veel succes alvast en hoop voor je dat je ook nog lotgenoten vindt. ;-]
 5. Je kunt ook eens rondkijken op www.autsider.net, dat is een site door en voor mensen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis, hier valt Asperger ook onder) en hun partners en familie. Er is een forum waar je veel informatie kunt vinden, ook voor partners en omdat er veel mensen met een ASS schrijven is het ook inzichtelijk om wat meer van de leefwereld van iemand met ASS te begrijpen, vind ik.

  Ik heb zelf geen ASS partner, maar in werk en prive wel met ASS mensen te maken en deze site heeft me erg geholpen om meer inzicht en begrip te krijgen.
 6. M.i. is dit meer iets voor Relaties (i.p.v. Gezondheid).

  Er zijn twee fora die gaan over autisme, en niet alleen over Asperger (maar ook over klassiek autisme en PDD/NOS):

  - http://www.wrongplanet.net/ (Engels)
  - http://www.autsider.net/forum/

  Ik heb zelf overigens PDD/NOS met Asperger-kenmerken.

  World of Warcraft: Legion
 7. .
  76858949 wijzigde dit bericht op 13-08-2010 20:59 met 98%
 8. Vanavond om 21:10 wordt Vinger aan de pols uitgezonden. Dat is op Nederland 1. Het gaat niet zo zeer over een partner met autisme (wat eigenlijk het onderwerp van dit topic is) maar om een zoontje met autisme. Zie alvast voor meer informatie:

  http://www.avro.nl/tv/pro ... 090609_paul_haarhuis.aspx

  Ik lees dat het om een autist gaat die non-verbaal is (niet kan praten) en ook verstandelijk gehandicapt. Ik was laat met praten, maar tussen 1,5 en 4 jaar had ik een verstandelijke handicap als misdiagnose. Feitelijk ben ik bovengemiddeld of hoogbegaafd. Ik ben bezig om zelfstandig te leren wonen (en ik woon nu ruim een maand alleen, al is het in een woning bedoeld voor 2 autistische jongeren zonder een verstandelijke handicap). De begeleiding wil dat ik over enkele maanden ga verhuizen naar een woning die ik nog tezamen met mijn begeleidster zal uitzoeken. Misschien dat het voor Tom, het zoontje, ook zo kan aflopen, maar dat is moeilijk te zeggen. Autisten zijn verschillend. Sommige autisten, vooral die met Asperger (en enkele PDD/NOS-ers zoals ik), kunnen zich vaak redelijk redden.
  hans66 wijzigde dit bericht op 21-07-2010 10:00 met 48%

  World of Warcraft: Legion
 9. Mannen over mode in 'What he says'

  Wat vinden mannen nou ?cht van vrouwenmode? In aflevering 1 van 'What he says' geven vijf bekende mannenduo's hun mening over de ruffle-trend! VIVA vraagt ze: dragen of droppen?

  Lees verder

 10. .
  76858949 wijzigde dit bericht op 13-08-2010 21:00 met 99%
 11. Ik hoop dat Imaginery nog zal reageren, want anders gaat dit topic over kinderen met autisme, i.p.v. over partners met autisme.

  World of Warcraft: Legion