Dringend! Dank je wel.

02-02-2007 13:15 440 berichten
Alle reacties Link kopieren
DAg,



Ik heb een vraag: Weet iemand van jullie of het zo is dat wanneer iemand overlijdt de schulden (IB-lening....nog niet afgeronde studie etc) direct overgaan op de ouders. Ik ben 22 jaar...en woon niet meer thuis.



Tweede vraag is of jullie weten dat wanneer iemand een testament schrijft, deze alleen goedgekeurd wordt mits deze opgemaakt is door de notaris, of kan het ook zo zijn dat het hoe dan ook in behandeling wordt genomen door officiele instanties, mits er een getuige is die het heeft ondertekend. En wordt het uberhaupt in behandeling genomen, als jij zelf zonder getuigen e.d. d testament hebt geschreven.



De derde en tevens laatste vraag is: Stel je neemt nu een overlijdenisverzekering. Is deze dan ook per direct van kracht, laten we zeggen wanneer je de eerste termijn hebt betaald. Of wordt de rekening hoe dan ook gepresenteerd bij de nabestaanden?



BEste lezers, ik weet dat mijn schrijfstijl te wensen over laat en dat bepaalde gedeeltes niet duidelijk geformuleerd zijn, desondanks hoop ik dat jullie mijn vraagstelling begrijpen en er op zullen antwoorden, mits jullie er verstand van/ervaring mee hebben.



Bedankt!
Alle reacties Link kopieren
Ik durfde het niet te vragen, wil niet weer zo pushen Ana maar ik ben ook erg benieuwd naar hoe het gegaan is bij de dokter, je hoeft natuurlijk niks te vertellen maar ik vraag me af hoe je nu voelt, hoe het met je gaat:)
Alle reacties Link kopieren
*;

:)
Alle reacties Link kopieren
Lieve mensen,



Wederom verbaas ik me erover dat deze topic zo blijft lopen. IS me nooit eerder overkomen, en nu ik dit schrijf bedenk ik me hoe fout dit moet klinken....vanwege enkele recentelijke beschuldingingen, nl. dat ik om aandacht verlegen zat. Dat is absoluut niet het geval, ik verwonder me erover, met name over het feit dat het toch zo'n gevoelig onderwerp is die veel mensen raakt en/of bezighoudt.

Ik heb veel lieve, nuttige reacties gehad van jullie, mijn dank is dan ook groot. Naar jullie allen toe.



Wat betreft de huisarts: Het is me helaas niet gelukt om voor vandaag een afspraak te maken. Er is geen inloopspreekuur, de enige mogelijkheid is om eerst telefonisch een afspraak te maken. Dat heb ik dan ook gedaan voor de komende dinsdag. Ik ben recentelijk veranderd van huisarts dus dinsdag is ook de eerste keer dat ik de beste man ga ontmoet. Ik vind het wel ontzettend eng om te vertellen dat ik depressief ben etc....ben ook bang dat hij mijn ''zelf gestelde diagnose'' zal ontkrachten, gezien het feit dat ik gewoon normaal eruit zie, verzorgd etc. Maar ja, het is een kwestie van afwachten.



Van qwerty heb ik een goede tip gekregen om met eenstudentenpsycholoog te praten, dat ben ik hoe dan ook van plan, want baat het niet, schaadt 't ook niet. Vooral met betrekking tot mijn studie is het erg handig om met iemand te praten die er dicht bij staat en weet wat voor een impact het kan hebben als je consequent lage cijfers haalt.



Ik zal jullie zoiezo op de hoogte houden.



Thnx voor de belangstelling en een dikke kus aan jullie allen
Alle reacties Link kopieren


Moge allemaal,



Nou ik vond het programma tegenvallen. Ik wist het niet van te voren dat het niet de moeite waard was maar ja .....



Ana, voor het geval je hier nog leest, heel veel sterkte morgen bij de huisarts.






Mylene:



Dank je voor de support. Ik heb de programma niet kunnen zien, maar achteraf bezien is dat ook blijkbaar niet erg, aangezien je niet zo enthousiast erover was.

Ik hoop dat het met jou ook goed gaat. Ik weet dat deze topic je even helemaal had aangegrepen, maar ik merk dat het wat minder is geworden.

Hopelijk is dat zo omdat het prive ook beter gaat.



*;
Alle reacties Link kopieren
Ana veel sterkte bij de dokter en we denken aan je:)






Dank je schat!

Je berichten en je positiviteit = hartverwarmend! Ik stel je belangstelling/zorgen jegens mij erg op prijs en ik vind niet dat je me pusht...op welke manier dan ook.

*;
Alle reacties Link kopieren


Hey Ana,



Ik heb nog niet eerder op dit topic gereageerd maar het bleef maar bonvenaan in de discussie-lijst staan en besloot toen toch even te gaan kijken waar dit over ging. Ik schrok me kapot en heb alle berichten meteen gelezen. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik in het begin vooral woede voelde toen ik dit las....... ik heb in de afgelopen vier maanden drie mensen verloren door zelfdoding. En echt waar, het is verschrikkelijk... niet te geloven hoe zo'n impact het heeft op je omgeving, hoe kapot iedereen is, zelfs na vier maanden is het nog drama in mn familie.

Ik ben blij dat je naar je huisarts bent gegaan en hulp wilt zoeken, want ik weet (helaas) door hoe zo'n hel de nabestaanden gaan wanneer iemand zelfmoord pleegt, en ik denk dat als je ook maar een klein beetje om je familie / vrienden geeft, dan kan je ze dat niet aan doen....

Ik ben echt van mening dat als je het leven niet meer ziet zitten er veel meer oplossingen zijn dan deze uitweg. En mischien zijn die andere opties veel ingewikkelder, omslachtiger, tijdrovender, moeilijker, ALSJEBLIEFT doe jezelf niks aan. Dat is een permanente oplossing, de simpelste uitweg voor JOU maar je wilt toch niet dat de mensen waar je om geeft de komende tijd door een hel gaan? En misschien denk je dat JIJ nu door een hel gaat, maar ik geloof echt dat daar uit te komen is, al dan niet met professionele hulp. Je staat er niet alleen voor Ana, maar je moet wel praaaten! Mensen kunnen niet van je voorhoofd aflezen dat je iets dwarszit. Ik ben een familielid verloren, hij praatte nooit over zijn gevoelens en emoties, nooit nooit nooit. En van de ene op andere dag heeft ie zich opgehangen... en elke dag vragen we ons af: WAAROM ?!?! WAAAAROM!!! En het is echt verschrikkelijk dat we nooit antwoord op die vraag zullen krijgen. Please Ana, probeer eerst andere oplossingen alvorens je ervoor kiest om het leven te verlaten. Probeer je te beseffen wat je een ander aandoet...

Ik hoop niet dat ik overkom als iemand die geen begrip heeft voor je situatie... ik weet alleen het volgende: als mijn familielid van te voren had geweten hoe slecht zijn gezin, familie en vrienden (nog steeds, na ruim vier maanden)  er aan toe zijn door zijn ZM, dan had hij het niet gedaan, daar ben ik van overtuigd....

PLZ bedenk je 100 x alvorens je ervoor kiest, en probeer eerst al die andere mogelijkheden die je wellicht kunnen helpen, en praaat alsjeblieft! ;(




Revival,



JIj ook bedankt voor je posting. i

Ik kan me voorstellen dat wanneer je zoiets verschrikkelijks van dichtbij hebt meemaakt, je ontzettend kwaad kunt worden op diegene die soortgelijke intenties heeft. Vooral omdat het zo'n impact op je leven heeft.



Ik kan je alleen vertellen dat als je met soortgelijke gedachtes rondloopt, je absoluut niet bezig bent met de toestand waarin je je nabestaanden achterlaat. Je denkt dat iedereen beter af is zonder jou en dat het verdriet er wel is, maar gestaag ook weer zal verdwijnen.

Het is heel erg nuttig dat je je verhaal hebt gepost hier, om iedereen die ZM overweegt met de neus op de feiten te drukken en goed na te laten denken voordat ze ook daadwerkelijk tot deze daden overgaan.

 

Ik wens je heel, heel veel sterkte met alles, en nogmaals bedankt voor je bijdrage!
Alle reacties Link kopieren


Dankjewel Roma



Mijn reactie was echter niet bedoeld om medelijden te wekken omtrent mijn eigen situatie maar om Ana ervan bewust te maken dat je je familie en vrienden echt iets VERSCHRIKKELIJKS aandoet als je kiest voor deze oplossing...






By the way:



Het kwam niet eens in me op dat je op medelijden uit was. Vond je verhaal erg informatief bruikbaar!*;
Alle reacties Link kopieren


Hoi lieve Ana,

En is het gelukt om naar de huisarts te gaan? Zo ja, hoe was het om te gaan? Heb je er een goed gevoel aan overgehouden?

Zo nee, wat heeft je weerhouden?



Vertel! (als je wilt natuurlijk)
lieve Jive

Nog niet gelukt, komende dinsdag heb ik een afspraak staan.

Jij bedankt voor je belangstelling!*;
Alle reacties Link kopieren
Goed om te lezen dat je goed aan het nadenken bent over alles wat je nog kan doen Ana. Jammer voor de arts maar goed het komt dus wel:) En ja ik hou je topic in de gaten, zoals andere, en hoop van harte dat je er weer bovenop komt. Ik slik antidepressiva anders zou ik nu ook zwaar depri zijn, wie weet is dat ook een oplossing voor je, maar praat eerst met je arts.



Lieverd ik blijf aan je denken*;
Alle reacties Link kopieren




quote: korenwolf reageerde



Link: Uva Studentenpsychologen.



Als je even googlet, vind je ze ook in andere plaatsen.





Daar ben ik toentertijd geweest, met mijn depressieve klachten. Maar zij konden mij niet echt helpen. Ik kreeg de indruk dat zij vooral gespecialiseerd zijn in echt duidelijke studie-gerelateerde problemen en niet in levensproblemen die al dan niet samenhangen met studiegedrag en/of studievertraging.



Ana, wat ik je wèl aan kan raden, is om bij de studentenhuisarts langs te gaan. Tenzij je zelf een andere goede huisarts hebt natuurlijk en er vanuit gaande dat je aan de UvA studeert. Al denk ik niet dat ze je zullen weigeren als je aan de VU studeert.



Ik heb zelf mijn huisarts in die praktijk en ik ben ontzettend blij met die arts. Als je wilt weten wie dat is, stuur me dan maar even een mailtje. Of misschien stuur ik je zelf wel even een mail via de angels.

Wat ik het voordeel vind van de studentenhuisartsen boven een reguliere huisarts, is dat zij júist ook begrijpen hoe je (geestelijke) gezondheid samenhangt met je studie. En wat ik wel fijn vind, is dat zij goed uit de voeten kunnen met jouw soort analytische, rationele verhandelingen. Dat zijn ze gewend namelijk.



Veel succes ermee!




Hey hey qwerty (met je mooie schrijfstijl)



Ik heb je mail ontvangen en heb direct even een email verstuurd naar de desbetreffende persoon (die je had aanbevolen). Ik ga ervan uit dat ik maandag reactie krijg, omdat het alweer weekend is.



Ik zal je op de hoogte houden!



Nogmaals bedankt voor de tip! Dikke *;
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren


Hoi Ana,

Hoe is het met je vandaag? Heb je nog een afspraak kunnen maken bij de huisarts? Als je het moeilijk vindt om te beginnen of dat je bang bent niet uit je woorden te kunnen komen, kun je ook een lijstje maken met dingen die je gezegd wilt hebben. Ik heb ook eens in mijn leven zo'n moeilijk gesprek moeten voeren met mijn huisarts en ik kon eigenlijk de eerste vijf minuten alleen maar huilen. Achteraf voelde ik me zo opgelucht...ik was niet meer alleen met mijn geheim, iemand wist ervan, dat de cirkel van zwijgen doorbroken was. Ik hoop dat je je dat ook zult voelen. Dat dit bezoekje de eerste stap is om je kwetsbaar op te stellen.

Doen hoor, meiske, het is zo belangrijk dat je jezelf hierin serieus neemt!

Alvast een *; voor vandaag.
Lieve Londonxx,



JIj ook bedankt voor je lieve postings en je verhaal.

Zoals ik al had aangegeven heb ik mezelf voor de keuze gesteld: Of ermee ophouden of actie ondernemen. Eerste instantie was mijn keus op de eerste optie gevallen, maar na alle overweldigende aandacht hier en alle welgemeende en nuttige posting te hebben gelezen en ingeprent....heb ik mezelf bij elkaar geraapt en heb besloten om met de huisarts te praten: Het is maar een kleine stap vooruit...maar ergens moet je toch beginnen.



*;
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
Jouw probleem, Mijn probleem





Een moderne parabel in 5 episodes



1) Ana loopt rond met zelfmoordplannen

2) Diverse mensen, o.a. Roma  zijn zéér met haar begaan en proberen met goede bedoelingen van alles om Ana te bewegen af te zien van haar plannen. Ze willen een dreigende zelfmoord voorkomen.

3) Korenwolf observeert:

 "...springen meteen allemaal mensen bovenop je die dolgraag willen helpen, en die dat zo graag willen dat ze halverwege vergeten dat het om jou ging, en niet om hen."

Scherpe observatie, KW!

4) Cicero komt vertellen dat dit een fakeverhaal is, dat Ana een faker is.

5) Roma zegt: "Cicero ik hoop dat je fout zit" 

Waarmee Korenwolfs stelling dus onbedoeld wordt bevestigd. Ik zou juist hopen dat Cicero gelijk heeft. Want als Cicero nou eens gelijk heeft.....dan is het probleem toch juist opgelost? Dan is er toch geen dreigende zelfmoord meer?
Alle reacties Link kopieren
Ik snap niet echt waar je naartoe wilt met je posting.. anyway...



Ana goedemorgen ik wens je een mooi dag :):R
Alle reacties Link kopieren
Hoi lieve Ana,

respect voor jou Ana dat je allerlei actie aan het ondernemen bent! Daar is moed voor nodig. Heel goed van je.

Grappig hoe je zegt dat je je zo verbaasd dat het topic zo blijft lopen, want dat is je nooit eerder overkomen. En nee, dat klinkt helemaal niet fout, want ik denk dat het gewoon zo is dat het je nog nooit eerder is overkomen dat een topic zo goed loopt! Dus dat is simpelweg een constatering, niets fouts aan.

Overigens loopt dit topic zo goed omdat je je heel kwetsbaar hebt opgesteld in dit topic, dat raakt mensen... en dan haken ze aan. Of zoals qwertu dat zo mooi zegt, dan gaan mensen naast je staan!

En ik denk dat dat IRL ook gebeurd als je je kwetsbaar opstelt. Het is eng, want er kunnen mensen zijn die er niet goed op reageren, maar er zijn ook genoeg mensen die dan inderdaad naast je gaan staan... en als dat het resultaat is van kwetsbaar opstellen, dan is dat een hele grote winst!

Ik hoop dat je je weg zult vinden hierin.

*;
Alle reacties Link kopieren
.
Alle reacties Link kopieren
Goeiemorgen Ana,



Wat een positieve ontwikkelingen allemaal. En dapper dat je jezelf de kans gegeven hebt om je situatie aan te pakken. Je hebt voor jezelf gekozen en je zult zien dat het vanaf nu alleen maar beter kan gaan. Stapje voor stapje maar wel een stapje in de goede richting. Daar mag je best trots op zijn. Het moeilijkste is voor jezelf te accepteren dat je hulp kan gebruiken om alles weer goed op de rails te zetten. Maar je ziet het, mensen hebben alleen maar waardering voor je als je het durft toe te geven.



Alvast een goed weekend toegewenst. Ik hoop dat je nog leuke dingen gaat doen met vrienden.
Als je tot je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven.
Alle reacties Link kopieren
Jouw probleem, Mijn probleem

Een moderne parabel in 5 episodes

1) Ana loopt rond met zelfmoordplannen

2) Diverse mensen, o.a. Roma  zijn zéér met haar begaan en proberen met goede bedoelingen van alles om Ana te bewegen af te zien van haar plannen. Ze willen een dreigende zelfmoord voorkomen.

3) Korenwolf observeert:

 "...springen meteen allemaal mensen bovenop je die dolgraag willen helpen, en die dat zo graag willen dat ze halverwege vergeten dat het om jou ging, en niet om hen."

Scherpe observatie, KW!

4) Cicero komt vertellen dat dit een fakeverhaal is, dat Ana een faker is.

5) Roma zegt: "Cicero ik hoop dat je fout zit" 

Waarmee Korenwolfs stelling dus onbedoeld wordt bevestigd. Ik zou juist hopen dat Cicero gelijk heeft. Want als Cicero nou eens gelijk heeft.....dan is het probleem toch juist opgelost? Dan is er toch geen dreigende zelfmoord meer?
Ja ok, daar heb je een punt. Maar ik denk dat het eerder zo is dat het voelt alsof je belazerd bent als het een fakeverhaal blijkt te zijn.
Alle reacties Link kopieren




quote: xxxlondon reageerde



Hoi Ana,

Hoe is het met je vandaag? Heb je nog een afspraak kunnen maken bij de huisarts? Als je het moeilijk vindt om te beginnen of dat je bang bent niet uit je woorden te kunnen komen, kun je ook een lijstje maken met dingen die je gezegd wilt hebben. Ik heb ook eens in mijn leven zo'n moeilijk gesprek moeten voeren met mijn huisarts en ik kon eigenlijk de eerste vijf minuten alleen maar huilen. Achteraf voelde ik me zo opgelucht...ik was niet meer alleen met mijn geheim, iemand wist ervan, dat de cirkel van zwijgen doorbroken was. Ik hoop dat je je dat ook zult voelen. Dat dit bezoekje de eerste stap is om je kwetsbaar op te stellen.

Doen hoor, meiske, het is zo belangrijk dat je jezelf hierin serieus neemt!

Alvast een *; voor vandaag. Lieve Londonxx,



JIj ook bedankt voor je lieve postings en je verhaal.

Zoals ik al had aangegeven heb ik mezelf voor de keuze gesteld: Of ermee ophouden of actie ondernemen. Eerste instantie was mijn keus op de eerste optie gevallen, maar na alle overweldigende aandacht hier en alle welgemeende en nuttige posting te hebben gelezen en ingeprent....heb ik mezelf bij elkaar geraapt en heb besloten om met de huisarts te praten: Het is maar een kleine stap vooruit...maar ergens moet je toch beginnen.



*;



Goed, Lepa_Ana!!
Alle reacties Link kopieren
Lieve Ana,

Ik heb niet zo heel veel tijd om overal te posten maar ik kom hier wel af en toe kijken op je topic, en ik vind het een hele goeie zet van jou, je zal zien meid, JE BENT NIET ALLEEN, en je zal merken dat als je eenmaal eerlijk en kwetsbaar durft te zijn (daar is moed voor nodig, ik weet het) dat er nog veel meer mensen zijn in je dagelijkse leven die je willen helpen, voor je klaar staan en zelf ook met hun verhaal komen, de wereld lijkt zo perfect maar dat is niet zo de meeste mensen zitten met problemen.



*;
Alle reacties Link kopieren
Ana, jel ti trebam mozda?
Alle reacties Link kopieren
Is dat pools?



Ana*; had ik ff zin in:D
Alle reacties Link kopieren
Als ik ooit een voor mij onoplosbaar probleem heb dan zet ik het hier neer.

Wat een lieve en meelevende reacties allemaall*;
De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht.
Alle reacties Link kopieren
Hallo Ana:) hoe gaat het met je? denk aan je*;

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven