ds-spelletjes voor een 6-jarige

 1. Ik heb getwijfeld of ik dit bij digi of bij kinderen zou zetten, maar ik verwacht dat hier wat meer mensen met passende ideeën lezen ;-)

  Zoals de titel al zegt ben ik op zoek naar leuke spelletjes voor de ds voor een 5/6-jarige. Mijn dochter krijgt een ds voor d'r verjaardag en ik wil voor die tijd een lijstje met spelletjes voor d'r maken. Nu ken ik best veel spellen, maar toch vind ik het lastig om te 'kiezen' voor d'r/ Het is geen meisje-meisje, dus paardenspelletjes, veel roze, prinsesjes en dat soort dingen vallen af. Ze zit al wel in groep 3 en leest al erg goed (eind groep 4-niveau), dus een spel waarbij ze moet lezen wat ze moet doen is geen probleem. Puzzelspelletjes vind ze wel leuk, dus ik had al bedacht cradle of rome en fishdom, misschien nog een hidden object game en mario, maar daarna ben ik de weg een beetje kwijt in kinderspelletjesland.

  Dus wat vinden jullie/andere kinderen van die leeftijd leuk?

  Change is the only thing that lasts forever.
Let op de laatste reactie is ouder dan 14 dagen.
Snel reageren is daarom uitgeschakeld.
 1. Nintendogs. Mijn zusje speelt dat spel echt kapot. Het idee erachter is dat ze een hondje moet verzorgen. Dus uitlaten, voeren, wassen, spelen etc.
 2. Dat klinkt wel goed. Vriendinnetje heeft zoiets met paarden (petz geloof ik dat het heet), maar ze vind paarden maar stomme/enge beesten. Hondjes vind ze een stuk liever.

  Change is the only thing that lasts forever.
 3. Vind jouw ideale zorgverzekering

  Te veel betalen voor je zorgverzekering, dat wil natuurlijk niemand. Wat je w?l wilt, is goeie zorg ontvangen op het moment dat je dat nodig hebt. Zie je door alle zorgverzekeraars die er zijn, het bos niet meer? Snappen we. Daarom bedachten we de onafhankelijke zorgvergelijker van VIVA.

  Lees verder

 4. Toy story hebben ze hier. En iets van Playmobil met ridders en draken. Vinden ze allebei superspellen.
 5. playmobil piraten en mario bros waren (toen 5 jarige zoon) eerste keuze. En Mario Bros is dat twee jaar later nog. Mario Cars iets minder. Pokémon duikt ook op.
 6. Nintendogs en toy story lijkt me wel wat. Playmobil en pokemon is denk ik meer voor jongens. Dochter is wel stoer, maar het blijft een meisje ;-) Mario vind ze erg leuk, ook mario party, die speel ik zelf ook en die kent ze wel. Ik ben vooral niet thuis in de ehcte kinderspelletjes.

  Change is the only thing that lasts forever.