Mode & Beauty alle pijlers

Grrrr pukkels, wát helpt nou écht?

22-06-2015 11:38 37 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo,

Ook al ben ik 33, die ellendige pukkels blijven komen en zitten.

Iemand een tip voor een verzorgingslijn? Een lotion en dagcreme die werken? Wil niet van die uitdrogende gels van de Huisarts, dan ziet de foundation er niet meer uit!!!

Hoop op goede tips,

Groetjes
Ophouden met foundation smeren?
Wat mijn huid veel beter heeft gemaakt is mijn eetpatroon veranderen. Ik eet nu vrijwel nooit meer bewerkte producten, vrijwel geen toegevoegde suikers (ook weinig fruit), heel veel groente en geen brood/pasta. Ik drink ook elke dag een glas versgeperste groentesap. En eet regelmatig wat noten en avocado. Dit was in het begin even doorbijten, maar ik weet nu niet beter. Veel buiten zijn (5 x per week minstens een uur buiten sporten) heeft zeer zeker ook geholpen. En ik ben gestopt met vrijwel alle verzorgingsproducten. Mijn gezicht was ik 's ochtends alleen met water en 's avonds met een zeep gebaseerd op olijfolie. Verder geen crèmes of wat dan ook.
Alle reacties Link kopieren
Eetpatroon aanpassen en de ontstekingen die er zaten middels fruitzuurpeelings laten behandelen. Nu op een enkel puistje na helemaal niks meer!
Alle reacties Link kopieren
Wat voor mij (en bekenden van me) werkt:

- Niet teveel smeren. Uitdrogende producten maken mijn huid juist slechter. Je moet goed kijken naar wat voor huid je hebt, pukkeltjes kunnen ook veroorzaakt worden door droogte.

- Opletten op wat voor make-up je gebruikt en welke ingrediënten erin zitten. Zelf gebruik ik uitsluitend foundation van Vichy en daar doe ik zeker een half jaar mee. Op de aanbiedingen letten en dan heb je zo een tube voor 18 euro.

- Niet met vieze handen aan je gezicht zitten.

- Een dagboekje bijhouden met wat je eet. Ik heb echt last van varkensvlees en zuivel van koemelk. Merk ik soms direct als ik bijvoorbeeld ijs heb gegeten.

- Huid elke dag goed reinigen met milde producten. Ik gebruik een facewash van Neutral en micellair reinigingswater.

- Milde dagcrème. Ik gebruik amandelcrème van Weleda.



Hopelijk heb je hier wat aan. Neem wel mee dat ik een vrij droge en erg gevoelige huid heb. Als je een vette huid hebt weet ik niet of mijn ideetjes ten aanzien van make-up en verzorgingsproducten werken.
Alle reacties Link kopieren
Er niet te veel aan komen. Niet allerlei foute smeerseltjes/ crèmes erop smeren. Kijk eens naar de producten en kennis van Jetske Ultee.
Alle reacties Link kopieren
Hallo,



Mijn dochter had veel last van puistjes en ze gebruikt de producten van Louise widmer, daar is een speciale lijn voor en dat gaat supergoed ! Hoop dat je er wat aan hebt.
Alle reacties Link kopieren
Als je huid vuil is goed wassen met water en zeep en dan met een dun laagje olie insmeren.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Wassen met micellair water is ook een goede optie. Maar olieproducten smeren de poriën niet dicht, daarom beter dan de meeste cremes.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de tips maar ga echt niet stoppen met foundation smeren. Dan kan ik niet meer de straat op! En ik eet al suiker en glutenvrij Enzo.
quote:jesju82 schreef op 22 juni 2015 @ 12:23:

Bedankt voor de tips maar ga echt niet stoppen met foundation smeren. Dan kan ik niet meer de straat op! En ik eet al suiker en glutenvrij Enzo.misschien kun je tijdens vakantie een paar weken geen foundation smeren om te kijken wat daar het effect van is. Veel groente helpt hier ook enorm. En regelmatig buiten zijn (niet in de zon liggen om 12u, maar gewoon actief bezig zijn).
Ik heb mijn hele hormonale leven puistjes en mee-eters gehad. Sinds ik magnesium en zink slik heb ik een hele gave huid. Ik ben ook gestopt met zuivel.
Alle reacties Link kopieren
Eens in de 6 a 8 weken laten reinigen bij de schoonheidsspecialiste! Dit is het enige dat bij mij werkte en heb nu al een hele tijd een perfecte huid na jaren van onzuiverheden. Schoonheidsspecialisten weten exact wat ze hiermee aanzoeten dus niet zelf allerlei troep gaan smeren! Daarnaast natuurlijk gezond eten en veel water drinken.
Alle reacties Link kopieren
Kijk eens naar de websites van Jetske Ultee of Paula's choice. Ik ben net begonnen met een exfoliant, voelt heel prettig en heb het gevoel dat het nu al werkt.
Alle reacties Link kopieren
quote:jesju82 schreef op 22 juni 2015 @ 12:23:

Bedankt voor de tips maar ga echt niet stoppen met foundation smeren. Dan kan ik niet meer de straat op! En ik eet al suiker en glutenvrij Enzo.Maar dat dichtsmeren is nu juist vaak veroorzaker nr 1 Dus als je echt minder gehavend wilt zijn zul je toch moeten stoppen.
Alle reacties Link kopieren
Bij mij hielp stoppen met foundation niks.



Volgens mij is dit heel persoonlijk, het kan aan zoveel dingen liggen.
Alle reacties Link kopieren
Benzoylperoxide, voor ¤3 bij de apotheek vrij verkrijgbaar.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb hetzelfde probleem helaas. Voeding kan wat schelen. Maar aan hormonale acne valt helaas weinig te doen. Bij mij ging het weken goed en nu ineens weer: bam! Ik ben ook ziek dus wellicht heeft t ook te maken met lage weerstand.
Alle reacties Link kopieren
quote:mick87 schreef op 22 juni 2015 @ 13:45:

Ik heb hetzelfde probleem helaas. Voeding kan wat schelen. Maar aan hormonale acne valt helaas weinig te doen. Bij mij ging het weken goed en nu ineens weer: bam! Ik ben ook ziek dus wellicht heeft t ook te maken met lage weerstand.Hormonaal kun je met eten juist heel veel doen. Je moet wel weten hoe en wat en dat is even uitzoeken. Maar het kan echt.

Andere klachten die door hormonen veroorzaakt kunnen worden kunnen ook verminderden of zelfs weggaan door anders te gaan eten.
Alle reacties Link kopieren
Ik eet al suikervrij, geen koffie, geen zuivel, weinig koolhydraten en geen vlees. En toch af en toe nog flinke ontstekingen. Niet alles is met voeding op te lossen
quote:agootje schreef op 22 juni 2015 @ 13:13:

Benzoylperoxide, voor ¤3 bij de apotheek vrij verkrijgbaar.



Dit werkt super, maar maakt wel bleekvlekken dus alleen 's nachts gebruiken en oud beddengoed.

Foundation gebruik ik alleen in de winter en bij speciale gelegenheden, en sinds ik gestopt ben met dichtsmeren is mijn huid rustig.

wat bij mij definitief een einde heeft gemaakt aan acne is een kind krijgen. Tijdens de zwangerschap en nu nog steeds nauwelijks meer last terwijl ik daarvoor ook regelmatig onder zat.
Alle reacties Link kopieren
quote:nina1966 schreef op 22 juni 2015 @ 13:51:

[...]

Hormonaal kun je met eten juist heel veel doen. Je moet wel weten hoe en wat en dat is even uitzoeken. Maar het kan echt.

Andere klachten die door hormonen veroorzaakt kunnen worden kunnen ook verminderden of zelfs weggaan door anders te gaan eten.Noem eens voorbeelden van andere klachten?
Alle reacties Link kopieren
Bij mij werkt het verse chocolade masker van de Lush! Eigenlijk voor één keer in de week, ik doe het voor het douchen om de dag. Potje is ongeveer ¤12,- houdbaar, en afhankelijk van wanneer je het koopt 3 tot 4 weken houdbaar.
Het leven gaat niet over bier en bitterballen.
Alle reacties Link kopieren
Wat een hardnekkig vooroordeel bestaat er nog over make up. Make up veroorzaakt geen acne. Acne is toch echt wat anders dan een paar puistjes (make up kan dat wel veroorzaken bij sommige gevoeliger huid, ik had dat bij een bepaalde mac foundation en gewoon kleine pukkeltjes, echt geen acne)

En ik heb jarenlang zonder foundation en poeder gelopen en toch kreeg ik acne.

Wat bij mij heeft geholpen is de pil. Als ik geen pil slik krijg ik grote onderhuidse onstekingen en ook gele puisten etc. Nu krijg ik alleen af en toe tijdens de stopweek.

Verder gebruik ik producten met salicylzuur. Paula's choice heeft hier producten van, maar ook kruidvat bv. Ik heb nu een toner van de kruidvat. Ik haal s avonds eerst mijn make up eraf met micellair water van de garnier, daarna was ik het met tea tree face wash van de bodyshop (maar kruidvat heeft het ook) en daarna de toner met salicylzuur. Die toner gebruik ik alleen in de avond omdat je gevoeliger wordt voor uv stralen met dat zuur.

Producten die bedoeld zijn voor pubers met acne zijn meestal veel te uitdrogend. Maar af en toe gebruik ik wel benzolperoxide creme, dat hoef je alleen maar op een puistje te doen s nachts en dan wordt ie al een stuk minder dik. ( te koop bij apotheek)Wel uitdrogend dus s ochtends gebruik ik altijd hydraterende creme voordat ik mijn foundation op doe.



Louis widmer hoor ik ook goede verhalen over en paula's choice. Als mijn reinigers op zijn ga ik een van die proberen.

Als je puisten vooral rond de kin en mond zitten dan is het hormonale acne.
Alle reacties Link kopieren
De ene huid is de andere niet. Het is toch een kwestie van uitproberen.



Ik ben zelf 30 jaar en heb tijdens de puberteit nooit last gehad van acne. Een paar jaar geleden ben ik velen tientallen kilo's afgevallen en hoewel ik daar natuurlijk vreselijk blij mee ben, heeft het mijn haar en huid geen goed gedaan. Maar sinds een maand of 2 gaat het qua huid de betere kant op. Wel merk ik dat ik er meer last van heb wanneer ik ongesteld ben of te weinig gezonde producten eet. Ik persoonlijk merk dat meteen aan mijn huid.



Maar goed; ik ben aan de slag gegaan met het goed reinigen van mijn huid, het nemen van maskers en scrubs. Ik gebruik Biodermal producten. Verder dus gezond eten en dat lijkt de laatste tijd zijn vruchten af te werpen.



Succes.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven