Let op de laatste reactie is ouder dan 14 dagen.
Snel reageren is daarom uitgeschakeld.
 1. Goed plan, succes ermee!

  *forum uitprinten gaat voor morgenochtend*
 2. Beste Forummers,

  Hierbij de uitleg van de TD aangaande de storingen op het forum:
  Vorig jaar konden we concluderen dat het VIVA forum, in ieder geval qua techniek, al lange tijd niet de juiste aandacht en liefde kreeg. We zagen een forum dat qua uiterlijk, technische opzet, en op allerlei andere manieren niet meer toereikend was voor de dynamische community die het VIVA Forum is.
  Er is toen een plan gemaakt. We hebben vooral gekeken naar hoe we het gebruiksgemak konden verhogen. Dat is het zichtbare stukje vernieuwing geweest, ofwel de nieuwe site. Smaken verschillen; zeker niet iedereen was even enthousiast, maar we denken dat iedereen in ieder geval wel blij was dat het forum weer de verdiende aandacht kreeg.
  Tijdens de werkzaamheden aan de nieuwe site moesten we helaas ook concluderen dat niet alles koek en ei was in technisch opzicht. Wat doe je dan? We hebben hard nagedacht, goed overlegd met de mensen van VIVA, en natuurlijk jullie trouwe mods gesproken. Vervolgens hebben we ervoor gezorgd dat het VIVA forum alle hernieuwde aandacht kreeg om de groeiende aantal bezoekers aan te kunnen.

  En hier is de "mea culpa". De groei is groter geweest dan verwacht, zo ook de technische achterstand die is opgebouwd in het verleden. Met man en macht is er sindsdien aan gewerkt om de bereikbaarheid en snelheid van het forum te verbeteren. En daar zijn we nu nog mee bezig.
  We zullen niet teveel in technische details treden, maar er zijn een verschillende wijzigingen doorgevoerd. Het forum is hiervoor een aantal keer uit de lucht gehaald. Al die keren zijn er verbeteringen aangebracht waardoor we het forum gebruik nog beter in kaart kunnen brengen, en we de mogelijkheid hebben om nog veel meer leuke en spannende dingen te gaan doen in de komende tijd.

  In het kort, de afgelopen dagen zijn er belangrijke verbeteringen aangebracht. We zien dat het forum aan de achterkant al beter functioneert, en we hebben een gedegen plan om de uptime en snelheid te verbeteren. Langs deze weg, onze welgemeende dank voor het geduld!


  met vriendelijke groet,

  Community Manager Viva
 3. Hallo, kan het topic Tweede ronde-gesprek verwijderd worden?

  Topic is redelijk overbodig.

  Bij voorbaat dank.
 4. *pompiedompiedom*

  Ik kom zachtjes voorbijwandelen. Mompel ondertussen iets over mea culpa, man en macht en verbeteringen die aan de achterkant zichtbaar zijn...

  daar moet ik even over nadenken
 5. quote:
  CommunityManagerViva schreef op 04 februari 2015 @ 17:32:
  Beste Forummers,


  Het forum is hiervoor een aantal keer uit de lucht gehaald. Al die keren zijn er verbeteringen aangebracht waardoor we het forum gebruik nog beter in kaart kunnen brengen, en we de mogelijkheid hebben om nog veel meer leuke en spannende dingen te gaan doen in de komende tijd.
  Waarom steken jullie in vredesnaam tijd en energie in 'verbeteringen' en 'leuke spannende dingen' als de basis niet eens goed functioneert?
 6. Beste VIVA-forummers,

  Zoals jullie waarschijnlijk allemaal al hebben ondervonden kampt het Forum de laatste weken met veel downtime. Een van de oorzaken is de verouderde database waarop het VIVA-forum draait. Vannacht gaan we daarom een database-upgrade en migratie uitvoeren. Hiervoor is het helaas noodzakelijk om het forum tijdelijk offline te halen. Dit zal rond middernacht gebeuren en is naar verwachting morgen rond het middaguur klaar.

  Onze excuses voor het ongemak.

  Met vriendelijke groet,
  Community Manager VIVA
 7. Alweer? X-D
  En maak van weken maar maanden ;-]
 8. Van deze heldere koffie krijg je geen aanslag op je tanden

  Zonder koffie zijn sommige dagen wel erg lang. Maar daarnaast zorgt ons bakkie wel voor aanslag en een gelige kleur op je tanden. Daar hebben twee Slowaakse broers iets op gevonden.

  Lees verder

 9. Mod misschien is het verstandig om jouw laatste bericht ook op het bugtopic te plaatsen. Niet iedereen leest hier mee maar op het bugtopic lezen er veel meer forummers mee.

  laugh your heart out, dance in the rain, cherish the memories, ignore the pain, live, love, learn, forgive and forget. Live is too short to live with regrets
 10. Beste forummers,

  Ook wij hebben gezien dat er een aantal problemen waren en de TD is ook gelijk ingeschakeld. Het probleem was snel gevonden en opgelost. Alle pb's zijn weer zichtbaar en ook de overzichtspagina is weer zoals hij zou moeten zijn.
  Heel erg bedankt voor jullie meldingen waardoor er ook gelijk ingegrepen kon worden.
  De TD blijft nog stand-by om zeker te weten dat het echt helemaal is opgelost.

  met vriendelijke groet,

  Community Manager Viva
 11. Beste forummers,

  Zoals jullie gemerkt hebben is er gisteravond rond 19.50 uur een fout opgetreden op de nieuwe databaseserver waardoor het forum bepaalde gegevens niet meer kon opvragen, zoals lijsten met actieve topics en de inboxen van forummers. Hierdoor ontstond er ook extra drukte op de database. Om 21:24 is de databaseserver herstart om de drukte op de database af te laten nemen. Hierna trad de fout niet meer op.

  De oorzaak van de fout is teruggeleid tot een verkeerde configuratie-instelling op de nieuwe databaseserver. Om deze instelling te corrigeren is de databaseserver nogmaals herstart rond 22:20.

  Vandaag heeft de TD om 15:00 enkele optimalisaties gedaan die de kans dat de fout nog een keer optreed verder terugdringt.
  Even vanavond afwachten dus om zekerheid te krijgen daarover.

  Nogmaals excuses voor het ongemak.

  met vriendelijke groet,

  Community Manager Viva
 12. Kunnen jullie twee spelfoutjes corrigeren in het topic wat ik heb geopend? Munchhausen is met twee h's en een umlaut op de u namelijk. Alvast bedankt.

  Mensen kunnen alleen zichzelf redden.
 13. Hallo,

  zou ik mijn plaatjesplakrechten hier aan kunnen vragen?

  Bedankt!
 14. Beste forummers,

  We nemen jullie klachten over de blogs c.q. artikelen onderaan meer dan serieus en na het weekend gaan we hier ook intern in overleg. Na het weekend komen we er nog op terug.

  met vriendelijke groet,

  Community Manager Viva
 15. Beste forummers,

  Laat ik beginnen om te zeggen dat ik jullie kritiek rondom de nieuwe aanjaagposities onderaan het forum deel. De uitrol hiervan is een Sanoma brede keuze geweest, en moest daarom ook op het VIVA forum worden geïntegreerd. Ik had deze liever ook anders gezien.

  Vandaag heb ik het volgende verzoek ingediend bij de makers van deze tool: Het uitsluiten van content die seks gerelateerd is, het aantal posties van 8 naar 4 terugbrengen en kijken naar het terugbrengen van het dataverbruik op mobiel. Zodra ik meer kan vertellen over de beslissingen zal ik dit doen. Wanneer dit zal zijn kan ik nu niet zeggen, omdat dit niet duidelijk is.

  met vriendelijke groet,

  Communitymanager Viva
 16. Beste forummers,

  Tussen 10.00 en 12.00 uur zullen er werkzaamheden plaatsvinden aan de servers van alle sites binnen het vrouwencluster van Sanoma.

  Het besturingssysteem en de software op de diverse servers die achter het forum draaien hebben eens in de zoveel tijd updates nodig om de kwaliteit en veiligheid van het forum te waarborgen. Voor deze updates is helaas een herstart vereist. Hierdoor zal het forum tijdelijk offline gaan. We doen ons best om deze downtime tot een minimum te beperken en het forum zo snel mogelijk weer online te hebben.

  Groeten,
  Lot
  CommunityManager VIVA
 17. Laat ik beginnen om te zeggen dat ik probeer om alle posts die hier worden geplaatst te lezen. En dat ik reageer op de posts waarover ik ook iets over kan zeggen.

  Helaas is de situatie nu zo dat er te weinig developmenttijd is om bugs/wensen/issues daadwerkelijk op te pakken en dat blijft het steken bij een klein aantal punten die kunnen worden opgepakt. Waarbij de keuze vaak moet worden gemaakt tussen security, servers-, database-updates of het oppakken van kleine bugs en wensen. Hier kies ik dan vaak voor de eerste optie, omdat dit in mijn ogen een hogere prioriteit heeft, security gaat boven alles. Jullie moeten immers veilig kunnen forummen.

  Ik heb vandaag nogmaals aangegeven bij hoger management dat er echt een verandering moet komen, zodat de focus ook op jullie wensen kan komen te liggen en dat we eindelijk kunnen beginnen om de gebruikerservaring weer te verbeteren.

  Ik hoop dat ik binnenkort met een duidelijk antwoord kan komen op de vraag wanneer dingen kunnen worden opgepakt, helaas heb ik deze nu nog niet. Ik ga mijn best doen, zodra ik iets weet zal ik het hier op het forum laten weten.

  Groeten,
  Lot
  Community Manager VIVA
 18. zijn er ook instellingen dat er popups verschijnen als ik gequote word? hoe zie ik of iemand op mijn reacties reageerd?
 19. Kan mijn laatst aangemaakte topic verwijderd worden? Zwanger en een zwaar irritante broer heet t
 20. quote:
  pastasauce schreef op 06 juni 2015 @ 12:12:
  zijn er ook instellingen dat er popups verschijnen als ik gequote word? hoe zie ik of iemand op mijn reacties reageerd?


  Beste Pastasauce,

  Excuus voor het late antwoord, normaal worden deze vragen gevraagd via de mail of via CM, het was even niet opgevallen.

  Op dit moment is die functie niet aanwezig maar het forum blijft zich vernieuwen dus hopelijk dat het binnenkort c.q. in de nabije toekomst wel gerealiseerd kan worden.

  Vragen over dit soort dingen is makkelijker te stellen op email forum@viva.nl :) .

  mvg,

  Junior.
 21. quote:
  cresz schreef op 07 juni 2015 @ 21:27:
  Kan mijn laatst aangemaakte topic verwijderd worden? Zwanger en een zwaar irritante broer heet t


  Beste Cresz, voor jou ook excuus voor het late antwoord. Deze vragen kan je stellen op forum@viva.nl, op het CM topic bovenaan bij Overig of met het stafje bij je eigen topic, dan zal het direct dezelfde dag nog in behandeling genomen worden.

  Dit topic is echt een Mededelingen topic om aan de community iets mede te delen.

  Ik ga iig nu wel jouw vraag even bij de moderators leggen, dus je hoort er morgen over.

  mvg,

  Junior.
 22. Willen jullie mijn profiel verwijderen/anoniem maken?

  Doeg!
 23. *
  takkentrol wijzigde dit bericht op 20-06-2015 19:59 met 100%

  Trek vandaag eens iets positiefs aan, dat staat altijd leuk!
 24. Beste forummers,

  Vanwege werkzaamheden zal het forum vannacht tussen 02:00 en 08:00 niet bereikbaar zijn. Tijdens deze periode zal er onderhoud gepleegd worden aan de database.

  Groeten,
  Lot
  Community Manager VIVA
 25. Hoi

  Vraag..ik ben verder gegaan in mijn eigen tipic (wat al beetje dood was) .
  Volgens mij is t slimmer een nieuw topic van mijn laatste post te maken. (Van vandaag, dus 7 juli)
  Moet ik dat zelf doen, of kunnen jullie splitsen ?

  Dank..
 26. quote:
  Vrouwzondernaam schreef op 07 juli 2015 @ 20:39:
  Hoi

  Vraag..ik ben verder gegaan in mijn eigen tipic (wat al beetje dood was) .
  Volgens mij is t slimmer een nieuw topic van mijn laatste post te maken. (Van vandaag, dus 7 juli)
  Moet ik dat zelf doen, of kunnen jullie splitsen ?

  Dank..

  Beste Vrouwzondernaam,

  Je kan zelf een nieuw topic aanmaken en bij het CM topic aangeven welk topic gesloten moet worden.

  Zou je een volgende keer je vraag willen stellen in het topic die er voor is, het CM topic, mailen naar de mods of staffen?

  Zie OP hier, dit is bedoelt dat de mods of CM mededelingen doen. :)

  mvg,

  Junior.