Mode & Beauty alle pijlers

Het taboe van Botox

14-12-2014 21:56 140 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik lees er helaas veel te weinig over op dit forum. Heb het een paar maanden in de gaten gehouden en toevallig deze week iemand die een botox kliniek zocht in Gent. Botox is een taboe.



Ik 'doe' mijn fronsrimpel. Met botox. En zelfs in het dagelijkse leven laten mensen zich daar niet gehinderd door enige vorm van beleefdheid over uit... Immers 'decadent', en 'waardeer jezelf zoals je bent'



Ik vroeg me af, ik kan de enige hier toch niet zijn?



Mijn botox heeft overigens initieel niks te maken met 'angst voor rimpels'. Ik fronste 24/7. Werd zelfs fronsend wakker. Niet alleen vroegen mensen op de meest rare momenten waarom ik zo boos keek, door dat continue fronzen (wat een 'tic' is, niet alleen bij mij maar bij veel vrouwen) had ik dus ook elke dag hoofdpijn. Na 5 jaar besloot ik dan toch met bibberende knietjes om het maar eens te proberen. Veel over gelezen, zal ik wel zal ik niet.



Ik had het idee, hup een injectie en het werkt meteen. Wat natuurlijk niet zo is met botox, dat duurt een week of 2. Ik was dan ook zwaar teleurgesteld dat ik de dag erna nog steeds kon fronzen. Ik heb om de paar dagen een foto gemaakt van mijn eigen fronsrimpel om de verbetering te kunnen zien. Na een dag of 8 was fronzen onmogelijk. Ik was bang dat de behoefte voor het fronzen er nog zou zijn en dat dat zou gaan frustreren. Maar dat was dus niet zo. Oke, dat was twee dagen zo. Daarna ging er een knop om. Geen pseudo frons, wat niet kan dat kan niet. Maar nog voor die 8ste dag... hoofdpijn weg. Gewoon weg.



Nadelen? Oke, Botox is geen filler, het legt spieren plat. Om boos te kunnen kijken, moet je kunnen fronzen. Dat kan ik niet meer. Dus boos kijken? Dat is redelijk onmogelijk. Maar plastic... ziet het er niet uit. Er is namelijk geen filler. Er is niks 'opgepompt' of ' gevuld'. Ik heb begin november mijn eerste behandeling gehad en moet in februari weer. De eerste keer moet je om de drie maanden. Na een jaar moet de 'fronsbehoefte' weg zijn en zou het 'overmatige fronzen' afgeleerd zijn' .



De dag dat ik kwam zei de (overigens zeer leuke jonge vrouwelijke arts) na me een seconde of 3 te hebben geobserveerd:"Oh... wat wil ik JOU graag doen". Ehm.. oke???

"Waarom loop je al zo lang hier mee rond?" Alsof ik daadwerkelijk drie jaar had rondgelopen met een half afgeschoten been rottend van de gangreen. Zoiets. Dat ik überhaupt nog de straat op had gedurfd al die jaren en niemand me gewaarschuwd had dat DAT toch echt niet meer kon deed me nog het meest pijn. Het was blijkbaar heel, heel erg met me gesteld.



Na de intro vroeg ze me of ze me nog wat suggesties mocht geven. Natuurlijk!!! Altijd. Ze kwam met iets met een filler in de diepliggende kringen onder de ogen (niet meer blauw dan bij moe), en oh ja, die fronsrimpel was genetisch, maar mijn mondhoekjes die gingen hangen was gewoon de leeftijd, ook daar kon een klein filtertje onder in de spier zodat de mondhoekjes niet meer zouden hangen. Daarbij had ik een moedervlekje op mijn jukbeen. Zonde, want je hebt echt mooie jukbeenderen, maar dat vlekje leidt iedereen af. Gelukkig was er een huidtherapeut in huis die ook dat voor me zou kunnen oplossen, voor bijbehorend exorbitant uurtarief. Zoals ze zei:" Je hebt vroeger echt een mooi gezicht gehad, en je hebt zo'n vrolijke uitstraling, het is jammer dat een en ander je ontsiert".



Kortom, er was eigenlijk geen land meer met me te bezeilen. Hier moest toch echt iets grondigs aan gaan gebeuren wilde ik de aankomende 5 jaar nog een beetje normaal door kunnen komen.



Anyhow, ik vroeg me af, zijn er meer vrouwen net als ik die Botox hebben tegen de fronsbehoefte en hoe jullie aankijken tegen een behandeling als deze en waarom? En twijfel je zelf om het te doen of niet?



Ik zal in de post hieronder even in chronologische volgorde mijn voorhoofd posten van het moment vlak voor de behandeling tot nu. Ik moet alleen even weer mijn wachtwoord van Mijn Album vinden



Oh... Ik laat toch die kringen doen na de Kerst. En misschien ook die mondhoekjes. Dat weet ik nog niet zeker. Maar volgende week heb ik een afspraak met de huidtherapeute :-S.



Kortom, ik ben van de zelfspot en ik weet het zelf ook allemaal wel.... Maar toch. Het is dat, of het klooster blijkbaar
"As je denk dat je mooi ben dan ben je een embersiel leleike kuthoer"
Alle reacties Link kopieren
En dan zullen er steeds meer vlekjes en onvolkomenheden bijkomen. Garandeer ik je nu al.
"Laat varen alle hoop, gij die hier binnentreedt"
Alle reacties Link kopieren
quote:sorende schreef op 14 december 2014 @ 22:34:

Ik vind die plastisch chirurg van jou onethisch bezig.Je hoeft niet eens plastisch chirurg te zijn om dit te mogen doen! Een gewone arts mag dit, mijn tandarts doet het tegenwoordig ook!
Alle reacties Link kopieren
Nogmaals, die fillers staan los van de frons botox, want daar ben ik echt gewoon blij mee. Ik hoor niet meer ' wat kijk je boos' (en ja, die hoorde ik echt heel heel veel). En ik heb gewoon al een maand geen paracetamol meer gekocht. Maar damnit. En natuurlijk weet ik dat het gewoon 'cross selling' is (als ze er dan toch is..... kunnen we haar net zo goed dit en dit aansmeren)
"As je denk dat je mooi ben dan ben je een embersiel leleike kuthoer"
Alle reacties Link kopieren
Die botox was gewoon een goede beslissing. Je had last, nu niet meer.



Maar de rest is gewoon verkopen.
"Laat varen alle hoop, gij die hier binnentreedt"
Alle reacties Link kopieren
En hoe meer ik in dit topic kom, hoe pissiger ik word. Niet op jullie overigens hoor!!! Juist niet. Ik ben alleen maar blij dat jullie dit gevoel faciliteren. Net wat iemand hiervoor zei. De Tandarts. Die van mij doet dat ook. Blijkbaar moet ik ook ineens extreem een beugel. Ik heb al jaren geen gaatjes gehad dus is er denk ik niet meer zoveel aan me te verdienen, maar die ene voortand he, die MOET toch echt wel naar achter. Okay, je bent 41 dus gaat dat niet zo snel, maar daar hebben we speciale onzichtbare beugels voor. Moet je dan wel drie jaar mee lopen en elke drie weken een nieuwe beugel voor hebben. Kost wat, maar dan ziet niemand je voortand meer. Ik heb nooit iemand gehoord over mijn voortand. Maar ineens.... zie ik 'm.
"As je denk dat je mooi ben dan ben je een embersiel leleike kuthoer"
quote:cochise schreef op 14 december 2014 @ 22:44:

[...]





Je hoeft niet eens plastisch chirurg te zijn om dit te mogen doen! Een gewone arts mag dit, mijn tandarts doet het tegenwoordig ook!

het is toch wat anders wanneer een tandarts zegt, ik moet kies X ook aanpakken want die kan nu nog maar gaat problemen geven op termijn en uw tandvlees is ook op sterven na dood, dus daar gaan we ook mee aan de slag. Dat is tand-medische noodzaak.



Anders wordt het wanneer de tandarts zegt, goh wat een gele stompjes heeft u, we moeten het bleken en een kunstgebit zou veel mooier staan. Niet dat het nodig is, maar het is wel een stuk aantrekkelijker om te zien.
quote:adorabull schreef op 14 december 2014 @ 22:48:

En hoe meer ik in dit topic kom, hoe pissiger ik word. Niet op jullie overigens hoor!!! Juist niet. Ik ben alleen maar blij dat jullie dit gevoel faciliteren. Net wat iemand hiervoor zei. De Tandarts. Die van mij doet dat ook. Blijkbaar moet ik ook ineens extreem een beugel. Ik heb al jaren geen gaatjes gehad dus is er denk ik niet meer zoveel aan me te verdienen, maar die ene voortand he, die MOET toch echt wel naar achter. Okay, je bent 41 dus gaat dat niet zo snel, maar daar hebben we speciale onzichtbare beugels voor. Moet je dan wel drie jaar mee lopen en elke drie weken een nieuwe beugel voor hebben. Kost wat, maar dan ziet niemand je voortand meer. Ik heb nooit iemand gehoord over mijn voortand. Maar ineens.... zie ik 'm.ja dat vind ik dezelfde misser dan die van die cosmetische arts
quote:cochise schreef op 14 december 2014 @ 22:44:

[...]





Je hoeft niet eens plastisch chirurg te zijn om dit te mogen doen! Een gewone arts mag dit, mijn tandarts doet het tegenwoordig ook! Al liggen er doe-het-zelf-pakketten bij de Lidl. Dat je cosmetische ingrepen uitvoert, prima. Vind ik best een mooi beroep. Maar dat je iemand beledigt om er wat aan te verdienen door aan hun lichaam te kunnen sleutelen vind ik onethisch.
Alle reacties Link kopieren
quote:adorabull schreef op 14 december 2014 @ 22:41:

Dana, wat je zegt. Ik voelde me altijd best:" Gosh, de spiegel barst echt nog niet als ik er in kijk". (God dit topic gaat echt een kant op die ik niet had verwacht maar wel zeer waardeer overigens....). Sinds ZIJ me heeft gewezen op de nou ja (wel legio) onvolkomenheden die ik had zie ik ze ineens ook. En waarschijnlijk ben ik de enige, maar ik zie ze.

Jij hebt toch een keer foto's van jezelf geplaatst, of ben ik nu in de war met iemand anders? Ik meen me een foto te herinneren van een prachtige vrouw met een innemende lach en een handdoek o.i.d. op je hoofd. Was gewoon een leuke spontane foto en als ik de goede voor me heb (ik weet bijna zeker van wel) dan had je alles behalve een boze uitstraling.



Dan nog is het je goed recht om iets aan je frons te willen laten doen natuurlijk, maar ik zou het niet nodig vinden en ik geloof al helemaal niet dat je je allerlei andere zaken aan hoeft te laten praten.



Nog afgezien van dat ik sowieso vind dat het leven niet alleen om uiterlijk en modegrillen hoeft te draaien, maar goed dat is ieders eigen keus.
Sometimes, I hear my voice, and it's been here, silent all these years (Tori Amos)
Botox kan hartstikke handig zijn. Mijn zus heeft haar oksels laten doen, omdat ze last had van overmatige transpiratie. Werkte fantastisch.



Tegen hoofdpijn snap ik het ook helemaal.



Cosmetische ingrepen begrijp ik dan weer helemaal niks van. Maar dat moet iedereen lekker zelf weten.



Zo'n arts die mensen die toch al onzeker zijn nog meer complexen aanpraten mag van mij een reprimande krijgen.
of de kapper die zegt: ja ik kan het wel knippen mevrouw maar dat dooie bosje stro van u heeft eigenlijk een kerastatische mega booster nodig van 100 euro per behandeling.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben verdomme nooit bezig geweest met mijn uiterlijk. Dat was altijd gewoon oke. Geen make up, tenzij feestje, ik doe niks aan mijn nagels, behalve netjes kort houden, was altijd oke. En ineens zijn er 'specialisten' die me wijzen op dingen en alles bij elkaar opgeteld is het echt een wonder dat ik nog zonder begeleiding naar buiten mag overdag omdat ik anders wel eens opgepakt zou kunnen worden en in een freakshow tentoongesteld zou kunnen worden.



Zelfs de kapper doet er aan mee.
"As je denk dat je mooi ben dan ben je een embersiel leleike kuthoer"
Alle reacties Link kopieren
quote:cochise schreef op 14 december 2014 @ 22:44:

[...]





Je hoeft niet eens plastisch chirurg te zijn om dit te mogen doen! Een gewone arts mag dit, mijn tandarts doet het tegenwoordig ook!

Wát?

Schandalig.
Sometimes, I hear my voice, and it's been here, silent all these years (Tori Amos)
Alle reacties Link kopieren
Klopt daan, maar dat was toch wel een foto van 5 jaar terug. He, en toen was ik nog jong en onbezonnen
"As je denk dat je mooi ben dan ben je een embersiel leleike kuthoer"
Alle reacties Link kopieren
En ik weet het echt wel hoor. Ik zie er verdomme goed uit soort van voor mijn leeftijd. En geconserveerd ook nog eens. Ook 5 jaar na die handdoekfoto.



He dank dames. Deze powertalk had ik gewoon echt even nodig. De volgend keer dat ik er ben, en dat wordt dus pas februari wegens de botox in het voorhoofd, zal ik enorm leuke jonge vrouwelijke dokter van achter in de 20 zeggen:"Weet je wat, zorg jij er maar eens voor dat je er nog zo uitziet op je 41ste".



We doen geen fillers.
"As je denk dat je mooi ben dan ben je een embersiel leleike kuthoer"
Alle reacties Link kopieren
Geen behandelingen laten doen voor 'problemen' die jij nog niet eens als probleem had ervaren.



Ik ben een tijd terug met een vriendin meegegaan naar zo'n kliniek. Zij wilde zo'n chemische peeling (zag er afschuwelijk uit voor een week, glom daarna een week lang als een gloeilamp en zag in week drie er weer net zo uit als altijd). Dan maken ze zo'n foto, van alle 'niet-zichtbare' huidschade. Ja, ik kon ook zo'n foto laten nemen, beter 'voorkomen dan genezen toch?' aldus de huidtherapeute. Schrok die zich mooi even rot, mij werd dan ook niets aangesmeerd (vroeger vijf operaties gehad om mijn gezicht weer enigszins te krijgen zoals het was na een ongeluk). Vond het wel apart dat ze bij het 'loep' onderzoek nog niets doorhad. Sproeten die ik al sinds mijn eerste levensjaar heb werden aangezien voor ouderdomspigmentatie (ben midden dertig)
lemoos2 wijzigde dit bericht op 14-12-2014 23:04
Reden: Wat erg...
% gewijzigd
Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
Damn.



Net als in die docu Beperkt Houdbaar. Ging die flapdroldokter haar vertellen wat ze allemaal aan d'r poes zou moeten verbouwen.



Die frons is goed gedaan hoor. Maar laat je niet ongevraagd complexen aanpraten door mensen die gewoon geld aan je willen verdienen.
Zo'n mooie meid als Yolanthe, die had volgens mij nog weinig nodig. Megan Fox idem.



Maar er zijn voorbeelden op diverse sites te zien van mensen die niet oud zijn, maar een ingevallen bekkie hebben, of heel diepe wallen, of een chagrijnige plooi langs de neus, rokersrimpels, en dan is zo'n filler vind ik een behoorlijke verbetering. We kennen de negatieve voorbeelden, maar zo iemand als Jennifer Lopez, dat vind ik gewoon heel mooi gedaan. En ik weet wel zeker dat Halle Berry, een prachtige vrouw van 48 (!) ook subtiel aan de fillers zit.



Dus met mate snap ik, en zie ik mij zelf ook zeker doen, zeker als ik er ouder zou uit zien dan ik ben.
Alle reacties Link kopieren
quote:Dana schreef op 14 december 2014 @ 22:51:

[...]



Wát?

Schandalig.Die van mij dus ook..... DAT zijn namelijk de behandelingen waar ze geld op verdienen. Dat doen ze echt niet op gaatjes en wortelkanaalbehandelingetjes.
"As je denk dat je mooi ben dan ben je een embersiel leleike kuthoer"
Alle reacties Link kopieren
En toch... en toch... Van blij en onbevangen in de spiegel kijkend een maand terug, nu enkel onvolkomenheden zien. En daar baal ik van. Daar moet ik weer een modus in zien te vinden.



Ik heb een fronsrimpel minder. Maar een hoofd waar dus blijkbaar van alles en nog wat aan verspijkerd dient te worden.
"As je denk dat je mooi ben dan ben je een embersiel leleike kuthoer"
Alle reacties Link kopieren
quote:cochise schreef op 14 december 2014 @ 22:44:

[...]





Je hoeft niet eens plastisch chirurg te zijn om dit te mogen doen! Een gewone arts mag dit, mijn tandarts doet het tegenwoordig ook! Klopt, ik kreeg laatst een nieuwe vulling, vraagt die tandarts of- ie ook meteen nog even mijn tieten zou doen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Dana schreef op 14 december 2014 @ 22:51:

[...]



Wát?

Schandalig.Ja, echt he. Er hangt ook een grote poster in de wachtkamer met reclame daarvoor. Ik ga dus een nieuwe tandarts zoeken.
quote:adorabull schreef op 14 december 2014 @ 22:56:

En ik weet het echt wel hoor. Ik zie er verdomme goed uit soort van voor mijn leeftijd. En geconserveerd ook nog eens. Ook 5 jaar na die handdoekfoto.



He dank dames. Deze powertalk had ik gewoon echt even nodig. De volgend keer dat ik er ben, en dat wordt dus pas februari wegens de botox in het voorhoofd, zal ik enorm leuke jonge vrouwelijke dokter van achter in de 20 zeggen:"Weet je wat, zorg jij er maar eens voor dat je er nog zo uitziet op je 41ste".



We doen geen fillers.ik zou haar adviseren om haar eigen spiegelbeeld eens te onderwerpen aan haar deskundige blik, want als ze zo vooroverbuigt om jou te behandelen zie je toch heel duidelijk dat de huid rondom de kaak lijn behoorlijk los gaat zitten
quote:adorabull schreef op 14 december 2014 @ 22:59:

En toch... en toch... Van blij en onbevangen in de spiegel kijkend een maand terug, nu enkel onvolkomenheden zien. En daar baal ik van. Daar moet ik weer een modus in zien te vinden.



Ik heb een fronsrimpel minder. Maar een hoofd waar dus blijkbaar van alles en nog wat aan verspijkerd dient te worden.iedereen heeft onvolkomenheden. en hoe ouder, hoe meer. Niks aan te doen
Alle reacties Link kopieren
quote:mienbillekesjeuken schreef op 14 december 2014 @ 22:57:

Damn.



Net als in die docu Beperkt Houdbaar. Ging die flapdroldokter haar vertellen wat ze allemaal aan d'r poes zou moeten verbouwen.



Die frons is goed gedaan hoor. Maar laat je niet ongevraagd complexen aanpraten door mensen die gewoon geld aan je willen verdienen.Was in diezelfde docu ook die Amerikaanse moeder die haar dochter een designerskutje liet aanmeten? Vond ik ook zo schokkend.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven