Log nu in om te reageren
 1. Wat een leuk topic! :heart:
 2. Boef: 144 gram
  Piep: 164 gram

  De "koolmeesjes" in onze schuur zijn uit het nest! Mn schoonvader wist het zeker, hij had even naar de eitjes gekeken en ja hoor, dat waren koolmeeseitjes...

  Niet dus, het zijn kleine roodborstjes. Zonder rode borst, dat dan weer wel, die krijgen ze blijkbaar pas later. Pa en ma roodborst vliegen nog steeds af en aan met snavels vol insecten. We laten de schuurdeur nog even dicht, dan kunnen de kleintjes nog veilig oefenen met vliegen tot ze er net als hun ouders aan de bovenkant onder het dak door uitkunnen. Ditmaal dus geen kippenkuikens:

  https://s2.postimg.org/3ra84n9u1/IMG_2771.jpg
  https://s12.postimg.org/6waz2wwul/IMG_2772.jpg

  Ik heb er zeker vier in de schuur gezien en ik denk dat er nog 1 of 2 in het nestje zitten, maar daar kan ik zelfs met maximale zoom geen fatsoenlijke foto van maken.
 3. Boef: 163 gram
  Piep: 190 gram

  Ze worden echt groot! Ze hebben bijna overal hun dons verloren en normale veren ervoor in de plaats gekregen, alleen op hun kopjes hebben ze nog dons. Als ze eenmaal goed in de veren zitten kunnen ze naar buiten. Ik heb ze vandaag een uur lang in de ren gehad om ze te laten wennen, maar we zullen ze wel missen als ze niet meer gezellig binnen zitten!

  https://s10.postimg.org/52ot9upnd/IMG_2854.jpg
  https://s28.postimg.org/yzm2b8nnh/IMG_2863.jpg
 4. Schiet me ineens een vraag te binnen. Hoe doe je dat met poep? Kun je ze in huis een beetje zindelijk houden? Tenminste, als dat ├╝berhaupt bestaat :-]

  Geloven in toeval is een belediging voor het leven -Loesje
 5. Op die 2e foto zit ma of pa roodborst (ken niks van vogels :-$) echt te kijken van "Wat moet je?" :rofl:

  Ik ben het levende bewijs dat je niet moet drinken om onnozel te doen.
 6. Wat een schatjes!
 7. Van deze heldere koffie krijg je geen aanslag op je tanden

  Zonder koffie zijn sommige dagen wel erg lang. Maar daarnaast zorgt ons bakkie wel voor aanslag en een gelige kleur op je tanden. Daar hebben twee Slowaakse broers iets op gevonden.

  Lees verder

 8. Wat ben jij een lief mens zeg :heart:
 9. Wat een leuk topic!!
 10. Haha nog even en je bent een volleerde 'vogel'fotograaf.

  Wat leuk zeg, ik lees al een tijd mee :-$

  I'll stop wearing black as soon as they invent a darker colour
 11. Wat leuk. Het gaat goed met de kuikens.
  Ik hoop dat 't twee hennen zijn.

  Wij hadden 3 krielkippen in de tuin, nu helaas nog maar 1. Die blijft voorlopig alleen, is al 9 jaar. Bejaard. Is ook heel tam.
  Kippen zijn zo leuk.

  Misschien klopt het niet allemaal, maar het is wel waar
 12. Ik kom dit topic net tegen en oh wat zijn ze schattig <3
 13. Geweldige foto's weer! Vooral die in verhouding nog veel te grote voeten van ze op foto 1 :love:

  Nothing happens for a reason
 14. Ik zie dit topic nu pas. Wat een schatjes :love:
 15. quote:
  proudmama33 schreef op 24 april 2017 @ 22:24:
  Schiet me ineens een vraag te binnen. Hoe doe je dat met poep? Kun je ze in huis een beetje zindelijk houden? Tenminste, als dat ├╝berhaupt bestaat :-]


  Als er een manier is om kippen zindelijk te maken, dan hebben wij hem nog niet gevonden. Ze poepen overal, maar vooral nadat we ze net uit de kooi hebben gelaten. Er zijn trouwens twee soorten poep - de gewone vaste poep met een wit laagje uraat en de blindedarmpoep. Die laatste is zacht, plakkerig en stinkt nogal. We hebben een oud bankstel met uitwasbare bekleding, waar we dan nog eerst een paar fleece dekens overheen leggen. Daar zitten onze tokkies ( :worship:) erg graag op, vooral op de rugleuning bij de muur. De bankbekleding blijft meestal wel schoon, maar die lappen fleece worden bijna even vaak gewassen als onze kippenhanddoeken.

  Dus als er iemand een tip heeft voor het zindelijk maken van kippen - ik houd me aanbevolen! X-D
 16. Ik wil je niet ontmoedigen illiana, maar ik vrees dat dat zo goed als onmogelijk is X-D
  In mijn kennissen- en familiekring heb ik toevallig 2 stellen met kippen. En die lopen allemaal te klagen dat ze werkelijk het complete terras onderschijten :-d... maar wie weet zit hier een kippenkenner uit de eerste hand die een oplossing heeft, ik lees belangstellend mee!

  Nothing happens for a reason
 17. Oh, die roodborstjes! En toen werd dit topic nog leuker dan het al was :love:
 18. Leuk dat je blijft posten TO!

  Plaatje: Layn Marlow
 19. die roodborstjes!!! ik ben verliefd!
 20. quote:
  aaaanne schreef op 26 april 2017 @ 23:31:
  Leuk dat je blijft posten TO!

  Ja!
  Echt leuk.
 21. Kippen zullen helaas niet zindelijk kunnen worden. Hun metabolisme gaat te snel waardoor ze dus vaak moeten poepen. Daarbij heeft het voor hen geen betekenis i.t.t. bijv. een hond om territorium te markeren.
  Toevallig hoorde ik van de week een vrouw op de radio vertellen over haar huiskip. Ze had hem al 13 jaar en die poepte dus ook gewoon in huis.

  Hups
 22. Ik weet helemaal niks van kippen.
  Maar vind ze echt zo schattiig.
 23. quote:
  kopjekoffie70 schreef op 27 april 2017 @ 00:14:
  Kippen zullen helaas niet zindelijk kunnen worden. Hun metabolisme gaat te snel waardoor ze dus vaak moeten poepen. Daarbij heeft het voor hen geen betekenis i.t.t. bijv. een hond om territorium te markeren.
  Toevallig hoorde ik van de week een vrouw op de radio vertellen over haar huiskip. Ze had hem al 13 jaar en die poepte dus ook gewoon in huis.


  Heb al gegoogled maar kom niets hoopgevends tegen. Echter, het kan wel. Maar dat is waarschijnlijk meer geluk dan wijsheid geweest. Mijn ouders hebben ooit een moederkip met kuikens opgevangen, in huis. Ze verbleven in de badkamer en moederkip was in die zin netjes dat ze haar behoeftes op 1 vaste plek deed. Dan ging ze parmantig op de rand van het bad zitten en deed ze haar ding. We hebben er vaak om moeten lachen. Helaas geen foto's van.

  TO, heel veel plezier met je jonge aanwas :heart: , onwijs leuk dat je zo lief voor hen zorgt. :-d
 24. Boef: 180 gram
  Piep: 215 gram

  Ik vraag me af of Boef de achterstand nog in gaat halen of dat hij/zij altijd kleiner gaat blijven. Ze zijn in ieder geval alletwee levendig en nieuwsgierig, maar Piep is nog steeds veel rustiger dan Boef. Nu eens een foto met poepjes:

  https://s11.postimg.org/5xamf4l9v/IMG_2875.jpg

  En eentje van Piep op 1 poot:

  https://s7.postimg.org/i88wte3nf/IMG_2884.jpg

  En nog eentje dan, van Boef de knuffelkip:

  https://s29.postimg.org/q61el1ivr/IMG_2958.jpg
 25. Knuffelkippies! Zelfs als 1 of 2 een haantje is, dan nog zijn ze leuk op de kinderboerderij. Tammer dan dit worden ze niet denk ik.