Mode & Beauty alle pijlers

Pigmentvlekken verlichten

07-02-2016 01:05 22 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ha,

Ik stoor me een beetje aan pigmentvlekken in mijn gezicht. Heeft iemand ervaring met een creme die pigmentvlekjes lichter kan maken?
Alle reacties Link kopieren
Ik lees even mee, heb zelf vlekjes in mijn decolleté (Helaas niet altijd zorgvuldig gesmeerd tegen de zon)
Alle reacties Link kopieren
Kijk eens op beautyscene.nl ik lees daar regelmatig en weet dat Debbie ook dit probleem heeft. Ze heft er regelmatig tips over.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ze ook helaas. Bij mij zijn het hormonale pigmentvlekken. Die zijn niet weg te krijgen. Tegen zonnevlekken zijn zalfjes te krijgen. Ik gebruik nu dagcrene met factor 50 er in. Daardoor kleuren ze niet donker in de zomer. Maar misschien heeft iemand anders wel een oplossing?
Ik heb hiervoor pas een intake gehad bij een huidtherapeut. Er waren 2 opties, of ze verwijderen met een peeling of met een soort laser. Ze raadde het laatste aan omdat dat iets vriendelijker is de dagen erna. Er zijn dan 2 van die behandelingen nodig, en ze zei dat het helemaal meggaat. Het kost ongeveer 375 in totaal.



Ik weet dus nog niet hoe het wordt want het moet nog gebeuren maar ik denk wel dat het het enige is dat echt werkt.
Ik heb peeling geprobeerd, maar dat heeft bij mij niks opgelost. Ik heb via een schoonscheidsspecialist een dekkende foundation met factor 15. Dat is het enige waardoor het minder opvalt.



Dat laseren, Dubbs, doen ze dat ook in je gezicht?
Ik had een paar kleine vlekjes en wat bij mij geholpen heeft is exfolieren (aha en bha afgewisseld) in combinatie met de vitamine c serum (uit de resist-lijn) van Paula's Choice. De verdikkingen zitten er nog wel maar zijn gewoon huidskleur. Zolang ik met een goede factor smeer worden ze ook niet weer bruin.



PC heeft proefverpakkingen van al hun producten dus je hoeft geen grote tubes te kopen om te kunnen testen.
Hydrochinon crème vragen via huisarts of dermatoloog . Alleen op artsvoorschrift verkrijgbaar.
Alle reacties Link kopieren
Mijn moeder heeft ze weg laten halen, volgens mij met een laser. Prachtig resultaat! Was via Huidzorg in Heiloo, Google maar eens, dezelfde behanding zullen ze vast elders ook hebben.
Alle reacties Link kopieren
quote:gismo72 schreef op 07 februari 2016 @ 09:14:

Hydrochinon crème vragen via huisarts of dermatoloog . Alleen op artsvoorschrift verkrijgbaar.Ik heb vorig jaar van een vriendin de tip gekregen om Retinol A crème te kopen, dat is idd ook alleen op recept te verkrijgen maar wanneer ik in Spanje ben is het vrij te verkrijgen voor maar 13 euro per tube (in Nederland iets van 50 euro) het helpt tegen mijn pigment vlekken en mijn rimpels. Wel even op internet lezen hoe te gebruiken want iid smeren overdag met een hoge factor. Ik heb factor 30 het hele jaar door!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook ooit de hydrochinoncreme voorgeschreven gekregen. Ik durfde deze echter niet te gebruiken, nadat ik op internet had gelezen dat het een omstreden creme is die bijv verboden is in sommige andere landen, omdat de creme al kankerverwekkend is gebleken op sommige proefdieren en het bij mensen nog niet helemaal is uitgesloten. Dermatologen zijn verdeeld in twee kampen, voor en tegen. Daarnaast kunnen de bijwerkingen ook flink zijn, afh van hoe je erop reageert. Je mag de creme ook maar in een bepaald maximum % krijgen, daarboven is het verboden. Kortom, ik ben afgehaakt. Ik ben gestopt met de pil en aan de spiraal gegaan, omdat pigmentvlekken ook door hormonen kunnen komen. En ik smeer vanaf toen met factor 50.
Ja eens met bovenstaande bericht. En wat de huidtherapeute mij uitlegde: ik heb duidelijk hormonale pigmentvlekken omdat de vlekken 'wandelen', steeds een beetje opschuiven en soms verdwijnen en op een andere plek weer terugkomen. Daarom moet je niet gaan bleken, want je wil het pigment vernietigen, maar niet de huid bleken.
quote:HelgaV schreef op 07 februari 2016 @ 08:49:

Ik heb peeling geprobeerd, maar dat heeft bij mij niks opgelost. Ik heb via een schoonscheidsspecialist een dekkende foundation met factor 15. Dat is het enige waardoor het minder opvalt.



Dat laseren, Dubbs, doen ze dat ook in je gezicht?

Ja, ze zitten in mijn gezicht! Het is dus niet echt met een laser, maar wel met een lamp.



Ze liet foto's zien, en die peeling was echt zo eentje dat de vellen er dan bijhangen na een paar dagen, bij de 'laser' was dat ook, maar minder dan bij de peeling. En daar adviseerde ze de 'laser'. Hoewel de peeling maar 1 keer hoefde en het laseren 2 keer.



Daarbij moet je wel altijd een mix gebruiken van een goede factor en Vit. C creme, anders komt het door de zon weer terug. Je bent immers gevoelig voor pigmentvlekken.



Dat was dus bij een huidtherapeute, niet bij een schoonheidsspecialist.



Oh, en ben ook gestopt met de pil sinds 2 maanden die ik gebruikte tegen acne. (Hopen dat dat nu niet terug komt, maar ben inmiddels al 37).
Alle reacties Link kopieren
Ja je kunt het met de hydrochinoncreme dus ook juist erger maken, maar je kunt er ook witte vlekjes voor in de plaats krijgen of juist blauw/grijze verkleuringen, die niet meer weggaan. Nogmaals, dat hoeft natuurlijk niet en dat risico neemt veelal toe bij ongecontroleerd, langdurig gebruik, als ik de websites en de dermatologen die in filmpjes op internet spreken mag geloven. Het gerucht gaat dat Michael Jackson 21 tubes in zijn huis had liggen, toen hij overleed. Maar er zijn dus ook genoeg artsen die het zonder problemen voorschrijven, ook in NL. Maar ik had geen zin om al die risico's te nemen, omdat ik een erg gevoelige huid heb.
Laseren. Goede ervaring mee. Je voelt de behandeling wel overigens. De dagen daarna worden ze eerst wat donkerder en dan gaan ze weg. Wel naar een goede kliniek gaan anders verkloten ze meer dan ze goed doen. Daarbij hydrochinon creme. Daarnaast heb ik eens in de maand een peeling bij diezelfde kliniek (geen schoonheidsspecialiste dus maar een huidtherapeut. Voelt ook niet heel fijn, maar 'de vellen hangen er daarna echt niet aan. Voordeel van de peeling en de creme is dat het ook fijne rimpeltjes weghaalt en mijn huis weer babyzacht is. Kost wat, maar dan heb je ook iets.



En daarna dus nooit meer met je gezicht in de zon mits factor 50 anders zijn ze meteen terug.



Maar de cremes en lotions van de duurste merken ook helpen echt niet. Trap daar dus niet in.
Glycolzuur peelings helpen, daar vervel je niet op nauwelijks van, wel eerst rood en soms zwelling. Ik doe dat zelf maar je kan het ook laten doen. Laser geen ervaring mee maar zal ook helpen. Vitamine A zuur/retinol helpt ook iets. En goede zonnebescherming, dat is het belangrijkste, zeker als je deze producten gebruikt. Vitamine C (hoog percentage) helpt ook iets.
Alle reacties Link kopieren
Je hebt er verschillende soorten creme voor.

en dan zou ik even de youtube reviews bekijken per merk creme.



verder heb je ook laser behandelingen.

op groupon heb je vaker acties.



Ik had er ook last van, en bij mij is het erna compleet weggegaan.

met een laser behandeling dan.. de creme had ik niet geprobeerd, maar een vriendin van me wel. en bij haar hielp het ook.

maar duurde het wel wat langer.
'Succes is achieved and maintained by those who try and keep trying'
Alle reacties Link kopieren
retinol heb ik wel ervaring mee.

Ik had te lang een kruik tegen me buik gehouden, en daardoor had ik donkere pigment vlekken gekregen op mijn buik.

ik had gelezen dat dit je cellen snel vernieuwt, dus dat het hiermee wel nog weg kon gaan.



ik heb deze creme via de dokter gekregen met een recept.

en na 2 weken smeren kreeg ik uitslag op mijn buik, erna werd dat droog, kon ik het weg scrubben en was mijn huid weer zo goed als normaal.



ik had 'kachel benen' gekregen van die kruik op mijn buik.

Hierdoor verkleurd ook het pigment in je huid door blootstelling aan een warmte bron
'Succes is achieved and maintained by those who try and keep trying'
Alle reacties Link kopieren
Ik gebruik die retinol nu iets van een half jaar om de dag. Ik ben erg tevreden.
quote:Ikbenanoniem schreef op 07 februari 2016 @ 08:54:

Ik had een paar kleine vlekjes en wat bij mij geholpen heeft is exfolieren (aha en bha afgewisseld) in combinatie met de vitamine c serum (uit de resist-lijn) van Paula's Choice. De verdikkingen zitten er nog wel maar zijn gewoon huidskleur. Zolang ik met een goede factor smeer worden ze ook niet weer bruin.



PC heeft proefverpakkingen van al hun producten dus je hoeft geen grote tubes te kopen om te kunnen testen.Ja dit zijn prima spullen. PC heeft ook nog een vit C preparaat wat nog sterker is en verder kan je ook retinol voor vlekjes gebruiken. Denk wel een aan een goede factor te smeren erna!
Hydrochinon tretinoine creme heeft bij mij redelijk geholpen. Ik heb een grote vlek op mijn voorhoofd een aantal kleinere op mijn kin, wang en naast mijn oog.



Ze zijn nog niet helemaal weg, maar zeker een stuk lichter dan ze waren. Alleen op doktersvoorschrift verkrijgbaar en mag niet te lang gebruikt worden. Ik heb geen last gehad van bijwerkingen.
Alle reacties Link kopieren
Hallo iedereen, ook ik heb sinds een maand of 3 last van die ontzettende klote vlekken in mijn gezicht. De bekende snor en bij mij jukbeenderen waarvan aan de ene kant een vlekje is en aan de andere kant een streep naar beneden over wang. Was na 9 mnd gestopt te zijn met de pil weer begonnen en voila daar kwamen ze. Vond het echt vreselijk dus begon gelijk met pigment serum aan te schaffen en sun Block 50 smeren. Avene,la roche possay, (biodermal geen succes) en Paula's Choice (voor pigment) dit laatste bleek te gaan werken, ze leken lichter te worden. Ook ik had over hydrochinon gelezen en daarvoor een afspraak gemaakt bij de dermatoloog in apeldoorn ziekenhuis. Diagnose melasma en recept voor hydrochinon 5 % meegekregen. Nu heb ik mijn vlekjes afgelopen maandag avond ingesmeerd ( alleen op maandag ingesmeerd verder niet meer want dat durfde ik niet meer ) en tot op de dag van vandaag zijn de plekken vuurrood. Moet liters camouflage er.over heen gooien voordat ik.naar buiten durf te gaan en ben zo bang dat nooit meer weg gaat. Non stop huilen sinds gisteravond ik.voel.me echt verschrikkelijk. Durf niet meer te sporten, boodschappen doen of zelfs in de tuin te lopen omdat ik bang ben dat.iemand mijn gezicht ziet. Ben 36 half indisch en heb nog nooit makeup nodig gehad behalve dan voor een puistje te camoufleren en nu trek ik.alle proefsamples open van de foundation. Heb net de assistente van de dermatoloog gesproken en dit alles voorgelegd en ze zou het bespreken met de dermatoloog en.ik wordt te teruggebeld. Heeft één van jullie deze ervaringen met hydrochinon gehad?? En gaat de roodheid nog weg?? Ben echt radeloos en verdrietig.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven