tips gevraagd: hapjes zonder suiker, koolhydraten en fruit.

02-08-2010 21:29 20 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hai, mijn vriendin heeft hypoglycemie en is voor veel dingen allergisch, o.a. voor fruit.

We zijn soms echt een slaaf van haar stofwisseling. Elke 15 a 30 minuten moet er iets gebeuren om haar suikerspiegel goed te houden.

Hebben jullie tips van dingen die je dan kan eten? Ze kan geen suiker eten, dan gaat het gelijk mis. Ook mag ze niet teveel koolhydraten. Het enige wat we nu hebben is gekookte eieren en zoetjes opgelost in water. Ik zou graag nog een paar dingen hebben om het te reguleren. Suikervrije koekjes, crackers. Liefst kleine dingetjes, lang houdbaar, makkelijk mee te nemen. Alvast bedankt voor jullie tips!
Beklaag je niet over de duisternis, steek een kaars aan.
Light frisdank, weinig koolhydraten en weinig suiker



Mijn man is sinds kort diabeet en dit is iets wat hij lekker vind en weinig kwaad kan. Misschien moet jij het ook in de diabeteshoek zoeken.
anoniem_19055 wijzigde dit bericht op 02-08-2010 21:38
Reden: was wat kort door de bocht
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Plakjes kipfilet met een stukje avocado?



Rolletje ham met een asperge?



Rolletjes van ham met Monchou met kruiden? (Monchou op plakje ham smeren, nog een plakje ham erop, weer Monchou, dan oprollen en in folie in de koelkast leggen. Daarna in plakjes snijden).



Olijven?



Kaas?



Op de olijven na niet echt houdbaar.



Je kan ook naar recepten voor hapjes zoeken voor een koolhydraatarm dieet.
Alle reacties Link kopieren
Jeetje wat vervelend...

Ik begrijp alleen niet zo goed waarom ze niet teveel koolhydraten mag. Het lijkt mij dat het bij hypoglycemie van belang is dat je deze juist zo gelijkmatig mogelijk over de dag verspreid om ernstige schommelingen van bloedsuiker te voorkomen.

Verder zou ik voor tussendoortjes vooral denken aan zuivel (magere kwark en yoghurt) en bijvoorbeeld wat gerookte kalkoenfilet etc. Daarnaast is misschien als tussendoortje een handje noten ook idee.. Die bevatten relatief veel (onverzadigde vetten en eiwitten)



Succes!
Alle reacties Link kopieren
Groentehapjes?

Snackkomkommer, radijsjes, cherrytomaatjes, augurkjes, minimaiskolfjes, wortelballetjes?
Alle reacties Link kopieren
Wanneer je 'hypoglycemie recepten' googled, kom je nog best wat leuke recepten tegen, o.a. op Smulweb.



Succes ermee, lijkt me inderdaad niet heel makkelijk!
Alle reacties Link kopieren
Bij natuurwinkels hebben ze het merk Billy's farm (voor lekkere koekjes zonder suiker) en van het merk Molenaartje 'evergreen-achtige dingen' zonder suiker. Ik weet alleen niet hoeveel koolhydraten daarin zitten.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een koolhydraat beperkt dieet gevolgd en sinds die tijd neem ik Babybel kaasjes of mini Bifi worstjes als tussendoortje.



Frisdrank: geef bronwater met prik met een paar druppels citroensap erin. Eventeel kun je het ook nog wat zoet maken met Stevia (zoetstof op natuurlijke basis en verkrijgbaar bij de natuurwinkel)
Alle reacties Link kopieren
Nadeel van producten zoals Billy's Farm, Babybel en Bifi worstjes is dat ze behoorlijk rijk zijn aan verzadigd vet. Niet bepaald 'verantwoorde tussendoortjes' dus...
Alle reacties Link kopieren
Ik zou contact opnemen met een gespecialiseerde dietiste. Die kan je hier vast meer mee helpen dan wij hier op het forum (no offence)
"ik ben het, Barbabelladingdong"
Alle reacties Link kopieren
Hoe doet ze dat dan snachts?
Alle reacties Link kopieren
je hebt echt geen dietiste nodig om van hypoglycemie af te komen.

Het GI-dieet heeft bij mij perfect gewerkt, kijk bijvoorbeeld eens op http://www.gi-dieet.nl/voedingsgids.html



Het is ook niet nodg om koolhydraten uit te bannen, zolang er maar veel vezels inzitten, zodat je bloedsuikerspiegel geen pieken en dalen gaat geven.

Een volkorenboterham met pindakaas (de gewone calve zonder suiker) is een goed voorbeeld
Alle reacties Link kopieren
Ik sluit me aan bij Smulrol.

Het lijkt mij dat ze beter wel koolhydraten kan eten, maar alleen langzame koolhydraten.
Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning how to dance in the rain
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de tips tot zover!

Het ging me vooral om producten die je makkelijk mee kan nemen. Met de worstjes en koekjes kunnen we zeker weer eens wat proberen.

Light frisdranken is sowieso het enige wat ze drinkt. Joghurt gaat er minstens een liter per dag in.

Ze is ook nog eens erg met haar gewicht bezig, dus dat maakt het wat gecompliceerd. Dat is een van de redenen dat ze koolhydraat arm eet.

Goeie opmerking, "hoe doet ze dat dan 's nachts?" Het is niet zo dat ze er dan uit gaat/moet om wat te eten, maar ze moet wel gelijk eten als ze er uit komt, ze kan niet eerst even gaan douchen oid.

Ik zal haar jullie tips laten lezen.
Beklaag je niet over de duisternis, steek een kaars aan.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben ook wel benieuwd of ze contact heeft gehad met een dietiste of andere hulpverlener. Het komt op mij over alsof niet echt een gezonde verhouding heeft met eten.
Freedom is just another word for nothing left to lose - Janis Joplin
Alle reacties Link kopieren
Bij hypoglycemie moet je juist koolhydraten eten, om die bloedsuiker te stabiliseren. Ik ben het eens met Belle, het klinkt alsof die vriendin een zeer ongezonde verhouding heeft met eten.
De zachte krachten zullen zeker winnen.
H. Roland Holst
Alle reacties Link kopieren
quote:Hercke schreef op 02 augustus 2010 @ 21:29:

Hebben jullie tips van dingen die je dan kan eten? Ze kan geen suiker eten, dan gaat het gelijk mis. Ook mag ze niet teveel koolhydraten. Het enige wat we nu hebben is gekookte eieren en zoetjes opgelost in water.



Ik heb geen tips buiten wat al genoemd is, maar wat voor nut heeft het voor je stofwisseling om gezoet water te drinken? Daar zit echt niets in qua calorien en ook geen voedingsstoffen dus het is alleen maar zinvol in de vorm van voldoende vocht binnen krijgen.



Overigens denk ik (maar dat is een erg persoonlijke mening) dat je gezonder bezig bent als je geen light frisdranken of zoetjes gebruikt. Water, lekkere theetjes en spa rood smaken prima en zijn veel gezonder, tenminste, ik voel me dan lekkerder en helderder.
Alle reacties Link kopieren
quote:Solomio schreef op 03 augustus 2010 @ 09:03:

Bij hypoglycemie moet je juist koolhydraten eten, om die bloedsuiker te stabiliseren. Ik ben het eens met Belle, het klinkt alsof die vriendin een zeer ongezonde verhouding heeft met eten.



Met je eens. Je vriendin zou eerst een gezonde verhouding moeten zoeken zonder meteen te willen afvallen. Maar goed, moet ze ook zelf weten. Je maakt het jezelf onnodig moeilijk.



Google eens op "het heden ik kookboek", geschreven voor o.a. mensen met hypoglycemie. Je hebt 2 delen, misschien inmiddels al meer.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Noten.



Kaaskoekjes ( geraspte kaas op een bord in de magnetron, laten smelten en afkoelen en je hebt knapperige koekjes die je mee kunt nemen)



Beef jerky.



Van die snoeptomaatjes.

Heb je ook in komkommervorm, geloof ik.



Cheesestrings
Stukjes kokos.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven