Winkeltips Den Haag/Scheveningen

16-05-2007 16:10 4 berichten
Alle reacties Link kopieren
Volgende week ga ik met moeder en zussen een dag naar Den Haag. Wie weet er leuke winkels (mode, sieraden etc.) en leuke/lekkere restaurantjes?

Heeft Den Haag ook een overdekt winkelcentrum (voor als het regent)? Als het mooi weer is gaan we 's middags naar Scheveningen.

Hoop wat te horen van jullie.
Alle reacties Link kopieren
Voor leuke aparte winkeltjes en restaurantjes is de Denneweg in Den Haag erg leuk. Het Chinees restaurant Golden Leaf vind ik zelf een aanrader. Erg lekker en je kunt er heerlijk lunchen (dim sum). Ook lekker eten bij Dekxels aan de Denneweg.



Verder natuurlijk de gewone grote winkels in het centrum van Den Haag. Er is de Passage, een klein stukje overdekte winkelpassage. Met de tram kun je uitstappen bij de Grote Markt of Stadhuis. Rondom Dagelijkse Groenmarkt en richting Noordeinde vind je ook nog veel winkels.



Iets verder van Den Haag heb je het overdekte (niet helemaal) winkelcentrum De Bogaard - in Rijswijk. Kun je vanuit Den Haag met de bus bereiken.



In Scheveningen is er niet zoveel te winkelen maar je kunt er wel heerlijk lunchen in een strandtent of in een van de vele restaurantjes aan de boulevard.

Op www.iens.nl kun je kijken voor restaurantjes.
Alle reacties Link kopieren
Ga ook even op zoek naar de Prinsenstraat, daar zit Bija. Een sieradenwinkeltje die zelf sieraden maken, waar je zelf een sieraad kan (laten) maken en ze verkopen ook allerlei gave merken. Verder zitten er nog wel meer leuke winkeltjes in dat straatje. De Haagse Bluf is een 'nieuw' stukje wat een zijstraat is spuistraat (maar je kan er ook via andere wegen komen). Hier zit Jewelz, met heel heel veel sieraden, tassen, horloges etc. Zij verkopen een hoop leuke dingen.In de Spuistraat vind je voornamelijk de standaard hennes, zara etc winkels, maar wat 'luxere' winkels vindt je aan de andere kant van de grote kerk (bij maison bonneterie doorlopen) in de Hoofdstraat. Hier zit ook de schoenenwinkel de rode loper, met allerlei mooie merkschoenen (boss, dolce, guess, dior etc) en tassen. Als je nog verder doorloopt kom je op het Noordeinde (bij paleis Noordeinde) en daar kom je bij de dennenweg in de buurt (stuk doorlopen en dan naar rechts toe). Hier stikt het van de leuke eet/cafeetjes.Ook leuk maar prijzig: highteaen bij hotel Des Indes. Bij lekker weer: terrasjes op het Plein zijn ook altijd gezellig!Overdekt doen we niet echt aan in Den Haag, bij Scheveningen zit een overdekte winkelpromenade, maar is erg toeristisch en ik vind zelf alleen de Oilily leuk... Verder niet veel soeps daar. Mocht het echt strandweer zijn, ga dan niet bij de Pier in een strandtent zitten, maar loop een eind door nr links of rechts, de leuke strandtenten komen dan vanzelf (ipv 'Club Peukie' -echt waar-).Oh ja (nu nog 1 tip), mocht je van een beetje knoflook houden: tussen de bijenkorf en de mediamarkt in zit een griekse 'snackbar'. Zij hebben voor 4 euro de beste pita gyros die je ooit hebt gegeten!!! Mmmm (krijg er nu al weer trek in). Duur, maar elke euro waard ;).Mocht je nog meer willen weten, dan hoor ik het wel! Veel plezieah!!!
Alle reacties Link kopieren
Misschien de Frederik Hendriklaan (de Fred in het Haags)? Ligt redelijk dicht bij Scheveningen, leuke winkels, wel wat duurder. Tip voor als je daarheen gaat: cappuchino en muffins bij Paagman (grote boekhandel)!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven