Mode & Beauty alle pijlers

Het taboe van Botox

14-12-2014 21:56 140 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik lees er helaas veel te weinig over op dit forum. Heb het een paar maanden in de gaten gehouden en toevallig deze week iemand die een botox kliniek zocht in Gent. Botox is een taboe.



Ik 'doe' mijn fronsrimpel. Met botox. En zelfs in het dagelijkse leven laten mensen zich daar niet gehinderd door enige vorm van beleefdheid over uit... Immers 'decadent', en 'waardeer jezelf zoals je bent'



Ik vroeg me af, ik kan de enige hier toch niet zijn?



Mijn botox heeft overigens initieel niks te maken met 'angst voor rimpels'. Ik fronste 24/7. Werd zelfs fronsend wakker. Niet alleen vroegen mensen op de meest rare momenten waarom ik zo boos keek, door dat continue fronzen (wat een 'tic' is, niet alleen bij mij maar bij veel vrouwen) had ik dus ook elke dag hoofdpijn. Na 5 jaar besloot ik dan toch met bibberende knietjes om het maar eens te proberen. Veel over gelezen, zal ik wel zal ik niet.



Ik had het idee, hup een injectie en het werkt meteen. Wat natuurlijk niet zo is met botox, dat duurt een week of 2. Ik was dan ook zwaar teleurgesteld dat ik de dag erna nog steeds kon fronzen. Ik heb om de paar dagen een foto gemaakt van mijn eigen fronsrimpel om de verbetering te kunnen zien. Na een dag of 8 was fronzen onmogelijk. Ik was bang dat de behoefte voor het fronzen er nog zou zijn en dat dat zou gaan frustreren. Maar dat was dus niet zo. Oke, dat was twee dagen zo. Daarna ging er een knop om. Geen pseudo frons, wat niet kan dat kan niet. Maar nog voor die 8ste dag... hoofdpijn weg. Gewoon weg.



Nadelen? Oke, Botox is geen filler, het legt spieren plat. Om boos te kunnen kijken, moet je kunnen fronzen. Dat kan ik niet meer. Dus boos kijken? Dat is redelijk onmogelijk. Maar plastic... ziet het er niet uit. Er is namelijk geen filler. Er is niks 'opgepompt' of ' gevuld'. Ik heb begin november mijn eerste behandeling gehad en moet in februari weer. De eerste keer moet je om de drie maanden. Na een jaar moet de 'fronsbehoefte' weg zijn en zou het 'overmatige fronzen' afgeleerd zijn' .



De dag dat ik kwam zei de (overigens zeer leuke jonge vrouwelijke arts) na me een seconde of 3 te hebben geobserveerd:"Oh... wat wil ik JOU graag doen". Ehm.. oke???

"Waarom loop je al zo lang hier mee rond?" Alsof ik daadwerkelijk drie jaar had rondgelopen met een half afgeschoten been rottend van de gangreen. Zoiets. Dat ik überhaupt nog de straat op had gedurfd al die jaren en niemand me gewaarschuwd had dat DAT toch echt niet meer kon deed me nog het meest pijn. Het was blijkbaar heel, heel erg met me gesteld.



Na de intro vroeg ze me of ze me nog wat suggesties mocht geven. Natuurlijk!!! Altijd. Ze kwam met iets met een filler in de diepliggende kringen onder de ogen (niet meer blauw dan bij moe), en oh ja, die fronsrimpel was genetisch, maar mijn mondhoekjes die gingen hangen was gewoon de leeftijd, ook daar kon een klein filtertje onder in de spier zodat de mondhoekjes niet meer zouden hangen. Daarbij had ik een moedervlekje op mijn jukbeen. Zonde, want je hebt echt mooie jukbeenderen, maar dat vlekje leidt iedereen af. Gelukkig was er een huidtherapeut in huis die ook dat voor me zou kunnen oplossen, voor bijbehorend exorbitant uurtarief. Zoals ze zei:" Je hebt vroeger echt een mooi gezicht gehad, en je hebt zo'n vrolijke uitstraling, het is jammer dat een en ander je ontsiert".



Kortom, er was eigenlijk geen land meer met me te bezeilen. Hier moest toch echt iets grondigs aan gaan gebeuren wilde ik de aankomende 5 jaar nog een beetje normaal door kunnen komen.



Anyhow, ik vroeg me af, zijn er meer vrouwen net als ik die Botox hebben tegen de fronsbehoefte en hoe jullie aankijken tegen een behandeling als deze en waarom? En twijfel je zelf om het te doen of niet?



Ik zal in de post hieronder even in chronologische volgorde mijn voorhoofd posten van het moment vlak voor de behandeling tot nu. Ik moet alleen even weer mijn wachtwoord van Mijn Album vinden



Oh... Ik laat toch die kringen doen na de Kerst. En misschien ook die mondhoekjes. Dat weet ik nog niet zeker. Maar volgende week heb ik een afspraak met de huidtherapeute :-S.



Kortom, ik ben van de zelfspot en ik weet het zelf ook allemaal wel.... Maar toch. Het is dat, of het klooster blijkbaar
"As je denk dat je mooi ben dan ben je een embersiel leleike kuthoer"
Alle reacties Link kopieren
oh what the heck, de reacties die komen zijn toch per definitie kut na een foto why would I...
"As je denk dat je mooi ben dan ben je een embersiel leleike kuthoer"
Alle reacties Link kopieren
Ik laat de Fronsrimpel tussen mijn ogen ook al jaren behandelen met botox maar ik heb werkelijk waar nog nooit een arts getroffen die me een andere behandeling wilde aansmeren.



Ik heb zelf ooit geopperd om de grote rimpel op mijn voorhoofd weg te laten spuiten maar daar kreeg ik juist op te horen dat er dan risico bestaat dat je oogleden gaan hangen. Niet gedaan dus.

Heb je wel een goede kliniek te pakken? En ik zou me niet zo onzeker laten maken door iemand, ook als dit een zogenaamde beauty arts betreft.
Alle reacties Link kopieren
Oh, en ik vind cosmetische chirurgie helemaal geen taboe. Ik vind het alleen jammer dat sommigen erin doorslaan. De meesten worden er namelijk niet mooier op, integendeel.
Ik deed ook altijd botox, 3 zones. Voorhoofd, frons/bunny en kraaienpoot.



Voorhoofd en bunny waren nodig want ook ik fronste. Maar eerlijk is eerlijk ik had geen kraaienpoten.



Nu ik het financieel niet meer kan betalen, doe ik niks meer. En ja mensen zeggen nu wel tegen me dat de financiële ellende goed te zien is op mijn gezicht. Ik heb nu zorgenlijnen, dat die er ook zatenvoor die tijd laat ik achterwege. Ik moet toegeven, zodra het financieel weer kan, ga ik het voorhoofd zeker weer behandelen. Ik zie er duidelijk echter uit. Maar de rest? Nee, er werd van alles aangepraat wat er niet was.



Trouwens ik zie nu als vrouwen botox hebben, vriendin van me, die voorheen veel kraaienpoten had, heeft het niet meer. Terwijl ze dat behoorlijk had, ik zie dat ze daar botox voor gebruikt. Ik zeg er alleen niets over. En ik bedenk me dat het bij mij niet anders was. Mensen zien het, alleen zeggen ze er niks over...



Hoe jolanthe eruit ziet is niet normaal, je kan ook overdrijven natuurlijk.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het helemaal niet gek dat je dit hebt laten doen. Zo te zien had je een flinke frons en er is niks mis mee om dat te laten verwijderen.



Ik weet nu al dat ik ook ooit mijn hangende oogleden ga laten doen. Het is nu nog niet echt een probleem als in hoofdpijn enzo, maar als ik naar mijn familie kijk weet ik wel dat ik niet ga wachten totdat die dingen op mijn wangen hangen. Je ziet er gewoon standaard moe uit en dat ben ik juist niet! Het is nu al heel vaak dat mensen denken dat ik moe ben op momenten waarop dat niet zo is door mijn oogleden. Daarnaast vind ik het gewoon niet mooi.
Alle reacties Link kopieren
dat je een hoofdpijn veroorzakende frons rimpel weg laat halen snap ik.

maar dat ze je van allerlei dingen aan gaan praten is schandalig.



en ik vraag me af wat voor effect regelmatig botox gebruik heeft op je lichaam.
wij slapen nooit.
Alle reacties Link kopieren
Oh en ik vind het wel goed van je dat je de rest niet gaat doen. Absurd ook, dat zo'n arts je van alles durft aan te praten!



Lachrimpeltjes horen erbij en zijn imo ook helemaal niet lelijk! Net zoals moedervlekjes. Tenzij kwaadaardig of heel groot met dikke haren eruit...is daar niks lelijks aan. Cindy Crawford zou die van haar toch ook nooit laten verwijderen?
Alle reacties Link kopieren
Ok, ik heb het zelf maar even opgezocht, want ik wilde het toch wel graag weten.



Bij de klinieken van Wrinkless:



De met Botox te behandelen gebieden worden zones genoemd. De drie zones bestaan uit de fronsrimpel(s), de horizontale voorhoofdsrimpels en de kraaienpootjes (beide zijden).

1 zone botox, ¤ 195

2 zones botox, ¤ 375

3 zones botox, ¤ 495

Wenkbrauwlift i.c.m. een zone, ¤ 75

Klein gebied (bijv. kin, bunny lines, dubbele wenkbrauwlift, mondhoeken): ¤ 150



De Velthuis kliniek hanteert vergelijkbare prijjzen.



De prijs valt me eigenlijk nog wel mee.

Helaas is het wel na drie tot zes maanden uitgewerkt, staat er op die sites, dus als je het bij wilt houden wordt het alsnog een dure hobby.
óu sont les neiges d'antan

Alle reacties Link kopieren
O. Ik weet die foto nog! Ga alsjeblieftniet verder knutselen. Je bent een prachtige vrouw!
Ruil hem in voor een ED! Veilig en warm. Dat is wat je nodig hebt!
Alle reacties Link kopieren
Expressie is altijd interessanter dan het afwezig zijn van een rimpel. Eens met Meds.



Natuurlijk probeer je automatisch iemands leeftijd in te schatten en ondanks de bijna-afwezigheid van rimpels denk ik dat mijn leeftijdsgroep juist ingeschat wordt over het algemeen.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Daarbij had ik een moedervlekje op mijn jukbeen. Zonde, want je hebt echt mooie jukbeenderen, maar dat vlekje leidt iedereen af. Gelukkig was er een huidtherapeut in huis die ook dat voor me zou kunnen oplossen, voor bijbehorend exorbitant uurtarief. Zoals ze zei:" Je hebt vroeger echt een mooi gezicht gehad, en je hebt zo'n vrolijke uitstraling, het is jammer dat een en ander je ontsiert".



Bij deze opmerking was ik al opgestapt.



Je eerst afkraken en daarna de 'oplossing' aanbieden. Het gaat alleen maar om geld verdienen.
Nou,ik laat al bijna 2 jaar botox spuiten (1 zone), heb ook een andere ingreep gehad en ik heb (tijdelijke) filler in mijn mondhoek. En God, wat ben ik er blij mee. Ik had echt zo'n verdrietkop gekregen en dat is nagenoeg weg. Op elke foto van mezelf zag ik het weer, elke ochtend en avond in de spiegel.

Ouder worden vind ik helemaal niet erg, maar dat resultaat van elke dag huilen was zo overduidelijk getekend in mijn gezicht. Ik zie er niet anders uit, geen strak voorhoofd, geen duckface en heb gewoon mijn rimpeltjes. Je ziet alleen die lijnen niet meer. Zo blij dat dit kan! Bij mij ook frons weg. Rimpel zit er nog wel, maar niet meer zo'n kreukel en ik kan prima blij/boos/etc kijken. Ik snap je wel.



Wat ik achterlijk vind, is dat zo'n troel jou dingen aan gaat praten, zodat ze meer kunnen uitvreten in jouw gezicht voor een paar knaken. Ook ik heb jouw foto gezien en ben loei jaloers, want mooie vrouw! Bij mijn kliniek krijg ik zulke adviezen echt niet. Dus laat je niks aankletsen en doe wat goed voelt en verder niets, want mooi ben je al, daar hoef je niks aan te veranderen.
Alle reacties Link kopieren
De werkende schoonheidstips zijn saai:



- voldoende nachtrust

- sporten

- gezonde voeding

- spf in je dagcreme

-plezier, ontspanning, genieten
Alle reacties Link kopieren
Dat leeftijd-inschatten gebeurt aan de hand van de stevigheid van de onderhuidse lagen, maar vooral door je expressie, die een reactie is op je omgeving. Als 16-jarige heb je andere gedachtenpatronen dan als 40- of 50 jarige en ook een andere reactiesnelheid en spontaniteit. Gisteren zag ik een typisch uitziende 45-50er op tv, ze praatte wat zorgelijk en nadenkend, ze had wat golven in haar gezicht en slappe wangen, maar ze was te ver weg om haar rimpels te kunnen zien. Toch denk ik onmiddellijk: leeftijdsgroep 40-55.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Carmen,



Je hebt helemaal gelijk hoor (je vergeet voldoende water drinken). Maar soms lukt/kan dat niet. Sommigen van ons hebben geen "libelle" leven gehad, of hebben dat. Dan is een ingreep echt wel fijn. Het kan zelfs de eerste stap zijn om wel weer gelukkig te worden en te kunnen slapen en lol te hebben. Bij mij was dat wel zo.

En uiteraard gunnen we elkaar allemaal de mogelijkheid zonder zorgen en verdriet het leven door te gaan, maar ik vind het rete fijn dat er een relatief simple oplossing is zoals botox.



Mar ook dat allemaal met mate, net zoals alles.
Alle reacties Link kopieren
@Catacarax



Als je ergens erg mee zit en er is een praktische oplossing voor (neusverkleining, diepe fronsrimpel, borstverkleining etc) dan begrijp ik de stap naar een cosmetisch arts/plastisch chirurg helemaal. Sterker, ik zou het zelf ook doen.

Het gaat me meer om het doorschieten, het perfecte uiterlijk willen en je focussen op kunstmatige ingrepen.



Dus ik denk dat we het eigenlijk met elkaar eens zijn : )
Alle reacties Link kopieren
Nog steeds, na en nachtje slapen denk ik er hetzelfde over. Niet doen dus.



Oh over de kliniek... Volgens mij staat hij wel goed aangeschreven. Is de Velthuiskliniek te hilversum.
"As je denk dat je mooi ben dan ben je een embersiel leleike kuthoer"
Oh wonderlijk Adora, ik ook.



We gaan de volgende keer gewoon samen! Duo korting!
Alle reacties Link kopieren
Ik kan me voorstellen dat continue opmerkingen als 'kijk niet zo boos/verdrietig/ongelukkig' er op een gegeven moment wel inhakken.

Daar word je vanzelf wel boos-verdrietig en -ongelukkig van.

Ik heb het bij mijn moeder zien gebeuren. Ze heeft nooit een ingreep ondergaan, maar had ze het willen doen, had ze mijn zegen gehad.



En gezien haar expressie zich ook langzaamaan in mijn gezicht vormt, zal ik niet onder stoelen of banken schuiven dat ik er wellicht ooit iets aan laat doen. Maar ik ben vooralsnog tevreden. Ik heb geen problemen met rimpeltjes, maar ik wil wel kunnen uitstralen hoe ik me voel.
Adora, heb jij dan ook die mevrouw...laat ik het zo omschrijven, wiens toetje in de fik staat?

Want daar ben ik zeer, zeer tevreden over......
Alle reacties Link kopieren
Niet doen als je er geen last van hebt. De vrouw die je behandelde doet dat elke dag en ze weet wat er allemaal niet goed is aan jouw huid. Maar je huis is toch ook prima? Laat eens een goed verkopende aannemer naar jouw huis kijken en je komt er na de offerte ook achter dat je huis op instorten staat.



Er is niets mis om ergens wat aan te doen als het beter kan maar dit klinkt als verkopen. Ze hebben mijn 85 jarige opa ook een beugel aan proberen te smeren. Dan lag hij er strakjes in de kist mooi bij. Opa zei dat hij er al 85 jaar geen last van had en dat dat nou echt niet ineens anders was. Gewoon niet doen.
Mij probeerden ze ook extra behandelingen aan te smeren na de explantatie van m'n borstimplantaten. Ze zijn natuurlijk wel een commerciële kliniek.



Leuk om die voor en na foto's te zien aan het begin van het topic. Wat een groot verschil! Kan me voorstellen dat je er blij mee bent.
Ik heb botox laten spuiten in verschillende klinieken, door verschillende artsen en nog nooit is mij nog meer behandelingen aangepraat.



Maar ik zou wel openstaan voor suggesties. Ik vind het helemaal niet 'aanpraten', zij hebben ervaring, en je komt daar omdat je openstaat voor een botox behandeling. Mij mogen ze tips geven hoor, ze zijn toch specialist.



Ach, met deze onderwerpen is het altijd dat er enorm veel weerstandsreacties komen, maar ik zie het echt helemaal niet als aansmeren, maar als meedenken en je tips geven om over na te denken.



Dat je er dan onzeker over wordt, zegt dan meer over jezelf denk ik.



Ik ben ook een mooie vrouw, maar heb ook mijn minder mooie dingen. Ik streef zeker geen perfectie na, maar wat onderhoud kan absoluut geen kwaad. Zo zie ik het, onderhoud. Net als grijze haren verven.



Voor mij geen fillers trouwens, alleen de spieren behandelen die zorgen voor een norse/vermoeide uitstraling.



Adora: Je vertelde dat jouw arts heeft gezegd dat fillers maar kort effect hebben bij kraaienpootjes, je bedoelt dus fillers hè? Geen botox?
Alle reacties Link kopieren
Op Veronica is nu een film met Russell Crow, inclusief fronsrimpels, hangende oogleden en hamsterwangetjes, Liam Neeson idem dito. Maar die mogen allebei bij mij een beschuitje komen eten hoor .

Brigit Bardot en Helen Mirror... topwijven.

TO als het hoofdpijn voorkomt vind ik dat een prima reden maar de rest?

Ik ben met mijn 50+ zeker niet zo strak meer als op mijn 20e. Moet ik dat willen?
Sommige fouten zijn te leuk om maar een keer te maken...
Alle reacties Link kopieren
Ik wil mijn Frankenstein lijnen in mijn voorhoofd laten fillen, maar blijkbaar moet ik dat niet doen? Ik heb ze al zo lang maar het gaat nu echt storen.

Het is wel verslavend, dat renoveren, heb mijn borsten ook al laten doen en ben er erg blij mee.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven